Close
Faqja 16 prej 34 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 335
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Cfar argumentesh o kokbosh???

Te kerkova ajet ku thuhet Rashadi eshte resul, nuk solle.

Te thash ajet ku thuhet se Muhamedi eshte i fundit, nuk e pranove.

A sa i perket pageses, fshije ate "IN GOD WE TRUST" dhe nxjerr dicka tjeter, shkruje shehadetin arabisht nese mundesh!!!

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Kur na solle ajete per te cilat skam pergjigje o injorant?? hahahah cfar genjeshtari o Zot!

Une te solla ajete per te cilat ske pergjigje, dhe te bera pyetje per te cilat ske pergjigje.

Hec o klysh masonik, mos me dil me para se po me nervozon shume!

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Cfar argumentesh o kokbosh???

Te kerkova ajet ku thuhet Rashadi eshte resul, nuk solle.

Te thash ajet ku thuhet se Muhamedi eshte i fundit, nuk e pranove.

A sa i perket pageses, fshije ate "IN GOD WE TRUST" dhe nxjerr dicka tjeter, shkruje shehadetin arabisht nese mundesh!!!
    islaminfo, ti e kupton shume mire qe ke deshtuar te sjellesh nje kunderargument per te sfiduar argumentet e mija ,

tani ke degjeneruar ne thashetheme si nje grua e keqe,
    jam i kenaqur qe e beme kete ballafaqim bashke , sepse dikur pate thene qe ;"do e shikosh fuqine e argumenteve te mija"

argumentet jane me Zotin dhe Zoti solli Kuranin per t'ju permbajtur , ti mohon Kuranin vetem e vetem per te mbeshtetur ideologjine sunite,
    ti je jasht rruges se Zotit dhe si pasoje nuk mund te therrasesh ne rrugen e Zotit, por ajo qe ti therret eshte rruga e djallit,

ne 3:81 thuhet qarte se vjen nje resul dhe ne 33:7 Zoti na sqaron se resuli nuk ishte Muhamedi, pasi Muhamedi ishte pjesmarres ne beslidhjen e profeteve qe do te ndihmonin resulin qe vjen pas.
    bashke me Kuranin ti mohon dhe logjiken njerezore me te cilen Zoti n'a paisi;
    [17:36] Të mos pranosh asnjë informatë, në mos e verifikofsh vetë. Ju kam dhënë
    dëgjimin, shikimin, dhe trutë, dhe ju jeni përgjegjës për t‟i përdorur.

Kurani thote qe vjen nje resul pas profetit Muhamed, nuk e them une ,
    nqs ke kundershtim me Kuranin ai eshte problemi yt ,
    ti problemin e ke me ajetet e Kuranit e jo me mua , kupto thelbin e problemit.

jo pa qellim Zoti zbriti ajetin 33:7, ne menyre qe te mos ekzistojne keqkuptime ne lidhje me ate se kush ishte pjesmarres ne beslidhje ,
    nqs nuk do te ishte ajeti 33:7 atehere do kishim nje problem vertet te madh per te besuar qe Muhamedi ishte pjese e beslidhjes se profeteve, te cilet do te ndihmonin resulin qe vjen pas tyre .
    Zoti n'a e sqaroi shume qarte , mbetet neve te besojme ate qe thote Zoti ne Kur'an
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-10-2011 më 03:46
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

islaminfo,
    pa qellim te keq..

A te tregoj arsyen se pse po nervozohesh???

...

..sepse nuk ke argument !!

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Tani meqe u pergjigjem te gjitha pyetjeve, po i kthehem serish pyetjes qe e shtrova sa e sa here ketu:

(...) ditën e korrjes (të vjeljes) së frutave jepeni atë pjesë që është obligim (të varfërve e nevojlive) dhe (hani-jepni) mos teproni, pse Ai nuk i do shkapërderdhësit. (6:141)

Cila eshte dita e korrjes (vjeljes) per mua qe nuk punoj token, por gezoj page mujore?

Pergjigje ju lutem (kuptohet nese ka).

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Tani meqe u pergjigjem te gjitha pyetjeve, po i kthehem serish pyetjes qe e shtrova sa e sa here ketu:

(...) ditën e korrjes (të vjeljes) së frutave jepeni atë pjesë që është obligim (të varfërve e nevojlive) dhe (hani-jepni) mos teproni, pse Ai nuk i do shkapërderdhësit. (6:141)

Cila eshte dita e korrjes (vjeljes) per mua qe nuk punoj token, por gezoj page mujore?

Pergjigje ju lutem (kuptohet nese ka).
    eshte e kote te presim pergjigje master , pasi angmokio ka mbetur pa pergjigje edhe me pare tek tema te tjera, duke lene veten peng edhe ne dy tema te tjera tek toleranca fetare;

1-Mrekullia Matematikore e Kuranit

dhe

2-Kurani nuk eshte i plote sipas Haditheve te Buhariut

qe atehere , angmokio eshte zhdukur nga keto tema dhe nuk eshte pare me aty ,
    mendoj se eshte e kote te presim pergjigje ,
    do te ishte me burrerore nga ana e angmokios dhe e islaminfos te pranojne te verteten sikur eshte, me aq sa ata e kuptojne,
    por kam frike se duan te mbeten besnik te ideologjise sunite edhe nese dalin ne kundershtim me Kuranin,
    sidoqofte eshte ne doren e tyre te zgjedhin ,
    1) Kuranin
    apo
    2)ideologjine sunite te haditheve dhe dijetareve

sidoqofte , kete diskutim e konsideroj te mbyllur, sinqerisht besoj se faktet jane perpara syve dhe kushdo i beson ose jo, eshte ne ndergjegjen e secilit te pranoje nje te vertete nga Zoti ne Kuran.

Nga pasaniket e kultivimit te pemeve jane pronaret e kultivimit te kakaos nga e cila sic dime prodhohet cokollata edhe pije te ndryshme etj

Fruti i kakaos në pemë

Fruti i pemës kakao vjelet dy herë në vit; në pranverë dhe në vjeshtë.

sic duket master , sipas angmokios keta pronare duhet te japin zekat nga vetem njera e korre e kakaos ,
    por nga e cila , e pranveres , apo e vjeshtes?...po nga korrja tjeter a nuk ipet zekat???
    po ashtu edhe limoni prodhon fruta dy here ne vit , ne cilen korrje duhet dhene zekati?dhe po ashtu edhe shume peme te tjera...
    po ashtu ka peme qe prodhojne fruta nje vit po e nje vit jo, me ata si i behet???
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-10-2011 më 07:29

Shiqoni mashtruesin dhe se kush dhe cilin po e gënjen dhe shpif.Masteri na akuzon se ne po rrejmë dhe me plotë mburrje po pyet se ku keni thënë juve se Rashad halife është nebij ose profet :
    Master2006 :
    hahah shum interesant puna juaj. Po kur kemi thene ne se rashad khalifa na qenka nebij apo profet? Po te lutem shume me cito mua ose banin per nje pohim te tille. Kurr ne jete as nuk e kam menduar e as nuk e kam thene nje gje te tille. Ke pak frike per keto shpifje qe po i thua o i nderuar. Kontrollo veten se ke dal krejt prej binarit.
    Kurse ja shoku jotë ta ka bërë këtë të keqe dhe ta ka vërtetuar se rashad Halifen e konsideroni jo vetëm nebij por edhe si të dërguar (resul) :
    Bani :
    edhe une nga Kurani u binda qe rashadi ishte i derguar(resul),
    Tani ku i ke fjalët o rrenavec?Kush po gënjen ja kedhdhab?
    Unë në google lexova se ju atë Rashadin e njihni vetëm si nebij kurse tani doli se ai na qenka edhe profet..
    Dhe me këtë ska dyshim se keni ndërhyrë në nji punë shum të rrezikshme që juve në dunja ju kushton jeta pra me këtë thënje vetë gjakun dhe pasurin e juaj e keni bërë hallall muslimanëve,kurse në ahiret ju pret dënimi i xhehennemit përgjithmon.
    Kështu profet dhe nebij të rrejshëm profeti na ka lajmëruar në disa hadithe disa prej të cilëve u vërtetuan menjiher pas vdekjes së tij kur u lajmëruan disa profetë të rrejshëm sikur MUsejleme el-kedhdhabi...dhe tani edhe Mirza Gulam el- kedhdhabi dhe profeti i juaj i rrejshëm RRashad el-kedhdhabi edhe sigurt se lista nuk do të përfundon me këta derisa të del dexhalli dhe që edhe ai do të thotë se është profet,shpëtimatar dhe me emra të tjerë mashtruese.
    Musejleme kedhdhabi a e dini se si ishte përfundimi i tij?
    Poashtu edhe rashad Kedhdhabin e kishin vrarë këtë fëlliqësirë.
    tani pasi e kan vrarë atë dhe ju cilin do ta bëni resul?
    Pastaj nuk na folët pak edhe për tevhidin e juaj që të dim se në çka thirrni e jo vetëm në numra?
    Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 23-10-2011 më 07:33
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Shiqoni mashtruesin dhe se kush dhe cilin po e gënjen dhe shpif.Masteri na akuzon se ne po rrejmë dhe me plotë mburrje po pyet se ku keni thënë juve se Rashad halife është nebij ose profet :
    Master2006 :
    Kurse ja shoku jotë ta ka bërë këtë të keqe dhe ta ka vërtetuar se rashad Halifen e konsideroni jo vetëm nebij por edhe si të dërguar (resul) :
    Bani :
    Unë në google lexova se ju atë Rashadin e njihni vetëm si nebij kurse tani doli se ai na qenka edhe profet..
    Dhe me këtë ska dyshim se keni ndërhyrë në nji punë shum të rrezikshme që juve në dunja ju kushton jeta pra me këtë thënje vetë gjakun dhe pasurin e juaj e keni bërë hallall muslimanëve,kurse në ahiret ju pret dënimi i xhehennemit përgjithmon.
    Kështu profet dhe nebij të rrejshëm profeti na ka lajmëruar në disa hadithe disa prej të cilëve u vërtetuan menjiher pas vdekjes së tij kur u lajmëruan disa profetë të rrejshëm sikur MUsejleme el-kedhdhabi...dhe tani edhe Mirza Gulam el- kedhdhabi dhe profeti i juaj i rrejshëm RRashad el-kedhdhabi edhe sigurt se lista nuk do të përfundon me këta derisa të del dexhalli dhe që edhe ai do të thotë se është profet,shpëtimatar dhe me emra të tjerë mashtruese.
    Pastaj nuk na folët pak edhe për tevhidin e juaj që të dim se në çka thirrni e jo vetëm në numra?
    nebij- do te thote profet(pejgamber)
    resul- do te thote i derguar(lajmetar)

ku e shikon ti genjeshtren?? ,
    kur ka thene masteri ose une qe Rashad Khalifa eshte nebij(profet)???????

ate qe citove ti ishte fjala resul(i derguar),jo nebij(profet)

te lutem sill nje citim te vetem te timin ose te masterit qe neve te kemi thene qe Rashad Khalifa ishte profet(nebij)

neve kemi thene se ai ishte i derguar(resul) , por kurre nuk kemi thene qe ishte profet(nebij)

profeti(nebij) i fundit ishte Muhamedi,

[33:40] Muhamedi nuk ishte babai i asnjë burri mes jush. Ai ishte lajmëtar(resul) i Perëndisë
    dhe profeti(nebij) i fundit. Perëndia është tërësisht i vetëdijshëm për të gjitha gjërat.

profet(nebij eshte ai te cilit i jepet liber, shiko;
    19:30. Ai (Isai) tha: "Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka
    caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber(nebij).

dhe ketu ;

[3:81] Perëndia lidhi besën me profetët, duke thënë, "Unë do t‟ju jap shkrimin dhe
    mençuri. Pastaj, një lajmëtar do të vijë t‟i konfirmojë të gjitha shkrimet ekzistuese. Të
    besoni në atë dhe ta përkrahni." Tha, "A pajtoheni me këtë, dhe betoheni ta përmbushni
    këtë besëlidhje?" Ata thanë, "Pajtohemi." Tha, "Keni qenë pra dëshmitarë, dhe jam
    dëshmitar bashkë me ju."

57:26. Ne Nuhun dhe Ibrahimin i zgjodhëm të dërguar e pasardhësve të atyre
    dyve ua dhamë pejgamberllëkun dhe librin, e disa prej tyre i udhëzuan
    në rrugë të drejtë po shumë prej tyre mbetën jashtë rrugës.

3:79. S'është e drejtë as nuk i takoi asnjë njeriu që t'i ketë dhënë Allllahu
    librin, urtësinë dhe pejgamberllëkun,e pastaj ai t'u thotë
    njerëzve: "Bëhuni rob të mij (adhuromëni mua) e jo të All-llahut!" por
    (ju thotë): "Bëhumi dijetarë të mësimeve të Zotit, ngase e keni mësuar
    njerëzve librin dhe e keni studiuar atë
    .

kurse ketu me blu . Zoti n'a meson se vetem cfare eshte e shkruar ne Librin e Zotit eshte per t'u studiuar nga njerzit ne menyre qe te behen keshtu dijetare te mesimeve te Zotit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-10-2011 më 08:15

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Master2006 :
    Bani :
    Ende nuk me solle ku kam thene une (apo bani), se Rashad Khalifa ishe Nabij (Profet), te shohim se cili po genjejme. Me sill fjalen Nabij (apo Profet) nga citimet e mia apo te banit.

Kush po na del tani genjeshtari, he?

Nese jeni kaq trima, me kontakto ne pm dhe takohemi, te shohim sa e keni hallall gjakun tim more çuna. Me nje mentalitet te tille, ti do te duhej te jetoje ne Afganistan ose Iran, mbase atje ushqehen me ide te tilla.

p.s. ende po e pres pergjigjen per korrjet (vjeljet)...
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 23-10-2011 më 08:34

Master2006 :
    Bani :
    sipas principit te teuhidit Ne duhet te therasim vetem ;Nuk ka te adhuruar(zot) pos ZOTIT(LA ILAHE IL ALLAH)

kjo eshte deshmia(shehadeti) per te cilen nje besimtar duhet te jete deshmitar,
    kjo eshte cka deshmon Zoti , engjejt dhe ata qe kane dije.

[3:18] Perëndia dëshmon se nuk ka perëndi përveç Tij, e ashtu dëshmojnë edhe engjëjt dhe ata që kanë dije. Sinqerisht dhe me të drejtë, Ai është perëndia absolut; nuk ka tjetër perëndi pos Tij, të Plotfuqishmit, Më të Mençurit.
    3:18.شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ ۚ لَا إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
    3:18.Shahida Allahu annahu la ilaha illa huwa waalmalaikatu waoloo alAAilmi qaiman bialqisti la ilaha illa huwa alAAazeezu alhakeemu

sa per ate qe gjaku jone eshte hallall per ju , po te them se;
    po te t'kem prezent po t'a tregoj une gjakun tim , do me lutesh t'et ekzekutoj si Kadafin sepse t'a marr shpirtin me avash , e jo sic u nxitun ata libiant.
    klysh i pjelles djallzore arabe , ti shkuli dhembet nji nga nji para se me t'i nxjerr syte, e pastaj po e sheh gjakun hallall e gjakun haram.
    ku kujton se je ne afganistan apo somali, te bej ate qe sta ka bere njeri .
    ...
    ISLAMI FEJA E PAQES !!!!
    kam deshire qe kete fytyre t'a tregoni gjithmone e jo t'a fshihni,
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-10-2011 më 09:20

Faqja 16 prej 34 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •