angmokio te kam borxh nje pergjigje ,
nderkohe qe me ke borxh shume pergjigje,
ne rradhe te pare te falenderoj per sjelljen e nje gabimi te Rashad Khalifes ne lidhje me mrekulline matematikore te Kuranit te bazuar ne numerin 19,
vetem nga ty u informova per faktin se ne ajetin 30:21 me te vertete kishte 8 L-ja ne vend te 7 L-ve qe kishte shenuar Rashad Khalifa,
sinqerisht une nuk jam njohes i gjuhes arabe dhe perpara se te flas ne forum per mrekulline matematikore e kam vertetuar nje pjese te saj vete dhe nje pjese tjeter nje shok i imi te cilit i ka besim ,
problemi ne verifikimin e mrekullise matematikore qendronte per neve ne mundesine e numerimit te A(elif) nga kompjuteri , pasi kompjuteri nuk i dallon te gjitha format se si kjo germe eshte e paraqitur ne te gjitha kombinacionet e saj ,
per kete arsye edhe une kam mundur te verifikoj vetem nje pjese te mrekullise matematikore dhe qe nuk kishin(perfshini) inicialin A(elif) ne formacion e tyre, pasi problemi sic te thashe ishte tek A-ja,
keshtu qe nuk iu futa fare punes per te numeruar inicialet A.L.M dhe A.L.R dhe A.L.M.S dhe A.L.M.R, kjo sepse A-ja ishte ne formacion dhe keshtu nuk e pashe te arsyeshme te verifikoj germat e tjera perderisa perfundimi ishte per mua i panjohur per shkak te A-se,
duke bere copy/paste Kuranin ne arabisht qe gjendet tek ky link;
http://tanzil.net/download/
vete kam verifikuar suret me H dhe m(ha dhe mim)
suren me numer 40ha mim
suren me numer 41ha mim
suren me numer 42ha mim
suren me numer 43ha mim
suren me numer 44ha mim
suren me numer 45ha mim
suren me numer 46ha mim
informacioni qe me doli nga keto sure ashtu sic e verifikova vete duke u numeruar si pjese e sureve edhe bismilahi isht;
pasi vura re gjithe keto kombinime te mahnitshme kur e krahasova me ajetin
74:30-31 kuptova qe me te vertete nje mrekulli po ndodhka me numerin 19;
74:30. Mbikėqyrės mbi tė janė nėntėmbėdhjetė.
74:31. E mbiqėkyrės tė zjarrit, Ne nuk bėjmė tjetėr, pėrveē engjėjve dhe
numrin e tyre (tė pėrmendur nė Kur'an) nuk e bėmė pėr tjetėr, por vetėm
si sprovė pėr ata qė nuk besuan, e qė tė binden ata qė u ėshtė dhėnė
libri, e atyre qė besuan t'u shtohet besimi, e atyre qė u ėshtė dhėmė
libri dhe besimtarėt tė mos kenė dyshim, dhe ata qė zemrat i kanė tė
sėmura dhe jobesimtarėt tė thonė: "Ka dashti All-llahu me kėtė
shembull?" Ja ashtu, All-llahu e lė tė humbur atė qė do, e ushtrinė e
Zotit tėnd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk ėshtė tjetėr
vetėm se njė pėrkujtim pėr njerėz.
me pas vertetova vete eshte grupacionin me A.S.K(ajn, sin, kaf) ne suren 42;
dhe pata keto rezultate;
A” (`Ajn) ndodhej 98 herė, shkronja “S” (Sin) ndodhej 54 herė,
dhe shkronja “K” (Kaf) ndodhej 57 herė.pra me doli shuma e ketyre tre germave 209, ose 19x11
me vone kam vertetuar germen K(kaf) ne suren 50
dhe ishin 57 K(kaf) 19x3=57 , por edhe Kaf-i tjeter ne suren 42 ishte 57 dmth 57+57
114 dhe ne suren 50 fillon me ;SURA 50. KAF
Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit
1. Kaf, pasha Kur'anin e lavdishėm
pra K personifikonte Kuranin dhe te dy Kaf-et qe ishin ne suret 42 dhe 50 kishin shumen 114, dhe 114 ishte numeri i ajeteve te Kuranit, kete e kam provuar me doren time.
me vone kam provuar edhe inicialin S(sad) dhe te tre perdorimet e Sad-it ne tre sure qe inicializohen me sad ishin;suret 7,19,38 dhe vura re qe;
surja 7 =97 germa sad
surja19= 26germa sad
surja38= 29germa sad
shuma ishte 152 ose (19x8)
me vone kerkova per inicialin NuN ne suren me numer 68
vura re sic e ke thene edhe ti qe perpara gati nje viti qe ishin 132 germa NuN ne kete sure, por nje shpjegim citohej se ky inicial kur lexohet i vetem eshte sikur dy NuN-a , por kjo ndodhte vetem kur lexohej i vetem , pasi tingellon ne menyre fonitike(zenore) si dy N-ja, nuk do te bindesha po mos te shija vete ne wikipedia per inicialin NuN dhe gjithashtu pyeta edhe arab nga siria dhe Iraku qe njoh dhe m'a konfirmuan kete fakt, por ti shiko edhe wikipedian ketu;
http://en.wikipedia.org/wiki/Nun_(letter)
kalkulimet e tjera i ka bere nje shoku im dhe me konfirmoi per inicialet e SURAS 19. MERJEM
. Kaf Ha Ja' A'jn Sadė!
dhe me informoi se ishin keshtu;137+175+343+117+26 = 798 = 19x42.secilen germe e ka sipas rradhes se inicializimit ne Kuran,
po ashtu i njejti person me degoi mesazh dhe me informoi se edhe inicialet J.S(ja,sin) ne sure 36 ishin keshtu;J” ndodhte nė kėtė sure 237 herė, dhe“S-ja”
(Sin) ndodhte 48 herė. Shuma e tė dy shkronjave ėshtė 285, 19x15
pastaj ai verifikoi eshte inicialet ;H., T.H. (Ta Ha), T.S. (Ta Sin), & T.S.M. (Ta Sin Mim)
dhe me informoi se gjithashtu ishin te sakta sic i kishte shenuar Rashad Khalifa ne librin e tij, pra kishin shumen;1767 = (19x93)
pra sic e thashe me siper une isha i sigurte per nje pjese te mrekullise , por vetem me inicialet qe permbanin germen A(elif) ekzistonte problemi se nuk mund te dalloja te gjitha format e elifit ne keto sure ,
por duke qene se isha i bindur per nje pjese te madhe te mrekullise perderisa une vete e kisha verifikuar ate dhe sidomos kombinacionet e mbinatyrshe dhe fuqiplote (sinqerisht) te inicialeve H(ha) dhe M(mim), mendova se nuk ishte e nevojshme , pasi nuk rastesisa ne asnje anomali ne verivikimin e mrekullise deri tani,
iniciali L(lam) qe solle ti ne ajetin 30:21 ndosh 8 here perkunder 7 hereve qe ka numeruar Khalifa,
te falenderoj per kete dhe sinqerisht une nuk kerkoj dicka tjeter pervec se te vertetes ,
megjithate desha te te njoftoj se kur kerkoja per mrekulline matematikore (perpara nje viti pothuaj) dhe po shikoja prezantimin vizual te mrekullise nga Rashad Khalifa , vura re nje gabim te inicialet H(ha) dhe M(mim) pasi Khalifa kishte formuar nje tabele me shume gabime me keto iniciale, kur une vete i futa keto suret me iniciale ne kompjuter me doli se aty kishte nje mrekulli te madhe me keto iniciale , por se Rashad Khalifa kishte bere nje gabim ne shkrimin e ketyre inicialeve dhe ne formimin e asaj tabele , por ky gabim konsiderohet "Boje ne leter" dhe jo gabim i qellimshem, pasi aty (sinqerisht) kishte nje mrekulli te madhe,
duke u bazuar nga ky fakt dhe duke qene se mrekullia matematikore nuk eshte vetem nje sure , por 29 sure qe kane 30 grupime inicialesh une mendoj se nuk mund te hidhet plotesisht poshte fakti se Kurani ka nje mrekulli ne lidhje me numerin 19,
ashtu si edhe fakti qe une vete verifikove se Kurani ka 114 sure ose 19x6 dhe Kurani (sipas heqjes se dy ajeteve nga Rashad Khalifa) ka 6346 ajete ose 19x334, si edhe nga surja 9 qe fillon pa bismilah deri tek surja 27 qe ka nje "ekstra" bismilah ne perberjen e saj jane gjithesej9duke i perfshire keto dy sure) 19 sure,
sa per heqjen e dy ajeteve(9:128) dhe(9:129) nga rashad khalifa u binda sepse ;
http://nenshtrimi.webs.com/photos/Ha...ne%20Kuran.png
gjithashtu keto dy ajete jane deshmuar vetem nga nje person perkundazi rregullit qe o perdor per ajetet e tjera dhe disa hadithe flasin per kete , thjeshte si fakt historik dhe jo se eshte e sigurte permbajtja e ketyre haditheve;
Aliun e pyetėn: “Pse po rri nė shtėpi?” Ai tha, “Diēka i ėshtė shtuar Kuranit, dhe unė jam zotuar tė mos i vesh mė
rrobat e rrugės, pėrveē pėr lutje, derisa tė riparohet Kurani.”
dhe hadithet bejne fjale per nje grindje per kete shtese , si edhe rezultatet ishin keto;
(1) `Uthmanin e vranė, dhe Aliu u caktua si Khalifa i katėrt.
(2) Njė luftė 50 vjeēare shpėrtheu ndėrmjet Khalifas sė ri dhe pėrkrahėsve tė tij nė njėrėn anė, dhe
shtrembėruesve Muhamedan tė Kuranit nė anėn tjetėr.
(3) Aliu ra dėshmor, dhe pėrfundimisht edhe familja e tij, familja e profetit Muhamed, pėrveē disa
grave dhe fėmijėve, u vranė.
(4) Zėnka arriti kulmin nė Betejėn Famėkeqe tė Qerbelasė, ku djali i Aliut, Hyseni, dhe familja e
tij u masakruan.
Sunduesi i parė gjatė kohės sė paqes pas kėsaj lufte tė gjatė dhe shkatėrrimtare ishte Marvan Ibn
Al Hakam (vdiq 65 Pas Hixhrės/684 Pas Krishtit). Njėra prej detyrave tė para qė ekzekutoi ai ishte
shkatėrrimi i Kuranit origjinal,
“duke u frikėsuar qė mund tė bėhet shkak i grindjeve TĖ REJA” [shih `ULUM AL-QURAN, nga
Ahmad von Denffer, Islamic Foundation, Leicester, Mbretėria e Bashkuar, 1983, Faqe 56.].
Pyetjen qė njė person inteligjent duhet ta pyes ėshtė: “Sikur Kurani origjinal tė ishte identik me
Kuranin nė qarkullim nė atė kohė, pse Marwan Ibn Al-Hakam u desh ta shkatėrrojė?!”
dhe shume hadithe te tjera qe nuk po i sjell por qe i kam permendur me pare,
sa i perket fjales Allah( 2698ose (19x142) dikush duhet t'a verifikoje kete pasi Khalifa tha se eshte bere nje gabim dhe nuk eshte numeruar kjo fjale diku dhe pastaj e ka perfshire , nese eshte e vertete apo jo kjo mbetet per t'u verifikuar.
kjo eshte e gjithe e verteta angmokio ,
edhe nje here te falenderoj per informacionin qe solle dhe je i mirepritur me cdo te re dhe me cdo te vertete,
paqe dhe gjithe te mirat !
shaboooni...
Krijoni Kontakt