Close
Faqja 39 prej 84 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 840
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    master: je bere i bezdizshem, mandej keni ftyre te thoni se nuk paguheni.

Ti me siguri e ke graden "master" ne masonizem ashtu?

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    master: je bere i bezdizshem, mandej keni ftyre te thoni se nuk paguheni.

Ti me siguri e ke graden "master" ne masonizem ashtu?
    ben mire edhe ti te mesosh dicka nga temat e meparshme qe kam hapur, ashtu sic po ben angmokio. Ai bile po mirret me dicka

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    master: jo te faleminderit shume, per masonizmin i di te gjitha

Skam nevoje per lek kam para shyqyr Zotit

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin

Kurani eshte vete shkence, bile mbi shkencen. Po para vitit 80 Hixhri, kush i mbante te shkruara hadithet? apo nuk kishte fare te tilla? Po ajeti “Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju Islamin fe.” (Maide 5:3) a ekzistonte para vitit 80 Hixhrij? Ē'ishte puna e haditheve nese para tyre feja Islame u persos
    Viti 80 h eshte diku 60 vjet pas vdekjes se resulullahut a.s. Dihet qe arabet ne ate kohe ishin te jashtezakonshem per mbajtjen mend , kur vdiq resulullahu kishte me mijera sahabe qe dinin Kuranin permendesh.
    Feja Islame eshte padyshim Kurani por perderisa Xhibrili e mesonte pejgamberin per ceshtje te shumta fetare, dhe interpretimin e shume historive te Kuranit atehere si i behet me ne qe sjemi te derguar , kush do na i tregoje tere ato detaje?

Ani? Kush ia dha kete emer "i arte"? A do te thote kjo se ato jane hyjnore? Tek e fundit angmokio vete Kurani thote t'i besojme vetem Kuranit apo jo?
    Keto imame si Maliku , Hanife, Shafi'i dhe Hanbeli jetuan ne vende te ndryshme nga njeri-tjetri dhe e pane te nevojshme qe njerezit kishin nevoje per tia thjeshtezuar menyren e njohjes se fese se tyre.
    Jo te gjithe kane kohe ta mesojne Kuranin permendesh , apo jo?

45:6. Kėto janė fakte tė All-llahut qė po t‟i lexojmė ty nė mėnyrė tė saktė; cilės fjalė pra, pos fjalės sė All-llahut dhe argumenteve tė Tij, ata i besojnė?
    Fjaleve te Rashed Khalifa Mashtuesit!
    Fatkeqisisht!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Goni eshte klon i banit keni kujdes
    T'u bo ferra Ibrahim, o hoxhe efendi.....pardon, tu bo Ban!!;p
    Jarigas

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Feja Islame eshte padyshim Kurani por perderisa Xhibrili e mesonte pejgamberin per ceshtje te shumta fetare, dhe interpretimin e shume historive te Kuranit atehere si i behet me ne qe sjemi te derguar , kush do na i tregoje tere ato detaje?
    Po meqe Allahu e zbriti Kuranin ashtu sic eshte, dhe tha se ne te i kemi perfshir shembuj nga cdo lemi, ateher cfare na mbetet neve? a vertete mendon se ne hadithe jane perfshire 100% te asaj cfare i tha Muhamedid Xhibrili?

39:27. Ne u kemi sjellė njerėzve nė kėtė Kur‟an shembuj nga ēdo lėmi e nevojshme, ashtu qė ata tė marrin pėrvojė (mėsim)

Me thuaj a i beson Zotit kur thote "nga cdo lemi e nevojshme" apo nuk i beson? Nese Zoti na thote se ne kete liber ka perfshi gjithqka, atehere cfare kerkojme ne me shume sesa ajo qe gjejme ne Kuran? Une i besoj Zotit, dhe nuk kerkoj asgje jashte asaj ne Kuran.
    Keto imame si Maliku , Hanife, Shafi'i dhe Hanbeli jetuan ne vende te ndryshme nga njeri-tjetri dhe e pane te nevojshme qe njerezit kishin nevoje per tia thjeshtezuar menyren e njohjes se fese se tyre.
    hahaha Imam Maliku vetes se vet ia vuri epitetin "Zinxhiri i arte"? Lumi une per mendte tua

Ti mendon se Hadithet ua lehtesojne fene njerezve? Pikerisht ndodh e kunderta, hadithet e vetem sa e komplikojne fene Islame, duke shpikur lloj lloj rregullash fetare te cilat jane te pa autorizuara nga Allahu.

Fatkeqisisht!
    Une gjithnje po te sjelli ajete nga Kurani, bile te perkthyera nga Sherif Ahmeti, askund nuk po sjelli fjale te Rashadit, por si duket ti as Kuranit nuk po i beson.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 26-10-2011 mė 12:21

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Une gjithnje po te sjelli ajete nga Kurani, bile te perkthyera nga Sherif Ahmeti, askund nuk po sjelli fjale te Rashadit, por si duket ti as Kuranit nuk po i beson.
    Sigurisht dhe une po te pergjigjem.

Allahu xh.sh thote ne kuran:

45:6. Kėto janė fakte tė All-llahut qė po t‟i lexojmė ty nė mėnyrė tė saktė; cilės fjalė pra, pos fjalės sė All-llahut dhe argumenteve tė Tij, ata i besojnė?

A i beson fjaleve dhe argumentave te Khalifas apo jo?

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Sigurisht dhe une po te pergjigjem.

Allahu xh.sh thote ne kuran:

A i beson fjaleve dhe argumentave te Khalifas apo jo?
    Po e shtoj edhe kete:

[39:23] All-llahu ka shpallur kėtu fjalėn (lexo arabisht: Hadithin) mė tė mirė; libėr qė pėrputhet logjikisht.

Une i besoj vetem Kuranit. Te gjithe ata qe per baze kan vetem Kuranin, une i besoj. Qofte Rashadi, Musadi, Rasadi, angmokio, apo cilido.

Meqe une t'u pergjigja, ateher kete pyetje po ta shtroj edhe une ty

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Une besoj se Allahu eshte nje dhe se muhamedi eshte i derguari i tij.
    Une i besoj cdo gjeje qe vjen prej profetit tim( perderisa Allahu e quan te derguar.)
    Lexoje kete hadith , dhe me thuaj c'fare nuk te bind ketu?
    Do te te marre pak kohe por te sugjeroj ta lexosh.

Hytbeja e Lamtumires se Profetit Muhammed a.s!

"O Njerėz! Dėgjoni ēka do t'ju them, sepse nuk e di nese do t'ju takoj nė kėtė vend pas kėtij viti.
    O njerėz! Kini frikė Zotin dhe respektojeni Atė. Bėhuni tė njerėzishėm dhe tė drejtė ndaj vetes dhe ndaj tė tjerėve. Kjo ėshtė dita e flijimeve nė emėr tė Allahut. Mė tė vėrtetė gjaku dhe pasuria juaj janė tė shėnjta pėr ju, derisa tė takoheni me Krijuesin tuaj, ashtu siē ėshtė e shėnjtė kjo ditė nė kėtė muaj dhe nė kėtė vend.

Ruajeni, respektoni dhe nderojeni vlerėn e personalitetit dhe dinjitetit njerėzor. Njeriu ėshtė vepėr madhėshtore e Allahut dhe mjere ai qė e nėnēmon nderin dhe dinjitetin e veprės sė Allahut. Ju, o njerėz, pashmangshėm dhe pakthyeshėm do t'i ktheheni Allahut tė Amshueshėm dhe Ai do t'ju marrė nė pėrgjegjėsi pėr veprat dhe punėn tuaj.

O besimdrejtė! Ta dini, ta mbani mend dhe tė jeni tė bindur se pėrfundoi koha e mosdijes dhe traditave tė kėqija, qė i sollėn fatkeqėsi tė shumta gjinisė njerėzore. Unė jua kam treguar rrugėn e shpėtimit, nėpėr tė cilėn duhet tė shkoni. Gjakmarrja ėshtė e ndaluar. Tė gjitha akuzat e kėtilla qė rrjedhin nga koha para Islamit, anulohen. Akuza e parė e kėtillė qė anulohet ėshtė gjakmarja e xhaxhait tim, Amir b. Rebi`b. Harith b. Abdulmuttalibit, tė cilin pa kurrfarė faji e mbytėn njerėzit nga fisi Hudhejl. Kjo gjakmarrje le tė harrohet dhe tė gjitha tė tjerat nė tė ardhmen le tė falen.

Fajdeja dhe kamata janė tė ndaluara. Huadhėnėsi nga huamarėsi duhet ta marrė vetėm atė qė vėrtet ia ka huazuar. Huatė e para qė i nėnshtrohen kėtij vendimi janė huatė e xhaxhait tim Abbasit, i cili ka pasur mjaft borxhlinj. O besimdrejtė! Duhet t`ua falni kamatat borxhlinjve. Dėgjoni kėshillėn time dhe pasuria juaj do tė shtohet, sepse juve ju mbetet kryegjėja pėr tregti dhe punė tė ndershme. Nėse nuk e bėni kėtė, duhet ta dini se do t`i zemėroni thellė Allahun dhe tė Dėrguarin e Tij. Nėse borxhliu juaj ėshtė nė vėshtirėsi, duhet t`ia vazhdoni afatin e pagimit, ndėrsa nėse jeni nė gjendje qė t`ia falni borxhin, kjo do tė ishte edhe mė mirė pėr ju.

O besimdrejtė! O njerėz! Frikėsojuni asaj dite qė me siguri do tė vijė, kur tė gjithė do tė paraqiteni para Allahut, Gjykatėsit tė Vetėm Suprem. Kur ju pret drejtėsia absolute. Kur tė zotoheni se njė borxh do ta paguani me kohė dhe kur ta lidhni marrėveshjen, tė gjitha kėto bėni me shkrim, dhe me besnikėri theksoni afatin e pagimit. O tė vdekshėm! Duajeni dhe dėgjojeni Zotin, Krijuesin e tėrė materiales dhe jomateriales, i cili krijoi meshkuj dhe femra, prej tė cilėve u zhvillua gjinia njerėzore. Kini frikė nga Allahu, nė ndihmėn, prehjen dhe mėshirėn e tė Cilit tė gjithė jemi tė udhėzuar. Ne jemi tė vdekshėm dhe nė ēdo ēast jem gjithnjė e mė afėr vdekjes dhe takimit me Tė, me Allahun e Amshueshėm, me Gjykuesin e Drejtė.

Shprehni repektin e duhur ndaj farefisit. Me pėrgjegjėsi tė thellė pėrmbushni detyrat dhe obligimet qė egzistojnė ndėrmjet burrit dhe gruas, ndėrmjet prindėrve dhe fėmijėve. Fėmija e fiton xhenetin nėn kėmbėt e nėnės sė tij. Ruajuni nga prostitucioni, tradhėtia bashkėshortore dhe xhelozia. Prostitucioni dhe tradhėtia bashkėshortore janė mėkate tė rėnda, ndėrkaq xhelozia mund tė shkaktoj prishjen e bashkėshortėsisė. Martohuni me ato qė i doni. E kur vullneti i Zotit t'ju bashkojė, atėherė respektojeni dhe duajeni njėri-tjetrin dhe jetoni nė dashuri dhe harmoni tė vėrtetė.

O bashkėshortė! Silluni ndaj grave tuaja me shumė mirėsi dhe dashuri. O besimdrejtė! Largohuni nga ngatėresat dhe pėrgojimet! Ata qė shpifin pėr grate e ndershme, le tė jenė tė mallkuar nė tė dy botėt. Ata qė i akuzojne gratė e ndershme pėr tradhti nė martese ose pėr amoralitet, ndėrkaq qė nuk mund pėr kėtė t'i sjellin katėr dėshmitarė tė besueshėm, dėnoni me tetėdhjetė goditje, dhe asnjėherė nė tė ardhmen nė asgjė mos u besoni, sepse ata janė njerėz tė kėqij.

Nėse mendoni se ndaj grave tuaja mė nuk e ndjeni dashurinė e dikurshme, mos nxitoni, por mendoni mirė. Ndoshta Allahu nėpėrmjet kėtij sprovimi ju udhėzon nė rrugėn e fatit tė ri tė madh, me tė cilėn dėshiron t'ju pėrgėzojė. Mos kėrkoni shkurorėzim pa shkaqe tė arsyeshme, meqė prej tė gjitha gjėrave qė Allahu i ka lejuar, mė sė tepėrmi e urren shkurorėzimin. Gratė tuaja u janė dorėzuar nė besė tė Zotit. Respektojeni, o besimdrejtė, atė amanet tė Zotit.

O njerėz! Sot djalli i mallkuar ėshtė i dėshpėruar, sepse ka pėsuar humbje dhe mė nuk mund tė ndikojė nė ju. Por ju megjithatė gjithnjė bėhuni tė kujdesshėm, qė ai i mallkuar tė mos ju vė nė lajthitje as pėr gjėrat mė tė vogla. O besimdrejtė! Kur e caktoni dhe e ndani ndėrmjet veti trashėgiminė, bėhuni te drejtė dhe pėrmbajuni librit tė Zotit. Ruajeni pasurinė e bonjakėve, tė paaftėve dhe te sėmurėve mendore. Zoti ēdonjėrit ia ka dhėnė te drejtėn e vet, andaj nuk ka nevojė qė trashėgimtarėve t'u lihet testament; ndėrsa si testament nuk mund tė lihet mė tepėr se njė e treta(1/3) e pasurisė. Fėmija i takon atij, ne shtratin e tė cilit ėshtė i lindur. Kush pohon se i takon tjetėrkujt pėrveē prindit, atė do ta arrijė mallkimi i Zotit. Nuk i lejohet gruas qė tė japė diē nga pasuria e burrit tė saj pa lejen e tij. Borxhi duhet paguar ndėrsa sendi i huazuar duhet kthyer. Dhurata duhet tė kthehet me dhuratė. Kush hynė dorėzanė pėr dikėnd, obligohet edhe me pėrgjegjėsi pėr dorėzani. Me robėrit dhe shėrbėtorėt silluni nė mėnyrė njerėzore. Ushqeni ata sikur qė ushqeheni vetė, dhe vishni ata sikur qė visheni vetė. Nuk guxoni t'u bėni keq, as t'i keqpėrdorni. Edhe ata janė njerėz, edhe ata janė shėrbėtore tė Zotit.

O besimdrejtė! Ta dini dhe tė mos harroni se tė gjithė muslimanėt janė vėllezėr. Ju tė gjithė jeni pIotėsisht tė barabartė nė tė drejta dhe detyra. Nuk ka kurrfarė pėrparėsie arabi ndaj jo-arabit, e as jo-arabi ndaj arabit, as i ziu ndaj tė kuqit, e as i kuqi ndaj tė ziut pėrveē me devotshmėri. Tė gjithė jeni pasardhėsit e Ademit, ndėrsa Ademi ėshtė prej dheut.

O muslimanė! Duhet tė kujdeseni, tė duheni dhe tė ndihmoheni ndėrmjet vete. Nuk guxoni ta ofendoni njėri-tjetrin, e as t'i merrni me dhunė njėri-tjetrit diēka. Kėto janė mėkate tė rėnda. Merreni vetėm ate qė me vetėdėshirė ju jepet. Respektoni pacenueshmėrinė e pasurive tuaja derisa janė nė frymėn e ligjeve tė Zotit. Nė punėn tuaj Islami dhe interesi i pėrgjithshėm le tė jenė mbi ju dhe interesin tuaj personal. Pėrkushtojani Islamit jetėn tuaj dhe nė punėn pėr Islamin jepni prej vetes githēka qė mundeni. Kurrė mos e shkelni tė drejtėn dhe nderin e askujt. Vetvetes mos i bėni dhunė. Mos harroni se mėshira ėshtė njė ndėr bazat kryesore tė Islamit.

0 njerėz! Dėgjoni ēka po ju them dhe mbajeni mend mirė. Unė po jua lė librin e Zotit - Kur'anin - te cilit nėse i pėrmbaheni gjithnjė do t'ju ruajė qė tė mos e humbni rrugėn e drejtė, rrugėn e drejtėsise dhe sė vėrtetės. Kur'ani ėshtė libėr i qartė dhe i shenjtė, vepėr e vėrtetė e Allahut, fjalė e Tij, nė vėrtetėsinė e sė cilės nuk ka kurrfarė dyshimi.

Para vetes e keni tėrė jetėi time, fjalėt dhe veprat e mia. Gjithēka qė kam folur dhe punuar, jam pėrpjekur qė tė jetė nė pajtim tė plotė me urdhrat e Allahut. Ju vėrtet nuk do tė gjendeni nė lajthitje pėrderisa t'i pėrmbaheni Kur'anit dhe sunnetit tim.

O besimdrejtė! Thuajeni gjithnjė tė vėrtetėn e pastėr. Urrejtja asnjėherė le tė mos ju largojė nga rruga e tė drejtave dhe drejtėsisė. Drejtėsia ėshtė motra e devotshmėrisė. Frikėsohuni nga Allahu! Ai e sheh punėn tuaj.

O njerėz! I dėgjuat porositė e mia, futini nė zemrat tuaja e nė jetėn tuaj. Tė gjithė ata qė i kanė dėgjuar kėto fjalė tė mia, le t'ua pėrcjellin atyre qė nuk i kanė dėgjuar, sepse prej tyre mund tė ketė mė mbamendės se vetė dėgjuesit.

(Pas njė pauze tė shkurtėr, i Dėrguari i Zotit me njė zė mė tė butė ka thėnė):
    "A e percolla mesazhin e Allahut tek ju, o njerez?"
    "O i Dėrguari i Zotit! Ti besnikėrisht e ke pėrmbushur misionin tėnd dhe neve na ke komunikuar ēka tė ka urdhėruar Zoti", u pėrgjigjėn mė se 100 000 haxhinjte e pranishėm.
    (Atėherė Muhammedi a.s. me zė solemn tha
    "O Zoti im, dėshmo (nė kėtė)!
    (Tė njėjtėn ditė, Zoti i Lavdishėm e shpalli edhe ajetin e fundit tė Kur'anit):
    "Sot persosa per ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntine time, dhe zgjodha per ju Islamin fe". (Sure Maide, 3).

Ta solla kete hadith per arsye sepse eshte transmetuar prej shume tramsmetuesve e jo vetem prej Buhariut dhe Muslimit.
    Profeti Muhamed a.s thote po ju le Kuranin dhe sunetin.

Fatkeqisisht!

angmokio te kam borxh nje pergjigje ,

nderkohe qe me ke borxh shume pergjigje,

ne rradhe te pare te falenderoj per sjelljen e nje gabimi te Rashad Khalifes ne lidhje me mrekulline matematikore te Kuranit te bazuar ne numerin 19,

vetem nga ty u informova per faktin se ne ajetin 30:21 me te vertete kishte 8 L-ja ne vend te 7 L-ve qe kishte shenuar Rashad Khalifa,
    sinqerisht une nuk jam njohes i gjuhes arabe dhe perpara se te flas ne forum per mrekulline matematikore e kam vertetuar nje pjese te saj vete dhe nje pjese tjeter nje shok i imi te cilit i ka besim ,
    problemi ne verifikimin e mrekullise matematikore qendronte per neve ne mundesine e numerimit te A(elif) nga kompjuteri , pasi kompjuteri nuk i dallon te gjitha format se si kjo germe eshte e paraqitur ne te gjitha kombinacionet e saj ,
    per kete arsye edhe une kam mundur te verifikoj vetem nje pjese te mrekullise matematikore dhe qe nuk kishin(perfshini) inicialin A(elif) ne formacion e tyre, pasi problemi sic te thashe ishte tek A-ja,
    keshtu qe nuk iu futa fare punes per te numeruar inicialet A.L.M dhe A.L.R dhe A.L.M.S dhe A.L.M.R, kjo sepse A-ja ishte ne formacion dhe keshtu nuk e pashe te arsyeshme te verifikoj germat e tjera perderisa perfundimi ishte per mua i panjohur per shkak te A-se,
    duke bere copy/paste Kuranin ne arabisht qe gjendet tek ky link;http://tanzil.net/download/
    vete kam verifikuar suret me H dhe m(ha dhe mim)

suren me numer 40ha mim

suren me numer 41ha mim

suren me numer 42ha mim

suren me numer 43ha mim

suren me numer 44ha mim

suren me numer 45ha mim

suren me numer 46ha mim

informacioni qe me doli nga keto sure ashtu sic e verifikova vete duke u numeruar si pjese e sureve edhe bismilahi isht;

pasi vura re gjithe keto kombinime te mahnitshme kur e krahasova me ajetin 74:30-31 kuptova qe me te vertete nje mrekulli po ndodhka me numerin 19;
    74:30. Mbikėqyrės mbi tė janė nėntėmbėdhjetė.
    74:31. E mbiqėkyrės tė zjarrit, Ne nuk bėjmė tjetėr, pėrveē engjėjve dhe
    numrin e tyre (tė pėrmendur nė Kur'an) nuk e bėmė pėr tjetėr, por vetėm
    si sprovė pėr ata qė nuk besuan, e qė tė binden ata qė u ėshtė dhėnė
    libri, e atyre qė besuan t'u shtohet besimi, e atyre qė u ėshtė dhėmė
    libri dhe besimtarėt tė mos kenė dyshim, dhe ata qė zemrat i kanė tė
    sėmura dhe jobesimtarėt tė thonė: "Ka dashti All-llahu me kėtė
    shembull?" Ja ashtu, All-llahu e lė tė humbur atė qė do, e ushtrinė e
    Zotit tėnd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk ėshtė tjetėr
    vetėm se njė pėrkujtim pėr njerėz.

me pas vertetova vete eshte grupacionin me A.S.K(ajn, sin, kaf) ne suren 42;
    dhe pata keto rezultate;
    A” (`Ajn) ndodhej 98 herė, shkronja “S” (Sin) ndodhej 54 herė,
    dhe shkronja “K” (Kaf) ndodhej 57 herė.pra me doli shuma e ketyre tre germave 209, ose 19x11

me vone kam vertetuar germen K(kaf) ne suren 50
    dhe ishin 57 K(kaf) 19x3=57 , por edhe Kaf-i tjeter ne suren 42 ishte 57 dmth 57+57
    114 dhe ne suren 50 fillon me ;SURA 50. KAF
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit
    1. Kaf, pasha Kur'anin e lavdishėm
    pra K personifikonte Kuranin dhe te dy Kaf-et qe ishin ne suret 42 dhe 50 kishin shumen 114, dhe 114 ishte numeri i ajeteve te Kuranit, kete e kam provuar me doren time.

me vone kam provuar edhe inicialin S(sad) dhe te tre perdorimet e Sad-it ne tre sure qe inicializohen me sad ishin;suret 7,19,38 dhe vura re qe;
    surja 7 =97 germa sad
    surja19= 26germa sad
    surja38= 29germa sad
    shuma ishte 152 ose (19x8)

me vone kerkova per inicialin NuN ne suren me numer 68
    vura re sic e ke thene edhe ti qe perpara gati nje viti qe ishin 132 germa NuN ne kete sure, por nje shpjegim citohej se ky inicial kur lexohet i vetem eshte sikur dy NuN-a , por kjo ndodhte vetem kur lexohej i vetem , pasi tingellon ne menyre fonitike(zenore) si dy N-ja, nuk do te bindesha po mos te shija vete ne wikipedia per inicialin NuN dhe gjithashtu pyeta edhe arab nga siria dhe Iraku qe njoh dhe m'a konfirmuan kete fakt, por ti shiko edhe wikipedian ketu;http://en.wikipedia.org/wiki/Nun_(letter)

kalkulimet e tjera i ka bere nje shoku im dhe me konfirmoi per inicialet e SURAS 19. MERJEM
    . Kaf Ha Ja' A'jn Sadė!
    dhe me informoi se ishin keshtu;137+175+343+117+26 = 798 = 19x42.secilen germe e ka sipas rradhes se inicializimit ne Kuran,
    po ashtu i njejti person me degoi mesazh dhe me informoi se edhe inicialet J.S(ja,sin) ne sure 36 ishin keshtu;J” ndodhte nė kėtė sure 237 herė, dhe“S-ja”
    (Sin) ndodhte 48 herė. Shuma e tė dy shkronjave ėshtė 285, 19x15
    pastaj ai verifikoi eshte inicialet ;H., T.H. (Ta Ha), T.S. (Ta Sin), & T.S.M. (Ta Sin Mim)
    dhe me informoi se gjithashtu ishin te sakta sic i kishte shenuar Rashad Khalifa ne librin e tij, pra kishin shumen;1767 = (19x93)

pra sic e thashe me siper une isha i sigurte per nje pjese te mrekullise , por vetem me inicialet qe permbanin germen A(elif) ekzistonte problemi se nuk mund te dalloja te gjitha format e elifit ne keto sure ,
    por duke qene se isha i bindur per nje pjese te madhe te mrekullise perderisa une vete e kisha verifikuar ate dhe sidomos kombinacionet e mbinatyrshe dhe fuqiplote (sinqerisht) te inicialeve H(ha) dhe M(mim), mendova se nuk ishte e nevojshme , pasi nuk rastesisa ne asnje anomali ne verivikimin e mrekullise deri tani,

iniciali L(lam) qe solle ti ne ajetin 30:21 ndosh 8 here perkunder 7 hereve qe ka numeruar Khalifa,
    te falenderoj per kete dhe sinqerisht une nuk kerkoj dicka tjeter pervec se te vertetes ,
    megjithate desha te te njoftoj se kur kerkoja per mrekulline matematikore (perpara nje viti pothuaj) dhe po shikoja prezantimin vizual te mrekullise nga Rashad Khalifa , vura re nje gabim te inicialet H(ha) dhe M(mim) pasi Khalifa kishte formuar nje tabele me shume gabime me keto iniciale, kur une vete i futa keto suret me iniciale ne kompjuter me doli se aty kishte nje mrekulli te madhe me keto iniciale , por se Rashad Khalifa kishte bere nje gabim ne shkrimin e ketyre inicialeve dhe ne formimin e asaj tabele , por ky gabim konsiderohet "Boje ne leter" dhe jo gabim i qellimshem, pasi aty (sinqerisht) kishte nje mrekulli te madhe,
    duke u bazuar nga ky fakt dhe duke qene se mrekullia matematikore nuk eshte vetem nje sure , por 29 sure qe kane 30 grupime inicialesh une mendoj se nuk mund te hidhet plotesisht poshte fakti se Kurani ka nje mrekulli ne lidhje me numerin 19,
    ashtu si edhe fakti qe une vete verifikove se Kurani ka 114 sure ose 19x6 dhe Kurani (sipas heqjes se dy ajeteve nga Rashad Khalifa) ka 6346 ajete ose 19x334, si edhe nga surja 9 qe fillon pa bismilah deri tek surja 27 qe ka nje "ekstra" bismilah ne perberjen e saj jane gjithesej9duke i perfshire keto dy sure) 19 sure,

sa per heqjen e dy ajeteve(9:128) dhe(9:129) nga rashad khalifa u binda sepse ;

http://nenshtrimi.webs.com/photos/Ha...ne%20Kuran.png

gjithashtu keto dy ajete jane deshmuar vetem nga nje person perkundazi rregullit qe o perdor per ajetet e tjera dhe disa hadithe flasin per kete , thjeshte si fakt historik dhe jo se eshte e sigurte permbajtja e ketyre haditheve;
    Aliun e pyetėn: “Pse po rri nė shtėpi?” Ai tha, “Diēka i ėshtė shtuar Kuranit, dhe unė jam zotuar tė mos i vesh mė
    rrobat e rrugės, pėrveē pėr lutje, derisa tė riparohet Kurani.”

dhe hadithet bejne fjale per nje grindje per kete shtese , si edhe rezultatet ishin keto;
    (1) `Uthmanin e vranė, dhe Aliu u caktua si Khalifa i katėrt.
    (2) Njė luftė 50 vjeēare shpėrtheu ndėrmjet Khalifas sė ri dhe pėrkrahėsve tė tij nė njėrėn anė, dhe
    shtrembėruesve Muhamedan tė Kuranit nė anėn tjetėr.
    (3) Aliu ra dėshmor, dhe pėrfundimisht edhe familja e tij, familja e profetit Muhamed, pėrveē disa
    grave dhe fėmijėve, u vranė.
    (4) Zėnka arriti kulmin nė Betejėn Famėkeqe tė Qerbelasė, ku djali i Aliut, Hyseni, dhe familja e
    tij u masakruan.

Sunduesi i parė gjatė kohės sė paqes pas kėsaj lufte tė gjatė dhe shkatėrrimtare ishte Marvan Ibn
    Al Hakam (vdiq 65 Pas Hixhrės/684 Pas Krishtit). Njėra prej detyrave tė para qė ekzekutoi ai ishte
    shkatėrrimi i Kuranit origjinal,
    “duke u frikėsuar qė mund tė bėhet shkak i grindjeve TĖ REJA” [shih `ULUM AL-QURAN, nga
    Ahmad von Denffer, Islamic Foundation, Leicester, Mbretėria e Bashkuar, 1983, Faqe 56.].
    Pyetjen qė njė person inteligjent duhet ta pyes ėshtė: “Sikur Kurani origjinal tė ishte identik me
    Kuranin nė qarkullim nė atė kohė, pse Marwan Ibn Al-Hakam u desh ta shkatėrrojė?!”

dhe shume hadithe te tjera qe nuk po i sjell por qe i kam permendur me pare,

sa i perket fjales Allah( 2698ose (19x142) dikush duhet t'a verifikoje kete pasi Khalifa tha se eshte bere nje gabim dhe nuk eshte numeruar kjo fjale diku dhe pastaj e ka perfshire , nese eshte e vertete apo jo kjo mbetet per t'u verifikuar.

kjo eshte e gjithe e verteta angmokio ,
    edhe nje here te falenderoj per informacionin qe solle dhe je i mirepritur me cdo te re dhe me cdo te vertete,

paqe dhe gjithe te mirat !

shaboooni...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-10-2011 mė 13:30
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 39 prej 84 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •