Close
Faqja 41 prej 84 FillimFillim ... 31394041424351 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 840
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    pėrshėndetje tė nderuar miq

Sė pari e pash qė emri im ėshtė marrė nė gojė goxha shumė nga anėtarė tė ndryshėm tė forumit dhe kjo nuk mė duket aspak e drejtė dhe e hijshme, sepse ėshtė dashur tė reflektoni mė shumė nė materialin qė unė kam sjellur e jo nė emrin tim. Pash edhe disa anėtarė qė kanė pėrkrahur materialin qė unė kam postuar e jo emrin tim dhe pėr kėtė me tė vėrtet mė vjen mirė dhe ndihem i kėnaqur. Duhet t'ua them shkurt dhe kjartė se unė nuk pėrbėj asnjė klan tė vetėm dhe nuk i pėrkas asnjė klani apo organizate masone, dexhalliste, krishtere apo ku di unė se si e paragjykoni dhe si e mendoni ju kėtė...! Por nuk quditem me faktin se shqiptarėt nė pėrgjithėsi po sa tė mėsojnė gjuhėn e tyre dhe po sa tė emancipohen nė shoqėri (familje) gjėrat e para apo instiktet e para ti quaj tė cilat ata i mėsojnė janė; paragjykimet, gėnjeshtrat, urrejtja, kofortėsia dhe gjaknxehtėsia. Kėto instikte tė pėrmendura dhe tė mėsuara nga fėmijėt shqiptarė nuk na kanė takuar dhe nuk na takojnė ne o tė nderuar, por kėto na kanė mveshur popuj tė tjerė, e arsyeja e mveshjes sė kėtyre gjėrave negative ka qenė dhe ėshtė qėllimi i vetėm pėr tė na manipuluar, pėrēarė dhe sunduar mė lehtė. Por ne mund tė jemi edhe pa kėto instikte negative dhe po t'i zhdukim ne kėto jam i sigurt se do triumfojmė nga tė gjith popujt e tjerė sepse intelektin dhe mendjen me tė vėrtet e kemi shumė mė tė ndritshme nė krahasim me disa popuj. Prandaj ju kėshilloj qė tė hapni mendjen sa mė tepėr dhe tė kuptoni e tė dalloni negativen nga pozitivja.

Unė jam njė musliman pa sektė! Po ju cilit sekt i pėrkisni...!?!?!? Unė i besoj vetėm Librit (Kuran) dhe nė atė mbėshtetem. Po ju ku mbėshteteni dhe kujt i besoni? Unė nuk marr tradita, adete dhe zakone arabe, serbe, greke, turke, europjane e amerikane. Po ju ēfarė tradita pranoni? Madje shkoni aq larg sa thoni se Jakupi nuk guxon tė quhet Jakob, Ibrahimi nuk guxon tė quhet Abraham, Isa nuk guxon tė quhet Jezus, jo por kėta nuk janė asgjė tjetėr vetėm se emra tė shqiptuar sipas gjuhėve tė botės o vėllezėr shqiptar.

Pash edhe njė rekomandim qė ma kishte dhėnė njė anėtarė i "nderuar" qė tė vizitoj njė tem nė lidhje me Rashad Khalifėn, unė sigurisht qė do ta vizitoj atė tem dhe tė shoh se ēfarė mendimi kanė tė ashtuquajturit "musliman" shqiptarė pėr tė, apo atė mendim nuk e kanė autokton, por tė kopjua nga dijetarė arab!

Unė jam anėtarė i ri nė kėtė forum. Unė kam qėndruar nė njė forum tjetėr nė tė cilin sulmohet jo vetėm Islami por tė gjitha ato fe tė cilat thirren nė njė Zot. Pra aty ishte qėllimi tė mbrohet dhe tė shpjegohet "Ekzistenca e Zotit", sepse forumi ishte i mbushur me ateisto-moderator tė famshėm dhe dijetar tė mdhenjė me intelekt e me mendje tė ndritur. Aty Islami e krishterimi rrėzohej sa hapė e mbyll sytė. Por muslimani i cili mbėshtetej vetėm nė Kuran nuk kishte mundėsi tė dal humbės, kurse ai i cili mbėshtetej nė Hadithe arabe (jo profetike) shumė lehtė dilte humbės dhe i jipte njė hije tė zez nė pėrgjithėsi Islamit. Qė tė mos mundohem ta ngrit vehten, por nuk mund tė ik nga realiteti, sepse aty vetėm unė kam qenė musliman i cili iu pėrmbajt vetėm Librit (Kuranit) dhe me tė vėrtetė triumfova ndaj tyre, e qė shkak triumfimi pasoj edhe pėrjashtimi nga forumi duke mos gjetur tjetėr alternativ ata moderator pėrveq pėrjashtimit tim nga ai forum. Sepse nuk ishte puna se ata nuk mund tė mė kundėrpėrgjigjeshin mua, por ata nuk mund t'u kundėrpėrgjigjeshin vargjeve Kuranore qė unė i postoja aty. Nga ai forum mė ėshtė bėrė thirrje nga njė X anėtarė qė tė vi nė kėtė forum. Unė pranova kėrkesėn e X-it, por ai forum dhe ata musliman tė pakėt kanė mbetur vėrtetė pa mbrojtje. Unė u futa me njė nofk tjetėr nė attė forum me arsyen qė tė kuptoj se ēfarė do ndodh nėse unė nuk jam nė atė forum. Sikur ta shihnit se si ka mbetur ai forum....! sikur ta shihnit se sa tė gjorė dhe tė pambrojtur kanė mbetur ata pakė "musliman" duke mos patur mudnėsi kundėrpėrgjigje ndaj mercenarėve ateisto-politeist....! Ata sigurisht se do tė konvertohen dal ngadal dhe do tė pranojnė doktrinat e tyre ĒarlsDarvino-sharangutange...! Pėrse nuk hulumtoni nė internet dhe tė shikoni se si sulmohet Zoti (Jo vetėm Islami apo krishterimi) por direkt Zoti dhe tė dilni nė ndihm tė mbrojtjes sė ekzistecės sė Vetėm Zotit....!? Jo por nuk ka kush ti ndaj megjat nė mes tė muslimanėve e nė mes tė krishterėve...! Pėrse nuk bashkoheni njėherė e mirė ju besimtarėt pa marrė parasysh religjionin qė i takoni e tė dilni nė luft tė (Fjalės) kundėr ateisto-politeistėve? Por jooo... Ju duhet tė haheni mish nė mes vete....! Sepse ashtu e kėrkon kokfortėsia (Vesi i adoptuar nga fėmijėria)!!!!

Unė nuk e di! Ndoshta edhe kėtu sulmohen religjionet nė pėrgjithsi, por unė jam njė anėtar i ri i kėtij forumi dhe kaq di t'iu them sa pėr fillim.

Kurani ėshtė Libri i vetėm pėr muslimanėt dhe jo vetėm pėr muslimanėt, por pėr tė gjitha fetė tė cilat pretendojnė qė thirren vetėm nė "Njė Zot". Kurani ėshtė Libri i cili vėrteton librat e mė hershėm profetik madje edhe i tejkalon ato... Shumė tė kjarta janė ajetet e para tė sures sė parė; "Beso nė atė qė po tė shpallet dhe beso nė atė qė ėshtė shpallur para teje". Shum kjart na bėri me dia Zoti neve dhe profetit tė fundit qė tė mos besojmė nė profet, por tė besojmė nė Librin e Zotit, sepse Ai ėshtė fjala e Zotit... Kjo ėshtė njė fe e bashkuar pėr tė gjith njerėzimin (Kurani) dhe Vetėm kėtij Libri t'i pėrmbahen tė gjith ata besimtarė qė thirren nė Njė Zot. Nėse kundėrshtoni t'i pėrmbaheni vetėm Kuranit, e Zoti e thot "qė tė mos merrni asnjė mėsim tjetėr fetar pėrpos Kuranit", kurse ju merrni edhe mėsime tė tjera fetare atėherė ju nuk e pranoni fjalėn (Librin) e Zotit dhe e shpallni atė si tė mangėt dhe jo tė plotė pėrkundėr pohimit tė Zotit qė thotė se "Ky libėr ėshtė i Plotė dhe tėrėsisht i hollėsishėm". Pėr ju qenkan mė tė famshme fjalėt e "Dijetarėve" arab se sa Fjala e Zotit qė ju pretendoni se i besoni!!!!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    pėrshėndetje tė nderuar miq

Sė pari e pash qė emri im ėshtė marrė nė gojė goxha shumė nga anėtarė tė ndryshėm tė forumit dhe kjo nuk mė duket aspak e drejtė dhe e hijshme, sepse ėshtė dashur tė reflektoni mė shumė nė materialin qė unė kam sjellur e jo nė emrin tim. Pash edhe disa anėtarė qė kanė pėrkrahur materialin qė unė kam postuar e jo emrin tim dhe pėr kėtė me tė vėrtet mė vjen mirė dhe ndihem i kėnaqur. Duhet t'ua them shkurt dhe kjartė se unė nuk pėrbėj asnjė klan tė vetėm dhe nuk i pėrkas asnjė klani apo organizate masone, dexhalliste, krishtere apo ku di unė se si e paragjykoni dhe si e mendoni ju kėtė...! Por nuk quditem me faktin se shqiptarėt nė pėrgjithėsi po sa tė mėsojnė gjuhėn e tyre dhe po sa tė emancipohen nė shoqėri (familje) gjėrat e para apo instiktet e para ti quaj tė cilat ata i mėsojnė janė; paragjykimet, gėnjeshtrat, urrejtja, kofortėsia dhe gjaknxehtėsia. Kėto instikte tė pėrmendura dhe tė mėsuara nga fėmijėt shqiptarė nuk na kanė takuar dhe nuk na takojnė ne o tė nderuar, por kėto na kanė mveshur popuj tė tjerė, e arsyeja e mveshjes sė kėtyre gjėrave negative ka qenė dhe ėshtė qėllimi i vetėm pėr tė na manipuluar, pėrēarė dhe sunduar mė lehtė. Por ne mund tė jemi edhe pa kėto instikte negative dhe po t'i zhdukim ne kėto jam i sigurt se do triumfojmė nga tė gjith popujt e tjerė sepse intelektin dhe mendjen me tė vėrtet e kemi shumė mė tė ndritshme nė krahasim me disa popuj. Prandaj ju kėshilloj qė tė hapni mendjen sa mė tepėr dhe tė kuptoni e tė dalloni negativen nga pozitivja.

Unė jam njė musliman pa sektė! Po ju cilit sekt i pėrkisni...!?!?!? Unė i besoj vetėm Librit (Kuran) dhe nė atė mbėshtetem. Po ju ku mbėshteteni dhe kujt i besoni? Unė nuk marr tradita, adete dhe zakone arabe, serbe, greke, turke, europjane e amerikane. Po ju ēfarė tradita pranoni? Madje shkoni aq larg sa thoni se Jakupi nuk guxon tė quhet Jakob, Ibrahimi nuk guxon tė quhet Abraham, Isa nuk guxon tė quhet Jezus, jo por kėta nuk janė asgjė tjetėr vetėm se emra tė shqiptuar sipas gjuhėve tė botės o vėllezėr shqiptar.

Pash edhe njė rekomandim qė ma kishte dhėnė njė anėtarė i "nderuar" qė tė vizitoj njė tem nė lidhje me Rashad Khalifėn, unė sigurisht qė do ta vizitoj atė tem dhe tė shoh se ēfarė mendimi kanė tė ashtuquajturit "musliman" shqiptarė pėr tė, apo atė mendim nuk e kanė autokton, por tė kopjua nga dijetarė arab!

Unė jam anėtarė i ri nė kėtė forum. Unė kam qėndruar nė njė forum tjetėr nė tė cilin sulmohet jo vetėm Islami por tė gjitha ato fe tė cilat thirren nė njė Zot. Pra aty ishte qėllimi tė mbrohet dhe tė shpjegohet "Ekzistenca e Zotit", sepse forumi ishte i mbushur me ateisto-moderator tė famshėm dhe dijetar tė mdhenjė me intelekt e me mendje tė ndritur. Aty Islami e krishterimi rrėzohej sa hapė e mbyll sytė. Por muslimani i cili mbėshtetej vetėm nė Kuran nuk kishte mundėsi tė dal humbės, kurse ai i cili mbėshtetej nė Hadithe arabe (jo profetike) shumė lehtė dilte humbės dhe i jipte njė hije tė zez nė pėrgjithėsi Islamit. Qė tė mos mundohem ta ngrit vehten, por nuk mund tė ik nga realiteti, sepse aty vetėm unė kam qenė musliman i cili iu pėrmbajt vetėm Librit (Kuranit) dhe me tė vėrtetė triumfova ndaj tyre, e qė shkak triumfimi pasoj edhe pėrjashtimi nga forumi duke mos gjetur tjetėr alternativ ata moderator pėrveq pėrjashtimit tim nga ai forum. Sepse nuk ishte puna se ata nuk mund tė mė kundėrpėrgjigjeshin mua, por ata nuk mund t'u kundėrpėrgjigjeshin vargjeve Kuranore qė unė i postoja aty. Nga ai forum mė ėshtė bėrė thirrje nga njė X anėtarė qė tė vi nė kėtė forum. Unė pranova kėrkesėn e X-it, por ai forum dhe ata musliman tė pakėt kanė mbetur vėrtetė pa mbrojtje. Unė u futa me njė nofk tjetėr nė attė forum me arsyen qė tė kuptoj se ēfarė do ndodh nėse unė nuk jam nė atė forum. Sikur ta shihnit se si ka mbetur ai forum....! sikur ta shihnit se sa tė gjorė dhe tė pambrojtur kanė mbetur ata pakė "musliman" duke mos patur mudnėsi kundėrpėrgjigje ndaj mercenarėve ateisto-politeist....! Ata sigurisht se do tė konvertohen dal ngadal dhe do tė pranojnė doktrinat e tyre ĒarlsDarvino-sharangutange...! Pėrse nuk hulumtoni nė internet dhe tė shikoni se si sulmohet Zoti (Jo vetėm Islami apo krishterimi) por direkt Zoti dhe tė dilni nė ndihm tė mbrojtjes sė ekzistecės sė Vetėm Zotit....!? Jo por nuk ka kush ti ndaj megjat nė mes tė muslimanėve e nė mes tė krishterėve...! Pėrse nuk bashkoheni njėherė e mirė ju besimtarėt pa marrė parasysh religjionin qė i takoni e tė dilni nė luft tė (Fjalės) kundėr ateisto-politeistėve? Por jooo... Ju duhet tė haheni mish nė mes vete....! Sepse ashtu e kėrkon kokfortėsia (Vesi i adoptuar nga fėmijėria)!!!!

Unė nuk e di! Ndoshta edhe kėtu sulmohen religjionet nė pėrgjithsi, por unė jam njė anėtar i ri i kėtij forumi dhe kaq di t'iu them sa pėr fillim.

Kurani ėshtė Libri i vetėm pėr muslimanėt dhe jo vetėm pėr muslimanėt, por pėr tė gjitha fetė tė cilat pretendojnė qė thirren vetėm nė "Njė Zot". Kurani ėshtė Libri i cili vėrteton librat e mė hershėm profetik madje edhe i tejkalon ato... Shumė tė kjarta janė ajetet e para tė sures sė parė; "Beso nė atė qė po tė shpallet dhe beso nė atė qė ėshtė shpallur para teje". Shum kjart na bėri me dia Zoti neve dhe profetit tė fundit qė tė mos besojmė nė profet, por tė besojmė nė Librin e Zotit, sepse Ai ėshtė fjala e Zotit... Kjo ėshtė njė fe e bashkuar pėr tė gjith njerėzimin (Kurani) dhe Vetėm kėtij Libri t'i pėrmbahen tė gjith ata besimtarė qė thirren nė Njė Zot. Nėse kundėrshtoni t'i pėrmbaheni vetėm Kuranit, e Zoti e thot "qė tė mos merrni asnjė mėsim tjetėr fetar pėrpos Kuranit", kurse ju merrni edhe mėsime tė tjera fetare atėherė ju nuk e pranoni fjalėn (Librin) e Zotit dhe e shpallni atė si tė mangėt dhe jo tė plotė pėrkundėr pohimit tė Zotit qė thotė se "Ky libėr ėshtė i Plotė dhe tėrėsisht i hollėsishėm". Pėr ju qenkan mė tė famshme fjalėt e "Dijetarėve" arab se sa Fjala e Zotit qė ju pretendoni se i besoni!!!!
    Si shume jeni shtuar ne Kosove?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Si shume jeni shtuar ne Kosove?
    Ja, Parafgjykimi i parė... Arriti!!!!

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Unė kam qėndruar nė njė forum tjetėr nė tė cilin sulmohet jo vetėm Islami por tė gjitha ato fe tė cilat thirren nė njė Zot. Pra aty ishte qėllimi tė mbrohet dhe tė shpjegohet "Ekzistenca e Zotit", sepse forumi ishte i mbushur me ateisto-moderator tė famshėm dhe dijetar tė mdhenjė me intelekt e me mendje tė ndritur. Aty Islami e krishterimi rrėzohej sa hapė e mbyll sytė. Por muslimani i cili mbėshtetej vetėm nė Kuran nuk kishte mundėsi tė dal humbės, kurse ai i cili mbėshtetej nė Hadithe arabe (jo profetike) shumė lehtė dilte humbės dhe i jipte njė hije tė zez nė pėrgjithėsi Islamit. Qė tė mos mundohem ta ngrit vehten, por nuk mund tė ik nga realiteti, sepse aty vetėm unė kam qenė musliman i cili iu pėrmbajt vetėm Librit (Kuranit) dhe me tė vėrtetė triumfova ndaj tyre, e qė shkak triumfimi pasoj edhe pėrjashtimi nga forumi duke mos gjetur tjetėr alternativ ata moderator pėrveq pėrjashtimit tim nga ai forum. Sepse nuk ishte puna se ata nuk mund tė mė kundėrpėrgjigjeshin mua, por ata nuk mund t'u kundėrpėrgjigjeshin vargjeve Kuranore qė unė i postoja aty. Nga ai forum mė ėshtė bėrė thirrje nga njė X anėtarė qė tė vi nė kėtė forum. Unė pranova kėrkesėn e X-it, por ai forum dhe ata musliman tė pakėt kanė mbetur vėrtetė pa mbrojtje. Unė u futa me njė nofk tjetėr nė attė forum me arsyen qė tė kuptoj se ēfarė do ndodh nėse unė nuk jam nė atė forum. Sikur ta shihnit se si ka mbetur ai forum....! sikur ta shihnit se sa tė gjorė dhe tė pambrojtur kanė mbetur ata pakė "musliman" duke mos patur mudnėsi kundėrpėrgjigje ndaj mercenarėve ateisto-politeist....! Ata sigurisht se do tė konvertohen dal ngadal dhe do tė pranojnė doktrinat e tyre ĒarlsDarvino-sharangutange...!
    Mos e vri mendjen shoku per muslimanet kudo qe te jene ata. Ai i cili ka iman te forte tek zoti nuk i dorezohet kollaj doktrinave boshe te ateizmit.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Ja, Parafgjykimi i parė... Arriti!!!!
    Nuk qėndron problemi vetėm tek paragjykimi...Mirpo disa njerėz thirren si muslimanė po i anashkalojnė shumė gjėra qė i takojnė Islamit,prandaj kur dikush flet kundėr diēkaje le tė sjell argumentin dhe arsyetimin e mendimit tė tij.

Islami si Fe ka dy burime themelore,Kur'anin dhe Hadithin(Sahih...),pastaj vie nė shprehje edhe Ixhmaja(unanimiteti mes dijetarėve...koncensusi...),poashtu edhe Ixhtihadi. Pra,ai i cili nuk i merr nė konsiderat kėto gjėra themi se nuk ka njohuri rreth Islamit dhe mė shumė pėrgjigjet sesa qė pyet,kur dihet se All-llahu thotė pyetni ata qė din(dijetarėt)...

PAQE!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Unė shpresoj por edhe frigohem, sepse njoh mirė doktrinat ateiste dhe njoh mirė muslimanėt e mbėshtetur nė tradita arabe.

Ata (muslimanėt) janė njerėz tė mirė por nuk hapin mendjen sa duhet, kėshtu qė doktrinat ateiste ua hapin mendjet atyre. Sepse nga ateistėt do e kuptojnė se feja e tyre ėshtė tradita arabe e pist idhujtareske e jo Kurani dhe Kuranin e harrojnė tė tėrin pastaj. Eh kėto viktima janė shkas i disa dijeetarėve tė ashtuquajtur "musliman" kėshtu tė ngjashėm me ty tė cilėt nė shkolla tė larta tė medreses nuk janė nė gjendje plotė katėr vite t'ua mėsojnė Kuranin, por ia mėsojnė "Hadithet" (Historit e mbushura me gėnjeshtra arabe-poetike).

Sikur tė pėrballeshe nė debat me mua nė jetėn e vėrtetė, atėherė ndoshta do ia hiqsha kodin trurit tėnd pėr tė mirė dhe atėherė do tė kuptoje se cili ėshtė Islami i vėrtetė .

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Pėrshendetje!
    We alejkum selam we rahmetullah.

Vella i nderuar! Nena e besimtareve Aishja -Allahu qofte i kenaqur prej saj- tregon ne kete hadith se gjykimi i imoraliteti me "gurzim" nese e kryente kete veper person i martuar, tregon se ka qene ajet qe Allahu i Lartesuar e ka zbritur dhe se besimtaret e kane shkruar kete ajet, por Allahu i Lartesuar me pas e fshiu kete ajet, dmth leximin e tij e fshiu nga Kurani dhe e la ne funksion gjykimin e tij, poashtu edhe "gjidhenia dhjete here", ndaj dhe Aishja tregon se keto dy kane qene prej ajeteve qe Allahu i ka zbritur ne librin e tij, por me pas i fshiu dhe tregon se ajo i ka pas ne shkruajtura deri ne kohen kur nderroj jete i derguari i Allahut -salallahu alejhi we selem-.

Kjo eshte ajo qe kohet per qellim me hadithin.

Allahu e din me se miri. [Abdurahman Rama]
    Allahu paska"fshire" ajetet kuranore!!! I pagabueshmi paska gabuar??!! Allahu qe do ta mbronte Kuranin nga ēdo ndryshim, paska kapitulluar perpara dhise qe hengri ajetet.....ahahhahahaahah....sa gjynah!!
    Si perfundim, na del ne pah se Kurani, jo vetem qe s'eshte i pandryshueshem, por s'na qenka as i plote, pikerisht ashtu siē pretendon masteri dhe Bani!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Unė shpresoj por edhe frigohem, sepse njoh mirė doktrinat ateiste dhe njoh mirė muslimanėt e mbėshtetur nė tradita arabe.

Ata (muslimanėt) janė njerėz tė mirė por nuk hapin mendjen sa duhet, kėshtu qė doktrinat ateiste ua hapin mendjet atyre. Sepse nga ateistėt do e kuptojnė se feja e tyre ėshtė tradita arabe e pist idhujtareske e jo Kurani dhe Kuranin e harrojnė tė tėrin pastaj. Eh kėto viktima janė shkas i disa dijeetarėve tė ashtuquajtur "musliman" kėshtu tė ngjashėm me ty tė cilėt nė shkolla tė larta tė medreses nuk janė nė gjendje plotė katėr vite t'ua mėsojnė Kuranin, por ia mėsojnė "Hadithet" (Historit e mbushura me gėnjeshtra arabe-poetike).

Sikur tė pėrballeshe nė debat me mua nė jetėn e vėrtetė, atėherė ndoshta do ia hiqsha kodin trurit tėnd pėr tė mirė dhe atėherė do tė kuptoje se cili ėshtė Islami i vėrtetė .
    Une skam mbaruar medrese shoku, arabishten e kam mesuar se eshte gjuhe e kuranit. Nuk me njeh ndaj mos paragjyko!
    Arroganca jote e moderuar le shume per te deshiruar njesoj sikur kloni jot master. Debat me ty jam i gatshem te ben ne cdo kohe.
    Nese ti apo kushdo tjeter do vinit ne kete forum dhe do thonit se besoj vetem kuranin dhe per x apo y fakt nuk e marr per baze hadithin do ju respektoja sepse se fundmi keshtu e percepton dhe diten e gjykimit do ja argumentoje vete allahut xh. sh arsyen. Problemi me ty apo me disa te tjere eshte se ju jeni ndjekesit e Rashed mashtruesit. Qe ketu del fytyra dhe sinqeriteti juaj ndaj islamit.
    P. s Sa per mashtrimet e khalifas te kam orientuar cfare te lexosh.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Nuk qėndron problemi vetėm tek paragjykimi...Mirpo disa njerėz thirren si muslimanė po i anashkalojnė shumė gjėra qė i takojnė Islamit,prandaj kur dikush flet kundėr diēkaje le tė sjell argumentin dhe arsyetimin e mendimit tė tij.

Islami si Fe ka dy burime themelore,Kur'anin dhe Hadithin(Sahih...),pastaj vie nė shprehje edhe Ixhmaja(unanimiteti mes dijetarėve...koncensusi...),poashtu edhe Ixhtihadi. Pra,ai i cili nuk i merr nė konsiderat kėto gjėra themi se nuk ka njohuri rreth Islamit dhe mė shumė pėrgjigjet sesa qė pyet,kur dihet se All-llahu thotė pyetni ata qė din(dijetarėt)...

PAQE!
    Tani unė po filloj me pyetje i nderuar edhe pse kam bėrė pyetje mė lart, por ju lus qė tė lexoni materialin e postuar jo vetėm nga unė por nga ēdo anėtarė i forumit. Pos tjerash unė kam sjellur argumente dhe me emėr tė Zotit do tė sjell ende.

Sipas teje; ciliat janė ato gjėra tė cilat unė i anashkalova?
    Nga qka e dini ju se Islami ka dy burime themelore?
    Allahu nė Kuran thotė se do ta mbroj fjalėn e tij deri nė ditėn e fundit, atėherė sipas jush; a janė tė mbrojtura Hadithet? Ta jap unė pėrgjigjen; "Jo" dhe qė tė mos lodhem me argumenta rreth Haditheve unė po ta falė kėtė "Jo" merre fute nė gjep, nxirre ndonjėherė, analizoje mirė dhe hyjė pastaj punė duke kontrolluar tė gjitha Hadithet me rradhė. Nė fund do tė kuptosh pėrmbajtjen e kėsaj fjalės "Jo" qė unė ta fala.

Unė i shoh Hadithet vetėm si njė histori e komplikuar nė tė cilėn ka shumė gėnjeshtra e pak tė vėrteta, e ato pak tė vėrteta duhet t'i gjejmė dhe t'i analizojmė si duhet. Kurse rruga e vetme drejt Zotit ėshtė Kurani.

Pasi qė ju rekomandoni qė ne tė pyesim ata qė din, pėrse atėherė ju nuk bėtė asnjė pyetje? Apo tė duket vetja dijetar i famshėm?

Ėshtė edhe e kundėrta nė shkrimin tėnd; Pasi qė ti nuk bėre asnjė pyetje por u mundove vetėm tė japėsh pėrgjigje, atėherė ti qenke njė i pa ditur, sepse ti ashtu veprove...!!! Ti nuk bėre asnjė pyetje!!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Allahu paska"fshire" ajetet kuranore!!! I pagabueshmi paska gabuar??!! Allahu qe do ta mbronte Kuranin nga ēdo ndryshim, paska kapitulluar perpara dhise qe hengri ajetet.....ahahhahahaahah....sa gjynah!!
    Si perfundim, na del ne pah se Kurani, jo vetem qe s'eshte i pandryshueshem, por s'na qenka as i plote, pikerisht ashtu siē pretendon masteri dhe Bani!!!
    Pėrse ia fut nga auti o i nderuar? nuk mė duket i hijshėm supozimi i yt, mirėpo me kėtė tregove se nuk ditke asgjė pėr Islamin dhe Kurani. Pėr kėtė tė kėshilloj tė lexosh mė tepėr literatur sidomos Islame, sepse Kurani ėshtė i plotė dhe tėrėsisht i hollėsishėm, por arabėt e kanė shapllur si jo tė plotė duke shfaqur idhujtari ndaj profetit, madje edhe duke u munduar t'i fusin edhe strofa tė rrejshme atij, por e vėrteta del nė shesh herdo kurdoherė, e si doli e vėrteta nė shesh pėr kėtė ti duhet tė ulėsh kokėn dhe tė lexosh literaturė sa mė tepėr, sepse unė nuk jam kėtu qė tė mėsoj alfabetin e matematikėn i nderuar. Pėrse ia fusni kot sikur lopa qė e lshon baglėn? Po tė ishte forumi nė duart e mia sigurisht qė shumė njerėz qė postojnė material me pėrmbajtje ironike dhe duke mos u kyēur direkt nė studim do ti pėrjashtoja me kohė, sepse nėse vėrtetė dėshironi tė exploroni apo tė studioni religjion duhet tė niseni nga zanafilla (Thelbi apo fillimi) e jo vetėm tė dini tė jeni paragjykues. Pėr kėtė them se duhet tė studiuar njė fe gjerė e gjat, por njė Libėr siē ėshtė Kurani nuk mund tė studiohet kurr vetėm nga njė njeri qė e do pėr zemėr e aq mė pak nga njė ironik i cili ka inat nė tė i cili mundohet ta studioj atė vetėm pėr qėllime negative.

Faqja 41 prej 84 FillimFillim ... 31394041424351 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •