Close
Faqja 46 prej 51 FillimFillim ... 364445464748 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 507
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani, shume qarte e sqarova se ky eshte perkthimi i Sherif Ahmetit jo I IMI. Po edhe me ate qe ti e solle aty svertetohet asgje per RASHADIN. Ajeti flet per MUHAMEDIN. Per te kemi argument nga KUrani se eshte "RESUL". Per Rashadin nuk ka asnje ajet qe thote se eshte RESUL.

angmokio: Ske nevoje te kerkosh falje. E tregove veten. Te kishe pak me shume burrni nuk do ta zgjatje kaq shume kete gje po do te kerkoje falje ASHTU SIC VEPROVA UNE.

Prej tash e tutje mos mu drejto se te injoroj!

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Bani, shume qarte e sqarova se ky eshte perkthimi i Sherif Ahmetit jo I IMI. Po edhe me ate qe ti e solle aty svertetohet asgje per RASHADIN. Ajeti flet per MUHAMEDIN. Per te kemi argument nga KUrani se eshte "RESUL". Per Rashadin nuk ka asnje ajet qe thote se eshte RESUL.

angmokio: Ske nevoje te kerkosh falje. E tregove veten. Te kishe pak me shume burrni nuk do ta zgjatje kaq shume kete gje po do te kerkoje falje ASHTU SIC VEPROVA UNE.

Prej tash e tutje mos mu drejto se te injoroj!
    ti islaminfo ke nje problem, je shume gjaknxehte dhe aty ku mund te qetesohet nje situate , ti i ven minat mor vlla ,
    te lutem prano qe edhe ajeti qe solle nuk eshte i sherif ahmetit , por ata qe e kane hedhur ne internet kane hequr nje fraze , biles kjo ndodh edhe ne shume site te tjera , psh;
    ketu;
    http://www.mustafa.elshani.btinterne.../kurani/3.html
    ketu;
    http://www.iium.edu.my/deed/quran/albanian/a3.html
    ketu;
    http://www.islamfor.net/t1810p5-kur-...-sherif-ahmeti
    si edhe ketu eshte me transliterim dhe ne origjinal , e megjithate , manipulimi , manipulim
    http://www.femijetislam.com/islami/s...ali_imran.html

biles edhe ne kete faqe teper serioze , ku ka perkthime ne te gjitha gjuhet e botes ,dhe jane te tre perkthimet ne shqip i hasan nahit , sharif ahmetit dhe feti mehdiut , edhe pse eshte per cdo ajet origjinali ne arabisht eshte bere perseri ky perjashti i kesj fraze ne ajetin 3:81, shikoni;
    http://iknowledge.islamicnature.com/...lbaniansherif/

Udhėheqėsit adhurues idhujsh tė Islamit tė korruptuar, Arabia Saudite, kanė ndarė shuma tė
    mėdha parash pėr ta luftuar Perėndinė dhe mrekullinė e Tij. Pėr shembull, shtėpia botuese e famshme
    “Dr Al-„Ilm Lil-Malyn” (Njohuri pėr Miliona) botoi versionin nė Arabisht tė “Mrekullia e Kuranit” nė
    Mars, 1983. Sauditėt blenė tė gjitha kopjet dhe i shkatėrruan.

duhet te kete edhe te tjera faqe , por per momentin keto pashe,

sa per faktin qe aty behet fjale per rashadin , argumenti eshte ky;

ne ajetin 3:81 behet fjale per nje beslidhje te profeteve ku edhe vete Allahu ishte deshmitar dhe qellimi i beslidhjes eshte qe profetet do e ndihmojne te derguarin qe vjen me pas tyre,
    i derguari qe vjen pas profeteve nuk ka se si te jete Muhamedi , pasi vete Muhamedi ishte pjese e beslidhjes se profeteve qe do te ndihmonin resulin(te derguarin) qe vjen pas, shiko;
    [33:7] Kujtohu qė e lidhėm besėn me profetėt, pėrfshirė edhe ty (O Muhamed), Noeun,
    Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin tė birin e Marisė. Morėm prej tyre zotim solemn.*

mesojme nga Kurani se Muhamedi ishte i fundit i profeteve , por jo edhe i derguari i fundit,
    [33:7] Kujtohu qė e lidhėm besėn me profetėt, pėrfshirė edhe ty (O Muhamed), Noeun,
    Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin tė birin e Marisė. Morėm prej tyre zotim solemn.*

Muhamedi ishte profet(solli liber), por cdo profet normal qe eshte edhe i derguar i Zotit, por nuk eshte e thene qe cdo i derguar te sjelle liber te ri , mund te ndodhe qe ai thjesht konfirmon librin para tij dhe kjo nuk e ben ate profet(pra nuk sjell shkrim te ri)

po te ishte se nebi dhe resul eshte e njejta fjale , atehere pse Zoti i perdor te dyja fjalet dhe nuk poerdor vetem njeren?

pastaj , a mund te perdorej ne keto ajete ku eshte perdorur termi "resul" te perdorej termi"nebij" , ?
    kurre jo , sepse tjeter resul e tjeter nebij...shikoni;

[19:19] Ai tha, “Unė jam lajmėtar(resul)i i Zotit tėnd, pėr tė tė dhuruar ty njė djalė tė dėlirė.”

[36:14] Kur dėrguam te ta dy (lajmėtarė), nuk iu besuan. Ne pastaj i pėrkrahėm ata me njė
    tė tretė. Ata thanė, “Ne jemi lajmėtarėt(resul) (e Perėndisė) pėr ju.”
    [36:15] Ata thanė, “Ju nuk jeni asgjė mė shumė se qenie njerėzore si ne. Mė i Hirshmi
    nuk ka zbritur asgjė. Jeni gėnjeshtarė.”
    [36:16] Ata thanė, “Zoti ynė e di qė ne jemi tė dėrguar te ju.
    [36:17] "Misioni ynė i vetėm ėshtė tė japim lajmin.”

[51:28] Ai ushqeu frikė nga ta. Thanė, “Mos kij frikė,” dhe i dhanė myzhde pėr njė djalė
    tė dijshėm.
    [51:29] Bashkėshortja e tij u mahnit. Duke treguar kah fytyra e saj e rrudhur: “Unė jam
    grua e vjetėr sterile.”
    [51:30] Thanė, “Kėshtu tha Zoti yt. Ai ėshtė Mė i Menēuri, i Gjithėdijshmi.”
    [51:31] Tha, “Ēka ėshtė puna juaj, O lajmėtarė(resul)?”
    [51:32] Thanė, “Jemi tė nisur te njerėz kriminelė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 20-10-2011 mė 08:59
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani, ata nga te cilet e kam marr une thone se eshte ashtu. PERKTHIM TE PERKRYER NE GJUHEN SHQIPE SMUNDESH ME GJETE.

Me thane te drejten KJO NUK ESHTE SHUME ME RENDESI NE BISEDEN TONE.

Ajo qe eshte me rendesi ketu eshte se KJO NUK ARGUMENTON ASGJE PER TEORINE TENDE.

Fjala "REsul" ne gjuhen arabe eshte per qellim MUHAMEDI.

Sepse Allahu per te thote; "Muhamedun Resulullah."

Rashadi s'eshte resul, ska asnje ajet kuranor qe pohon se ai eshte resul.

Une ajetin e di arabisht, mirepo smunden qe sahere qe citoj ndonje ajet ta perkthej vet, sepse kerkon kohe.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Kuptoje kete: NUK JAM NE MEDINA. DHE SHIKOJE PUNEN TENDE!!!!
    Ah mjere Islami me besimtare si ty. Paridi te keshillon si vella musliman dhe ti i pergjigjesh me prepotence ''shiko punen tend''. Ti je arrogant .
    Ti mendon se meqe ke mbaruar studimet je mjaft i ditur per me mos mesuar me? Profeti yne a.s thote kerkojeni diturine nga djepi deri ne varr, kjo mendjemadhesi ty te ben injorant.
    Ti mund te me injorosh mua , por une kurre sdo te te injoroj perkundrazi do te te ndjek pas cdo postimi per te te hequr masken prej besimtari qe fshihet pas teje.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Angmokio: Une nuk thash se nuk MESOJ ME. Askund se kam thene ate.

Paridi me akuzoi se une nuk mesoj me dhe se jam ne medine dhe e humbi kohen.

Une as nuk jam ne medine, mesoj edhe NUK E HUMBI KOHEN.

Une punen e kam prane pc-se. Nuk shkruaj me shume se gjysem ore ne dite.

Veri re: Ky shkrim me mori 30 sekonda.

Te vetmit qe jane arrogant ketu jeni ju qe paragjykoni per te tjeret.

Shikojeni punen tuaj. SHUME E THJESHTE DHE E QARTE!

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ah mjere Islami me besimtare si ty. Paridi te keshillon si vella musliman dhe ti i pergjigjesh me prepotence ''shiko punen tend''. Ti je arrogant .
    Ti mendon se meqe ke mbaruar studimet je mjaft i ditur per me mos mesuar me? Profeti yne a.s thote kerkojeni diturine nga djepi deri ne varr, kjo mendjemadhesi ty te ben injorant.
    Ti mund te me injorosh mua , por une kurre sdo te te injoroj perkundrazi do te te ndjek pas cdo postimi per te te hequr masken prej besimtari qe fshihet pas teje.
    angmokio, te lutem , me thuaj mendimin tend per ket qe po te sjell poshte ,
    pa paragjykime te lutem , gjyko drejte dhe ne menyre asnjeanese;

ne ajetin 3:81 behet fjale per nje beslidhje te profeteve ku edhe vete Allahu ishte deshmitar dhe qellimi i beslidhjes eshte qe profetet do e ndihmojne te derguarin qe vjen me pas tyre,
    i derguari qe vjen pas profeteve nuk ka se si te jete Muhamedi , pasi vete Muhamedi ishte pjese e beslidhjes se profeteve qe do te ndihmonin resulin(te derguarin) qe vjen pas, shiko;

mesojme nga Kurani se Muhamedi ishte i fundit i profeteve , por jo edhe i derguari i fundit,
    [33:7] Kujtohu qė e lidhėm besėn me profetėt, pėrfshirė edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin tė birin e Marisė. Morėm prej tyre zotim solemn.*

Muhamedi ishte profet(solli liber), por cdo profet normal qe eshte edhe i derguar i Zotit, por nuk eshte e thene qe cdo i derguar te sjelle liber te ri , mund te ndodhe qe ai thjesht konfirmon librin para tij dhe kjo nuk e ben ate profet(pra nuk sjell shkrim te ri)

po te ishte se nebi dhe resul eshte e njejta fjale , atehere pse Zoti i perdor te dyja fjalet dhe nuk poerdor vetem njeren?

pastaj , a mund te perdorej ne keto ajete ku eshte perdorur termi "resul" te perdorej termi"nebij" , ?
    kurre jo , sepse tjeter resul e tjeter nebij...shikoni;

[19:19] Ai tha, “Unė jam lajmėtar(resul)i i Zotit tėnd, pėr tė tė dhuruar ty njė djalė tė dėlirė.”

[36:14] Kur dėrguam te ta dy (lajmėtarė), nuk iu besuan. Ne pastaj i pėrkrahėm ata me njė
    tė tretė. Ata thanė, “Ne jemi lajmėtarėt(resul) (e Perėndisė) pėr ju.”
    [36:15] Ata thanė, “Ju nuk jeni asgjė mė shumė se qenie njerėzore si ne. Mė i Hirshmi
    nuk ka zbritur asgjė. Jeni gėnjeshtarė.”
    [36:16] Ata thanė, “Zoti ynė e di qė ne jemi tė dėrguar te ju.
    [36:17] "Misioni ynė i vetėm ėshtė tė japim lajmin.”

[51:28] Ai ushqeu frikė nga ta. Thanė, “Mos kij frikė,” dhe i dhanė myzhde pėr njė djalė tė dijshėm.
    [51:29] Bashkėshortja e tij u mahnit. Duke treguar kah fytyra e saj e rrudhur: “Unė jam grua e vjetėr sterile.”
    [51:30] Thanė, “Kėshtu tha Zoti yt. Ai ėshtė Mė i Menēuri, i Gjithėdijshmi.”
    [51:31] Tha, “Ēka ėshtė puna juaj, O lajmėtarė(resul)
    [51:32] Thanė, “Jemi tė nisur te njerėz kriminelė.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani.

Ajeti 3:81 flet per beslidhjen e NEBIJEVE qe kane pranuar se do tu tregojn popujve te tyre per RESULIN.

RESULI aty eshte Muhamedi. Jo Rashadi. Ske asnje ajet qe thote se Rashadi eshte resul!!

Kurse ajeti ne suren 33 nuk flet per nje profet tjeter qe vjen pas tyre PO FLET PER KUMTIMIN E SHPALLJES. Konteksti eshte tjeter dhe ajeti spermend askund resul tjeter.

Kurse resul dhe nebij mund te perdoren per te njejtin njeri si jo.

Allahu per Muhamedin thote: "Muhamedun Resulullah."

Dhe thote: "We khatemun-nebijjin."

Poashtu i drejtohet duke i thene ndonjeher: "O ti RESUL" dhe ndonjeher "O ti NEBIJJ".

Kjo eshte argument i qarte se CDO RESUL ESHTE EDHE NEBIJJ. Pra per te qene Rashadi njeher resul duhet qe se pari te jete nebijj. E pasi qe Muhamedi eshte NEBIJJI i fundit, ateher ska gjasa qe te jete RESUL dikush tjeter pas tij sepse CDO RESUL eshte edhe NEBIJ.

Kjo eshte keshtu per profetet njerez.

Kurse fjala "resul" ne gjuhen arabe i thuhet: Atij qe eshte derguar deri tek nje popull per ta transmetuar nje porosi.

Prandaj keshtu Allahu ju thote engjejve qe e transmetojne shpalljen e tij.

Mos e perziej "aspektin gjuhesor" dhe terminologjine qe perdoret per resulet njerez.

Shume e qarte eshte kjo.

NGELET PYETJA: ku e ke ajetin qe e verteton se Rashadi eshte resul??????????

angmokio dhe paridi: krejt kjo me mori 2 minuta. NJEHENI KOHEN

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Angmokio: Une nuk thash se nuk MESOJ ME. Askund se kam thene ate.

Paridi me akuzoi se une nuk mesoj me dhe se jam ne medine dhe e humbi kohen.

Une as nuk jam ne medine, mesoj edhe NUK E HUMBI KOHEN.

Une punen e kam prane pc-se. Nuk shkruaj me shume se gjysem ore ne dite.

Veri re: Ky shkrim me mori 30 sekonda.

Te vetmit qe jane arrogant ketu jeni ju qe paragjykoni per te tjeret.

Shikojeni punen tuaj. SHUME E THJESHTE DHE E QARTE!
    Ndoshta ti para se te studiosh fene , duhet te besh disa kurse per gjuhen shqipe vella, se ti o je i manget nga trute ose nuk kupton mire shqip.
    Ti nuk je ne gjendje te kuptosh keshillen prej akuzes.
    Ai te keshilloi te lexosh e te marresh dije sesa te rrish e te harxhosh kohe ketu ne forum , lexoje qarte ku ke akuze aty ?

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Keshilla tha lexo dhe merr dije sepse je ne medine dhe mos humb kohe.

Kjo keshille vjen nga paragjykimi se: Une nuk lexoj dhe nuk marr dije, dhe se jam ne medine dhe se e humbi kohen.

une lexoj dhe marr dije, nuk jam ne medine dhe nuk e humbi kohen.

kjo keshille permbante ne vete arogance dhe nencmim!

prandaj po ta them qarte edhe ty edhe paridit: shikojeni punen tuaj.

Une mesoj, sjam ne medine, nuk e humbi kohen dhe I THERRAS NJEREZIT NE FENE E ALLAHUT.

45 sekonda

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    angmokio, te lutem , me thuaj mendimin tend per ket qe po te sjell poshte ,
    pa paragjykime te lutem , gjyko drejte dhe ne menyre asnjeanese;

.
    Lejoji vetes tende disa minuta per te lexuar postimet ne kete ne kohen qe ske qene online.
    Me lart te kam derguar pergjigje , megjithate po e nis dhe njehere shkrimin. Pergjigju sinqerisht disa prej hamendesimeve te mia.

Argumentimi me keto dy ajete eshte teori e njohur prej shume armiqve te islamit ne shekuj , keshtu argumentojne ato te Bhaullahut e keshtu argumentojne Ahmideya , e keshtu se fundmi edhe Rashed Khalifa.
    Shiko me poshte:

http://www.alislam.org/egazette/upda...-the-prophets/

Ali ibn Ebi Talib (Allahu qoftė i kėnaqur me te), dhe kushėriri i tij, Ibn Abasi (Allahu qoftė i kėnaqur me te), tė dy kane thanė: "All-llahu (i Plotfuqishėm) nuk ka dėrguar qofte dhe njė profet tė vetėm (paqja dhe mėshira e All-llahut mbi ta ), vetem pasi te kete marre premtimin prej tyre se nese do tė dėrgojė Muhammedin (paqja dhe mėshira e All-llahut mbi tė) gjatė jetės sė tyre ata do tė besojne nė tė dhe do ta mbeshtesin.

All-llahu (i Plotfuqishėm) citoi lutjen e Profetit Ibrahim (paqja qoftė mbi tė)

2:129.Zoti ynė, dėrgo ndėr ta, nga gjiu i tyre tė dėrguar qė t'u lexojė atyre ajetet Tua, t'u mėsojė atyre librin dhe urtėsinė, e t'i pastrojė (prej ndytėsisė sė idhujtarisė) ata. S'ka dyshim se Ti je ngadhėnjyesi, i dijshmi.

Vazhdon............

P.s Bano ta kam thene dhe me pare qe kam nje siguri 99% qe ti je i paguar per kete qe ben , per shkrimet dhe kohen qe harxhon ne forum , shkrimet e tua jane me faqe te tera dhe ti kurre nuk perton. Sigurisht nuk e mohoj faktin qe je i informuar dhe i armatosur me fakte e argumenta per te mbeshtetur tezen tende .
    Gjithsesi....duke lexuar postimet e tua te vjetra te para 7-8 viteve ve re se vjen nga nje jete me strese , probleme ne Greqi si emigrant pa letra dhe me pas para 4-5 vieteve ne France kerkoje ndonje pune se ishe ne pike te hallit.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=62225

Sigurisht nuk te gjykoj sepse nje pjese e mire e shqiptareve i kane keto halle e probleme por se ckam nje parandjenje qe tashme nuk je me ne pike te hallit se si duket e ke gjetur punen .

Faqja 46 prej 51 FillimFillim ... 364445464748 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •