Close
Faqja 45 prej 51 FillimFillim ... 354344454647 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 441 deri 450 prej 507
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    sa teme koti.

kjo mund te ishte hebraizmi vs krishterizmi

keto dy fen skan te bejne aspak me islamin.

o islaminfo po pse humb kohen me ata te cilet besojne se ka tjeter profet pas Muhamedit ???

ik o vella meru me dije ,ke shejkh ubejdin aty shejkh Muhamedin shejkh Abadin,ik o vella mos e humb kohen se kjo kohe qe po humbet nuk e rekuperon dot.

aty ku je ti kan nej shprhje ku thote nese do te goditeshin me gure ,ēdo qene qe leh sdo mbeteshin me gura ne medina.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Aspak

“Vertet, ata qe i paten frike Zotit, jane ne vende te qeta. Jane ne Xhennete e ne burime qe rrjedhin. Veshin petka nga mendafshi e kadifeja, ulur balle per balle. Ja keshtu, edhe i martojme me bardhoshe symedha (me hyrija). Aty kerkojne t'u sillen cdo lloj peme dhe aty jane te sigurt. Aty nuk do te perjetojne vdekjen, pervec asaj te pares ne dunja. Ata i shpetoi (All-llahu) prej vuajtjeve te Xhehennemit. (Ato te mira) Jane dhurate nga Zoti yt, e ai eshte shpetim i madh”. (Ed_Duhan: 51-57).
    Eshte e vertete qe keshtu eshte perkthyer ne Kuranin shqip , kete e kemi deklaruar plot here qe Kurani ne shqip gjate perkthimit ka pasur mangesi prandaj dhe une me Islaminfo po debatoj sepse ai pretendon qe eshte faji i perkthimit.
    Nese din te lexosh anglisht shikoje si eshte perkthimi i sakte , ska lidhje fare me bardhesine , te kuqen, te verdhen apo te zezen.

44:54 So; and We shall join them to Companions with beautiful, big, and lustrous eyes.

http://www.muslimaccess.com/quraan/arabic/044.asp

Huri (arabisht) - eshte fjale dhe ne shqip ( ishte e bukur si hyri) po ska lidhje me bardhesine por me bukurine , e ndritshme dhe me sy te medhenj.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Eshte e vertete qe keshtu eshte perkthyer ne Kuranin shqip , kete e kemi deklaruar plot here qe Kurani ne shqip gjate perkthimit ka pasur mangesi prandaj dhe une me Islaminfo po debatoj sepse ai pretendon qe eshte faji i perkthimit.
    Nese din te lexosh anglisht shikoje si eshte perkthimi i sakte , ska lidhje fare me bardhesine , te kuqen, te verdhen apo te zezen.

44:54 So; and We shall join them to Companions with beautiful, big, and lustrous eyes.

http://www.muslimaccess.com/quraan/arabic/044.asp

Huri (arabisht) - eshte fjale dhe ne shqip ( ishte e bukur si hyri) po ska lidhje me bardhesine por me bukurine , e ndritshme dhe me sy te medhenj.
    Ndoshta eshte edhe gabim gjate perkthimit por prape e ndritshme ka kuptimin e ngjyrave te celura ose zbehta dhe hyrija te ndritshme nuk mund ti thuhet zezakeve p.sh!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Ndėrsa atyre qė fytyrat e tyre u janė zbardhur, ata janė nė mėshirėn (xhenetin) e Allahut dhe aty janė pėrgjithmonė.” Ali Imran, 107

Nuk te duket racizem i kulluar??!!!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Ndėrsa atyre qė fytyrat e tyre u janė zbardhur, ata janė nė mėshirėn (xhenetin) e Allahut dhe aty janė pėrgjithmonė.” Ali Imran, 107

Nuk te duket racizem i kulluar??!!!!!
    dy dele ,dy dele 300 pare

Te falesh sigurisht qe ka kushte, ti kerkon falje por nuk din perse ke kerkuar falje sepse ne mesazhet me pas ti ngul kembe qe gjithcka qe ke shkruajtur eshte normale sepse kjo eshte gjuha qe perdoret ne Kosove apo Maqedoni. Te njejten teze mbron dhe Nuh Musa .
    Ne i quajme zezeket zezake sepse ata ashtu e kane emrin mirepo ti thuash dikujt qe ka lekuren e zeze o zezak sigurisht qe eshte fyrje ndaj tij.
    Andej ketej mund te jete gjithcka por jo ceshtjet qe kane te bejne me librin e Allahun Kuranin.
    Ndryshimi eshte i qellimte dhe une do ta besoj dicka te tille derisa te me bindesh per te kunderten. Leri brockullat e tipit , ske faj ti se ashtu e ka perkthyer Sherif Ahmeti, po qe burr , coje websitin e ta shikojme qe ashtu ka qene perkthimi i Sherif Ahmetit. Atehere burrerrisht po te them, une do te te kerkoj falje.
    islaminfo nuk faj faj per copy/pasten e perkthimit te sherif ahmetit , sepse une shume kohe me pare , gati dy vjet tani e kam vene re kete manipulim , por nuk me kujtohet websiti qe te t'a sjell,

problemi qendron qe te pranojme te verteten ne baze te argumentave te qarta dhe mos t'i devijojme fakteve ,
    sidoqofte islaminfo eshte i pafajshem per kete qe solli ,
    une qellimisht e akuzova me qellim qe te terhiqet nga e gabuara dhe te pranoje ate qe eshte e vertete, sepse e kam ditur me pare qe islaminfo dinte arabisht dhe ja solla ajetin ne origjinal ,
    me pak fjale prisja qe vete islaminfo te pranonte qe ishte nje ajet i gjymtuar ai qe solli dhe te pranonte qe dikush ka hequr nje fraze qe per ne te fese se Nenshtrimit(Islamit arabisht) personifikon deshmine e profetizimit te te derguarit Rashad Khalifa,

biles edhe ne Kuranin me perkthimi te sherif ahmetit ne format pdf qe kam shkarkuar nga nje faqe ne internet qe nuk e mbaj mend , eshte i njejti ajet si ai qe solli islaminfo, pra i mungon fraza e nje te derguari qe vjen pas profeteve,

kurse edhe ne perkthimin origjinal te sherif ahmetit, fjala nebij perkthehet pejgamber , kurse edhe fjala resul perseri pejgamber, gje qe nuk duhej te ishte keshtu, asnje lloj manipulimi , qofte edhe me i vogli nuk duhet t'i ndryshohet fjales se Zotit, as edhe me i vogli.

paqe!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 20-10-2011 mė 08:10
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Te sugjeroj te lexosh suren bekare, historine e hebrenjve me lopen, aty do gjesh veten tende.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Qeveriablu: Asgje nuk tregove pos akuzave te pabazuara. S'eshte e vertete se Muhamedi ka kopjuar dicka nga dikush tjeter. Cdogje e ka nga Allahu. Ai ska mundur dhe ska bere nje gje te tille.

Une solla me qindra argumente dhe mrekulli. Ti kapesh, edhe aty ku kapesh nuk din te kapesh, po vetem akuza te pabaza.
    Ate qe te shkrova me larte eshte e qarte qe eshte gabim sic shkruan Kurani,por nuk pres te pranosh ,vetem bisedojm.Te mirresh nje shkrim dhe te jipesh konotacionin qe ti do,te duhet vetem imagjinata ...
    --------------------------------------------------
    Ja nje shembull,merr shenjen plus +

+ kryqi per te krishteret

+ plus per matematikanet

+ idolatri per muslimanet

+ pike ku prehet apcisa dhe kordinata

+ ka mijra simbolizimi te fshehura per ato qe kane imagjinate

Dhe tani duhet gjetur me mijra foto ne natyre qe asociojn ne kryqin dhe te nxjerrim perfundimin se - CILI religjion eshte ai i verteti ,natyrisht me keto kushte do te ishte KRISHTERIMI ....
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Te sugjeroj te lexosh suren bekare, historine e hebrenjve me lopen, aty do gjesh veten tende.
    me ke po flet...
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    sa teme koti.

kjo mund te ishte hebraizmi vs krishterizmi

keto dy fen skan te bejne aspak me islamin.

o islaminfo po pse humb kohen me ata te cilet besojne se ka tjeter profet pas Muhamedit ???

ik o vella meru me dije ,ke shejkh ubejdin aty shejkh Muhamedin shejkh Abadin,ik o vella mos e humb kohen se kjo kohe qe po humbet nuk e rekuperon dot.

aty ku je ti kan nej shprhje ku thote nese do te goditeshin me gure ,ēdo qene qe leh sdo mbeteshin me gura ne medina.

Vella i dashur. UNE I KAM KRYER STUDIMET MOTI!

Kjo qe e bej une NUK ME MER KOHE, AS GJYSEM ORE NE DITE NUK MI MERR!

Ashtu e kam punen qe jam pran PC-se, keshtuqe shkruaj shkurtimisht kur kam mundesi.

Mos u merzit ti per kerkimin e diturise nga ana ime. Ajo qe duhet te te brengos eshte se injorant e sulmojne kete fe, andaj duhet t'ua sqarosh te verteten njerezve.

SIKUR TE GJITHE TE RINIM DUARKRYQ KUSH DO T'IA SQARONTE GABIMET GABIMTAREVE.

Eshte lehte te hudhish fjale prej ne aut. PO ESHTE RENDE TE BEHESH BURR E TE MBROSH IDEALET DHE BESIMIN TEND!

Kuptoje kete: NUK JAM NE MEDINA. DHE SHIKOJE PUNEN TENDE!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 20-10-2011 mė 08:17

Faqja 45 prej 51 FillimFillim ... 354344454647 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •