Close
Faqja 47 prej 51 FillimFillim ... 374546474849 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 507
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Bani.

Ajeti 3:81 flet per beslidhjen e NEBIJEVE qe kane pranuar se do tu tregojn popujve te tyre per RESULIN.
    nuk behet fjale per popuj fare aty , cfare thua ,
    une mund te te fal per ajetin qe solle ,edhe per nervat qe ke , por jo te me thuash dicka qe nuk ekziston...

RESULI aty eshte Muhamedi. Jo Rashadi. Ske asnje ajet qe thote se Rashadi eshte resul!!
    edhe sikur te ishte ashtu sikur e kerkon ti , do me kerkoje te jete edhe mbiemri i rashadit aty ,por edhe sikur te ishte edhe mbiemri , do me kerkoje te ishte edhe ditelindja aty ,e keshtu kesaj pune nuk do ja gjenim fillin kurre

Kurse ajeti ne suren 33 nuk flet per nje profet tjeter qe vjen pas tyre PO FLET PER KUMTIMIN E SHPALLJES. Konteksti eshte tjeter dhe ajeti spermend askund resul tjeter.
    flet per profetet qe moren pjese ne beslidhjen e profeteve, e qe ne ate beslidhje ishte edhe muhamedi, shih 3:81 pastaj shih 33:7
    te lutem xhvishe petkun e perkrahjes se dickaje pa argument , vetem e vetem per te mposhtur nje mendim qe per ty eshte kundra.

Kurse resul dhe nebij mund te perdoren per te njejtin njeri si jo.
    resul dhe nebij mund te perdoren per nje profet, pasi profeti pa dyshim eshte edhe i derguar, a ka mundesi profeti te mos jete i derguar???

Allahu per Muhamedin thote: "Muhamedun Resulullah."

Dhe thote: "We khatemun-nebijjin."
    pikerisht , sepse muhamedi ishte profet dhe normal qe nje profet i Zotit eshte i derguar i Zotit

Po ashtu i drejtohet duke i thene ndonjeher: "O ti RESUL" dhe ndonjeher "O ti NEBIJJ".
    e shpjegova me lart...

Kjo eshte argument i qarte se CDO RESUL ESHTE EDHE NEBIJJ. Pra per te qene Rashadi njeher resul duhet qe se pari te jete nebijj. E pasi qe Muhamedi eshte NEBIJJI i fundit, ateher ska gjasa qe te jete RESUL dikush tjeter pas tij sepse CDO RESUL eshte edhe NEBIJ.
    profeti sjell shkrim te ri, kurse resuli konfirmon shkrimin e meparshem,
    cdo profet eshte njekohesisht edhe resul , por jo cdo resul eshte domosdoshmerisht nje nebij, sepse mund te ndodhe qe nuk sjell shkrim te ri, por nje paralajmerim ose konfirmon librin e meparshem ..

Kjo eshte keshtu per profetet njerez.

Kurse fjala "resul" ne gjuhen arabe i thuhet: Atij qe eshte derguar deri tek nje popull per ta transmetuar nje porosi.

Prandaj keshtu Allahu ju thote engjejve qe e transmetojne shpalljen e tij.
    pra Zoti e ndan fjalen resul nga nebij , kurse sa po me thoje qe ai qe eshte resul eshte dhe nebij ,
    ato qe thua per vecori te gjuhes jane marifeti per t'iu shmangur te vertetes,
    une kam argument qe ne 3:81 behet fjale per nje resul qe vjen pas muhamedit, a nuk eshte ky argument i forte? pastaj vete Zoti thote qe Muhamedi eshte profeti i fundit , por nuk e thote qe i derguari i fundit , shiko;
    [33:40] Muhamedi nuk ishte babai i asnjė burri mes jush. Ai ishte lajmėtar i Perėndisė
    dhe profeti i fundit. Perėndia ėshtė tėrėsisht i vetėdijshėm pėr tė gjitha gjėrat.

Mos e perziej "aspektin gjuhesor" dhe terminologjine qe perdoret per resulet njerez.

Shume e qarte eshte kjo.
    ti mohon argumentat dhe pastaj flet per vecori te gjuhes , prano njehere argumentin , sepse ne 33:7 eshte e qarte se edhe Muhamedi ishte pjese e asaj beslidhjeje me profetet , e qe me vone do te vinte nje i derguar qe do i konfirmonte shkrimet e tyre(profeteve)

NGELET PYETJA: ku e ke ajetin qe e verteton se Rashadi eshte resul??????????
    ajetet jane ;
    3:81 dhe 33:7
    si edhe mrekullia matematikore e bazuar ne numerin 19 se bashku me faktin qe fjala rrenje e emrit rashad(rashada) ndodh ne Kuran 19 here si edhe fakti qe kete mrekulli Zoti ia zbuloi Rashad Khalifes , sepse Zoti eshte i vetedijshem per gjithcka ndodh dhe nuk do te ndodhte qe Rashad Khalifa te zbulonte nje mrekulli po mos te deshte Zoti, dhe aq me teper qe fjala rashada te ishte ne uran 19 here , te gjitha ndodhin me dijenine dhe miratimin e Zotit , kjo eshte baza e besimit ne Zotin Nji.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 20-10-2011 mė 09:45
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Vella i dashur. UNE I KAM KRYER STUDIMET MOTI!

Kjo qe e bej une NUK ME MER KOHE, AS GJYSEM ORE NE DITE NUK MI MERR!

Ashtu e kam punen qe jam pran PC-se, keshtuqe shkruaj shkurtimisht kur kam mundesi.

Mos u merzit ti per kerkimin e diturise nga ana ime. Ajo qe duhet te te brengos eshte se injorant e sulmojne kete fe, andaj duhet t'ua sqarosh te verteten njerezve.

SIKUR TE GJITHE TE RINIM DUARKRYQ KUSH DO T'IA SQARONTE GABIMET GABIMTAREVE.

Eshte lehte te hudhish fjale prej ne aut. PO ESHTE RENDE TE BEHESH BURR E TE MBROSH IDEALET DHE BESIMIN TEND!

Kuptoje kete: NUK JAM NE MEDINA. DHE SHIKOJE PUNEN TENDE!!!!

mere shtruar vella se ke ber me shuume postime ti ne 2 muaj se un ne tre vjet.

ku e mesove ti vella kete forme te debatit ke jahja jahja ??

hajer inshAllah.me vone na trego inshAllah cfare hajri ka te diskutosh me nje person qe pretendon se ka te derguar tjer pas Muhamedit salALlahu alejhi ue selam.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga paridi26 : 20-10-2011 mė 10:24

Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    mere shtruar vella se ke ber me shuume postime ti ne 2 muaj se un ne tre vjet.

ku e mesove ti vella kete forme te debatit ke jahja jahja ??

hajer inshAllah.me vone na trego inshAllah cfare hajri ka te diskutosh me nje person qe pretendon se ka te derguar tjer pas Muhamedit salALlahu alejhi ue selam.
    nqs ai(islaminfo) nuk do diskutonte , kjo do te thoshte se ju nuk keni argument per te hedhur poshte kete teori(se rashadi eshte i derguar i Zotit),
    nqs kjo ndodh ,kjo don te thote se feja juaj nuk eshte e vertete , por nje mashtrim iluzionar,
    dhe une nuk po perpiqem te zhveleroi besimin e dikujt ne Zot, sepse mund te ndodhe qe ai qe une mendoj qe nuk beson , mund te jete me besimtar se une ,

jam i hapur per cdo mendim te vertete dhe jam gati te ndryshoj rruge nqs keni argument per kete ,

nqs ju mendoni se feja islame nuk ka nevoje per ndryshim , une po ju them se argumentet jane kunder jush, dhe e verteta eshte me e forte se deshira.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ajetet jane ;
    3:81 dhe 33:7
    si edhe mrekullia matematikore e bazuar ne numerin 19 se bashku me faktin qe fjala rrenje e emrit rashad(rashada) ndodh ne Kuran 19 here si edhe fakti qe kete mrekulli Zoti ia zbuloi Rashad Khalifes , sepse Zoti eshte i vetedijshem per gjithcka ndodh dhe nuk do te ndodhte qe Rashad Khalifa te zbulonte nje mrekulli po mos te deshte Zoti, dhe aq me teper qe fjala rashada te ishte ne uran 19 here , te gjitha ndodhin me dijenine dhe miratimin e Zotit , kjo eshte baza e besimit ne Zotin Nji.
    Ajetet nuk e permendin RASHADIN askund aty. Askund ne Kuran nuk thuhet se ai eshte profet.

Numri 19 ka qene i njohur dhe shume dijetare para rashadit e kane permendur ate ceshtje. Mrekullia i eshte dhene Kuranit qe Allahu ia zbriti Muhamedit. Rashadi ska ketu asnjefare RESUL-LLEKU!

Renja e fjales rashada askund nuk permendet ne kontekst se do te jete RESUL.

Bjere ku thuhet se Rashadi eshte resul, pa mbiemer dhe pa datlindje, perndryshe vetem hamendje nga ti eshte kjo asgje me shume.

Pasiqe ti e pranove se cdo RESUL eshte edhe NEBIJ, ateher dije se Allahu thote per Muhamedin se eshte NEBIJJI I FUNDIT. Prandaj Rashadi smund te jete resul pas Muhamedit sepse cdo resul eshte edhe NEBij.

Angmokio: 1 minut hahahahah

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani: Ske asnje argument se Rashadi eshte resul. Gjera te dyshimta nuk mjaftojn ne kete ceshtje te medha.

Dhe pasiqe e pranove se cdo Resul eshte edhe Nebij, kurse Allahu thote per Muhamedin "Nebiju i fundit" ateher ske ku te ikesh.

Te keshilloj ta pranosh TE VERTETEN.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Paridi: une postoj postime te shkurta dhe te shpejta dhe kam llogari per kohen time.

Deritash gjate tere dites nuk kam humbur me shume se 15 minuta ketu ne forum.

Une hy kohe pas kohe, shkruaj 3 minuta edhe dal.

Po sidoqofte ti ke mendimin tend une kam timin.

Pse a sipas teje nuk duhet te kundershtohen RASHADISTAT apo???

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Paridi: une postoj postime te shkurta dhe te shpejta dhe kam llogari per kohen time.

Deritash gjate tere dites nuk kam humbur me shume se 15 minuta ketu ne forum.

Une hy kohe pas kohe, shkruaj 3 minuta edhe dal.

Po sidoqofte ti ke mendimin tend une kam timin.

Pse a sipas teje nuk duhet te kundershtohen RASHADISTAT apo???
    po sigurisht o vella qe duhet te kundershtohen,por jo ne kete menyre.

kjo nuk eshte metoda e ehli sunetit.ti shkruaj argumentet e tuja ,parashtroi ato dhe largohu pastaj.uAllahin ska dobi ne kete ,nuke shikon ti se ēfare pretendon ky ???ēfare dobie ka te kundershtosh apo ti kunderpergjigjesh atij ??nuk e shikon se ēfare shkruan ???
    o vella ehli suneti nuk ben debate ,tregon argumentet duke ja shfuqizuar argumente kundershtarit dhe mjaftohen me kaq.jo te zgjatet kaq shume.
    kete desha te them ,shembulli jon jan selefet e drejte.ne e marim fen nga kurani suneti me kuptimin e te pareve tane.keta le te bejne cte dene ,ti nuk do meresh ne llogari per banin apo rashidin a kush doqofte ky.ti e din mir se ke pergjithsi per familjen tende.pse me e zgjat kaq shume??trego argumentet ne menyre te qarte dhe mos u mer me kete.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Paridi: Ate jam duke e bere. Ja qartesova se per te shpallur dikend resul duhet te kete ajet nga Kurani. Pasiqe ai ska asgje te tille, pretendimi i tij eshte genjeshter.

Ia qartesova se ato pseudo-argumentet e tij sjane argumente.

Tash ai ska ku te kapet, mundet vetem ta perseris veten si papagall. Edhe ate eshte duke e bere.

Kur qartesohet e verteta ne kete shkalle ateher ska nevoje te vazhdohet me shume.

Mirepo te thuash se ehlu-suneti nuk i kundershton te tjeret eshte gabim. Madje cilesi e ehlu-sunetit eshte se e qartesojne devijimin e cdo te devijuari.

Devijimi i atyre qe pretendojn dicka te tille si ky tru-shplari eshte i qarte per cdo musliman, mirepo duhet qe t'u kundershtohen pretendimet ne menyre qe mos te vetmashtrohen e te mendojne se kane te drejte.

Sidoqofte kalofsh mire. Faleminderit per keshillen.

Ajetet nuk e permendin RASHADIN askund aty. Askund ne Kuran nuk thuhet se ai eshte profet.

Numri 19 ka qene i njohur dhe shume dijetare para rashadit e kane permendur ate ceshtje. Mrekullia i eshte dhene Kuranit qe Allahu ia zbriti Muhamedit. Rashadi ska ketu asnjefare RESUL-LLEKU!

Bjere ku thuhet se Rashadi eshte resul, pa mbiemer dhe pa datlindje, perndryshe vetem hamendje nga ti eshte kjo asgje me shume.

Pasiqe ti e pranove se cdo RESUL eshte edhe NEBIJ, ateher dije se Allahu thote per Muhamedin se eshte NEBIJJI I FUNDIT. Prandaj Rashadi smund te jete resul pas Muhamedit sepse cdo resul eshte edhe NEBij.

po i iken temes se bisedes,
    po t'a them per te shumten here kush resul profetitzohet ne 3:81 , perderisa mesojme ne 33:7 se Muhamedi nuk profetizohej si resuli qe thuhet se do vije ne 3:81

te lutem shpjegohu thjesht dhe qarte, ska nevoje per zgjatje boshe qe vetem sa e koklavisin temen.

pres pergjigje .

pse e permend diku bibla muhamed resulullah?
    ma gjej ne biblen e sotme nje shprehje te tille" muhamed resulullah"
    nqs nuk e gjen per muhamedin, por muhamedin e pranon !!, pse atehere e kerkon per rashadin??
    ti thjesht e pranon muhamedin sepse ai solli nje liber te perkryer qe iu shpall nga Zoti nepermjet engjellit gabriel,
    por shiko edhe kete tjetren;
    DEKLARATĖ E RASHAD KHALIFĖS , NĖ SHTATOR 1989 NĖ REVISTĖN :
    "Submission Perspective" , TUCSON , ARIZONA , 1989 USA

Nėpėrmjet Ėngjėllit Gabriel, kam qėnė i urdhėruar pėr tė bėrė kėtė njoftim:

PAS QĖ UNĖ TĖ VDES, MILIONA BESİMTARĖ do tė dinė qė :

Unė pėrfaqėsoj Mesian qė ēifutėt kanė qenė duke pritur.
    Krishtin, qė tė krishterėt po prisnin tė vinte,
    Mehdiun, qė muslimanėt janė lutur qė tė vinte ...
    Unė jami dėrguari i Zotit i Besėlidhjes [Bibėl-Malakia 3:1-8, dhe Ku'ran 3:81].

Through Gabriel; I was commanded to make this announcement:

AFTER I DIE MILLIONS OF BELIEVERS WILL KNOW

that I represent the Messiah the Jews have been waiting for, the Christ Christians have been expecting, the Mehdi the Muslims have been praying for…
    I am God’s Messenger of the Covenant [Malachi 3:1-8, Qoran 3:81].
    KLIKO KETU PER TE PARE ORIGJINALIN:http://www.masjidtucson.org/publicat...sep/page2.html
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 21-10-2011 mė 04:44

Faqja 47 prej 51 FillimFillim ... 374546474849 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •