Close
Faqja 44 prej 51 FillimFillim ... 344243444546 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 507
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin

79. S'ėshtė e drejtė as nuk i takoi asnjė njeriu qė t'i ketė dhėnė All-llahu librin, urtėsinė dhe pejgamberllėkun,e pastaj ai t'u thotė njerėzve: "Bėhuni rob tė mij (adhuromėni mua) e jo tė All-llahut!" por (ju thotė): "Bėhumi dijetarė tė mėsimeve tė Zotit, ngase e keni mėsuar njerėzve librin dhe e keni studiuar atė.
    80. Dhe as qė ju urdhėron ai (pejgamberi) qė tė adhuroni engjėjt, as pejgamberėt pėr zota. Vallė, a ju urdhėoi ai juve mosbesimin pasiqė ju jeni muslimanė?
    81. Pėrkujtoni (o ithtarė tė librit) kur All-llahu mori zotimin e pejgamberėve: nga ajo se juve ju dhashė libėr e urtėsi, e qė verteton atė qė ju keni pranė veti. Tha (All-llahu): "A pranuat, a e morėt sipėr obligimin Tim? "Ata thanė: "Ne e pranuam!" Tha (All-llahu): "Dėshmoni pra, edhe Unė dėshmoj bashkė me ju!"
    82. E kush shkel kėtė (zotim) pas kėsaj, ata janė jashtė respektit ndaj All-llahut.
    83. A mos kėrkojnė ata (ithtarėt e librit) fe, pos fesė sė shpallur nga All-llahu? E Atij i ėshtė dorėzuar gjithė ē'ka nė qiej e nė tokė, me dashje dhe te Ai kthehen.
    84. Thuaj: "Ne i kemi besuar All-llahut, edhe asaj qė na u zbrit neve, edhe asaj qė i ėshtė zbritur Ibrahimit, Ismailit, Is-hakut, Jakubit dhe pasardhėsve. Edhe asaj qė i ėshtė dhėnė Musait dhe Isait, edhe asaj qė i ėshtė zbritur tė gjithė pejgamberėve nga Zoti i tyre. Ne nuk bėjmė kurrfarė dallimi nė mes tyre dhe ne vetėm Atij i jemi dorzuar.
    85. E, kush kėrkon fe tjetėr pėrveē fesė islame, atij kurrsesi nuk do ti pranohet dhe ai nė botėn tjetėr ėshtė nga tė dėshpruarit.

Ky eshte perkthimi i sakte

3:81. Pėrkujtoni (o ithtarė tė librit) kur All-llahu mori zotimin e pejgamberėve: Nga ajo se juve ju dhashė libėr e urtėsi, ju patjetėr do ta besoni dhe ndihmoni pejgamberin qė vjen pas juve, e qė vėrteton atė qė ju keni pranė vetes. Tha (All-llahu): “A pranuat, a e morėt sipėr obligimin Tim”? Ata thanė: “Ne e pranuam”! Tha (All-llahu): “Dėshmoni pra, edhe Unė dėshmoj bashkė me ju”!

Mesa kam lexuar e kupton arabishten , edhe une po ashtu e flas shume mire. Me thuaj ku i cove keto fjale kuranore ju patjetėr do ta besoni dhe ndihmoni pejgamberin qė vjen pas juve,
    Nese nuk je ne gjendje te ballafaqohesh me Banin apo me dike tjeter me mire mos e nis debatin sesa te heqesh ajetet kuranore , kjo eshte e pafalshme.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Kjo teme eshte ne forumin e tolerances fetare dhe gjithcka qe eshte shkruajtur me siper eshte brenda temes, ketu secili anetar nuk flet ne emer personal por ne bindjen fetare qe ai ka perkatesi.
    Ti don te besh lufte me mua pse une ta them te verteten haptazi? Ti don te me luftosh mua pse une te kritikoj te mos heqesh e formulosh ajetet e kuranit sipas qejfit?
    Une me Banin nuk kam kurrfare lidhje , ai mbron koncepte qe jane shume larg koncepteve te mia. Une besoj qe Allahu eshte nje dhe se Muhamedi eshte i derguari i tij. Nuk besoj ne perrallat e Khalifave me shoke.
    Kur nje arab shkoi tek profeti a.s dhe i kerkoi nje keshille. Profeti a.s iu pergjigj
    - Mos u nxeh.
    Po tjeter o profet - e pyeti arabiu.
    -Mos u nxeh-iu pergjigj perseri profeti a.s
    Tre here rresht te njejten fjale.
    Problemi yt eshte se ti ke temperament te nxehte dhe nuk e kontrollon veten se c'thua ne rast inati.
    Qetesohu vella , dhe lexoji me vemendje keshillat e mia . Une ste njoh dhe skam asgje personale ndaj teje. Une nuk shikoj se te kam fyer apo te ofenduar , perndryshe do te te kisha kerkuar falje me gjithe shpirt.
    Edhe nje keshille tjeter , nuk eshte e thene te jesh i ditur per gjithcka qe flitet ketu ne forum. Ti jep mendime per gjithcka duke lene pershtypje se din gjithcka.
    Enes bni Malik r.a ishte nga me te diturit ne kohen e tij dhe shpeshhere pergjigja e tij ishte NUK E DI. Nje here nje person i vjen nga larg dhe me shume pyetje , Enes Bni Malik r.a i pergjigjet vetem per disa prej tyre. I ky person ia kthen si ka mundesi ti qe je dijetari me i madh i kohes nuk po din me u pergjigj. Po ia Kthen Enesi r.a , keshtu shko e thuaju popullit tend e Pyeta Enes Bni Malik por ai nuk e dinte pergjigjen.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ky eshte perkthimi i sakte

3:81. Pėrkujtoni (o ithtarė tė librit) kur All-llahu mori zotimin e pejgamberėve: Nga ajo se juve ju dhashė libėr e urtėsi, ju patjetėr do ta besoni dhe ndihmoni pejgamberin qė vjen pas juve, e qė vėrteton atė qė ju keni pranė vetes. Tha (All-llahu): “A pranuat, a e morėt sipėr obligimin Tim”? Ata thanė: “Ne e pranuam”! Tha (All-llahu): “Dėshmoni pra, edhe Unė dėshmoj bashkė me ju”!

Mesa kam lexuar e kupton arabishten , edhe une po ashtu e flas shume mire. Me thuaj ku i cove keto fjale kuranore ju patjetėr do ta besoni dhe ndihmoni pejgamberin qė vjen pas juve,
    Nese nuk je ne gjendje te ballafaqohesh me Banin apo me dike tjeter me mire mos e nis debatin sesa te heqesh ajetet kuranore , kjo eshte e pafalshme.
    angmokio: Une e solla perkthimin e SHERIF AHMETIT, sepse skam kohe ta perkthej tere KURANIN ketu. Edhe ne kete perkthim qe ti e solle nuk permendet RASHADI.

Resuli qe eshte mare zotimi eshre per qellim MUHAMEDI.

mos u ben mbrojtes i rashadisteve, tash qe te akuzova per mungese te moralit

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    angmokio: une jap mendimin per GJITHCKA ketu, sepse gjithcka qe shtjellohet ketu, jo vetem QE UNE E DI DHE DUHET TA DI, po cdo musliman duhet ta dije.

SEPSE TEMA ESHTE HEBREIZMI, KRISHTERIZMI dhe ISLAMI.

Une e sqarova veten shume mire dhe perdallim nga ti u tregova me i madh SEPSE KERKOVA FALJE.

Gje qe ende ti nuk e ke arritur ta besh nje gje te tille, pastaj thua skam lidhje me RASHADISTAT.

Ti vetem e vetem per t'u larguar nga gabimi yt dhe per TE MOS KERKUAR FALJE PER SHPIFJET TUAJA, kcen prej andej kendej, mbush postimin me gjera qe te gjithe muslimanet i dijn.

Pastaj thua une deshiroj tet luftoj. Jo or burr i dheut, skam deshire e as nevoje qe te luftoj dikend si ti. Une kerkoj nga ti kerkim te faljes per shpifjet qe i bere dhe akuzat e renda. ASGJE ME SHUME.

Po ti nuk e ke arritur ende ate grade qe ta pranosh gabimin dhe te kerkosh falje, per dallim nga une!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Mrekulli Muhamedi ka plot, me e madhje prej tyre eshte KURANI me CDO GJE QE PERMBAN AI, cdo fakt shkencore dhe cdo mrekulli tjeter qe PERMBAN KURANI ESHTE MREKULLI QE ALLAHU IA KA DHENE MUHAMEDIT.
    Po si jo,mrekulli.Keto thuaja xhematit tend ketu je ne forum publik dhe nuk ke dele perpara.Ja ,te shohim cfar cudie eshte kjo.Per vertetesine e ketij texti nga Kurani do te tregosh TI a eshte i vertet.Pra,te shohim...
    Muminum , 12-14. "Per Allahun,Ne krijuam njeriun prej nje ajke,e nje balte.Pastaj ate (ajke-balte) e beme pike uji ne nje vend te sigurte.Me pas,ate pike uji e beme cope gjaku,e ate gjak te ngurte e beme cop mishi,e ate cope mishi e shendrruam ne eshtra dhe eshtrave ua veshem mishin,pastaj e beme krijese tjeter.."

*Ky pershkrim nuk ka te beje asgje me zhvillimin e embrionit,ja si shkon.

0-4 jave :fekondimi,formohet sistemi nervor,trakti digjestiv,veshet, ,duart,zemra (e cila fillon te rrah ne javen e 21 ).

5-8 jave :hunda,gishtat,kembet,sistemi kardiovaskular etj. ne kete periudhe fillojne te formohen eshtrat.
    -Pra,plotesisht e kunderta me ate qe thote Kurani.Me pare formohen organet e mbasandej eshtrat.E JO eshtrat qe me pas mbeshtillen me mish. !!!

Mirepo,ku eshte problemi.Ata qe nuk mirren sistematikisht me historine e medicines nuk e dine nje gje - nuk e njohin Klaudije Galeni dhe vepren e tij "De Semine".P.sh. Kurani ne teresi e pershkruan te njejten gje qe thote K.Galen ne vepren e tij ,qe sot eshte ne kundershti te plot me biologjine moderne.
    K.Galen 400 vite me pare para Muhamedit zbuloi nje gje te tille.Muhamedi ka ndegjuar per spjegime te tilla dhe i ka futur si shpallje duke mos hyre ne detale,sepse pershkrimi i Galen ne vepren "De semine" eshte me i detajizuar. Teorite e Klaudije Galen,per kohen ishin te njohura per te gjithe ata qe mirreshin me "mjekesi" .Muhamedi ka ndegjuar nga Harit ibn Kaladi - mjeku personal dhe percjelles i Muhamedit .Kete e thone historianet Islamist Ibn Usajbia i cili shkroi biografine e qindra mjekeve Musliman dhe Al Kifti me vepren "tarih al Hukma" ,te dyja veprat permendin Harid ibn Kalida.

*Qe nuk ka ketu asgje origjinale tregojne edhe i "juaji" Keith Moore i cili ne te njejten kohe me citimin per embriologjine Kuranore permend edhe citate nga Upanishada Indijane e shkruar 1416 vite p.e.s. pra,2000 vite para Muhamedit,mandej kemi burime nga Aristoteli, hipokriti dhe Klaudije Galen te cilen Kurani e kopjon ne teresi.Pra, Egzistojne tekste 2000 vite me te vjetra se Kurani qe kane "cudira embrionologjike" .Kurani nuk sjelli asgje origjinale ,asgje te re ne kete drejtim-vetem pershkrim i shkurter i teorise se Klaudije Galenit...

_EDhe dic per Keith Moore (muslimanin tuaj) gazetaret e pyeten per qendrimin e tij rreth thenieve te tij per embrionologjin mbi Kuranin tha "Nuk me kujtohet cka kam thene ,kane kaluar 10 vite" dhe mbylli intervju me gazetarin....veprat e tij kane dy publikime njera per vendet Islamike ,tjeter per vendet perendimore...Njeriu nuk don te komprometohet ne teresi....ka marr parat dhe tani nuk i kujtohet cka ka thene ..edhe kjo kuptohet paraja eshte eliksiri me i kendshem,veshtire eshte te refuzohet....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 20-10-2011 mė 06:41
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    angmokio: une jap mendimin per GJITHCKA ketu, sepse gjithcka qe shtjellohet ketu, jo vetem QE UNE E DI DHE DUHET TA DI, po cdo musliman duhet ta dije.

SEPSE TEMA ESHTE HEBREIZMI, KRISHTERIZMI dhe ISLAMI.

Une e sqarova veten shume mire dhe perdallim nga ti u tregova me i madh SEPSE KERKOVA FALJE.

Gje qe ende ti nuk e ke arritur ta besh nje gje te tille, pastaj thua skam lidhje me RASHADISTAT.

Ti vetem e vetem per t'u larguar nga gabimi yt dhe per TE MOS KERKUAR FALJE PER SHPIFJET TUAJA, kcen prej andej kendej, mbush postimin me gjera qe te gjithe muslimanet i dijn.

Pastaj thua une deshiroj tet luftoj. Jo or burr i dheut, skam deshire e as nevoje qe te luftoj dikend si ti. Une kerkoj nga ti kerkim te faljes per shpifjet qe i bere dhe akuzat e renda. ASGJE ME SHUME.

Po ti nuk e ke arritur ende ate grade qe ta pranosh gabimin dhe te kerkosh falje, per dallim nga une!
    Islaminfo , une nuk behem reshadist apo mohues i sunetit edhe sikur te me benin mbret. Une e njoh akiden dhe sigurisht qe i permbahem ehli sunetit . Verejtjet i pranoj , mirepo jam alergjik ndaj cdo lloj fjale raciste , dhe sidomos kur per qellime argumentesh ajetet kuranore ndryshohen.
    Uroj mos e kesh bere me qellim ( kete e kam shkruajtur dhe ne postimet e mepermarshme).
    Ti je musliman si une dhe une kurrsesi nuk te hedh poshte por verejtjen njeri-tjetrit do ja terheqim nese jemi gabim.
    Ato qe shkruaj une jane me qellim pozitiv pamvaresisht se ti je shume i ditur dhe ske nevoje ti lexosh.

Perkthimi i Sherif Ahmetit nuk eshte ai qe ke sjelle ti , dhe heqja e atij fragmenti kompromenton shume thlebin e bisedes dhe debatit qe ti ben me Banin. Sigurisht qe aty Allahu xh.sh shprehet per profetin Muhamed a.s , por ceshtja ngrihet pse tekstualisht ai shkrim ishte hequr nga perkthimi?( Lexo me qarte ato qe shkruhen se shqip flasim dhe nuk po merremi vesh)

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    angmokio: Une te thash se se kam bere me qellim dhe te thash se se kam perdorur ne sens racist dhe KERKOVA FALJE TE PERZEMERT nese kam fyer NDJENJAT e dikujt.

Padyshim se njerez jemi dhe gabojm.

mirepo, ajo qe ti je duke ikur prej saj eshte akuza JOTE PER RACIZEM dhe OFENDIMI YT ndaj meje pasiqe kerkova falje. Per kete une kerkoj qe ti te kerkosh falje, deshmoje edhe ti veten se e pranon gabimin dhe kerkon falje. Asgje me shume skerkoj prej teje.

Mos kce andej kendej, ne gjera qe sjane esence e problemit mes meje e teje. PO KERKO FALJE SI BURR!

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Qeveriablu: Asgje nuk tregove pos akuzave te pabazuara. S'eshte e vertete se Muhamedi ka kopjuar dicka nga dikush tjeter. Cdogje e ka nga Allahu. Ai ska mundur dhe ska bere nje gje te tille.

Une solla me qindra argumente dhe mrekulli. Ti kapesh, edhe aty ku kapesh nuk din te kapesh, po vetem akuza te pabaza.

Ja freskohu me kete video:

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    angmokio: Une te thash se se kam bere me qellim dhe te thash se se kam perdorur ne sens racist dhe KERKOVA FALJE TE PERZEMERT nese kam fyer NDJENJAT e dikujt.

Padyshim se njerez jemi dhe gabojm.

mirepo, ajo qe ti je duke ikur prej saj eshte akuza JOTE PER RACIZEM dhe OFENDIMI YT ndaj meje pasiqe kerkova falje. Per kete une kerkoj qe ti te kerkosh falje, deshmoje edhe ti veten se e pranon gabimin dhe kerkon falje. Asgje me shume skerkoj prej teje.

Mos kce andej kendej, ne gjera qe sjane esence e problemit mes meje e teje. PO KERKO FALJE SI BURR!
    Te falesh sigurisht qe ka kushte, ti kerkon falje por nuk din perse ke kerkuar falje sepse ne mesazhet me pas ti ngul kembe qe gjithcka qe ke shkruajtur eshte normale sepse kjo eshte gjuha qe perdoret ne Kosove apo Maqedoni. Te njejten teze mbron dhe Nuh Musa .
    Ne i quajme zezeket zezake sepse ata ashtu e kane emrin mirepo ti thuash dikujt qe ka lekuren e zeze o zezak sigurisht qe eshte fyrje ndaj tij.
    Andej ketej mund te jete gjithcka por jo ceshtjet qe kane te bejne me librin e Allahun Kuranin.
    Ndryshimi eshte i qellimte dhe une do ta besoj dicka te tille derisa te me bindesh per te kunderten. Leri brockullat e tipit , ske faj ti se ashtu e ka perkthyer Sherif Ahmeti, po qe burr , coje websitin e ta shikojme qe ashtu ka qene perkthimi i Sherif Ahmetit. Atehere burrerrisht po te them, une do te te kerkoj falje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Keshtu te meson feja islame te shash magjupet? A nuk e ndalon islami racizmin?
    Aspak

“Vertet, ata qe i paten frike Zotit, jane ne vende te qeta. Jane ne Xhennete e ne burime qe rrjedhin. Veshin petka nga mendafshi e kadifeja, ulur balle per balle. Ja keshtu, edhe i martojme me bardhoshe symedha (me hyrija). Aty kerkojne t'u sillen cdo lloj peme dhe aty jane te sigurt. Aty nuk do te perjetojne vdekjen, pervec asaj te pares ne dunja. Ata i shpetoi (All-llahu) prej vuajtjeve te Xhehennemit. (Ato te mira) Jane dhurate nga Zoti yt, e ai eshte shpetim i madh”. (Ed_Duhan: 51-57).

Faqja 44 prej 51 FillimFillim ... 344243444546 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •