Close
Faqja 43 prej 51 FillimFillim ... 334142434445 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 507
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ti vazhdon ne gabimin tend duke treguar haptazi racizmin tend. Shkrimi i mesiperm eshte racizem dhe ska asnje lidhje me islamin. Nje miku im eshte magjyp (eshte musliman dhe elhamdulilah falet) , ka mbaruar studimet e larta dhe punon ne nje kompani shume prestigjioze ne Shqiperi. Ai qe e ka punesuar nuk eshte musliman por ndryshe nga ty ka pranuar ta punesoje ate sepse mendon qe pamvaresisht rraces se tij ai eshte njeri dhe ka te drejta te barabarta me kedo tjeter nese eshte i afte.
    Une i urrej racistet , i urrej sepse keshtu me ka mesuar Islami dhe profeti yne Muhammed a.s . Ai nuk beri asnjehere dallime mes te zinjve dhe te bardheve por nenvizoi se me i miri mes tyre eshte ai qe i druhet me teper Allahut (Takwa).
    selamu alejkum,

kujdes vella, dhe ma ngadale, une nuk foli as per veten time, as per teje e as per asnjerin, jap thjesht sqarime te pergjithshme !!!, thejsht u kyca ne diskutimi me te vetmen arsye qe te mbroj nga stigmatizimi. Nuk ish fjala tek racizmi, por tek demagoget dhe doremarja e tyre me "gabimin" rhetorik qe beri hoxha.

Nje:

Termi MAGJUP ne perdorimin e perditshem nuk etiketon racen ROME, por eshte nje mjet i rhetorikes, i cili pasqyron attributin: i pakulturuar, analfabet, si dhe epitete tjera negative. Kur ky perdoret ne nje diskutim, ka karakter ofendues per diskutantin tjeter. Termi i referohet komunitetit ROM, i cili ne perditshmerine e tije jep kete pasqyre, jo se e ka ne gjak (atehere do te ish shprehje raciste, por sepse keshtu e ngushtojn rrethanat shoqerore). Pra, MAGJUP eshte nje stereotipizem dhe assesi nuk eshte stigmata per nje race njerezore, te solla si shembull doremarjen ne gjuhen gjermane, ku ne termin "magjup" ka edhe attribute romantizmi, pra, me magjup imagjinohet nje jete e lire, endacake, pa brenga, me muzike perreth zjarrit, thjesht, jete shpendi, i lire....

Dy:

Pyetja ime qe e bera nuk ishte sugjestive, ashtu sic e ke kuptuar ty, por apelative....pra, SI do te reagoje ty ne nje situate te tille ???......racizem do te ish per shembull, nese romit nuk i jepet asnjehere shanca te mare vendin e punes, ngase per ate vend vakant dot te pritnin tane kohen edhe 10 shqiptare tjere me te njejtat kualifikime. Si do te veproje ty ???

Une nuk u urrej ne pergjithesi ASNJE KRIJESE TE ALLAHUT !!, as mikun, dhe as armikun.

me nderime

PS: une bej nje vershim sociologjik, jo ideologjik, ki kujdes !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 20-10-2011 mė 03:12
    albanish by nature

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    selamu alejkum,

kujdes vella, dhe ma ngadale, une nuk foli as per veten time, as per teje e as per asnjerin, jap thjesht sqarime te pergjithshme !!!, thejsht u kyca ne diskutimi me te vetmen arsye qe te mbroj nga stigmatizimi. Nuk ish fjala tek racizmi, por tek demagoget dhe doremarja e tyre me "gabimin" rhetorik qe beri hoxha.

Nje:

Termi MAGJUP ne perdorimin e perditshem nuk etiketon racen ROME, por eshte nje mjet i rhetorikes, i cili pasqyron attributin: i pakulturuar, analfabet, si dhe epitete tjera negative. Kur ky perdoret ne nje diskutim, ka karakter ofendues per diskutantin tjeter. Termi i referohet komunitetit ROM, i cili ne perditshmerine e tije jep kete pasqyre, jo se e ka ne gjak (atehere do te ish shprehje raciste, por sepse keshtu e ngushtojn rrethanat shoqerore). Pra, MAGJUP eshte nje stereotipizem dhe assesi nuk eshte stigmata per nje race njerezore, te solla si shembull doremarjen ne gjuhen gjermane, ku ne termin "magjup" ka edhe attribute romantizmi, pra, me magjup imagjinohet nje jete e lire, endacake, pa brenga, me muzike perreth zjarrit, thjesht, jete shpendi, i lire....

Dy:

Pyetja ime qe e bera nuk ishte sugjestive, ashtu sic e ke kuptuar ty, por apelative....pra, SI do te reagoje ty ne nje situate te tille ???......racizem do te ish per shembull, nese romit nuk i jepet asnjehere shanca te mare vendin e punes, ngase per ate vend vakant dot te pritnin tane kohen edhe 10 shqiptare tjere me te njejtat kualifikime. Si do te veproje ty ???

Une nuk u urrej ne pergjithesi ASNJE KRIJESE TE ALLAHUT !!, as mikun, dhe as armikun.

me nderime

PS: une bej nje vershim sociologjik, jo ideologjik, ki kujdes !!!
    Alejkum Selam!
    Ti ben filozofi per nje ceshtje shume te thjeshte. Ndoshta ne mendjen tende ti je shume i qarte porse ne shkrimet e tua ti thua tjeter gje.
    Kur ben analogji (sikurse ne rastin e pyetjes qe i bere dikujt me siper) ti pajtohesh me nje bindje dhe kerkon te njejten bindje dhe nga bashkebiseduesi. Ti pranon qe sdo punesoje nje maxhup ne vend te nje shqiptari , mua kaq me mjafton te kuptoj qe ti je racist.
    Ti mund te mundohesh deri neser te filozofosh me shkrimet e tua por permbajtjen e rrjeshtave me siper nuk e ndryshon aspak.
    Selamu Alejkum!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    angmokio: Vella i dashur, mos ta banalizojm kete ceshtje.

Fjala gjukohet ne baze te domethenies dhe qellimit te folesit. Ky eshte rregull. Nuk mund fjalen e dikujt ta gjykosh ne baze te kuptimit dhe qellimit tend.

Pastaj ti prej kohesh na shtiresh si me i moralshem, nuk akuzon askend, kurse tash haptazi po e AKUZON NUHUN PER RACIZEM. Edhe kjo eshte akuze, nuk te lejohet ta akuzosh dikend me kete nese ai thote se nuk eshte i tille.

Ai shume bukur i qartesoi qellimet e veta, ke kujdes nga hipersenzitiviteti dhe mos u ben advokat i askujt. Ske nevoje, sepse vet po e ben te njejtin gabim qe i keshillove te tjeret mos ta bejn. Mos te behemi si femije ju lutem.

Ti na keshillove neve, a vet po e ben te njejtin gabim duke na akuzuar per RACIZEM.

Ke kujdes!!!

Magjup eshte per CILESI e jo per RACE ose NGJYRE.

Nese te Romet per fat te keq dominojn ato cilesi, ne skemi faje se jane bere te njohure me kete emer. Kaq. Mos e zgjat me shume.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    angmokio: Vella i dashur, mos ta banalizojm kete ceshtje.

Fjala gjukohet ne baze te domethenies dhe qellimit te folesit. Ky eshte rregull. Nuk mund fjalen e dikujt ta gjykosh ne baze te kuptimit dhe qellimit tend.

Pastaj ti prej kohesh na shtiresh si me i moralshem, nuk akuzon askend, kurse tash haptazi po e AKUZON NUHUN PER RACIZEM. Edhe kjo eshte akuze, nuk te lejohet ta akuzosh dikend me kete nese ai thote se nuk eshte i tille.

Ai shume bukur i qartesoi qellimet e veta, ke kujdes nga hipersenzitiviteti dhe mos u ben advokat i askujt. Ske nevoje, sepse vet po e ben te njejtin gabim qe i keshillove te tjeret mos ta bejn. Mos te behemi si femije ju lutem.

Ti na keshillove neve, a vet po e ben te njejtin gabim duke na akuzuar per RACIZEM.

Ke kujdes!!!

Magjup eshte per CILESI e jo per RACE ose NGJYRE.

Nese te Romet per fat te keq dominojn ato cilesi, ne skemi faje se jane bere te njohure me kete emer. Kaq. Mos e zgjat me shume.
    Selamu Alejkum
    Muslimanet kur i drejtohen njeri-tjetrit i drejtohen me selam dhe nuk e mbyllin me mos e zgjat shume.
    Mangesia jote me e madhe eshte se ti leshon vrer me kedo qe flet, dhe mua me vjen keq DHE TURP per emrin islaminfo qe ti mban sepse ne shkrimet e tua ti nuk ke piken e kultures kur debaton ( vetem shan dhe ofendon anetaret) .Lexo me poshte se c'thote Allahu xh.sh kur te komunikosh me mosbesimtaret.

109. Kafirun
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
    109:1. Thuaj: “O ju jobesimtarė!
    109:2. Unė nuk adhuroj atė qė ju e adhuroni!
    109:3. As ju nuk jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj!
    109:4. Dhe unė kurrė nuk do tė jem adhurues i asaj qė ju adhuroni!
    109:5. Por edhe ju nuk do tė jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj!
    109:6. Ju keni fenė tuaj (qė i pėrmbaheni), e unė kam fenė time (qė i pėrmbahem)!

Me siper , kur ti tregove haptazi racizmin tend u mundova te te mbuloja duke marre parasysh qe ti je musliman dhe nuk eshte mire qe te tjeret te abuzojne, nderkohe me poshte ne debatin me Banin ti shkove dhe shtremberove ajetet kuranore.( Kjo nuk i falet nje muslimani)

Me poshte ti prape nxjerr vrer nga goja duke thene se une shtirem si i moralshem. Shtirja eshte prej munafikeve dhe te akuzosh nje musliman me keto terma eshte pergjegjsi e madhe perpara zotit.

Se c'nenkupton emri maxhup pergjigjen me mire e japin shumica e anetareve qe ty , mua dhe shume te tjere na thone maxhup sepse besojme ne fene islame ( kontesti i tyre eshte qe arabet jane te zinj keshtuqe ne besojme fene e magjupve)

Gjithsesi une ty dhe Nuh musen do tiu injoroj sa kohe te vazhdoni me keto koncepte qe skane lidhje me islamin.
    Une nuk behem avokat pervecse i Kuranit dhe i Sunetit dhe sa kohe qe injorante si ty me shoke do ndryshoni ajetet kuranore dhe do jini kunder koncepteve te qarta te islamit do tiu luftoj dhe do tjua nxjerr masken.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Alejkum Selam!
    Ti ben filozofi per nje ceshtje shume te thjeshte. Ndoshta ne mendjen tende ti je shume i qarte porse ne shkrimet e tua ti thua tjeter gje.
    Kur ben analogji (sikurse ne rastin e pyetjes qe i bere dikujt me siper) ti pajtohesh me nje bindje dhe kerkon te njejten bindje dhe nga bashkebiseduesi. Ti pranon qe sdo punesoje nje maxhup ne vend te nje shqiptari , mua kaq me mjafton te kuptoj qe ti je racist.
    Ti mund te mundohesh deri neser te filozofosh me shkrimet e tua por permbajtjen e rrjeshtave me siper nuk e ndryshon aspak.
    Selamu Alejkum!
    ...selam alejkum,

me kete i jap fund, sepse hapesi i temes na akuzon per devijime, ku mua me sheh se nje nder "poterexhijt" qe ja perdhosin temen.

Pyetja ime ish apelative, dhe jo "mendim i imi" perzonal. Dhe nuk eshte fillozofi, por vershim SOCIOLOGJIK. Une mare shembuj edhe nga kulturat tjera.

Mendimi im perzonal do te ishte, qe komuniteteve qe perbejne nje numer te vogel te mbarepopullates te ju sigurohen vende me kvota, ne baze te studjimeve perkatese ekonomike dhe sociologjike.

me nderime

.... te njohur jane magjupet e shutkes nga shkupi, Esma Rexhepova ka fame boterore, poashtu Muharem Serbezovski ose Feruz Mustafov ishin dhe jane superstara te folklorit jugosllav.....jane rrit ne mes te shqiptareve, pra, nese dikush NUK KA PROBLEME me magjupet, atehere jemi ne shqiptaret ata......
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    angmokio: I vetmi qe eshte duke nxjerur vrere nga goja e tij je ti.

Une as nuk jam racist e as nuk kam shtremberuar ajete kuranore. Shikoj mire dhe do ta shohesh se aty nuk permendet Rashadi askund. Ai qe thote se eshte per qellim Rashadi dikund ku nuk permendet aspak AI ESHTE SHTREMBERUESI.

Tash u vertetua morali yt i ulet, kurse deri tash na shtireshe si me i moralshem.

Ja se me cka me akuzove:

1. Nxjer vrere nga goja.
    2. Jam racist.
    3. Kam shtremberuar ajete kuranore.

Gabim, Gabim, Gabim. Kurse "gabimin" qe une e bera, kerkova falje. Ti tash na akuzon edhe mua edhe Nuhun me llojlloj akuzash dhe NUK KERKON FALJE.

Ti je ne nivel me te ulet te moralit.

Vet fakti se ti nuk e pranon gabimin tend, qe Zoti ta beri te gabosh, se u shtireshe shume PERFEKT, tregon se ti ke moral me te dobet se une. Kalofsh mire.

ME AKUZOVE RENDE, PRES TE KERKOSH FALJE!!!

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Problemi me i madh ne kete teme - per te cilen kam vendosur se do ta coj deri ne fund - me kedo qe me del para eshte cifti i angmokios dhe banit, te cilet secili prej tyre kapen per skepe e nuk kapen per rrenjen e temes e ajo eshte HEBREIZMI KRISHTERIZMI DHE ISLAMI.

Kesi njerez qe nuk i permbahen asnje rregulli dhe tike debati, po vetem mundohen te terhjekin verejtje dhe te tregon se jane me te moralshem apo me te ditur, keta e prishin kahjen e cdo teme. Andaj per fat te keq niveli i shumices se temave eshte shume i ulet.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Selamu Alejkum
    Muslimanet kur i drejtohen njeri-tjetrit i drejtohen me selam dhe nuk e mbyllin me mos e zgjat shume.
    Mangesia jote me e madhe eshte se ti leshon vrer me kedo qe flet, dhe mua me vjen keq DHE TURP per emrin islaminfo qe ti mban sepse ne shkrimet e tua ti nuk ke piken e kultures kur debaton ( vetem shan dhe ofendon anetaret) .Lexo me poshte se c'thote Allahu xh.sh kur te komunikosh me mosbesimtaret.

109. Kafirun
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
    109:1. Thuaj: “O ju jobesimtarė!
    109:2. Unė nuk adhuroj atė qė ju e adhuroni!
    109:3. As ju nuk jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj!
    109:4. Dhe unė kurrė nuk do tė jem adhurues i asaj qė ju adhuroni!
    109:5. Por edhe ju nuk do tė jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj!
    109:6. Ju keni fenė tuaj (qė i pėrmbaheni), e unė kam fenė time (qė i pėrmbahem)!

Me siper , kur ti tregove haptazi racizmin tend u mundova te te mbuloja duke marre parasysh qe ti je musliman dhe nuk eshte mire qe te tjeret te abuzojne, nderkohe me poshte ne debatin me Banin ti shkove dhe shtremberove ajetet kuranore.( Kjo nuk i falet nje muslimani)

Me poshte ti prape nxjerr vrer nga goja duke thene se une shtirem si i moralshem. Shtirja eshte prej munafikeve dhe te akuzosh nje musliman me keto terma eshte pergjegjsi e madhe perpara zotit.

Se c'nenkupton emri maxhup pergjigjen me mire e japin shumica e anetareve qe ty , mua dhe shume te tjere na thone maxhup sepse besojme ne fene islame ( kontesti i tyre eshte qe arabet jane te zinj keshtuqe ne besojme fene e magjupve)

Gjithsesi une ty dhe Nuh musen do tiu injoroj sa kohe te vazhdoni me keto koncepte qe skane lidhje me islamin.
    Une nuk behem avokat pervecse i Kuranit dhe i Sunetit dhe sa kohe qe injorante si ty me shoke do ndryshoni ajetet kuranore dhe do jini kunder koncepteve te qarta te islamit do tiu luftoj dhe do tjua nxjerr masken.
    kjo eshte tolerance fetare

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    angmokio: Allahu i cileson te gjitha krijesat me cilesite qe i kane.

Jobesimtareve ju thote jobesimtareve, tradhtareve ju thote tradhtare, dyftyreshave ju thote dyftyresha, banore te xhehnemit ju thote banore te xhehnemit, te pamoralshmeve ju thote me te ulet se kafshet, e keshtu me rradhe.

Kerko falje per akuzat se ta dish nuk do ta bej hallall dhe do te takohemi ne Diten e Gjykimit.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    drague: po po qashtu eshte. une gabova dhe kerkova falje haptazi, edhepse e sqarova veten se fjala ime nuk permbante asnjelloj racizmi. pres te kerkoj falje prej nesh edhe ai qe gaboi ndaj nesh, perndryshe s'eshte i moralshem!

Faqja 43 prej 51 FillimFillim ... 334142434445 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •