Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 59
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Vetem nje pyetje per fund kam,pse sipas kuranit ata qe largohen nga feja duhet ndeshkuar
    Ok po te bej dhe une ty nje pyetje.
    Cili eshte ndeshkimi i dezertorit ?
    Nuk e di nese beson ne zot apo jo megjithate po te shpjegoj se te besuarit ne fene islame fillon me nje deklerate qe ti pranon se ska zot tjeter pervec Allahut dhe se Muhamedi eshte i derguari i tij. Kete deklerate ti e ben pasi je i bindur ne egzistencen e zotit qe eshte nje dhe se Muhamedi a.s eshte profeti te cilin zoti e zgjodhi si vulen e pejgambereve dhe e nderoi me marrjen e nje mesazhi shume te rendesishem librin e zotit Kuranin.
    Sigurisht qe ka shume kushte te tjera por nuk po zgjatem shume per shkak se dua te dal ne thelb te pyetjes qe ti ke bere.
    Nje i larguar nga feja eshte shume i rrezikshem, per shkak se gjate gjithe kohes qe ai presupozoj qe te kete qene besimtar ai perkundrazi ka qene hipokrit , ne cdo kohe ai eshte armiku yt dhe absolutisht nuk eshte sikurse ti apo shume te tjere mosbesimtare qe nuk e cani koken shume nese nje besimtar musliman falet , agjeron apo ushtron ritet e tjetra fetare te tij. Ky njeri i dale nga feja gjithe jeten e tij do luftoje per urrejtje, konflikte , vrasje njesoj sikurse nje dezertor qe kinse lufton per flamurin shqiptar sa po ti jepet mundesia e pare do te ta fuse plumbin pas kraheve sepse qellimi i tij eshte mbrotja e nje ideali tjeter.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ok po te bej dhe une ty nje pyetje.
    Cili eshte ndeshkimi i dezertorit ?
    Nuk e di nese beson ne zot apo jo megjithate po te shpjegoj se te besuarit ne fene islame fillon me nje deklerate qe ti pranon se ska zot tjeter pervec Allahut dhe se Muhamedi eshte i derguari i tij. Kete deklerate ti e ben pasi je i bindur ne egzistencen e zotit qe eshte nje dhe se Muhamedi a.s eshte profeti te cilin zoti e zgjodhi si vulen e pejgambereve dhe e nderoi me marrjen e nje mesazhi shume te rendesishem librin e zotit Kuranin.
    Sigurisht qe ka shume kushte te tjera por nuk po zgjatem shume per shkak se dua te dal ne thelb te pyetjes qe ti ke bere.
    Nje i larguar nga feja eshte shume i rrezikshem, per shkak se gjate gjithe kohes qe ai presupozoj qe te kete qene besimtar ai perkundrazi ka qene hipokrit , ne cdo kohe ai eshte armiku yt dhe absolutisht nuk eshte sikurse ti apo shume te tjere mosbesimtare qe nuk e cani koken shume nese nje besimtar musliman falet , agjeron apo ushtron ritet e tjetra fetare te tij. Ky njeri i dale nga feja gjithe jeten e tij do luftoje per urrejtje, konflikte , vrasje njesoj sikurse nje dezertor qe kinse lufton per flamurin shqiptar sa po ti jepet mundesia e pare do te ta fuse plumbin pas kraheve sepse qellimi i tij eshte mbrotja e nje ideali tjeter.
    Ok ,allahu premton se do ndeshkohen ata ne boten tjeter por pse edhe ne kete bote duhet ndeshkuar,ku mbeti "vullneti i lire"???!!!!
    Pse shihet nje dezertor feje si i rrezikshem,mos rastesisht ju luhat besimin besimtareve????!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 18-10-2011 më 12:55

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Temë e nevojshme kjo...

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ok ,allahu premton se do ndeshkohen ata ne boten tjeter por pse edhe ne kete bote duhet ndeshkuar,ku mbeti "vullneti i lire"???!!!!
    Pse shihet nje dezertor feje si i rrezikshem,mos rastesisht ju luhat besimin besimtareve????!!!
    Me pelqen te ti jap pergjigjet duke te bere pyetje.
    Pse nje anetare kur shan dhe ofendon ne kete forum behet ban?
    Mos valle eshte i rrezikshem se mund te te beje dhe ty si vetja? Do ishte shume qesharake po te thoje po!
    Vullneti i lire nuk do te thote te besh gjithcka qe ke deshire ti, i bie qe me vullnetin e lire ti te perdhunosh e te vrasesh ke te duash? Te jesh pjese e nje besimi do te thote ti bindesh disa rregullave strikte te cilat para se te behesh pjese e atij besimi duhet ti pranosh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Me pelqen te ti jap pergjigjet duke te bere pyetje.
    Pse nje anetare kur shan dhe ofendon ne kete forum behet ban?
    Mos valle eshte i rrezikshem se mund te te beje dhe ty si vetja? Do ishte shume qesharake po te thoje po!
    Vullneti i lire nuk do te thote te besh gjithcka qe ke deshire ti, i bie qe me vullnetin e lire ti te perdhunosh e te vrasesh ke te duash? Te jesh pjese e nje besimi do te thote ti bindesh disa rregullave strikte te cilat para se te behesh pjese e atij besimi duhet ti pranosh.
    Pse nenforumet fetare shohin "sharje " ne cdo postim te atyre qe nuk mendojne si ta????
    Pse ndodh kjo???!!!
    Pse PSETE jane te ndaluara gati tek cdo fe ,vecanarisht te feja islame????

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Pse nenforumet fetare shohin "sharje " ne cdo postim te atyre qe nuk mendojne si ta????'
    Pse ndodh kjo???!!!

Kjo varet nga kultura individuale e cdo personi , nuk ka lidhje me fene.

Pse PSETE jane te ndaluara gati tek cdo fe ,vecanarisht te feja islame????
    Ketu je gabim! Feja Islame kurrsesi nuk e ka te ndaluar pse-ne , nese je keqinformuar ja ku po te sqaroj une qe seshte e vertete absolutisht. Feja Islame eshte fe e arsyes dhe nese une si besimtar nuk jam i bindur me dicka kam te drejte te pyes dike me te ditur se une. Thote profeti Muhamet a.s
    '' Kerkoje diturine nga djepi deri ne varr'' . Ne ate kohe dituria nuk lexohej ne libra sikurse sot por kerkohej duke pyetur per te.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Ketu je gabim! Feja Islame kurrsesi nuk e ka te ndaluar pse-ne , nese je keqinformuar ja ku po te sqaroj une qe seshte e vertete absolutisht. Feja Islame eshte fe e arsyes dhe nese une si besimtar nuk jam i bindur me dicka kam te drejte te pyes dike me te ditur se une. Thote profeti Muhamet a.s
    '' Kerkoje diturine nga djepi deri ne varr'' . Ne ate kohe dituria nuk lexohej ne libra sikurse sot por kerkohej duke pyetur per te.
    Keshtu deshiron ti,realiteti eshte ndryshe!!!

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Keshtu deshiron ti,realiteti eshte ndryshe!!!
    Realitetin nuk e pasqyroj as une e askush tjeter qe jep mendimet e tij personale. Une po argumentoj me mesimet qe udhehiqet feja islame e ato jane Kurani dhe keshillat e profetit Muhamed a.s.
    Problemi tek ty dhe tek shume persona si ty qendron keqinformimi . Te keshilloj te lexosh rreth islamit dhe jo te flasesh pas pershtypjeve apo nje bisede tek tuk qe ke bere apo degjuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    . Une po argumentoj me mesimet qe udhehiqet feja islame e ato jane Kurani dhe keshillat e profetit Muhamed a.s.
    .
    Mire ,i vetmi argument per ty qenka kurani dhe Muhamedi???!!!
    Kam nje pyetje por besomeni nuk kam per qellim te te ofendoj:
    Pajtohesh me kuranin ne lidhje me vrasjet e atyre qe nuk besojne ne te dhe cka mendon ne lidhje me moralin e diskutuar te Muhamedit,beson njemend qe ZOTI i ka propozuar martesen me Ajshen ,edhe nese jane te verteta pretendimet e Muhamedit ne lidhje me kete martese ne veqanti,te duket e drejte ty????!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Me ty do ndalem vetem tek puna e shporetit
    Une femijes tim ia kam demostruar rrezikun e prekjes se gjerave te nxehta,aksidentalisht kam djegur doren ne nxemse dhe plagen jam ka treguar vajzes atehere 1.5 vjeqe dhe me beso me kurre nuk ka tentuar ta prek,ndersa ti si mund ti demostrosh ne praktike keto qe thua
    Edhe une me ty vetum ketu do n'dalem pakez

Shko fute gishtin ne shtikerin e rrymes dhe pastaj tregoja vajzes tende, po munde.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •