Profeti Muhamed , paralajmerimet e Zotit drejtuar njerezimit i tha me Kuran,
Vetëm Kur'ani ishte shpallja q iu shpall Profetit Muhamed
[6:19] Thuaj, “Dëshmia e kujt është më e madhja?” Thuaj, “E Perëndisë. Ai është
dëshmitar mes meje e teje se ky Kuran* më është frymëzuar mua, që t‟jua predikoj juve
dhe kujtdo që i arrin. Vërtetë, ju dëshmoni se ka perëndi tjerë përkrah Perëndisë.” Thuaj,
“Unë nuk dëshmoj si ju; është vetëm një perëndi, dhe unë mohoj idhujtarinë tuaj.”
[7:2] Ky shkrim(Kurani) të është shpallur ty – të mos ushqesh dyshim për të në zemrën tënde – që të mund të paralajmërosh me të, dhe t‟ua kujtosh besimtarëve.
[7:3] Të gjithë ju të ndiqni çka ju është shpallur(Kuranin) prej Zotit tuaj; mos ndiqni asnjë idhull përveç Tij. Rrallë merrni vesh.
[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër(Kuranin) krejtësisht të hollësishëm?* Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.
[5:48] Pastaj ta shpallëm ty këtë shkrim(Kuranin), me të vërtetën, që konfirmon shkrimet
paraprake, duke i mbizotëruar ato. Të sundosh mes tyre në përputhje me shpalljet e
Perëndisë, dhe mos shko sipas dëshirave të tyre nëse dallojnë nga e vërteta që të erdhi ty. Për secilin prej jush, ne kemi shpallur ligje dhe rite të ndryshme. Po të donte Perëndia, Ai do t‟ju bënte të ishit një asamble. Por Ai kështu ju vë në test nëpërmjet shpalljeve që Ai i ka dhënë secilit prej jush. Të garoni në drejtësi. Te Perëndia është fati përfundimtar i të gjithë juve. Pastaj Ai do t‟ju informojë për të gjitha gjërat që ishit grindur.
[5:49] Të sundosh mes tyre në përputhje me shpalljet e Perëndisë te ti. Mos shko pas
dëshirave të tyre, dhe ruaju që të mos shmangin ty prej disa prej shpalljeve të Perëndisë te ti. Nëse ata refuzojnë, atëherë dije se Perëndia dëshiron t‟i ndëshkojë për disa prej
mëkateve të tyre. Vërtetë, shumë njerëz janë shpirtligj.
[5:50] A janë ligjet e ditëve të paditurisë që ata kërkojnë për t‟iu përmbajtur? Ligji i kujt
është më i mirë se i Perëndisë për ata që kanë arritur të jenë të sigurt?
[17:46] Ne vëmë mburoja rreth mendjeve të tyre, për t‟i parandaluar nga të kuptuarit e tij, dhe shurdhim në veshët e tyre. Dhe kur ti predikon Zotin tënd, duke e përdorur vetëm
Kuranin,* ata largohen me neveri.
[6:38] Të gjitha krijesat në tokë, dhe të gjithë zogjtë që fluturojnë me krahë, janë shoqëri si ju. Nuk lam asgjë jashtë këtij libri.** Te Zoti i tyre, të gjitha këto krijesa do të
mblidhen.
[6:115] Fjala e Zotit tënd është e plotë,* në të vërtetë dhe drejtësi. Asgjë të mos i
shfuqizojë fjalët e Tij. Ai është Dëgjuesi, i Gjithëdijshmi.
[7:40] Padyshim, ata që refuzojnë shpalljet tona dhe janë shumë mendjemëdhenj për t‟iu
përmbajtur atyre, portat e qiellit nuk do të hapen për ta, as nuk do të hyjnë në Parajsë në mos kaloftë deveja përmes vrimës së gjilpërës. Kështu i paguajmë fajtorët.
[53:23] Këto nuk janë tjetër pos emra që i shpikët, ju dhe stërgjyshërit tuaj. Perëndia nuk autorizoi blasfemi të tillë. Ata ndjekin hamendje, dhe dëshirat e veta, kur udhëzimi i
vërtetë ka ardhur te ta këtu(ne Kuran) nga Zoti i tyre.
BINDJA NDAJ TË DËRGUARIT ËSHTË E KUSHTËZUAR
Kurani thekson që bindja duhet të jetë absolute kur burimi i urdhrit është Allahu, e në anën tjetër mendimet personale të të dërguarit mund të jenë të dëmshme për të dhe/ose për ata që i ndjekin mendimet personale të tij: “Çfarëdo e mirë që të ndodhë ty (O Muhamed) është prej Allahut. Dhe çfarëdo e keqe që të ndodhë ty(Muhamed) është prej teje. Të kemi dërguar si të dërguar për njerëzit, dhe Allahu mjafton si dëshmitar. Kushdo që i bindet të dërguarit i bindet Allahut. Sa për ata që kthehen prapa, ne nuk të dërguam ty si kujdestar të tyre.” (4:79-80) Pra, mendimi personal i Muhamedit mund të jetë i keq, ose mund të shkaktoj gjëra të këqija që të ndodhin. Në anën tjetër, Muhamedi si i dërguar thotë FJALËT E ALLAHUT, pra Kuranin, dhe duhet t‟i bindemi absolutisht. Sepse kushdo që i bindet të dërguarit i bindet Allahut, dhe ne duhet t‟iu bindemi urdhrave të Allahut, e jo urdhrave të njerëzve.
Muhamedi eshte thjesht nje njeri si ne ,dhe patjeter i gabueshem
“Ti i the atij që u bekua nga Allahu dhe u bekua nga ti, „Mos u shkurorëzo nga gruaja, dhe kij frikë Allahun.‟ Kështu, ti fshehe brenda teje çka Allahu deshi të shpallë, dhe iu frikësove njerëzve kur Allahu është Ai të cilit duhet t‟ia kesh frikën. Pastaj, kur Zeidi (djali i adoptuar i Muhamedit) më në fund u shkurorëzua nga ajo, ne të martuam me ish-gruan e tij. Kjo u bë për të treguar që burrave besimtarë iu lejohet të martohen me gratë e shkurorëzuara të djemve të adoptuar të tyre. Urdhrat e Allahut duhet të zbatohen.” (33:37)
Muhamedi eshte qenie njerezore dhe mund te gaboje si te gjithe neve, pra edhe hadithet mund te jene te gabueshme,
Muhamedanet nuk ndjekin as vete hadithe e tyre Sahih
Sahih Buhariu
Vellimi 1, Libri 8, Numer 394:
Transmeton Abdullah:
......Profeti tha;une jam nje qenie njerezore si ju
dhe pergjegjes per te harruar si ju.
Pra, nese harroj
kujtomani mua dhe nese dikush nga ju eshte i
dyshimte ne lidhje me lutjen e tij, ai duhet te
ndjeke ate qe ai mendon se mund te jete e
sakte
dhe i plote namazi i tij ne perputhje me rrethanat
dhe te perfundoje ate dhe te beje dy sexhde.
vertetojeni hadithin ketu;
http://www.shariahprogram.ca/Hadith/...i/008.sbt.html
Aq me teper hadithet Sahi n'a informojne se Kur'ani nuk eshte i plote;
Sahih Muslimi (4194) 'Abdullah ibn Abbas njoftoi se' Umer ibn el-Hatab u ul në minderin e te Dërguarit te Allahut (paqja qoftë mbi të) dhe tha: Vërtet, Allahu dërgoi Muhamedin (paqja qoftë mbi të) me të vërtetën dhe Ai zbriti poshtë Librin(Kuranin) mbi të, dhe ajetin gurëzimit ishte i përfshirë në atë që i është zbritur atij. Ne e kemi recituar atë, mbajtur atë në kujtesën tonë dhe e kemi kuptuar. I Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të) e ka urdheruar dënimin e gurëzimit deri në vdekje (të kurorëshkelësit te martuar ) dhe, pas tij, ne gjithashtu e kemi zbatuar ndëshkimin e gurëzimit. Unë kam frikë se, me kalimin e kohës, njerëzit (mund t'a harrojnë atë) dhe mund të thonë: Ne nuk e gjejme dënimin e gurëzimit në Librin e All-llahut, dhe kështu devijojnë duke braktisur këtë detyrë të caktuar nga Allahu. Gurëzimi është një detyrë e përcaktuar në Librin e All-llahut për burrat e martuar dhe gratë që shkelin kurorën, kur prova është vertetuar, ose nëse ka shtatzëni. "(Sahih Muslimi, vol. III, f. 912, # 4194)
SAHIH MUSLIMI Volumi 3 Libri 17, Hadithi me numer Numer 4194 , kliko ketu per t'a vertetuar
http://www.iium.edu.my/deed/hadith/muslim/017_smt.html

Krijoni Kontakt