Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 59
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Junus 99 : "Askush nuk mund te besoj vecse me Lejen dhe Vullnetin e Allahut
    Ashtu pra, kjo tregon shume qarte se cdogje eshte ne dore te Allahut dhe cdo gje i nenshtrohet vullnetit te Tij dhe s'mund te ndodhe asgje pa lejen e Tij.

Mirepo prej vullnetit te Tij eshte qe njeriu te kete liri te zgjedhjes, dhe prej lejimit te Tij. Pra, mos te mendoj dikush se veprat e tij(njeriut) te liga e sfidojne Zotin, sepse vullneti i Tij ka qene qe njeriu te zgjedh mes kesaj dhe asaj, dhe lejimi i Tij ka qene qe njeriu te kete liri te zgjedhjes. Poashtu edhe besimi e ka te njejtin gjykim dhe veprat e mira, edhe ato i nenshtrohen vullnetit te Tij dhe lejimit te Tij.

Eshte esenciale ne kuptimin e nje ceshtjeje si duhet nga Kur'ani, qe te mblidhen te gjitha ajetet qe flasin rreth asaj ceshtjeje dhe te analizohen se bashku ne menyre qe mos te devijojme as majtas e as djathtas.

Konkretisht ne temen ne te cilen jemi, kane devijuar dy grupacione:

1. Grupacioni i pare i shikoi vetem ajetet qe flasin per lirin e zgjedhjes dhe per shperblimin e ndeshkimin dhe per ate se njerezit do te hyjn ne Parajs per shkak te veprave te tyre dhe e mohuan vullnetin dhe lejimin e Allahut.

2. Grupacioni i dyte i devijuar i shikoi vetem keto ajete qe flasin per vullnetin e Allahut, dhe mendoi se kjo do te thote se Allahu i detyron njerezit ose majtas ose djathtas, andaj e mohuan lirine e zgjedhjes se njeriut.

Te dy grupet kane devijuar dhe kane rene ne ekstreme te kunderta, e sakta eshte shikimi i te gjitha argumenteve, duke e pohuar vullnetin dhe lejimin e Allahut dhe duke e pohuar lirine e zgjedhjes se njeriut, sepse liria e zgjedhjes se njeriut eshte prej vullnetit te Allahut dhe lejimit te Tij. Allahu ka dasht qe njeriu te kete liri te zgjedhjes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga IslamInfo : 14-10-2011 më 13:14

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga honest Lexo Postimin
    Vallha Se Di Veq Ini Prish N Both Krejt
    Ti Robi I Allahut Fol Shqip Vlla Se Spot Marrum Vesh
    Për një njeri që ka interesim për nji çështje, ai interesohet edhe pse nuk është në gjuhën e tij.

Por për nji njeri që nuk i intereson ajo çështje, kjo ja rit mllefin dhe nuk din se si të reagon ai.

Me u thanë disave këtu që futen dhe na tregojnë se ata po flasin gjuhën e tyre amtare dhe e përziejnë me gjuhë të huaja, si anglisht, italisht, etj., dhe nuk kan vërjtje aspak, vallë pse???!!!

Mllefi i tyre nuk është atje ku atyre ju vjen mirë, por e kanë ,,lefin tek ata që mundohen me e zbatuar një detyrë që Krijuesi don me i sprovuar ( për të mirën e tyre ), për ti pastruar ata nga mëkatet dhe për ti futur ata në atë që syri se ka parë, veshi nuk e ka ndigjuar dhe mendja nuk mund që ta parafytyron.

Por pak janë ata që e kuptojnë këtë!!!

Me i parë shqiptarët në Amerikë, nji përqindje e madhe, fëmijtë e tyre as shqip nuk din me folë, gjithashtu edhe nji përqindje e madhe e shqiptarëve në Itali, për vendet tjera nuk e di. Dhe mund që të jenë gjithashtu edhe disa forumista këtu që shesin mend se gjoja duhet të flasim vetëm shqipen e pastër, por në realitet janë larg saj, se e shtrembërojnë me fjalë të huaja.

Këtu duhet theksuar për ta kuptuar disa që hunë si fillestar këtu, se këtu jemi në Komunitetin Musliaman dhe duhet pasur parasysh, se në Islam ka shumë fjalë që duhet të shqiptohen në arabisht dhe nuk ka se pse t'ju mbrengos kjo gjë, në të pëlqen lexo dhe hesht, ose përndryshe lere këtë komunitet dhe shko atje tu ty të bëhet ma mirë.

Kurse, sa i përket saj që ka thënë anëtarja me pseudonimin " ane " , ka bërë disa pyetje më sipër.

Citim:

Eshte e cuditshme ... gati gjysma e kuranit eshte e mbushur me kercenime per ata qe nuk besojne ne vertetesine e tij ,a thu pse????!!!

Ndoshta por a nuk eshte e absurde nga ana e allahut te kerkoj me aq ngulm besimin ne librin e tij nderkohe eshte po ai qe vendos se kush do besoj e kush jo???!!
    Disi e pakuptimte apo jo???!!!!

E din ane se kur fëmija i afrohet afër shporetit dhe ti i bërtet: Hik prej te shporeti se do digjesh.

apo,

Ëhë shko preke pa të shohësh se çka do të gjen.

A mos të duken kërcënime ti këto fjalë.

Atra fjalët e Kur'anit që për t të duken kërcënime ( mbasi nuk ke kapacitetin me i vlerësuar ato ), për ne si muslimanë ato janë këshilla ane.

Kujt i djek kjo ne nuk na intereson fare, por qëllimi ynë është që të merni mësim nga ata ajetë që kemi sjellur, se kanë të bëjnë si një vërejtje, për të përmirësuar gjendjen ata që ofendojnë me injorancë.

All-llahu i udhëzoftë ata që nuk munden me i kuptuar fjalëtë e Tij të mrekullueshme që nuk kanë aspak kundërthënije, përveçse për ata që kanë zemrat e sëmura.

Ju lutem anëtrëve që nuk i përkasin këtij Komuniteti që, kur duan me postuar në Komunitetin Musliman, të jenë më të qetë dhe çka kanë të pakuptueshme, mjafton me pyetur dhe jo hajde këtu me ofendu dhe me injoru me fjalë banale.

Përshëndetje nga Ramazani, robi i All-llahut, INSHALL-LLAH.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Ashtu pra, kjo tregon shume qarte se cdogje eshte ne dore te Allahut dhe cdo gje i nenshtrohet vullnetit te Tij dhe s'mund te ndodhe asgje pa lejen e Tij.

Mirepo prej vullnetit te Tij eshte qe njeriu te kete liri te zgjedhjes, dhe prej lejimit te Tij. Pra, mos te mendoj dikush se veprat e tij(njeriut) te liga e sfidojne Zotin, sepse vullneti i Tij ka qene qe njeriu te zgjedh mes kesaj dhe asaj, dhe lejimi i Tij ka qene qe njeriu te kete liri te zgjedhjes. Poashtu edhe besimi e ka te njejtin gjykim dhe veprat e mira, edhe ato i nenshtrohen vullnetit te Tij dhe lejimit te Tij.

Eshte esenciale ne kuptimin e nje ceshtjeje si duhet nga Kur'ani, qe te mblidhen te gjitha ajetet qe flasin rreth asaj ceshtjeje dhe te analizohen se bashku ne menyre qe mos te devijojme as majtas e as djathtas.

Konkretisht ne temen ne te cilen jemi, kane devijuar dy grupacione:

1. Grupacioni i pare i shikoi vetem ajetet qe flasin per lirin e zgjedhjes dhe per shperblimin e ndeshkimin dhe per ate se njerezit do te hyjn ne Parajs per shkak te veprave te tyre dhe e mohuan vullnetin dhe lejimin e Allahut.

2. Grupacioni i dyte i devijuar i shikoi vetem keto ajete qe flasin per vullnetin e Allahut, dhe mendoi se kjo do te thote se Allahu i detyron njerezit ose majtas ose djathtas, andaj e mohuan lirine e zgjedhjes se njeriut.

Te dy grupet kane devijuar dhe kane rene ne ekstreme te kunderta, e sakta eshte shikimi i te gjitha argumenteve, duke e pohuar vullnetin dhe lejimin e Allahut dhe duke e pohuar lirine e zgjedhjes se njeriut, sepse liria e zgjedhjes se njeriut eshte prej vullnetit te Allahut dhe lejimit te Tij. Allahu ka dasht qe njeriu te kete liri te zgjedhjes.
    Surja ne fjale eshte mjafte e qarte-ASKUSH NUK MUND TE BESOJ PERVEQ ME LEJEN DHE VULLNETIN E ALLAHUT-te lutem mos me fyej intelegjencen me shume,mjafton vetem shprehja qe perdoret tek muslimanet aq shpesh INSHALLAH qe hedh poshte menjehere pretendimin tend ne lidhje me vullnetin e lire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin

Kurse, sa i përket saj që ka thënë anëtarja me pseudonimin " ane " , ka bërë disa pyetje më sipër.

Citim:

Eshte e cuditshme ... gati gjysma e kuranit eshte e mbushur me kercenime per ata qe nuk besojne ne vertetesine e tij ,a thu pse????!!!

Ndoshta por a nuk eshte e absurde nga ana e allahut te kerkoj me aq ngulm besimin ne librin e tij nderkohe eshte po ai qe vendos se kush do besoj e kush jo???!!
    Disi e pakuptimte apo jo???!!!!

E din ane se kur fëmija i afrohet afër shporetit dhe ti i bërtet: Hik prej te shporeti se do digjesh.

apo,

Ëhë shko preke pa të shohësh se çka do të gjen.

A mos të duken kërcënime ti këto fjalë.

Atra fjalët e Kur'anit që për t të duken kërcënime ( mbasi nuk ke kapacitetin me i vlerësuar ato ), për ne si muslimanë ato janë këshilla ane.

Kujt i djek kjo ne nuk na intereson fare, por qëllimi ynë është që të merni mësim nga ata ajetë që kemi sjellur, se kanë të bëjnë si një vërejtje, për të përmirësuar gjendjen ata që ofendojnë me injorancë.

All-llahu i udhëzoftë ata që nuk munden me i kuptuar fjalëtë e Tij të mrekullueshme që nuk kanë aspak kundërthënije, përveçse për ata që kanë zemrat e sëmura.

Ju lutem anëtrëve që nuk i përkasin këtij Komuniteti që, kur duan me postuar në Komunitetin Musliman, të jenë më të qetë dhe çka kanë të pakuptueshme, mjafton me pyetur dhe jo hajde këtu me ofendu dhe me injoru me fjalë banale.

Përshëndetje nga Ramazani, robi i All-llahut, INSHALL-LLAH.
    Me ty do ndalem vetem tek puna e shporetit
    Une femijes tim ia kam demostruar rrezikun e prekjes se gjerave te nxehta,aksidentalisht kam djegur doren ne nxemse dhe plagen jam ka treguar vajzes atehere 1.5 vjeqe dhe me beso me kurre nuk ka tentuar ta prek,ndersa ti si mund ti demostrosh ne praktike keto qe thua

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    haahhahahhhahhahhahahhahhahhahhahhahhahhahhahhahah hahhahhahhahhahha,,.,,sa rrota ka mor aman
    ç,ti thuash, po te mos benin keshtu si bejne keta, do mbesin pa buke ,tipike filozofi dembelash....
    Mos i bej dikujt ate,qe nuk ke deshire te ta bej dikush

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Me ty do ndalem vetem tek puna e shporetit
    Une femijes tim ia kam demostruar rrezikun e prekjes se gjerave te nxehta,aksidentalisht kam djegur doren ne nxemse dhe plagen jam ka treguar vajzes atehere 1.5 vjeqe dhe me beso me kurre nuk ka tentuar ta prek,ndersa ti si mund ti demostrosh ne praktike keto qe thua
    Kurani thote mos ju afroni bixhozit, nese do ta demonstrosh ne praktike shko provoje disa kohe luaj bixhoz e do ta shikosh perfundimin. Ne kuran thuhet mos ju afroni pijeve alkolike, marredhenieve seksuale pervec burrin apo gruas tuaj. Kurani ndalon mshin e derrit te cilen edhe shkenca e ka vertetuar qe eshte burim i shume semundjeve. Ka ndaluar te hash pasurine e jetimit. Gjerat te cilat jane ndaluar prej zotit ne kuran jane ceshtje te pranueshme llogjikisht nga truri i shendoshe ndaj dhe nese ajo qe eshte e ndaluar prej krijuesit te gjithesise eshte ligj sigurisht nese e thyen ligjin e tij do ndeshkohesh. Zoti me se miri e njeh llogjiken njerezore ndaj dhe perdor terma te tilla si shperblimin apo ndeshkimin. Sa bukur e the ti vajza jote qe foshnje i druhet nje paralajmerimi qe ti i ke bere se ne te kundert do kete pasoja. Kesisoj jemi ne njerezit. Nese do jetonim pa ligje , do shtohej kriminaliteti , kurveria, vrasjet etj. Fakti pse jane vendosur ligjet ne cdo shtet eshte pikerisht qe qytetaret tia kene friken ligjeve dhe mos marrin apo ti afrohen asaj qe eshte e demshme per shoqerine apo veten e tyre.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Surja ne fjale eshte mjafte e qarte-ASKUSH NUK MUND TE BESOJ PERVEQ ME LEJEN DHE VULLNETIN E ALLAHUT-te lutem mos me fyej intelegjencen me shume,mjafton vetem shprehja qe perdoret tek muslimanet aq shpesh INSHALLAH qe hedh poshte menjehere pretendimin tend ne lidhje me vullnetin e lire.
    ane: S'mund ti tregosh babait si behen femijet, sepse ai te ka bere ty. Mua s'mund te me tregosh si kuptohen ajetet kuranore dhe cfare domethenie ka Inshallah tek muslimanet. Kuptoje kete nje here e pergjithmone. Nuk je ti ai qe i tregon keto gjera, duke ja futur kot.

InshaAllah: Do te thote: Nese deshiron Allahu. Kjo e verteton vullnetin dhe deshiren e Allahut mirepo nuk e mohon zgjedhjen e lire, po thjesht tregon se njeriun mund ta godase ndonje gje ne te cilen ska liri te zgjedhjes, e rjedhimisht per te ska as pergjegjesi.

Per shembull: Une te them ty, neser - inshaAllah - une do te vij tek ti me nje torte te madhe. Mirepo neser une vdes gjate rruges per tek ti. Kjo nuk e mohon lirine time te zgjedhjes, sepse thjesht me ka goditur dicka qe nuk eshte ne lirine time te zgjedhjes. Mirepo per kete s'ka pergjegjesi.

Pra, njerezit ne kete bote nderveprojne me dy lloje te gjerave:

1. Gjerat qe jane ne lirine e tyre te zgjedhjes dhe ata zgjedhin njeren prej tyre duke mos u nderpre nga ndonje gje qe nuk eshte ne lirin e tyre te zgjedhjes. Per kete zgjedhje ata kane pergjegjesi dhe do te llogariten.

2. Gjerat qe nuk jane ne lirin e tyre te zgjedhjes, si lindja, vdekja, raca, kombi. Per to nuk miren ne pergjegjesi dhe nuk kane shperblim apo denim. Ketu njeriu s'ka liri te zgjedhjes mirepo ska edhe pergjegjesi. Askush nuk pyetet: Pse linde ne filan diten, pse babai yt eshte filani, pse je prej kesaj race e keshtu me radhe.

Inshallah perdoret per gjerat qe jane ne lirine tone te zgjedhjes, mirepo mund te nderhyhen nga gjerat qe sjane ne lirine tone te zgjedhjes.

Kalofsh mire.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    ane: S'mund ti tregosh babait si behen femijet, sepse ai te ka bere ty. Mua s'mund te me tregosh si kuptohen ajetet kuranore dhe cfare domethenie ka Inshallah tek muslimanet. Kuptoje kete nje here e pergjithmone. Nuk je ti ai qe i tregon keto gjera, duke ja futur kot.

InshaAllah: Do te thote: Nese deshiron Allahu. Kjo e verteton vullnetin dhe deshiren e Allahut mirepo nuk e mohon zgjedhjen e lire, po thjesht tregon se njeriun mund ta godase ndonje gje ne te cilen ska liri te zgjedhjes, e rjedhimisht per te ska as pergjegjesi.

Per shembull: Une te them ty, neser - inshaAllah - une do te vij tek ti me nje torte te madhe. Mirepo neser une vdes gjate rruges per tek ti. Kjo nuk e mohon lirine time te zgjedhjes, sepse thjesht me ka goditur dicka qe nuk eshte ne lirine time te zgjedhjes. Mirepo per kete s'ka pergjegjesi.

1. Gjerat qe jane ne lirine e tyre te zgjedhjes dhe ata zgjedhin njeren prej tyre duke mos u nderpre nga ndonje gje qe nuk eshte ne lirin e tyre te zgjedhjes. Per kete zgjedhje ata kane pergjegjesi dhe do te llogariten.

2. Gjerat qe nuk jane ne lirin e tyre te zgjedhjes, si lindja, vdekja, raca, kombi. Per to nuk miren ne pergjegjesi dhe nuk kane shperblim apo denim. Ketu njeriu s'ka liri te zgjedhjes mirepo ska edhe pergjegjesi. Askush nuk pyetet: Pse linde ne filan diten, pse babai yt eshte filani, pse je prej kesaj race e keshtu me radhe.

Inshallah perdoret per gjerat qe jane ne lirine tone te zgjedhjes, mirepo mund te nderhyhen nga gjerat qe sjane ne lirine tone te zgjedhjes.

Kalofsh mire.
    Esselamun alejkum Islaminfo,

besoj se do të jetë e kotë me ja sqaruar nji çështje apo fjalë nji personi që nuk don me e kuptuar atë.

Për këtë leri të rinë në ato idejat e tyre, se ne nuk e kemi obligim t'ju imponojmë atyre fjalët që nuk duan me i kuptuar, mbasi ju është fisuar në trunin e tyre ( mendim i tyre ).

Do të vjen ajo ditë që të gjithë gjërat që nuk i kanë kuptuar, do ti kuptojnë dhe ne si muslimanë nuk kemi aspak dyshimi në këtë.

Këta disa anëterë që nuk i përkasin Komunitetit Musliman, hynë këtu vetëm për të imponuar dyshimet e tyre që kanë dhe për të treguar mençurinë e tyre me injorancë dhe jo me argument.

Çka pret nga këta, që asgjë nuk e kanë kuptuar nga Kur'ani dhe vinë e thonë se Kur'ani është plot me kërcënime?!!!

Pse atëherë nuk i marrin ajetet të tjera që nuk kanë kërcënime, por edhe ato ju duken të vështira, sepse ata janë mësuar me mëkate, kurse Kur'ani i ndalon ato.

Ne ju themi atyre që ti lënë mëkatet djhe ti kthehen rrugës së drejtë ku All-llahu s.v.t., na e ka treguar dhe të mos miren me gjërat e dyshimta ( në Islam gjithçka është e qartë ), por ti marrin argumentet e sakta nga Krijuesi i tyre, në qoftëse duan të përmirësohen.

Esselamun alejkum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 18-10-2011 më 06:46
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    ane: S'

Gjerat qe jane ne lirine e tyre te zgjedhjes dhe ata zgjedhin njeren prej tyre duke mos u nderpre nga ndonje gje qe nuk eshte ne lirin e tyre te zgjedhjes. Per kete zgjedhje ata kane pergjegjesi dhe do te llogariten.

Gjerat qe nuk jane ne lirin e tyre te zgjedhjes, si lindja, vdekja, raca, kombi. Per to nuk miren ne pergjegjesi dhe nuk kane shperblim apo denim. Ketu njeriu s'ka liri te zgjedhjes mirepo ska edhe pergjegjesi. Askush nuk pyetet: Pse linde ne filan diten, pse babai yt eshte filani, pse je prej kesaj race e keshtu me radhe.

Kalofsh mire.
    Fjale ,fjale ,fjale,me vjen keq por nuk je aspak i qarte,une nuk arrij ta kuptoje aspak ate vullnetin e lire sipas menyres se allahut
    Vetem nje pyetje per fund kam,pse sipas kuranit ata qe largohen nga feja duhet ndeshkuar (ne fakt gati se ne te gjitha shtetet muslimane apostazia denohet me vdekje),nuk i mjafton allahut ndeshkimi ne boten tjeter????
    Gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Esselamun alejkum Islaminfo,

besoj se do të jetë e kotë me ja sqaruar nji çështje apo fjalë nji personi që nuk don me e kuptuar atë.

Për këtë leri të rinë në ato idejat e tyre, se ne nuk e kemi obligim t'ju imponojmë atyre fjalët që nuk duan me i kuptuar, mbasi ju është fisuar në trunin e tyre ( mendim i tyre ).

Do të vjen ajo ditë që të gjithë gjërat që nuk i kanë kuptuar, do ti kuptojnë dhe ne si muslimanë nuk kemi aspak dyshimi në këtë.

Këta disa anëterë që nuk i përkasin Komunitetit Musliman, hynë këtu vetëm për të imponuar dyshimet e tyre që kanë dhe për të treguar mençurinë e tyre me injorancë dhe jo me argument.

Çka pret nga këta, që asgjë nuk e kanë kuptuar nga Kur'ani dhe vinë e thonë se Kur'ani është plot me kërcënime?!!!

Pse atëherë nuk i marrin ajetet të tjera që nuk kanë kërcënime, por edhe ato ju duken të vështira, sepse ata janë mësuar me mëkate, kurse Kur'ani i ndalon ato.

Ne ju themi atyre që ti lënë mëkatet djhe ti kthehen rrugës së drejtë ku All-llahu s.v.t., na e ka treguar dhe të mos miren me gjërat e dyshimta ( në Islam gjithçka është e qartë ), por ti marrin argumentet e sakta nga Krijuesi i tyre, në qoftëse duan të përmirësohen.

Esselamun alejkum.
    Nuk eshte e vertete aspak,asnjehere nuk flas pa fakte!!!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •