Close
Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 266
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Shih c'ben pa pergjithesia e presidentit qe flet pa menduar

Citim Postuar më parë nga Prometeu2 Lexo Postimin
    Nese nuk behet ndonje nisme serioze, atehere kam frike se gjuha zyrtare do te jete ajo qe do te ndaje perfundimisht shqiptaret,
    Kemi kaq shekuj qe flasim dy dialekte te ndryshme, s'do behet shkak gjuha zyrtare per ndarjen tone. Se kush ti ka futur xixat per kete mendim qe mban se di.

Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Kosova dhe Maqedonia si dy shtete më vete, shumë mirë mund ta zgjidhin standartin e gjuhës siç i shkon përshtat versionit të tyre të gjuhës së folur, meqë haset në probleme të tilla.
    Ky mendimi yt eshte i pa vlere!!
    Dhe puroshkodrani kerkon te njejten gje, cfare do thuash pastaj? Eshte qytet me vete dhe mund ta zgjedhi standartin e gjuhes sic i teket. Gjuha shqipe nje standart duhet te kete, s'kam pare ndryshime ne rregullat e drejteshkrimit te anglishtes midis ShBA, Anglise, Australise etj. Pse te besh dy shqipe zyrtare?!

Personalisht do deshiroja qe geget te ishin te kenaqur dhe ti mjaftonte standarti i gjuhes shqipe qe kemi tani. Meqe sjell probleme nuk ja mohoj dot te drejten te degjohen shqetesimet qe kane. Nje pyetje kisha per ty AntiproAnti; Ka fjale qe i shkruaj ne standart por nuk i shqiptoj si standarti, kur shkruaj shqipen e kam teper me te lehte te shkruaj letraren sesa gjuhen qe flas vete. Te supozojme qe u vendosen fjalet qe jane lene jasht standartit, si do ti shqiptoj une kur flas? Mendoj po njesoj sic flas tani do me dalin fjalet, pra prap ti dhe une do kemi dialektin ne te folur. Pra cfare deshiron, bashkim te gjuhes qe flasim? Apo vec nje gjuhe letrare qe shkruajme te gjithe duke perfshire folje/fjale gege? Besoj qe kjo e fundit eshte me e lehte sesa shqiptimi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 18-10-2011 më 10:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626
    Shkodra dhe Shqiperia Demokrate nuk i fal Bamkes mbi te gjitha mos dekretimin e ligjit te lustracionit dhe dekorimet e prokuroreve dhe krimineleve te rregjimit komunisto-sadist
    te Enver Hoxhes e gjithe sorollopit te tij!
    Eshte i pashprese ai dhe ata pas tij......
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    kadal iher se shkodra sperfaqesohet as nga jozi e as nga 20 pabuksa qe per 10 mije lek e i got birre jane gati me djeg dhe shkodren

zot i madh ku do ku te jesh ktheja shkodren shkodranve sa nuk e hangri dreqi krejt sic po e han .robt ne beograd e skam pas ma hall se kam me shku ne shkoder me u interesu per certifikate pasaporte etj etj se ne shkoder jam le e rrit me babe nane gjysh e gjyshe
    po ndue gjelinen pashku e mrruku qe jane te ulur ne zyra une si marr vesh .ku shkune shkodranet qe ishin dikur te punesume ne keto poste?
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    ...

Personalisht do deshiroja qe geget te ishin te kenaqur dhe ti mjaftonte standarti i gjuhes shqipe qe kemi tani. Meqe sjell probleme nuk ja mohoj dot te drejten te degjohen shqetesimet qe kane. Nje pyetje kisha per ty AntiproAnti; Ka fjale qe i shkruaj ne standart por nuk i shqiptoj si standarti, kur shkruaj shqipen e kam teper me te lehte te shkruaj letraren sesa gjuhen qe flas vete. Te supozojme qe u vendosen fjalet qe jane lene jasht standartit, si do ti shqiptoj une kur flas? Mendoj po njesoj sic flas tani do me dalin fjalet, pra prap ti dhe une do kemi dialektin ne te folur. Pra cfare deshiron, bashkim te gjuhes qe flasim? Apo vec nje gjuhe letrare qe shkruajme te gjithe duke perfshire folje/fjale gege? Besoj qe kjo e fundit eshte me e lehte sesa shqiptimi.
    Zviceranet, Austriaket dhe disa foles tjere te gjuhes gjermane ne Gjermani kane probleme te ngjashme me gjuhen e standardizuar gjermane. Pra, parimisht nuk eshte problem ekskluziv i folesve te shqipes.
    Nje nder vecorite e rendesishme te problematikes shqiptare eshte fakti se nje numer shume i madh, mbase me shume se gjysma e kombit (perfshire edhe diasporen ne te gjithe boten) nuk e flasin gjuhen standarde. Nje bashkekombas kosovar p.sh. mund te jete Prof. Dr. me merita ne universitetet me prestigjioze te Evropes dhe botes, pa zoteruar gjuhen standarde shqipe, sidomos te shprehurit korrekt, si nje nxenes i shkolles se mesme ne Tirane apo Vlore. Nese shkollat dhe unversitetet e Kosoves, te Maqedonise dhe disa viseve te Shqiperise nuk jane ne gjendje tua mesojne shumices absolute te nxenesve dhe studenteve gjuhen standarde, atehere kjo do te ishte jo vetem deshtim i qellimit te standardizimit, por edhe me pasoja te ndryshme negative individuale, shoqerore dhe kombetare. Sepse zoterimi i gjuhes standarde, te folures dhe te shkruares, eshte dhe do te behet gjithnje e me rendesishme dhe me vendimtare per fatin individual dhe per kualitetin e kuadrove profesional te kombit ne te gjitha fushat relevante te veprimit. Prandaj, ekziston rreziku real i nje konkurence te padrejte dhe diskriminuese, te bazuar kryesisht ne shkallen e zoterimit te gjuhes standarde. Perderisa Shqiperia, kosova dhe viset e shqiptareve ne Maqedoni jane te ndara, kjo problematike nuk eshte aq e theksuar. Sepse nje konkurence e tille praktikisht nuk ekziston. Shumica e shqipetareve te Kosoves, te Maqedonise etj. preferojne ta vazhdojne karrieren e tyre profesionale ne vende tjera evropiane. Sidomos ne vende perendimore, ku ne krahasim me Shqiperine dhe viset shqipetare ne pergjithesi kualiteti qmohet shume me teper sesa forma.
    Sido qe te jete, eshte ne interesin e kombit, nese deshirojme te jemi dhe behemi komb i madh dhe me ndikim, qe te gjendet zgjedhja me e pershtatshme per kete problematike. Dhe ne radhe te pare, qe dialektet dhe perdoruesit e shprehjeve dialektike te respektohen maksimalisht, te mos diskriminohen dhe te mos diskreditohen per qellime te dobeta personale dhe politike (sic e ka bere Presidenti i shtetit).
    Per zgjidhjen e problematikes duhet te angazhohen ekspertet dhe njohesit me te mire te gjuhes. Dicka qe ka mund te ndryshohet (pershtatet) ne vitin 1972 mund te permiresohet edhe ne vitin 2012 apo 2022. Perndryshe, nese nuk deshirohet bashkimi kombetar, nuk eshte e ndaluar qe ne Kosove dhe disa troje tjera shqipetare te caktohet nje standard tjeter. Edhe kjo nuk eshte dicka e pazakonshme. Serbishtja, Kroatishtja dhe Bosniakishtja jane shume te ngjashme, por te gjitha jane gjuhe zyrtare dhe te pavarura. Edhe shqipetaret mund ta bejne nje zgjidhje te ngjashme, nese problemet rriten dhe nuk ekziston vullneti te zgjidhen ndryshe.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-10-2011 më 11:52

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    jo mer goldian se s'je shkodran ti..ja t'pysim t'tan kta shokt e jozefines qe qarkullojn ne ket tem ene ta shofesh ti qe askush nuk te njef per shkodran

Ca lemshi qenka bere ktu.... pupu!
    Disa thone eshte lajm i vertete, ca te tjere thone jo... kujt ti besojme tani??
    Plus, qenka devijuar tema krejtesisht te gjuha, shto edhe Brarin me komentet e videot e tija puciste edviniste, e si perfundim i paska humbur lezeti vazhdimit te diskutimit ketu.

La vita non si spiega, si VIVE!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Jo.

Po.

Pershendetje
    Tu mbaru boja kompjuterit shoku?
    Kur them gjuhen nenkuptoj fjalorin.
    Me kete gjuhe ka folur Fishta?
    Me kete fjalor ka folur Fishta? eshte e njejta gje, por nese ti do te behesh sarkastik , shko e apliko tek portokallija.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    Tash na doli se e kan sha se barazoi Tirana Kujt i ka shku mendja se a asht gjalle Topi kund mas 2-0 2-2

Nuk ka ndodh kurre kjo qe asht shkru mor burre. Un e kam pa ndeshjen. Biles edhe nji prej tifozave te Tiranes qe kane kene te pozicionum afer tribunes vip me tha se nuk ka ndigju kore kundra tij

Shkodrono, nuk kom nai interes me t'rrejt. Edhe mu personalisht kshu m'than ca tifoza qe kishin qene n'Shkoder. Ca tifoza t'Vllaznise (Vllaznia s'ka tifoza vetem n'qytet apo gabohem), masi barazoi TIRONA kishin brohorit kunder Bomit.

Tashi, Ti nuk ke pse nihesh kaq keq prej veprimeve te NJE PJESE te tifozerise se Vllaznise. Un personalisht kom pershtypjen se do jen shkodron t'dhjetvjeçarit t'funit. Nuk mund t'pergjithsohet nji qytet me nji grusht njerzish, pranej rri i qet.

Rrespekte ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Shkodrono, nuk kom nai interes me t'rrejt. Edhe mu personalisht kshu m'than ca tifoza qe kishin qene n'Shkoder. Ca tifoza t'Vllaznise (Vllaznia s'ka tifoza vetem n'qytet apo gabohem), masi barazoi TIRONA kishin brohorit kunder Bomit.

Tashi, Ti nuk ke pse nihesh kaq keq prej veprimeve te NJE PJESE te tifozerise se Vllaznise. Un personalisht kom pershtypjen se do jen shkodron t'dhjetvjeçarit t'funit. Nuk mund t'pergjithsohet nji qytet me nji grusht njerzish, pranej rri i qet.

Rrespekte ...
    Po ku i kan ngel mo tifoza vllaznise , gjithe maloket e martaneshit me lopen te parkume perjashta ene bum ne stadium .
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Po ku i kan ngel mo tifoza vllaznise , gjithe maloket e martaneshit me lopen te parkume perjashta ene bum ne stadium .
    Clidhje ka martaneshi (qe o kufi me tiranen) me vllaznin e me shkodren?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •