Close
Faqja 15 prej 27 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 266
    Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Dmth Topi e kishte me ironi kete. Kjo edhe me keq.
    I takon te kerkoje falje publike qytetarve shkondran dhe te tjeret qe flasin gjuhen gege sepse jane ndjere te ofenduar. Topi eshte president i republikes dhe perfaqeson te gjithe shqiptaret cfare do lloj dialekti te flasin.
    Pse e percakton ti kuptimin e ironise apo dhia?
    lol
    O soni , si i thoni ju andej nga ameriqa ''mjaft me'' ?

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    O fatlum akoma me furcat e ''shqiperise etnike'' ti?
    Po flasim per shtetin shqiptar ketu e jo per ata qe jetojne edhe ne mongoli.
    Ku e kemi dit ne sesi jetonin maqedonasit apo kosovaret ne ate kohe , pa he na e thuaj ti kete gje?

Ti a e kupton qe futesh kot ne kete debat sepse se ke haberin pse e si rrjedhin ngjarjet post-komunizem.

Ti je nje fitoz i rendomte , thats all.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Pse e percakton ti kuptimin e ironise apo dhia?
    lol
    O soni , si i thoni ju andej nga ameriqa ''mjaft me'' ?
    Vallaj keto dhia dhe tagjia qe flet personalisht si kuptoj. Ti kuptoja mbase do ta kisha mbajtur iso-n.

Ishe i pari qe me fole, thjeshte po jipja mendimet e mia si rrjedhoi biseda...atehere?!

Gjeja e fundit qe thashe ne kete teme, Topit i takon te kerkoj falje publike, eshte me domethenese!! Ta kishte me ironi, ta kishte me te share, ose ta kishte pa te keqe sidoqofte te ishin rrethanat qe u shkembyen keto fjale duhet te kerkoje falje publike sepse pjese e popullit eshte ndjere i ofenduar. Mbase dhe Topalli e ka luajtur kete pike ne avantazh te saj per te bere rremuje...s'me intereson. Me intereson publiku Shqiptar dhe si perfaqesues i saj, Topi duhet te dal dhe te sqaroj veten per piken e dialektit dhe te kerkoj falje ndaj publikut (jo Topalles).

Te te lej te qete tani.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 17-10-2011 më 20:53

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Mike Oldfield

Citim Postuar më parë nga Mike Oldfield Lexo Postimin
    Shkodra shpërthen kundër Topit në ndeshjen Vllaznia-Tirana

Presidenti, Bamir Topi është përzënë dje nga stadiumi "Loro Boriçi" nga tifozët shkodranë të cilët kanë shpërthyer në revolta ndaj qëndrimeve të fundit politike të tij, duke e cilësuar atë "Tradhtar". Topi ndodhej dje në Shkodër, në kuadër të një turi që ka nisur nëpër qytetet e Shqipërisë, ku sipas mediave pranë Ramës flitet se ai po zhvillon takime me qytetarët në kuadrin e krijimit të një partie të re. Gjatë qëndrimit në Shkodër, Topi ka shkuar të ndjekë në stadium, ndeshjen Vllaznia-Tirana por aty është përballur me shpërthimin e tifozëve shkodranë, të cilët vetëm në momentin kur ndeshja ka barazuar 2 me 2, kanë vënë praninë e tij. Të revoltuar, tifozët shkodranë kanë kërkuar largimin e tij të menjëhershëm nga stadiumi ndërsa e kanë cilësuar si tradhtar. Ata i janë drejtuar në kor "O Bamir, o tradhtar! Dil përjashta nga stadiumi! O Bamir o tradhtar, dil përjashta o zagar!. Pas revoltës së tifozëve, Presidenti Topi është detyruar të largohet pa mbaruar ndeshja
    se kuptoj dot ket marifet te disa shqiptarve po ju ket patriotizem esht mir ta tregoni kunder bollanos ati mbeturine grekofashiste se pse nga aj vin te zezat e shqiperis e jo te bim ne grck te jozefines dhe bamirit o njerz

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Vallaj keto dhia dhe tagjia qe flet personalisht si kuptoj. Ti kuptoja mbase do ta kisha mbajtur iso-n.

Ishe i pari qe me fole, thjeshte po jipja mendimet e mia si rrjedhoi biseda...atehere?!

Gjeja e fundit qe thashe ne kete teme, Topit i takon te kerkoj falje publike, eshte me domethenese!! Ta kishte me ironi, ta kishte me te share, ose ta kishte pa te keqe sidoqofte te ishin rrethanat qe u shkembyen keto fjale duhet te kerkoje falje publike sepse pjese e popullit eshte ndjere i ofenduar. Mbase dhe Topalli e ka luajtur kete pike ne avantazh te saj per te bere rremuje...s'me intereson. Me intereson publiku Shqiptar dhe si perfaqesues i saj, Topi duhet te dal dhe te sqaroj veten per piken e dialektit dhe te kerkoj falje ndaj publikut (jo Topalles).

Te te lej te qete tani.
    Nje pjese e popullit?
    Kush qeka kjo pjesa e popullit me qafsh?
    Po ti e di qe bamiri eshte geg per vete?
    Edhe ate dialektin e tij e ka po te tille?
    lol
    Dmth ai ti kerkoj te falur vetes me ate ironi qe shprehu karshi top-cackes.
    Edhe ti soni si gege me dukesh.
    U ndjeve gje e prekur ti nga komentet e bamir-gegut drejtuar topalles-gege?

Si i thone ne ameriqance se sma the me lart?

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Po jam ndjere e ofenduar nga inteligjenca e ulet e politikanve qe perfaqesojne popullin shqiptar. Te kacafyrren per gjuhen shqipe nuk i takon!! Kush e filloi, ne kete rast Topi, le te mbaj pergjithesi.

Dhe jo me vjen keq, s'jam gege nga asnje krah e familjes. Megjithese jam rritur nga fis qe percakton vetem nje krahine, e dua Shqiperine pa dallime, frymezimi s'ka qene te bej diferenca sic ben ti.

Te qafsha une ty, kush qenka kjo pjese e popullit? Popull qe i rrjedh gjak shqiptari e flet dialektin geg. Fus ketu edhe fattlumin qe i flet gjithe superiorietet sikur cfare te duket vetja ty. Ai s'ka nevoje per Shqiperi etnike...eshte Shqiperia!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Po jam ndjere e ofenduar nga inteligjenca e ulet e politikanve qe perfaqesojne popullin shqiptar. Te kacafyrren per gjuhen shqipe nuk i takon!! Kush e filloi, ne kete rast Topi, le te mbaj pergjithesi.

Lexo me poshte gjuhen e Jozefina Topallit.

1. Zhelaman.
    2. Kape prej zhelesh e qite perjasht.
    3.Ta bej surratin me te zi se kepuca.

Keto jane fjale qe duhet te perdore nje kryetare parlamenti?
    Kete gjuhe ka perdorer Fishta me shoke?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    E kishin felliq veten shkodront m'stadium. Normalisht, jo qyteti.
    Sa kishte shenu golin e barazimit TIRONA, mbasi me loje e kishte bo kaps fare Shkodren, kishin shperthy shkodront t'u sha Bomin.

Personalisht, nuk kom nai gjo kundra t'shames Bomit si individ, por mo mir do kishte qen t'a kishin lone me e sha ke nai miting i Jozit apo Sales.

Nejse mo, iku ...

Persa i perket temes, po kalohet ne nje debat dialektesh. Me sa di, ekziston nje teme tek Gjuha Shqipe persa i perket dialekteve.
    Normalisht znj. Topalli i takon te shprehet ne gjuhen letrare te shtetit qe perfaqeson, ashtu si kudo ne bote çdo perfaqesues i shtetit flet gjuhen letrare. Ne funksionin shteteror qe ka nuk perfaqeson vetem zonen elektorale ku eshte zgjedhur, por te gjithe shtetin.
    Theksi eshte diçka krejt ndryshe nga dialekti dhe nuk ka te beje aspak me te foluren korrekte te gjuhes letrare. Thjesht tregon prejardhjen personale.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719

Topi: Qeveritarët të mësojnë komunikimin

Topi: Qeveritarët të mësojnë komunikimin
    15/10/2011 19:30
    Top Channel

Presidenti i Republikës, Bamir Topi i është përgjigjur nga Shkodra deklaratave të Ministrisë së Mjedisit se, kthimi i projektligjit për mbeturinat është me karakter politik.

Në një prononcim për mediat, Topi i ka qëndruar vendimit të tij duke theksuar se është i bazuar në Kushtetutë dhe u ka bërë thirrje autorëve të akuzave që të respektojnë institucionet.

“Zotërinjtë duhet të dinë të komunikojnë në një shtet demokratik, ku pushtetet janë të ndara sipas Kushtetutës. Unë gjej rastin të rishpreh sërish vullnetin që kam shprehur përmes dekretit tim. Të gjitha betejat e karakterit juridik që janë zhvilluar konsiderohen të fituara nga Presidenca. Mjafton cështja e pronave, të cilës Gjykata Kushtetuese i shkoi sipas së drejtës së vendimmarrjes së presidentit për ta kthyer. U them këtyre zotërinjve që të mos i politizojnë gjërat”, ka deklaruar Topi.

Kreu i shtetit ka shprehur indinjatën e tij ndaj deklaratës së Ministrisë së Mjedisit, duke nënvizuar se janë drejtuesit e saj që nuk kujdesen fare për mjedisin në vend.

“Nuk kam parë ndonjë përfaqësues të mjedisit të jetë kaq i painteresuar për mjedisin. Do t’u thoja të dëgjonin mendimet e qytetarëve. Ligji është i ndërtuar në mënyrë të tillë, që kryesisht është korrekt, por i korrigjueshëm për një cështje për të cilën unë s’e kam kaluar”, ka nënvizuar Topi.

Më tej presidenti u është përgjigjur edhe akuzave të bëra ndaj tij nga kryetarja e Parlamentit Jozefina Topalli, e cila e bëri përgjegjës për dështimin e statusit të kandidatit.

“Së pari, këto zonja apo zotërinj duhet të mësojnë aktin e komunikimit. Të dinë të komunikojnë në mënyrë etike, pasi komunikojnë me institucionin e Presidencës. Nëse do dalim me ndonjë plan tjetër, spikeri ose spikerja i merr tekstet nga të tjerët, cështja është sa në mënyrë cilësore e lexon atë. I ftoj të tregohen qytetarë dhe të flasin gjuhën shqipe në mënyrë korrekte”, është përgjigjur Topi.

Reagon Kuvendi: Topalli flet gjuhën e Fishtës

Zyra e shtypit e Kuvendit ka reaguar pas deklaratës së presidentit Bamir Topi ndaj kryetares Jozefina Topalli, duke lëshuar një deklaratë në të cilën thuhet:

“Topalli flet me krenari dhe vetëdije shqipen më të bukur si Fishta. Topalli flet gjuhën e Kol Idromenos, Migjenit dhe Gurakuqit. Haxhi Qamili s’e kupton dot gjuhën që flet Jozefina Topalli”.

Topi: Migjeni e Fishta do ndiheshin të fyer

Menjëherë pas deklaratës së dalë nga zyra e shtypit e Kuvendit, zyra e shtypit e Presidencës njofton se presidenti vlerësoi familjet e njohura e me tradita qytetarie, kulture e sportdashëse që i kanë dhënë emër Shkodrës, por edhe krenari gjithë Shqipërisë.

Nisur nga deklarata e zyrës së shtypit të Kuvendit, zyra e shtypit e presidentit shpreh bindjen se po të ishin gjallë Gjergj Fishta, Kol Idromeno, Migjeni e Luigj Gurakuqi, do ndiheshin të fyer nga kush i përfaqëson me mungesën e etikës, kulturës politike dhe institucionale dhe respektit për shqipen zyrtare në Republikën e Shqipërisë.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Lexo me poshte gjuhen e Jozefina Topallit.
    1. Zhelaman.
    2. Kape prej zhelesh e qite perjasht.
    3.Ta bej surratin me te zi se kepuca.

Keto jane fjale qe duhet te perdore nje kryetare parlamenti?
    Jo.

Kete gjuhe ka perdorer Fishta me shoke?
    Po.

Pershendetje

Faqja 15 prej 27 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •