Close
Faqja 55 prej 64 FillimFillim ... 5455354555657 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 541 deri 550 prej 637
    ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Per te mesuar se si ishet toka dikur na duhet patjeter qe ta kthejmi globin tokesor prapa, njashtu si i kthejmi mbrapa akrepat e ores.....

Vendi yn Kosove e Shqiperi para 540 Milion vitesh ishim ne Polin e Jugut..peraferishte do ishim atje ku eshte sot Zelanda e Re apo Australia...!

Kujdes se mund te perseritet ky fenomen apo ritem natyral i tokes çdo 60 milion vite se paku....

Uploaded with ImageShack.us

================================================== =======================

E pastaj vjen epoka historike qe edhe kjo vetem sypozohet sipas te dhenave shkencore te arkeologve e hulumtuesve...

Civilizimete para mund te dukeshin per here te pare ne ballkan tek danubi, aty tek kultura e Vinçes ku nga ikja e ketyre banorve ka mundesi qe per here te parepellazget zuren vend ne keto trojet tona...me heret nuk kemi kurrefare te dhene vetem mund te flasim me hipoteza per nje Atlantid te imagjinuar...

Uploaded with ImageShack.us

Me eshte bllokuar kompjuteri nga arkivat e tilal, qa ti bej, ti fshij me se nuk na duhen...

Ne kohet e fundit jan bere disa germime si ne pole po ashtu edhe ne shum vende ku po mundohe te gjejn skenctarisht se a ka pas levizje te poleve po deri tash sedimentet nuk po tregojn as gje ne ket drejtim.
    d.m.th. duhet te mos i kem baz rezultatet Europiane se ato vetem po na ngatrrojn.
    Urime Krishtlindjet per shum mot

Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Ne kohet e fundit jan bere disa germime si ne pole po ashtu edhe ne shum vende ku po mundohe te gjejn skenctarisht se a ka pas levizje te poleve po deri tash sedimentet nuk po tregojn as gje ne ket drejtim.
    d.m.th. duhet te mos i kem baz rezultatet Europiane se ato vetem po na ngatrrojn.
    Ku e bazon deklaraten e mesiperme? Nga kush jane bere keto germime dhe ku e ke lexuar qe shkencerisht nuk eshte konfirmuar qe ka patur levizje te poleve? Sepse une di te kunderten, ka te pakten mbi 20 vjet qe eshte provuar shkencerisht qe polet e tokes jane nderruar me shume se njehere.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Jo vetem se kane levizur dikur Darius, por, hera e fundit kur polet jane tundur eshte pas intervenimit te pendes qe u be mbi Nil, per hidrocentralin Naser, deh akumulimi i ijit ne kete liqe artificial ka shkatua edhe levizjen e poleve, do thote se toka ka humbur ekuilibrin..;nuke eshte ne rrugetim te duhur, edhepse sillet me nje shpejtesi prej 30 kilometrash ne sekond, prej miliarda vitesh, vie nje kohe momenti qe polet nderthuren, si ne nje bobine elektrike, fushat boreale me nuk pranojne keto indukcione dhe bie fuqia ose do kapercehet kjo forca e gravitacionit, rrotullimit, me qka do vije deri te ndryshimi i poleve por nuk do hetohet menjehere, per ate ndshta edhe kemi hy ne kete faz si e tha nje dite nje shkenctar, nuk na duhet viti 2011 fare...ajo eshte nje teori tjeter ku secili ka te drejten te shprehet.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Jo vetem se kane levizur dikur Darius, por, hera e fundit kur polet jane tundur eshte pas intervenimit te pendes qe u be mbi Nil, per hidrocentralin Naser, deh akumulimi i ijit ne kete liqe artificial ka shkatua edhe levizjen e poleve, do thote se toka ka humbur ekuilibrin..;nuke eshte ne rrugetim te duhur, edhepse sillet me nje shpejtesi prej 30 kilometrash ne sekond, prej miliarda vitesh, vie nje kohe momenti qe polet nderthuren, si ne nje bobine elektrike, fushat boreale me nuk pranojne keto indukcione dhe bie fuqia ose do kapercehet kjo forca e gravitacionit, rrotullimit, me qka do vije deri te ndryshimi i poleve por nuk do hetohet menjehere, per ate ndshta edhe kemi hy ne kete faz si e tha nje dite nje shkenctar, nuk na duhet viti 2011 fare...ajo eshte nje teori tjeter ku secili ka te drejten te shprehet.
    Kreksi,nuke ashte shkaku i liqenit,ato e di me siguri,ajo vetem sa ndertoi natyren,sa per kete ashte argumenti shqipetar,e ky ashte keshtu.Te shikojshe vijen ne somali,drejte teposhte jugut ashte ndarja e tokes,me kilometra ashte vrima,dhe qarja e tokes,aty ashte problemi te lugina e somalis,dhe hyne neper Etiopi dhe hjek krahun e afrikes.lindore.sa per liqenin e asuanit ne egjipte te them disa fjale se une qka kam pamur.E di me siguri se uji ne Stambolle nuke vinte kure ne shkallen e pare te baneses ku vizitojsha nji mik shqipetare.mirepo pase 40 vjete uji hypi ne shkallen e dyte,e pyeta nji here pse,po kure uji su kone nalte shkalle.ai me tha jo te njejten pyetje ka parashtru edhe kusherini yt.para 60 vjete sipas plakut te tina babait.Shtepija ashte konun edhe per dy shkale ma poshte se sot,pore deti po ritet.Qysh po ritet i thash,ai me tha .ma shume anije,ma shume toke po vjedhet,ma shum pleh,etj.pore une heshta,nuke thashe asgja.mirepo.nji dite e pyeta nji turk,se si qendron puna me uje te detit,a po ritet deti.Tjetri turk qeshi,dhe me perqeshi.turku qe i bana pyetje tha per keto vite 10 te fundit afer 10 cm,ashte ritur.nuke dime pse.Paramendo Kreksi Pse.Mose ashte shkaku i lugines se etiopis,somalis,Liqenit asuan,ose mendimi i shqipetari,qe thoshte.Krejt keto jane pralla.Pore e verteta po meshifet,e ajo ashte se gjdo vite po na hype afrike permbi me centimetra.e dyta kanali qe u hape,rite ijuin e mediteranit gjdo vit nga 1 centimeter.Dhe tashe bani ,dhe llogarite.sa uje hyne ne mediteran,ne rrotullim te tokes,mirepo shum veshtire del,sepse jemi ne shkallen e nalte te tokes,shpejt hin uji pore kadale del.poli do te ndroje pore pyetja edhe sa kohe.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Urime Krishtlindjet per shum mot
    Inversioni i fundit i poleve magnetike, ka ndodhur ne fillim te kuaternarit, apo thene ndryshe ne fillim te pleistocenit te siperm(gelasian)...2.6 milione vjet me pare, qe te shfaqej homo sapiens duhej te kalonin akoma 2.4-2.5 milione vjet te tjera.

Ne olocen(periudha ne te cilen jetojme), nuk kemi ndryshime te poleve, gjeografike & magnetike.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga kutje Lexo Postimin
    .poli do te ndroje pore pyetja edhe sa kohe.
    poli nderron vazhdimisht por shume ngadale, per 1 milion vjet, ose me pak.
    mekanizmat qe shkaktojne, levizjen e poleve jane ciklet akullnajore, rishperndarja e akujve dhe ujrave, deformimi i kores se tokes, pra ndryshimi i shperndarjes se mases perqark tokes.
    rishperndarja e mases ne mantel.
    por aksi i tokes mund te levize dhe ne menyre te befte nga impakti i nje asteroidi masiv.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-09-2011 më 07:04

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Po pse dolem nga Atlantis ne Shqiperi tek kjo tem e gjeografis e shkences, s'me kujtohet...por kur i shohim sot muret kolosale te Lezhes së lashtë....eshte per tu befasuar se kush dhe ne cilen epokë u ndertuan keto mure ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Po pse dolem nga Atlantis ne Shqiperi tek kjo tem e gjeografis e shkences, s'me kujtohet...por kur i shohim sot muret kolosale te Lezhes së lashtë....eshte per tu befasuar se kush dhe ne cilen epokë u ndertuan keto mure ?
    Pershendetje Kreksi. E kam je pyetje pa te keq.

Kur flet per Atlantis, a i ke parasyshe edhe dimensionet e saj?

Nga ajo qe kam lexuar nga Plato, behet fjale per shtrirje gjeografike goxha te madhe!

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Disa arkeolog kete vit supozojne se kane gjetur vendndodhjen e qytetit te humbur te Atlantis.Vendndodhja e Atlantis sipas tyre eshte ne vendin e quajtur Donjana ne jug te Spanjes,afer grykes se Gjibraltarit.Poashtu sipas po ketyre arkeologeve qyteti i vjeter biblik Tarshish eshte po i njejti qytet Atlantis.Ne veri te ketij vendi Donjana rreth 200 km eshte gjetur nje tempull qe sipas arkeologeve eshte tempull i ndertuar po nga populli i qytetit atlantis(atlantianet) qe kishin mbijetuar, ne perkujtim te qytetit te tyre te shkaterruar ne Donjana brenda nje dite dhe nje nate.Ne brigjet e bregdetit ne thellesi detare 12 metra jane gjetur gur te gdhendur,plus dy statuja qe datojne pikerisht nga koha e Atlantis-4000 vjet me pare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 16-09-2011 më 08:49

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Ne brigjet e bregdetit ne thellesi detare 12 metra jane gjetur gur te gdhendur,plus dy statuja qe datojne pikerisht nga koha e Atlantis-4000 vjet me pare.
    Cdogje mund te jete por jo Atlantis.
    Sipas Platos, Atlantis(i supozuar sepse fakte qe te kete ekzistuar s'ka) ka qene 9000 vjet perpara kohes se Solonit, ose afersisht 9600 vjet perpara krishtit, pra 11600 vjet me pare.

Plato i perdorte mitet qe shpikte si instrument didaktiko-ekspozitiv per te komunikuar ne menyre me aksesibel dhe intuitive me doktrinat e tij, si mjet filozofit i sherbente miti per te tejkaluar limitet qe nje hetim racional nuk mund ta tejkalonte, dmth me fjale te tjera Platoni e perdorte mitin si rruge alternative te mendimit filozofik.

Pyetja eshte, pse studiuesit e paranormales nuk interesohen per mitet e tjera te Platonit?!

Pergjigja eshte e thjeshte!

Faqja 55 prej 64 FillimFillim ... 5455354555657 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •