Postuar me pare nga Gashi 1
Un nuk po bazohem ne te dhenat shkencoropolitikoevropjane,une po bazohem ne fakte te gjalla siq eshte rasti me postimin e videos qe e postova me heret,cila shkence apo pseudoshkenc mund ti vertetoj keto imazhe ne kete video(e kam fjalen per kishen e Deqanit,jo perUFO-t)Cili shkencetare cila shkenc mund keto imazhe ti zberthej.Mos te flasim qka te tjeret na servojn,pasi sipas praktikes cdo gje e gatshme qe servohet,eshte e demshme.Une nuk po merrem me gjeologji me kete po merret Kreksi dhe Hilliriani kurse une po merrem me faktet e vetmete cilat fakte i kan ruajt vetem gojdhanat,dhe ato fakte te cilat arkeologet vetem po i germojn dhe po i mbeshtjellin me masa plastike dhe po i mbulojn,siq eshte rasti ne Nikadin te Ferizajit,ku edhe vete kam qen prezent,kur e kan shplu nji objekt nen toke ai ishte nje tempull i besimit yllir,ate objekt e mbeshtillen me nje foli te plastikes dhe prap e mbulun,(siq e ceku edhe Hillirian me larte per ne fsh.Brod).
Kurse ne oborrin e keti personi ne fsh.Nikadin edhe sot gjenden mbi tok dmth.nen meshiren e kohes,pa kurfar mbrojtje te askujt,gjendet dy gure(ndoshta gur varri)ku ne njenin eshte i gdhendur koka e nje mashkulli ne madhesi(larte 40 cm,dhe gjan 30cm) ky gure eshte afersisht L.50cmxgjan 35-40cm kurse i gjat afer 120-150cm.dhe eshte i rande qe kater burra nuk munden me e peshu.Sipas nje arkeologe qe ishte prezent,ne mbrendesi te ati guri duhet te kete diqka shume te rende,pasi ky guri nuk mundet me qen kaq i rand.Ndersa guri tjeter eshte 60x40x40cm,eshte i njejti material por eshte i lehte.Me falni qe e zgjata por desha te ju them se per thesarin qe gjendet ne trojet shqiptare ne pergjithesi nuk ka asnji te dhen shkencore te sakte(po mendoj qe jane te dhanuna nga disa pseudo arkeolog sllav apo europjan,siq e ceku njeni me larte"indoeuropjan").
Ne kosove ne maqedoni dhe ne mal te zi nuk ka asgje te sakte per keto vlera arkeologjike apo gjeologjike,ne disa raste nuk kan mundesi te i studiojn per shkaqe financiare dhe ne disa raste per shkaqe politike.
Per piramiden e larte cekur une nuk po kembnguli se eshte e sakte(si ju qe po i dini dhe jeni i 100% i sigurt dhe pse e di qe po flet me te dhena qe i vlerson politika e jo shkenca),por duhet ta kesh parasysh qe kur eshte ber kolonizimi i trojeve shqiptare,kolonet jane dergu ne pikat me me vlere historike,siqe eshte Manastiri i Deqanit ku aty nuk banon dhe as qe ka banu ndonje serb po eshte se ka nje vler te pa pershkruar historike,ashtu eshte rasti ne pjesen e Brezovices,rasti i Mitrovices e shum venbanime ne trojet tona,mos ti permendi te gjitha.
Krijoni Kontakt