Close
Faqja 24 prej 28 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 274
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    o s0ni cfar te bezdis apo shqeson ty mjekra qe ka tjetri. Kjo eshte zgjedhje personale, i pelqen dhe e mban, ty cte duhet? Habi e madhe me ju. Nuk te pelqen mos shko te blesh tek ai person..
    Sa here qe ndertohet nje xhami, filloni me pretekset ,se nuk na duhen as kisha dhe xhami, por kur ndertohet nje kish, e mbroni me thenje eshte, liri fetara eshte e drejta e tyre etj
    Vertet ju te beni ta nxjeresh ate qe ha njeriu kur ju lexon....
    E ka njeriu nje fare cipe pra mo...

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ti pse merzitesh nga opinioni im. Bleva tek shitesi ate qe doja, por s'kam faj une qe me cuditi mjekra e tij teper e gjate. Nuk e pata me te keqe kur e pyeta "flet shqip" por nga habia dhe kur pashe gruan e tij te veshur si arabet, sinqerisht mendova qe do jene te huaj dhe te ardhur ne Shqiperi. Fenomen qe se kisha pare mepare nga shqiptaret. Deri dje per mjeker pak te shkurter ka qene shprehja "ke bere mjekren si prift" tani mesa duket duhet ta ndryshojme "mjekren si hoxhe".

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2009
    Postime
    134
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    C'rendesi ka profesioni im? Kam qene me fat se kam pasur perkrahjen e prinderve per te arritur shume. Pastaj, edhe njerezit ne shqiperi jane me fat qe kane familjare jashte vendit. Ndihma qe i jipet atyre financiarisht nuk eshte e pakte. Tek kishat e xhamiat s'jane emigrantet qe hapin syte por nga vendi meme po degjojme cudira. Kur shkojme per vizite shohim tregtarin me mjeker deri ke kembet dhe nga habia me ka rastisur ti pyes 'flet shqip?'. Kjo eshte per te ardhur keq.

Popullin, o afer o large te jete, s'ka rendesi sasia e numrit por cilesia e saj. Mund te jemi me numer si Kinezet apo Indianet ku as malet s'do kene mundesine te na mbajne, e per cfare arsye na duhen gjithe keto veta? Me mire pak e sakte sesa yyyy shume e kot. Ja shife ne kete teme sa gezohen per i cope xhami. Do i ushqeje xhamia e me cfare? Dashuri te pafund per Zotin duke mbajtur barkun me dore nga uria. C'eshte gjithe ky gezim i madh per nje cope xhami, c'eshte gjithe kjo zhurme e madhe kot? E kur ja ve ne dukje kete idiotsi, quhemi islamofobe. S'eshte fobi nga islami, por fobi nga injoranca. Xhami por cfare xhamie, xhami te madhe po e quajne. Nuk e shoh krenarine qe duhet te ndihej une si myslimane me fe nga prinderit. Po te doje Turku, qe beri c'mos ti thonte Europes ne nuk jemi si myslimanet e tjere, jemi si shtetasit Evropian, nuk bente harxhime per xhamia ne Kosove dhe Shqiperi!!

Turku s'ka pune te me shkoje mua ne atdhe per te treguar sesi duhet te jem me afer Zotit, por nese i djeg zemra per mua te japi ndihme te nevojitshme per te permiresuar nivelin e jeteses. NDIHMA te cmuara sic japin emigrantet!!! Kulturen e vendit tim e njoh une me mire sesa nje i huaj.
    AI SHITSI ME MJEKER SEKA DITUR SE TI NE SHQIPERI SHKON DY JAVE MBRENDA VITIT SE PO TA DINTE DOTE SHANTE NJEHER MIRE E MIRE SE KE MBETUR TI TA PYESISH NESE DIN SHQIP APO JO:

TI PSE NUK I NDIHMON SI SHQIPTARE SHQIPERISE PO PRET TURKUN TI NDIHMON
    PSE E LESHOVE ATDHEUN DHE U BERE MIGRANTE NE AMERIKE PER CFAR ARSYE?

JU MUND TE THONI CKA TE DONI POR ERA ISLAMOFOBI JU VJEN PREJ SHQIPERIE NE AMERIKE POR NJE GJE MOS E HARONI DERRA BEHUNI KOT E KENI SHQIPERIA DHE SHQIPTARET JAN MUSLIMAN DHE VETEM SE SHTOHEN DHE FORCOHEN DITA DITES

TUNGI

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    ,po serbia me mujt kish ndertu ne qdo 20m nga nje gjami per shqipetar,ajo asnjeher nuk ka pengu gjamia,sepse e din fort mir qe gjamija jau kan nanen shqiptarve.
    Athu per ket shkak gjat luftes i shkatrrun 220 xhami , vran dhjetra hoxhallar , ndersa kishat i ruanin si me qen te tyret.
    Tregona tregona.

Athu per at u shkatrru xhamia te ura e Ibrit ne Mitrovic dhe sot nuk lejohet ndertimi, sepse provokon serbet.

Kush po i nderton gjith ato kisha neper Kosov , mos po do me thon se 40.000 persona paskan aq shum pare sa qe ne cdo lagje me ndertu kisha ? Normal qe jo , vijn eurot prej vatikani, gjermanie e austrie.

Kush po e nderton katedralen ortodokse ne Tiran , me vler multi-milionshe.

Turku qe ka dhen eurot per nje xhami , na qenka skandal , por sesht skandal qe ne postet kyqe ne kishen katolike ne Shqiperi jan vendosur komplet joshqiptaret , italianet. Athu , aq te paaft katoliket e Shqiperise , sa qe 90% e peshkopeve (ose cka i bie me qen) te jen italian ?

Pse xhamia me jau kajt nonen shqiptarve ? Pse spo u pengon turqve , a keq me u forcu edhe na si turqia a ? Me mujt me e ngre zonin per interesat tona , pa marr parasysh nese behet fjal kunder grekut ose izraelit ?

Nese neve muslimaneve po na pengojn xhamiat , pse kto te jo-xhamiave ose te kishave spo tregojn rezultate me te mira.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 07-08-2011 më 06:32
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Athu per ket shkak gjat luftes i shkatrrun 220 xhami , vran dhjetra hoxhallar , ndersa kishat i ruanin si me qen te tyret.
    Tregona tregona.

Athu per at u shkatrru xhamia te ura e Ibrit ne Mitrovic dhe sot nuk lejohet ndertimi, sepse provokon serbet.

Kush po i nderton gjith ato kisha neper Kosov , mos po do me thon se 40.000 persona paskan aq shum pare sa qe ne cdo lagje me ndertu kisha ? Normal qe jo , vijn eurot prej vatikani, gjermanie e austrie.

Kush po e nderton katedralen ortodokse ne Tiran , me vler multi-milionshe.

Turku qe ka dhen eurot per nje xhami , na qenka skandal , por sesht skandal qe ne postet kyqe ne kishen katolike ne Shqiperi jan vendosur komplet joshqiptaret , italianet. Athu , aq te paaft katoliket e Shqiperise , sa qe 90% e peshkopeve (ose cka i bie me qen) te jen italian ?

Pse xhamia me jau kajt nonen shqiptarve ? Pse spo u pengon turqve , a keq me u forcu edhe na si turqia a ? Me mujt me e ngre zonin per interesat tona , pa marr parasysh nese behet fjal kunder grekut ose izraelit ?

Nese neve muslimaneve po na pengojn xhamiat , pse kto te jo-xhamiave ose te kishave spo tregojn rezultate me te mira.
    Pse i shkaterruan? Se e dine qe i keni shume perzemer dhe duan t'ju mundojne ti ngrini nga e para. Kishat si prishin se e dine qe nuk ju plasi shume per to.
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin

Turqia në Mitrovicë ndërton xhaminë më të madhe në Kosovë

Mitrovicë, 17 maj- Xhamia e re, më e madhja dhe më moderne në Kosovë, do të ndërtohet në qendër të qytetit të Mitrovicës, pikërisht në vendin ku tani ndodhet Xhamia “Isa Beg”, apo siç njihet nga qytetarët, Xhamia e Zallit. Ndërtimin e kësaj xhamie e ka bërë të ditur të martën, myftiu i Komunës Bajram Pasha të Stambollit të Turqisë, Izet Shener.
    Xhamia ‘Isa Beg’ do të rrënohet, pasi që është dëmtuar gjatë luftës nga bombardimet e forcave ushtarako-policore serbe. Sipas projektit që është paraqitur ajo do të ketë rreth 2.500 metra katrorë hapësirë të shfrytëzueshme dhe dy minare me lartësi 48 metra. Punët në realizimin e këtij projekti pritet të fillojnë së shpejti, ndërsa përfundimi i xhamisë në tërësi shpresohet të bëhet brenda afatit dyvjeçar.
    Myftiu Shener tha se ndjehet mirë që gjendet në Mitrovicë, komunë kjo me të cilën, në aspektin fetar, komuna e Bajram Pashës në Stamboll mban kontakte vëllazërore. “Kam ardhur në Mitrovicë me bashkëpunëtorët e mi për ta prezantuar projektin për ndërtimin e një xhamie të re në qendër të qytetit, që do të jetë xhamia më e madhe që ndonjëherë ka pas Kosova. Duke pas parasysh nevojat e mëdha të besimtarëve të Mitrovicës për hapësira për të kryer obligimet e tyre fetare, kemi vendos të ndërtojmë një xhami moderne, të tipit që ekziston në komunën Bajram Pasha. Kemi sjell me vete edhe projektin e xhamisë të bërë gati nga ekspertët tanë, me qëllim që edhe ju të jepni pëlqimin tuaj dhe të përgatisni në afatin sa më të shkurtër të mundshëm kohor lejet përkatëse dhe të na ndihmoni për disa çështje përgatitore për fillimin e menjëhershëm të punëve në realizimin e projektit”, i ka thënë kryetarit Kastrati, Myftiu Shener.
    Kryetari i Mitrovicës Avni Kastrati theksoi se ndihmat e vazhdueshme që Myftinia e Komunës Bajram Pasha ka ofruar për qytetarët e Mitrovicës. Pushteti lokal i kësaj komune është vëllazëruar me dy komuna të tjera të Turqisë dhe ka një bashkëpunim shumë të mirë edhe me komuna të tjera, të cilat po ashtu kanë ofruar ndihmë në forma të ndryshme për mitrovicasit. /koha/
    Prandaj kemi mbetur te fundit e Europes, ne te treja vendet myslimane Shqiperia, Bosnja dhe Kosova. Feja islame eshte nje nder arsyet kryesore se pse s'na do Europa. Dhe Kosovaret e dine shume mire se si ka hyre feja islame ne vendine tyre, me dhune. Te paret e tyre kane derdhur gjak te mos konvertoheshin ne mysliman dhe ju i nenshtroheni Turqise per nje xhami. Ajo s'e ka dashur kurre gjuhen shqipe. Donte te hapte shkolla turke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Herceku : 07-08-2011 më 09:40

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Rrofte Komunizmi i Enverit se vec ai ju vinte hakut juve
    Jetë e rëndë.......!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-07-2011
    Postime
    90
    Hahahah njoni mos bre burre se ua ngjall friken ,ketyre kur ua permenden Enverin 100 vjet nuk ju hiqet frika.

Hercek ,a mos valle greku serbi ,magjupet e Rumanise apo bullgaret te duket dhume me te avancuar se ne shqiptaret.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Mobil-world Lexo Postimin
    AI SHITSI ME MJEKER SEKA DITUR SE TI NE SHQIPERI SHKON DY JAVE MBRENDA VITIT SE PO TA DINTE DOTE SHANTE NJEHER MIRE E MIRE SE KE MBETUR TI TA PYESISH NESE DIN SHQIP APO JO:

TI PSE NUK I NDIHMON SI SHQIPTARE SHQIPERISE PO PRET TURKUN TI NDIHMON
    PSE E LESHOVE ATDHEUN DHE U BERE MIGRANTE NE AMERIKE PER CFAR ARSYE?

JU MUND TE THONI CKA TE DONI POR ERA ISLAMOFOBI JU VJEN PREJ SHQIPERIE NE AMERIKE POR NJE GJE MOS E HARONI DERRA BEHUNI KOT E KENI SHQIPERIA DHE SHQIPTARET JAN MUSLIMAN DHE VETEM SE SHTOHEN DHE FORCOHEN DITA DITES

TUNGI
    Shitesi ne Shqiperi u merzit shume per momentin, por e pa qe pyetjen nuk e kisha per ofendim. Edhe po te me shante, do me mjaftonte ta bente ne shqip qe ta merrja vesh pergjigjen e pyetjes time. Sot po i ndihmon Turku dhe neser mundet ti ndihmoj India? Ca pastaj do vishemi si Indianet me nje pike te kuqe ne mes te ballit? Kaq te pa vlere e kemi identitetin ne Shqiptaret qe te shitemi mbas lekut. Mbase ti vete kaq pak vlen, por jo une.

Mire une qe ika nga atdheu. Po ti qe je aty c'ben? Vjen tjetri per te rregulluar floket tek floktorja ne Kosove dhe vajzat e reja punojese aty, llap-llap flisnin turqisht. E duhet ti thote emigrantja prej shqiperie qe eshte mysafire ne Kosove "mos ju duket vetja turqe, se jeni Shqiptare"....e keta vajza pergjigjen "marrim mallin (make-up) nga turqia, prandaj flasim gjuhen e tyre". E te vazhdoj e ti thoje qe tani ne Shqiptaret u beme dy shtete duhet te bashkohemi me shume me njeri-tjetrin. Kurse nje gjyshe ulur aty te buzeqeshte nga fjalet qe degjonte prej mysafirve nga shqiperia. Apo ty te behet qejfi kur i degjon te flasin turqishte ehhh? Ku eshte mikepritja e shqiptarve qe e kane per here te pare viziten ne Kosove, dhe as shqip mos te degjojne. Mire une se kisha problem se nuk ishte hera e pare, dhe e dija qe keto vajza ishin pakica. Por njerezit qe ishin me mua per here te pare cfare pershtypje paten? Turp.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ti pse merzitesh nga opinioni im. Bleva tek shitesi ate qe doja, por s'kam faj une qe me cuditi mjekra e tij teper e gjate. Nuk e pata me te keqe kur e pyeta "flet shqip" por nga habia dhe kur pashe gruan e tij te veshur si arabet, sinqerisht mendova qe do jene te huaj dhe te ardhur ne Shqiperi. Fenomen qe se kisha pare mepare nga shqiptaret. Deri dje per mjeker pak te shkurter ka qene shprehja "ke bere mjekren si prift" tani mesa duket duhet ta ndryshojme "mjekren si hoxhe".
    o s0ni nuk merzitem dhe as qe me plas shume nga opinioni jone, dhe i dikujt tjeter si ty, per kete te betohem ne Zot, por ajo qe desha te theme eshte hipokrizia juaj. Kur dikush shane apo ju diskreminon ne eu, ju filloni e quraviteni, duke kerkuar djalog kulturor demokratik, ndersa me muslimanet e ndryshoni, duke treguar fytyren tuaj te vertet.
    Kur dikush ju sqaron ne menyre kulturore demokrate, ju filloni e shani, e ofendoni. Un ju njof, dhe prandaj ju jap vetem dajak, se ashtu ju merni vesh dhe rini urte, por desha ta dine dhe muslimanet e tjer te forumit sepse me kritikojne kur ju shaj...

Faqja 24 prej 28 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •