Close
Faqja 26 prej 28 FillimFillim ... 162425262728 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 274
    i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Nen tereza qfar ka qen sepse me sa di une shqip ska dit ?

make-up kjo fjal soni po te bejka turqeli a, ne kosov me shum perdoren fjal angleze se sa turke dhe nese sot vjen ne kosov eshte e pamundur te shetitesh neper qytet e te mos i shohesh shqiptaret duke folur gjermanish anglisht italisht etj athua sipas teje qka jan kete por eshte shum veshtir te takosh njerz qe e flasin turqishten perveq ne prizeren dhe ne vendet ku jetojn turqit dhe ata jan me kombsi turke,

Ne kosov pothuajse te gjith qe jan mbi moshen 35 vjeqar qe jetojn ne kosov e din serbishten dhe sipas teje edhe kete qenkan shki ,edhe mijra deshmor qe dhan jeten qe ne te jetojm te lir e dinin serbishten dhe luftuan kunder serbit

Mos harro soni se nga shqiptaret qe jetojn ne kosov me se shumti flitet serbishtja englishtja gjermanishtja italishtja frangjishtja spanish etj por shum pak ka qe flasin turqis

Une soni jam qind perqind i sigurt se femijet e mi do flasin shqip pa marr parasysh se do perdorin edhe fjal te huaja si turke serbe anglishte etj por me rendsi eshte se ata 99.9% do perdorin fjal shqipe ,por nese ju jetoni ne shba vall si do flasin femijet tuaj jam shum i sigurt se nese keni femij ata kur te komunikojn ne mes vete do komunikojn englisht ,sepse pothuajse te gjith femijet qe jan lind dhe rrit jasht trojeve shqiptare per ta gjuha shqipe eshte ne rend te dyt

Por ju nuk jeni kunder gjuhes dhe kombit turk por jeni kunder fes islame qe i perkasin mbi 90% e shqiptareve andaj boll ma se na lodhet me mir eshte qe ti kushtoheni fes suaj familjes suaj se sa te mirreni me gjera te till qe me qdo kusht mundoheni ti poshtroni bashkaddhetaret tuaj kjo eshte turp per ju

Une mburrem qe nuk jam ne mesin tuaj mburrem sepse mua sme pengon feja e asnje shqiptari por nuk me pengon as gjuha qe flasin ata dhe kurr ne jet sdo urrej asnje shqiptar pse ka nje fe tjeter dhe qe perdor nje fjal te huaj sepse sot nuk ka asnje shqiptar qe flet gjuhen shqipe pa perdor fjal te huaja kjo eshte gje e pamundur
    Pse ty po te duket qe din shqip a?

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Athu per ket shkak gjat luftes i shkatrrun 220 xhami , vran dhjetra hoxhallar , ndersa kishat i ruanin si me qen te tyret.
    Tregona tregona.

Athu per at u shkatrru xhamia te ura e Ibrit ne Mitrovic dhe sot nuk lejohet ndertimi, sepse provokon serbet.

Kush po i nderton gjith ato kisha neper Kosov , mos po do me thon se 40.000 persona paskan aq shum pare sa qe ne cdo lagje me ndertu kisha ? Normal qe jo , vijn eurot prej vatikani, gjermanie e austrie.

Kush po e nderton katedralen ortodokse ne Tiran , me vler multi-milionshe.

Turku qe ka dhen eurot per nje xhami , na qenka skandal , por sesht skandal qe ne postet kyqe ne kishen katolike ne Shqiperi jan vendosur komplet joshqiptaret , italianet. Athu , aq te paaft katoliket e Shqiperise , sa qe 90% e peshkopeve (ose cka i bie me qen) te jen italian ?

Pse xhamia me jau kajt nonen shqiptarve ? Pse spo u pengon turqve , a keq me u forcu edhe na si turqia a ? Me mujt me e ngre zonin per interesat tona , pa marr parasysh nese behet fjal kunder grekut ose izraelit ?

Nese neve muslimaneve po na pengojn xhamiat , pse kto te jo-xhamiave ose te kishave spo tregojn rezultate me te mira.
    Po turqia perse po mundohet me mish e shpirt me u fut ne evrop,por evropa pikrisht per shkak te fes nuk po e pranon.
    Kishat dhe katedralet jan pasuri kombetare shqiptare,kurse gjamiat ncuk,nuk jan tonat o debill,ato na i la turku,edhe po qe se vjen edhe njeher turku ne ballkan te jesh i bindur qe prap kosoven do ja dhuroi serbis si bakshish,siq ka ber ne te kaluaren.
    merre more lexo pak se meson sa do pak edhe per shqipetaret
    Ndryshuar për herë të fundit nga drenicaku : 07-08-2011 më 16:01

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Nen tereza qfar ka qen sepse me sa di une shqip ska dit ?
    Ata shqip dinin e s'po flisnin. Nuk isha as une qe i bera llafe atyre, por dy gra me te moshuara sec vetja ime i thane te flisnin shqip. Edhe une kam ngrene te bertitme kur me ka shpetuar goja te flas anglisht ne Shqiperi. Me ka berititur gjyshja duke me thene "pse shan?". Kam qeshur dhe perkthyer ne shqip cfare fola per ti treguar gjyshes qe s'po shaj kend. Ketu qendron turpi meqe se kuptove mepare. Plus dhe turqit, greket, serbet nuk na lejne shije te mire ne goje.

Mburru me cfare te duash ti por tek ajo 90% feja islame, futem dhe une me familjen time. Por cuditerisht ne mendime jemi shume ndryshe nga ty. Duhet te mendosh pse shume shqiptare te tjere mendojne si une.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ata shqip dinin e s'po flisnin. Nuk isha as une qe i bera llafe atyre, por dy gra me te moshuara sec vetja ime i thane te flisnin shqip. Edhe une kam ngrene te bertitme kur me ka shpetuar goja te flas anglisht ne Shqiperi. Me ka berititur gjyshja duke me thene "pse shan?". Kam qeshur dhe perkthyer ne shqip cfare fola per ti treguar gjyshes qe s'po shaj kend. Ketu qendron turpi meqe se kuptove mepare. Plus dhe turqit, greket, serbet nuk na lejne shije te mire ne goje.
    Mu sme ka rastisur ende duke degju duke folur as arabisht as turqisht shqiptaret ne mes vete por kam pa dhe perqdo dit shoh e posaqerisht gjat pushimeve verore te shoh shqiptar te cilet ne mes vete flasin gjermanisht englisht itlaisht sepse perndryshe e kan te veshtir te mirren vesh etj. Ndoshta ato gra kan qen te kombsis turke dhe natyrisht ato edhe pse e din gjuhen shqipe prefekt folin turqisht sepse eshte gjuha e tyre

Mburru me cfare te duash ti por tek ajo 90% feja islame, futem dhe une me familjen time. Por cuditerisht ne mendime jemi shume ndryshe nga ty. Duhet te mendosh pse shume shqiptare te tjere mendojne si une.
    Jemi shum ndryshe sepse ty ste intereson feja dhe nuk mundohesh te mesosh asgje perderisa je e till natyrisht qe smundemi dhe sdo jemi kurr te barabart sepse ti fen e sheh me syrin e se keqes dhe ate qe din per fen e ke mesu nga islamofobet ndersa une per qdo gje bazohem ne themelet e fes islame ne kuran dhe sunet ,smund te jemi te barabarte kur une per hir të Krijuesit e dua në pakufi vendin tim dhe sndjeje urrejtje ndaj atyre qe jetojne ne te, e as jasht tije
    keshtu me mesoi Zoti i im mua

Te gjith ata shqiptar qe mendojn si ti dhe qe ju pengon nje fjal turke ndersa kur jan ne pytje qindra fjal tjera evropiane i mbyllin syt dhe gjith ata qe mundohen te diskriminojn te urrejn dhe poshtrojn bashkombasit e tyre pse flet nje gjuh te huaj apo pse perdor disa fjal te huaja te tillet jan injorant dhe jan larg fes islame sepse feja islame askund nuk te meson qe te quash vllaun tend turk serb grek anglez pse perdor disa fjal te tyre apo pse flet keto gjuh ,feja islame askund nuk te meson te urresh vellan kombin dhe atdheun tend ,feja islame te meson te urresh vetem ata qe bejn shkatrrime ne tok vetem kriminelet
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Nje Hap Shum i Madh per kosoven si shtet pak nga pak do behet armik i fuqive qe i dhan lirin
    Ne vend te thoni duam shkolla edhe gjerat me elementare qe i ka nevoj populli por gezoheni me Xhami[kisha] edhe mbi te gjitha shumica e myslimaneve ketu ne forum qe shumica i perket Kosoves nje me dy Turqi Turqi Turqi skeni turp mer njerz turku ska len shqiptar pa vrar pa injoru edhe ju mbureni me ata pisa

Mua si Shqiptar I Shqiperis me vjen per te shkul zorret kur degjoj fjalen turku
    bota ecen me Kohen Kurse ju ngelet akoma atije ku ishit
    Partizoni

Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Bravo Turqia, si Turk e Shqiptare, mu te njejt me duken....
    Ti Sje Shqiptar Je Rac Turku Prandaj te Duket vetja njesoj me ta diferenc e madhe me ne shqiptaret e shqiperis

pra do te ja nje mendim te vesh edhe nje flamur turk ne pictur
    i love turkey pfff
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    [QUOTE=ximi_abedini;3176203]
    Mu sme ka rastisur ende duke degju duke folur as arabisht as turqisht shqiptaret ne mes vete por kam pa dhe perqdo dit shoh e posaqerisht gjat pushimeve verore te shoh shqiptar te cilet ne mes vete flasin gjermanisht englisht itlaisht sepse perndryshe e kan te veshtir te mirren vesh etj. Ndoshta ato gra kan qen te kombsis turke dhe natyrisht ato edhe pse e din gjuhen shqipe prefekt folin turqisht sepse eshte gjuha e tyre

Jemi shum ndryshe sepse ty ste intereson feja dhe nuk mundohesh te mesosh asgje perderisa je e till natyrisht qe smundemi dhe sdo jemi kurr te barabart sepse ti fen e sheh me syrin e se keqes dhe ate qe din per fen e ke mesu nga islamofobet ndersa une per qdo gje bazohem ne themelet e fes islame ne kuran dhe sunet ,smund te jemi te barabarte kur une per hir të Krijuesit e dua në pakufi vendin tim dhe sndjeje urrejtje ndaj atyre qe jetojne ne te, e as jasht tije
    keshtu me mesoi Zoti i im mua

Te gjith ata shqiptar qe mendojn si ti dhe qe ju pengon nje fjal turke ndersa kur jan ne pytje qindra fjal tjera evropiane i mbyllin syt dhe gjith ata qe mundohen te diskriminojn te urrejn dhe poshtrojn bashkombasit e tyre pse flet nje gjuh te huaj apo pse perdor disa fjal te huaja te tillet jan injorant dhe jan larg fes islame sepse feja islame askund nuk te meson qe te quash vllaun tend turk serb grek anglez pse perdor disa fjal te tyre apo pse flet keto gjuh ,feja islame askund nuk te meson te urresh vellan kombin dhe atdheun tend ,feja islame te meson te urresh vetem ata qe bejn shkatrrime ne tok vetem kriminelet
    Si një paralajmërim ndëshkimi për atë profeci, dy vite përpara vrasjes në Nju-Jork, armiku numër një i Frashërit, shefi i komunistëve shqiptarë, shkroi të vetmen sprovë historike, kushtuar Haxhi Qamilit, ku, në kundërshtim të plotë me gjithë mendimin shqiptar, e himnizonte të çmendurin mizor nga Sharra, që nën zhurmën e daulleve dhe ulërimave "Dum Babën!" (lexo Sulltanin) kërkonte kthimin e Shqipërisë nën sundimin osman. Kjo kundërvënie e dy personazheve rrotull psikopatit turkofil ishte kuptimplotë. Ajo dëshmonte se sundimi osman në Shqipëri ishte më keq se një sundim ushtarak. Ajo dëshmonte synimin osman, jo thjesht për ta mbajtur të sunduar Shqipërinë, por për ta zhbërë si të tillë. Turqizimi i popullit shqiptar ishte projekti më i lemerishëm me të cilin atij i ra fati të ndeshet. Për fat të keq, mekanizmat mbrojtës të tij nuk u treguan të aftë për të shmangur plotësisht të keqen. Për vizionin otoman, ndësa shqiptart ishte ata që kishte vdekur.

Ai përftohej si turk, trajtohej si i tillë, me fjalë të tjera favorizohej si turk, por, ndërkaq, nëse kërkonte identitetin e vet, ndëshkohej egërsisht si turk i pabesë. Një pjesë e tragjedisë shqiptare ishte pikërisht interpretimi i keq i statusit të tij. Në vjershën e dëgjuar "Jam turk, elham-dulila",
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ndoshta ato gra kan qen te kombsis turke dhe natyrisht ato edhe pse e din gjuhen shqipe prefekt folin turqisht sepse eshte gjuha e tyre
    Ishin shqiptare. Dukeshin nga fytyra rrace shqiptari dhe jo turke. Pastaj ato ishin ne orar te punes, dhe jo rrugve duke folur midis vetes. Mos nxirr justifikime kot. Per gjerat e tjera qe ke shkruajtur nuk ja vlen te pergjigjem se do nxjerresh prap justifikime koti pa peshe.

Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ishin shqiptare. Dukeshin nga fytyra rrace shqiptari dhe jo turke. Pastaj ato ishin ne orar te punes, dhe jo rrugve duke folur midis vetes. Mos nxirr justifikime kot. Per gjerat e tjera qe ke shkruajtur nuk ja vlen te pergjigjem se do nxjerresh prap justifikime koti pa peshe.

s0ni mos te vi cudi qe ne kosove flitet Turqisht mbasi eshte gjuha e dyt e tyre
    ne kosove mbas nje fare kohe ne vend qe te mesohet gjuha shqipe neper shkolla do mesohet turqishtja prandaj leje fare se si mbush dot mendjen ketyre

rrespekte
    Partizoni

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Shqipetaret jane rrace qe nuk asimilohen lehte. 500 vjete Perandoria Osmane nuk mundi ti asimiloje shqipetaret dhe s'ka per ti asimiluare .

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •