Pse ty po te duket qe din shqip a?Nen tereza qfar ka qen sepse me sa di une shqip ska dit ?
make-up kjo fjal soni po te bejka turqeli a, ne kosov me shum perdoren fjal angleze se sa turke dhe nese sot vjen ne kosov eshte e pamundur te shetitesh neper qytet e te mos i shohesh shqiptaret duke folur gjermanish anglisht italisht etj athua sipas teje qka jan kete por eshte shum veshtir te takosh njerz qe e flasin turqishten perveq ne prizeren dhe ne vendet ku jetojn turqit dhe ata jan me kombsi turke,
Ne kosov pothuajse te gjith qe jan mbi moshen 35 vjeqar qe jetojn ne kosov e din serbishten dhe sipas teje edhe kete qenkan shki ,edhe mijra deshmor qe dhan jeten qe ne te jetojm te lir e dinin serbishten dhe luftuan kunder serbit
Mos harro soni se nga shqiptaret qe jetojn ne kosov me se shumti flitet serbishtja englishtja gjermanishtja italishtja frangjishtja spanish etj por shum pak ka qe flasin turqis
Une soni jam qind perqind i sigurt se femijet e mi do flasin shqip pa marr parasysh se do perdorin edhe fjal te huaja si turke serbe anglishte etj por me rendsi eshte se ata 99.9% do perdorin fjal shqipe ,por nese ju jetoni ne shba vall si do flasin femijet tuaj jam shum i sigurt se nese keni femij ata kur te komunikojn ne mes vete do komunikojn englisht ,sepse pothuajse te gjith femijet qe jan lind dhe rrit jasht trojeve shqiptare per ta gjuha shqipe eshte ne rend te dyt
Por ju nuk jeni kunder gjuhes dhe kombit turk por jeni kunder fes islame qe i perkasin mbi 90% e shqiptareve andaj boll ma se na lodhet me mir eshte qe ti kushtoheni fes suaj familjes suaj se sa te mirreni me gjera te till qe me qdo kusht mundoheni ti poshtroni bashkaddhetaret tuaj kjo eshte turp per ju
Une mburrem qe nuk jam ne mesin tuaj mburrem sepse mua sme pengon feja e asnje shqiptari por nuk me pengon as gjuha qe flasin ata dhe kurr ne jet sdo urrej asnje shqiptar pse ka nje fe tjeter dhe qe perdor nje fjal te huaj sepse sot nuk ka asnje shqiptar qe flet gjuhen shqipe pa perdor fjal te huaja kjo eshte gje e pamundur
Krijoni Kontakt