Fakti qe sot jane armiq me grekun e serbin nuk do te thote se do jene gjithmone te tille. Mire eshte te mos i afrosh shume se ne fund te fundit dhe turku ka qene dikur armiku yne kryesor dhe neser nuk i dihet ...
Si i thone nje fjale, gjaku nuk behet kurre uje cfaredo qe te ndodhe, per te tjeret nuk ta ndjen shume...
Feelings change - memories don't.
Turku nuk do te thote se xhamite jane tonat jo jo ,shqipetaret vete do ta leshojne atedheun
Shqipetaret ne pergjithesi punojne per pleqeri e jo per ardhemerine e rinise,gjeneratave te reja . Nuk jame kunder xhamive ,pore nuk eshte e realte qe te harxhohet miliona euro ,qofshin ata nga populli qofshin nga donatore te huaj ,kurse rinia jone te kerkoje nje jete me te mirre ne emigrim ,me kufera (valixhe ne shpine )
Behet pyetja ?? C'ka ju duhen shqipetareve ,xhamite moderne dhe te medha pa njeres.
Bejni nje llogari te thjeshte ku jane shqipetaret ???
Per fate te keqe statusi perfundimtare i shqipetareve te ballkanit mbetet emigrante te evropes, kurse statusi i politikaneve shqipetare mbetet "CJAPAT E BALLKANIT ""
1, milion shqipetare nga Shqiperia, e kane leshuare atedheun,bile bile si te kene mundesi per punesim ne evrope do ta leshonin Shqiperine ,edhe nje milion tjeter .
Pernby 5-deri 6 00 mije shqipetare e kane leshuare atedheun nga Kosova.
3-deri 400 mije shqipetare nga Maqedonia, e kane leshuare atedheun .
Nga Mali i Zi e njejta situate . Nga Presheva dhe Bujanovci gjithashtu nje numer i madhe e kane leshuare atedheun e tyre.
Jo bota nuk e di. Si ta dije kur serbi i thote qe shqiptaret e kosoves kane djegur te gjitha kishat per te ndertuar xhamia. Ja vlen te lexosh komentet qe po behen nga serbet tek lajmet e fundit per Mitrovicen, dhe do shohesh qe pohojne kete qe tha Mia.
Ps. Mia, poker aha. Dmth nese kam nevoje t'kam ty per t'ma mesuar : D
TetovaMas, ti je per humor. E pastaj c'do te thuash, cila eshte arsyeja pse shqiptaret leshuan atdheun?
Ndoshta humor., pore per fate te keqe shqipetaret jeten e kane kapur si humor ,dhe kurre humori ju del e vertete ,atehere fillojne te vajtojne ,si xhdo here .
Ndoshta per ju eshte humor , se sa me shume shqipetare te leshojne vendelindjen aqe me shume hapesire per ju .
Nuk e dije se c'fare profesioni keni ju ??
Sa per ta kuptuare me mire , ja disa shembuj ne forme te pyetjes ??
Kurre del politikani para popullit ,pse nuk mendon ai se ku e ka popullin ??
Kurre del hoxha para xhematit te tije pse nuk ja bene nje pyetje vetes se ku e ka popullin ??
Kurre del Arsimtari para nxenesve pse nuk ja bene nje pyetje vetes se ku i ka nxenesit ??
Kurre kalojne pushimet e veres pse ky popul nuk ja bene nje pyetje vetes se ku humben gjithe ata njeres ??
Kurre shqipetaret cohen ne mengjes pse nuk ja bejne nje pyetje vetes ku e ke vellain motren apo anetaret e familjes ??
Ju dhashe disa shembuj , jo per te ndryshuare mendimit e juaj , pore per ti dhene disa shenja, se kurre nuk e ki popullin afer teje, nuk ka c'ka te duhet ase kisha dhe ase xhamia.
Ligji i Luftes se shtetit GREK kunder SHQIPERIS zonjush eshte akoma ne fuqi, me 1997 mos te ishte Turqia i gjith jugu i Shqiperis sot do te fliste Greqisht . Europa moj vajz nuk funskionon simbas logjikes tende me fobi, ateher duhej Francezet te mbajn distanc me Anglezet pershkak se kan qen te pushtuar, mandej Shqiptaret do te duhej po ashtu te mbanin distanc nga Italianet, Gjermanet e keshtu me rradh dhe ne fund qka!izolim si ne kohen e Enver Hoxhes . Ajo pse e tha per Turqin e jo per Italin e Gjermanin verehet pershkak te "Islamofobis" qe ke .
Tung mos me cito se edi qka do tme thuash jam msu mo me fjalt e Islamofobve .
Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman
C'rendesi ka profesioni im? Kam qene me fat se kam pasur perkrahjen e prinderve per te arritur shume. Pastaj, edhe njerezit ne shqiperi jane me fat qe kane familjare jashte vendit. Ndihma qe i jipet atyre financiarisht nuk eshte e pakte. Tek kishat e xhamiat s'jane emigrantet qe hapin syte por nga vendi meme po degjojme cudira. Kur shkojme per vizite shohim tregtarin me mjeker deri ke kembet dhe nga habia me ka rastisur ti pyes 'flet shqip?'. Kjo eshte per te ardhur keq.
Popullin, o afer o large te jete, s'ka rendesi sasia e numrit por cilesia e saj. Mund te jemi me numer si Kinezet apo Indianet ku as malet s'do kene mundesine te na mbajne, e per cfare arsye na duhen gjithe keto veta? Me mire pak e sakte sesa yyyy shume e kot. Ja shife ne kete teme sa gezohen per i cope xhami. Do i ushqeje xhamia e me cfare? Dashuri te pafund per Zotin duke mbajtur barkun me dore nga uria. C'eshte gjithe ky gezim i madh per nje cope xhami, c'eshte gjithe kjo zhurme e madhe kot? E kur ja ve ne dukje kete idiotsi, quhemi islamofobe. S'eshte fobi nga islami, por fobi nga injoranca. Xhami por cfare xhamie, xhami te madhe po e quajne. Nuk e shoh krenarine qe duhet te ndihej une si myslimane me fe nga prinderit. Po te doje Turku, qe beri c'mos ti thonte Europes ne nuk jemi si myslimanet e tjere, jemi si shtetasit Evropian, nuk bente harxhime per xhamia ne Kosove dhe Shqiperi!!
Turku s'ka pune te me shkoje mua ne atdhe per te treguar sesi duhet te jem me afer Zotit, por nese i djeg zemra per mua te japi ndihme te nevojitshme per te permiresuar nivelin e jeteses. NDIHMA te cmuara sic japin emigrantet!!! Kulturen e vendit tim e njoh une me mire sesa nje i huaj.
Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 06-08-2011 më 23:21
Krijoni Kontakt