Close
Faqja 32 prej 47 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 465
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Pse fshin postimin ti zoterote moderator? Postimi qe ekzaktesisht brenda temes.
    Ne se nuk ju pelqen te qeshim me shakate qe doni te na kaloni si si argumenta, mos shkruani gjepura.

Edhe nje here: Cila eshte Shqiponja per te cilen flet? Ajo me NJE (1) KRYE Luani dhe me dy luane ne kthetra? Vetem kjo eshte ne Louvre. Ne se paska nje te dyte me 2 krere, ka mundesi ta vesh nje pikture ose ta pershkruash?

Se dyti, shqiponja tjeter, qe eshte gjetur ne tokat aziatike per te cilen kam postuar nje pikture. Ajo ka nje njeri dhe nje mi ne kthetrat. Apo jo? Sipas interpretuesve, kjo shqiponje mendohet te jete Teukriane, e atij populli qe i dha bijen Dardanusit dhe se ky popull me kete shqiponje ka simbolizuar Apollo Mintheus. E pra Apollo eshte perendi me e re se Zeusi etj.

Sipas heraldise emblema/blazoni trashegohet, shtohet ne martese/aleance si figure anesore, dhe rrembehet me dhune nga armiku. Mbaje mend kete rresht se do te flas kur te mundem per selxhuket dhe cfare perfaqesonin keta race bastardesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 21-07-2011 më 13:15

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Nuk kam hasur postim që pretendon të fshirë por gjithsesi. Ajo çfarë ke parë në Luvër sipas të gjitha gjasave është një zog mitologjik Anzu, që përbëhet nga një trup shqiponje me kokë luani. Nuk disponoj ndonjë foto të shqiponjës dykrenare të Lagashit por të citova një vepër historike dhe një arkeolog, puna e të cilit merret si bazë ndër studjuesit e tjerë duke ia atribuar Babilonisë antike origjinën e këtij simboli.

Lëvizja e shqiponjës u bë drejt hititëve (shqiponjën që ke sjellë), të cilët presupozohen të kenë migruar drejt Azisë së vogël rreth mijëvjeçarit të dytë para erës sonë dhe sëbashku me lëvizjen e tyre mbartnin edhe simbolin e shumë përfolur. Migrimi i tyre nga Azia e largët vërtetohen nga zbulimi i letrave të fragmenizuara të mbretërve hititë dërguar sunduesve lokalë babilonas ku citohet ekzistenca e tyre në Akkad. Hititët besohet se ishin një popullatë me përbërje mongoloide ose semite: këtu fokusohet dhe një debat mjaft i fortë, disa studjues i klasifikojnë si mongolë përsa i përket tipareve të tyre të jashtme fizike, ndërsa disa të tjerë si semitë duke u bazuar në analizimin e gjuhës së tyre. Në këtë kontekst ekziston dhe një hipotezë rreth përkatësisë së gjuhës së tyre tek familja indo-europiane, e cila nuk gëzon kredibilitet përkundrejt tezës semite.

Pra, ajo që më intereson janë faktet zotëri dhe jo interpretimet me sfond mitologjik të cilën e ndan një hendek i madh disiplinor nga historia shkencore. Ndaj, nëse nuk respektohet ky hendek, nuk është çudi që të merren si të qëna qytete inekzistente si Troja e biznesmenit gjerman Schilmann apo ndoshta edhe shqiptarizimi i hititëve për të ushqyer me lugë boshe gojëdhanat popullore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 21-07-2011 më 19:01
    relata refero

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nuk behet fjale per "kontributi shqiptar ne vlerat e njerezimit", behet fjale per nje pyetje sa te thjeshte, edhe domethenese: Perse kemi shkabonjen me dy krena si simbol te flamurit tone kombetar? Kjo pyetje pasohet nga pyetje te tjera te ngjashme, por ne thelb nuk ka kontrastin midis qyteterimeve apo kontributin e popullit shqiptar ne historine e njerezimit. Thelbi eshte nje dhe i vetem: shqiptari i thjeshte sot, qe po perjeton nje liri si asnje brez tjeter para tij, po mundohet te kuptoje e zbuloje identitetin e tij. Pra thelbi i problemit eshte perkufizimi i identitetit shqiptar si popull, qe fillon me ate me elementarin, flamurin tone kombetar, qe eshte simbol uniteti.

Flamuri yne kombetar nuk eshte thjeshte nje shkabonje, domethenia e tij te pakten per Rilindjen tone Kombetare, ishte shume me shume se sa nje flamur: flamuri qe per 500 vjet u harrua nga shqiptaret e asimiluar nga politikat e pushtuesit, u rizbulua nga rilindasit tane ne viset e arberesheve ne Itali. Dhe per kohen, ishte zbulimi me i madh, pasi ai flamur, ata arbereshe, ishin provat e gjalla qe shqiptaret si popull nuk ishin turq apo greke, sic i numeronte Sulltani, ishin nje popull qe kishin nje identitet e kulture te trasheguar pre-osmane. Sot ne ketij identiteti i referohemi si "identiteti i te pareve" tane.

Duke qene ne thelb nje krize e brendshme identiteti, qe buron nga kontrasti i thelle kur veme perballe "identitetin e te pareve" me "identetin e sotem". Per te paret tane historia flet me plot lavde e buje, kurse ne kohen e sotme historia flet per nje popull te asimiluar ne ate shkalle, sa eshte e veshtire te gjesh gjurmet e te pareve tane ne kulturen tone si njerez.

Aspekti tjeter i kesaj ceshtje, eshte ajo qe preka ne fillim. Aspekti i lirise. Per here te pare ne 600 vjetet e fundit, nuk eshte me nje Sulltan, apo nje diktator, qe e manipulon historine e ketij populli ashtu sic i do qejfi. Jane vete shqiptaret qe germojne historine e tyre dhe kane nje etje te pashueshme per te mesuar per historine e tyre: por jo historine e dale nga goja e Sulltanit apo veprat e diktatorit, por historine e dale nga dokumentat e faktet historike.

Produkti i lirise ne cdo shoqeri te lire eshte ndryshimi, dhe ajo qe po ndryshon ne kete aspekt, eshte mendimi dhe kendveshtrimi shqiptar: nga nje kendveshtrim utopik i diktuar me forcen e hurit, ne nje kendveshtrim realist e shkencor.

Albo
    Krejte keto egzistojne dhe jane te shkrueme per qka fole per identitet dhe histori,kushtojne shtrenjte per shqipetari.Vetem 2 milion euro,dhe u krye puna .kemi identitet kemi histori kemi flamur domethanje,dhe krejt plus gjuhen ilire.Per vetem 2 milion euro.Nuke kemi euro ta blejme dijunin tone ...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Nuk kam hasur postim që pretendon të fshirë por gjithsesi. Ajo çfarë ke parë në Luvër sipas të gjitha gjasave është një zog mitologjik Anzu, që përbëhet nga një trup shqiponje me kokë luani. Nuk disponoj ndonjë foto të shqiponjës dykrenare të Lagashit por të citova një vepër historike dhe një arkeolog, puna e të cilit merret si bazë ndër studjuesit e tjerë duke ia atribuar Babilonisë antike origjinën e këtij simboli.

Lëvizja e shqiponjës u bë drejt hititëve (shqiponjën që ke sjellë), të cilët presupozohen të kenë migruar drejt Azisë së vogël rreth mijëvjeçarit të dytë para erës sonë dhe sëbashku me lëvizjen e tyre mbartnin edhe simbolin e shumë përfolur. Migrimi i tyre nga Azia e largët vërtetohen nga zbulimi i letrave të fragmenizuara të mbretërve hititë dërguar sunduesve lokalë babilonas ku citohet ekzistenca e tyre në Akkad. Hititët besohet se ishin një popullatë me përbërje mongoloide ose semite: këtu fokusohet dhe një debat mjaft i fortë, disa studjues i klasifikojnë si mongolë përsa i përket tipareve të tyre të jashtme fizike, ndërsa disa të tjerë si semitë duke u bazuar në analizimin e gjuhës së tyre. Në këtë kontekst ekziston dhe një hipotezë rreth përkatësisë së gjuhës së tyre tek familja indo-europiane, e cila nuk gëzon kredibilitet përkundrejt tezës semite.

Pra, ajo që më intereson janë faktet zotëri dhe jo interpretimet me sfond mitologjik të cilën e ndan një hendek i madh disiplinor nga historia shkencore. Ndaj, nëse nuk respektohet ky hendek, nuk është çudi që të merren si të qëna qytete inekzistente si Troja e biznesmenit gjerman Schilmann apo ndoshta edhe shqiptarizimi i hititëve për të ushqyer me lugë boshe gojëdhanat popullore.
    Ja pra qe nuk po i sjell faktet. Po sjell interpretime subjektive të një arkeologu që nuk ka dhënë asnjë ilustrim për këtë që kërkohet. Kjo është cështje kyce. Ndërkohë që ty të janë dhënë disa herë ilustrime, pra fakte të pakontestueshme. Unë kam hasur të shkruhet në libra se Shqiponja është Sumere etj etj, por është interesante që cdo pohim merret i mirëqënë nga një burim pasi analiza është e stilit papagall, "unchallenged" pra. Nuk kam parë askund të analizohet shqiponja mikenase, ajo shqiptare, si e morën sllavët, nga erdhi qysh erdhi, pse e kishte Aleksandri(do sjell dhe për këtë provë shumë shpejt), ku e coi Aleksandri etj. Skënderbeu këtë simbol nuk e mori nga hici, as nga sllavët. Kjo që kemi ne është shqiponjë imperiale dhe më fisnikja, madje gjendet dhe tek stema e Albanëve(do sjell dhe për këtë ilustrime).

Pra zotëri merren të gjitha provat dhe analizohen, jo të përsëriten interpretime të vjetra që nuk janë analizuar kurrë me syrin kritik. Këtu në këtë temë nuk po pretendohet asgjë absurde.

Dhe postimet nuk fshihen. Ironia është art në cdo diskutim që nëse nuk je në gjëndje ta përtypësh, apo ta kthesh mbrapsht tregon se sa i thatë je në njohuritë që pretendon se ke. Prandaj modero, mos censuro.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Ajo qe eshte gjetur dhe dokumentuar ne LAGASH eshte - Nje Shqiponje me koke Luani:

Perrallat masonike Skoceze i kam lexuar, kam pare dhe si e kane pikturuar simbolin e vet "sipas Lagashit", po asnjehere nuk kam pare si eshte kjo Shqiponje e Lagashit me dy krere. Nuk te duket interesant qe Lagashi dhe tere Iraku, summere e hittite kane te dokumentuar shqiponja me koke luanesh, kurse kesaj te vetmes me dy krere nuk i gjenden gjurmet?

Po edhe me interesant eshte se si binden Shqipot nga pallavrat shumengjyreshe te historianeve te huaj, si puna kesaj qe Selxhuket nxorren kopjen e nje shqiponje te Lagashit (tamam te asaj Shqiponje qe gjeten masonet dhe qe kane fshehur qe prej atehere si simbol qe kane), nderkohe qe tere Azia glonte nga reliket me koke luani! Pse valle u pelqeu ajo me dy krere me shume? Pse shkruajne mbi varr te tyre qe jane Aleksandra te Azise?

Po keshtu, po keta shqiptare besuan qe kishte ca RUSE ne beteje me romaket (nuk u bie ne sy ironia Ruso-Romake!)nga ku zune nje Shqiponje trofe qe u be shqiponja e arte e imperatorise ruse. Po sikur te themi se Vladimiri I i Kievit (Khazar pra, e ca shtojne edhe Hebre) u martua me Anen e Purpurte (Porphyrogenita) princeshe e Bizantit nga dera Komneneve? Po sikur te shtojme edhe qe qe cupa e ketyre martohet me Karolin e Polonise (polaket kane shqiponje me dy krena apo jo), ate qe u quajt restaurues? Po sikur te aludojme dicka, kur te themi se pasardhes te Bizantines, Polakeve dhe Rusit, na dalin jo tjeter kund po ne Skoci?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 21-07-2011 më 21:13

Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Ja pra qe nuk po i sjell faktet. Po sjell interpretime subjektive të një arkeologu që nuk ka dhënë asnjë ilustrim për këtë që kërkohet. Kjo është cështje kyce. Ndërkohë që ty të janë dhënë disa herë ilustrime, pra fakte të pakontestueshme. Unë kam hasur të shkruhet në libra se Shqiponja është Sumere etj etj, por është interesante që cdo pohim merret i mirëqënë nga një burim pasi analiza është e stilit papagall, "unchallenged" pra. Nuk kam parë askund të analizohet shqiponja mikenase, ajo shqiptare, si e morën sllavët, nga erdhi qysh erdhi, pse e kishte Aleksandri(do sjell dhe për këtë provë shumë shpejt), ku e coi Aleksandri etj. Skënderbeu këtë simbol nuk e mori nga hici, as nga sllavët. Kjo që kemi ne është shqiponjë imperiale dhe më fisnikja, madje gjendet dhe tek stema e Albanëve(do sjell dhe për këtë ilustrime).

Pra zotëri merren të gjitha provat dhe analizohen, jo të përsëriten interpretime të vjetra që nuk janë analizuar kurrë me syrin kritik. Këtu në këtë temë nuk po pretendohet asgjë absurde.

Dhe postimet nuk fshihen. Ironia është art në cdo diskutim që nëse nuk je në gjëndje ta përtypësh, apo ta kthesh mbrapsht tregon se sa i thatë je në njohuritë që pretendon se ke. Prandaj modero, mos censuro.
    Çfarë rëndësie kanë në këtë pikë sllavët dhe shqiponja përkundrejt tyre? Sigurisht që simbolika e këtij simboli tek ta për periudhën në fjalë nuk përbën përjashtim nga Skënderbeu, e që ishte përfaqësimi i lavdisë bizantine. Po të hulumtosh për periudhën mesjetare në rajonin ballkanik në kontekst filozofie, do të arrish të kuptosh ndjesinë dhe përkatësinë e madhe që pasqyronin popullatat orthodokse për perandorin bizantin dhe se sa të lidhura ngushtë ishin me identitetin fetar të tyre. Mjafton të analizosh principatat e para arbërore gjatë katër dekadave të ekzistencës së tyre dhe jo vetëm, por dhe ato fqinje, duke u fokusuar tek titujt e fisnikëve dhe besnikëria dhe varësia e tyre që tregonin ndaj figurës së perandorit.

Fakte të pakontestueshme emërton ilustrimet e ngjyrosura nga mitologjia e lashtë greke? Sigurisht që do e merrja si të mirëqënë një pohim ose tezë për ta analizuar, nëse do ishte e pasuruar me burime dhe e mbështetur nga studjues serioz në arenën historike, dhe jo e lindur dhe e shtyrë nga frymëzimi letrar i Iliadës dhe Odises. Të duket logjike të ngresh teza dhe ti shesësh si fakte për lexuesin e kapluar nga ndjenjat e nacionalizmit që shqiptarizon dhe hënën - dhe ironikisht këto teza që dalin në konkluzione të tipit ''Roma ilire'', duke ndjekur gjeneologjinë e figurave mitologjike greke, duke lidhur emërtime në kohë dhe hapësira të ndryshme, ku në të vërtetë realiteti të orfon të kundërtën, e shprehur në mungesë trashëgimie materiale dhe kulturore? Ky lloj trajtimi më jep mua të drejtën të shes legjendën e Gjergj Elez Alisë si fakt të pakontestueshëm që plagët shërohen me lotë? Ndaj i nderuar bëni dallimin mes mitologjisë dhe shkencës historike, pasi absurdi lind pikërisht në këtë pikë.
    relata refero

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Çfarë rëndësie kanë në këtë pikë sllavët dhe shqiponja përkundrejt tyre? Sigurisht që simbolika e këtij simboli tek ta për periudhën në fjalë nuk përbën përjashtim nga Skënderbeu, e që ishte përfaqësimi i lavdisë bizantine. Po të hulumtosh për periudhën mesjetare në rajonin ballkanik në kontekst filozofie, do të arrish të kuptosh ndjesinë dhe përkatësinë e madhe që pasqyronin popullatat orthodokse për perandorin bizantin dhe se sa të lidhura ngushtë ishin me identitetin fetar të tyre. Mjafton të analizosh principatat e para arbërore gjatë katër dekadave të ekzistencës së tyre dhe jo vetëm, por dhe ato fqinje, duke u fokusuar tek titujt e fisnikëve dhe besnikëria dhe varësia e tyre që tregonin ndaj figurës së perandorit.

Fakte të pakontestueshme emërton ilustrimet e ngjyrosura nga mitologjia e lashtë greke? Sigurisht që do e merrja si të mirëqënë një pohim ose tezë për ta analizuar, nëse do ishte e pasuruar me burime dhe e mbështetur nga studjues serioz në arenën historike, dhe jo e lindur dhe e shtyrë nga frymëzimi letrar i Iliadës dhe Odises. Të duket logjike të ngresh teza dhe ti shesësh si fakte për lexuesin e kapluar nga ndjenjat e nacionalizmit që shqiptarizon dhe hënën - dhe ironikisht këto teza që dalin në konkluzione të tipit ''Roma ilire'', duke ndjekur gjeneologjinë e figurave mitologjike greke, duke lidhur emërtime në kohë dhe hapësira të ndryshme, ku në të vërtetë realiteti të orfon të kundërtën, e shprehur në mungesë trashëgimie materiale dhe kulturore? Ky lloj trajtimi më jep mua të drejtën të shes legjendën e Gjergj Elez Alisë si fakt të pakontestueshëm që plagët shërohen me lotë? Ndaj i nderuar bëni dallimin mes mitologjisë dhe shkencës historike, pasi absurdi lind pikërisht në këtë pikë.
    Po a ka me absurditete se ato qe keni besuar ju? Sipas jush perandori nuk eshte lakuriq pasi askush nuk flet, askush nga ata qe kane motivin "kujt i duket pa rroba edhte budall". Ndryshe nuk mund te shpjegosh kete budallallek masiv, ku askush nuk flet pasi merr rroge dhe ka bere 'punime' ne lemenj qe nuk kane qene te tille qe nga fillimi.

Ku i ke faktet ti mik? Deri tani nuk te kemi pare te thuash asgje perpos legjendes se 'perandorit qe nuk eshte lakuriq' qe e perserit me saktesi makine. Keto qe na tregon ti ne formen e kritikut, ne i kemi lexuar ne foshnjeri, per qejf dhe jo nga detyrimi.

Ku jane faktet? Ku eshte logjika? Se paku selxhuket qene me origjine Perse, njehere e nje kohe Aleksandri qe perandor edhe i tyre se u kishte marre cupen Perse per nuse. Ata e "trasheguan" sorren. I them sorre se Shqiponja nuk ndryshon fole, kurre! E ju, cfare jeni ju?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 21-07-2011 më 21:51

Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Në fakt ajo çfarë i mungonte tematikës për të plotësuar kuadrin perfekt ishte konspiracioni. Ideja e madhështisë romake nuk vdiq bashkë me Konstandinopojën. Veç Sulltanit që kopjoi perandorin bizantin, ekzistonin edhe shumë pretendime të tjera si ''trashëgimtar'' të Romës, këta ishin Cari i Rusisë edhe pasardhësit e Otonit, ndërtuesi i Perandorisë Romake të Shenjtë, te cilët qeverisën në qëndër të Gjermanisë derisa perandoria e tyre u shkatërrua nga Napoleoni. Në të vërtetë Moska inspironte të qënurit një Romë e tretë dhe trashëgimtare e Bizantit. Shqiponja detyrimisht që do përcillej nga Perandoria Bizantine siç u përcoll në të njëjtin kontekst edhe në Ballkan. Pse duhet ta dramatizojmë këtë rast, ose më saktë, masonizojmë?

Lërini anash komplotet dhe gjeopolitikën ruse për Ballkanin (sigurisht dhe pagat) kur diskutimi duhet të fokusohet veç tek simbolika e këtij simboli nga Bizanti pasi është kthyer në qesharak. Ose të paktën ndërgjegjësohuni që po e shtroni tematikën si diskutim paranojak kafenesh. Dhe më pas mos u ankoni për fshesat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 21-07-2011 më 21:37
    relata refero

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Uriel, mos flit pa lidhje:

Shiko tani, po sjell dhe një kopje më të madhe të një stemë goxha të rrallë. Ky është flamuri i njërës nga shumë familjet e aristoskracisë së lartë Europiane, jo pasanike ose UHNW sic quhet sot, por aristokrate. Këta u bënë Papë, kardinalë, arritën majat e majave. Shikoja simbolin mirë kësaj familjeje që u vu në krye të Vatikanit. Sheh ndonjë gjë të cuditshme ti për një Papë të mbaj këtë stemë ? Kjo është stemë Imperatoriale, nuk është stemë papale, edhe pse familja në fjalë u vu në krye të Vatikanit. Ti as mund ta imagjinosh dot se cfarë përmbante brenda e famshmja "Villa Albani", sepse shumë pak vetë i kanë ato libra që ilustrojnë se cfarë mrekullirash klasike kishin këta nga areali Pellazg.

Dhe një gravurë tjetër të heraldikës së Kastriota-Napoli.

Cfarë është ylli me 6 cepa Uriel ? Cdo ylli me 6 cepa në shqiponjën dy-krenare më të lartë me sfond ngjyrë ari që na paraqitet këtu ? Duhet të kesh teza jo të forta, por të ngjallësh ndonjë nga varri që ka jetuar ato kohë, ta torturosh e ti thuash që Skënderbeu qe një hic dhe shkabën e mori nga Serbët, sepse kjo shkabë na del kudo tek familjet fisnike Shqiptare, madje në format e saja më të fuqishme. Cfarë është ylli me gjashtë cepa ? Cdo ylli me gjashtë cepa në stemën e Kastriotëve Uriel ?

Kjo poshtë ndodhet sot në MET, New York. Flitet, flitet, se ka ardhur nga Qipro në vitet 637 ku po shpëtoheshin refugjatë që zbarkonin në Durrës për ti shpëtuar avancimit Arab. Edhe pse sot njihet me emrin "Albanian Treasures".

Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 21-07-2011 më 22:16
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Në fakt ajo çfarë i mungonte tematikës për të plotësuar kuadrin perfekt ishte konspiracioni. Ideja e madhështisë romake nuk vdiq bashkë me Konstandinopojën. Veç Sulltanit që kopjoi perandorin bizantin, ekzistonin edhe shumë pretendime të tjera si ''trashëgimtar'' të Romës, këta ishin Cari i Rusisë edhe pasardhësit e Otonit, ndërtuesi i Perandorisë Romake të Shenjtë, te cilët qeverisën në qëndër të Gjermanisë derisa perandoria e tyre u shkatërrua nga Napoleoni. Në të vërtetë Moska inspironte të qënurit një Romë e tretë dhe trashëgimtare e Bizantit. Shqiponja detyrimisht që do përcillej nga Perandoria Bizantine siç u përcoll në të njëjtin kontekst edhe në Ballkan. Pse duhet ta dramatizojmë këtë rast, ose më saktë, masonizojmë?

Lërini anash komplotet dhe gjeopolitikën ruse për Ballkanin (sigurisht dhe pagat) kur diskutimi duhet të fokusohet veç tek simbolika e këtij simboli nga Bizanti pasi është kthyer në qesharak. Ose të paktën ndërgjegjësohuni që po e shtroni tematikën si diskutim paranojak kafenesh. Dhe më pas mos u ankoni për fshesat.
    Ore ti, a je ne metro? Pse une ja dhashe shqiponjen e "Lagashit" masoneve Skoceze? Une i thashe Shteve te Bashkuara te Amerikes te adoptojne pikerisht ate pikture dhe jo modelin Gjerman, Austriak, Bizantin, Polak e me the te thashe per embleme zyrtare?

Une nuk them qe ka konsipracion. Te dhashe fakte. Po deshe te shikosh konspiracion shikoje, po nuk deshe mos shiko. Mos do te te tregoj edhe si te mendosh? Jo djale, perdor trurin tend. Eshte freee world.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 21-07-2011 më 22:11

Faqja 32 prej 47 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •