Close
Faqja 128 prej 148 FillimFillim ... 2878118126127128129130138 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,271 deri 1,280 prej 1475
    ♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    dhe qe te mos ti mbetet hatri as platos dhe solonit tend, ka vetem 7 kopje me te vjetra te 'tetralogies' 1200 vjet me vone se kur na paska jetuar ky plato i supozuar, dhe keto kane linje mendimi dhe stil shkrimi mesjetar.
    platoni per mua dhe per faktin(qe eshte kokforte) platoni eshte prodhim grek mesjetar.
    me fal qe ta bera pluhur atlantiden dhe pse keni qejf ta sillni ne shqiperi, por gerket e shpiken per veten e tyre(ne mesjete)
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Une po flas per jeten e Homerit e jo per iliaden...duhet ta dini biografine a Homerit per te depertuar pastaj tek iliada... perndryshe kot do mbeteni ne te njejtin vend pa levizur duke pritur trenin koti ...lol ...!
    nuk ka absolutisht asnje fakt te kete ekzistuar historikisht. eshte me real homer símpson.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 17-07-2011 më 17:21
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Viola.V Lexo Postimin
    nuk ka absolutisht asnje fakt te kete ekzistuar historikisht. eshte me real homer símpson.
    Na qenke ngaterruar si teper me filma te vizatuar
    E ke fjalen per homerin e simpsoneve apo per homerin e iliades...
    Si nuk paska ekzistuar Homeri?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Dodona pjes e misterit...

Viola, sa i perkete Homerit eshte ketu nje tem e veçante me duket, ....na nxjerre telashe ..mos na detyro t'ia nisim me nje tem te re; a ka egzistua Homeri apo jo, se, ketu eshte tjeter tem ne lidhje me Dodonen....nese ke diçka per te thene mire, perndryshe knaqu me leximet e te tjerve...kundershtimet tuaja ne model çati jane per tu fshire....prite moderatorin sa te vjen nga pushimet...

Sabotues e ngucakeq si ju ka plote... nuk kam çka te mesoj nga ju per Homerin...pusho pake...Dodona pjesë e misterit...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Viola, sa i perkete Homerit eshte ketu nje tem e veçante me duket, ....na nxjerre telashe ..mos na detyro t'ia nisim me nje tem te re; a ka egzistua Homeri apo jo, se, ketu eshte tjeter tem ne lidhje me Dodonen....nese ke diçka per te thene mire, perndryshe knaqu me leximet e te tjerve...kundershtimet tuaja ne model çati jane per tu fshire....prite moderatorin sa te vjen nga pushimet...

Sabotues e ngucakeq si ju ka plote... nuk kam çka te mesoj nga ju per Homerin...pusho pake...Dodona pjesë e misterit...
    nuk na the cilat perendi egjiptiane solli ne ilirik ymeri?
    hajde kreks, te pakten a e ke marre vesh ti dhe ca te tjere qe dodona eshte me e vjeter se ymeri.
    te te them dhe dicka tjetes, dodona ka qene orakull i transportueshem, pra ka nderruar vend.
    diku tjeter ne nje site shume serioz se ky ke te gjithe infot dhe citimet e autoreve.
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    nese zeusin na e solli ymeri pe egjipti. a nuk bie ca ne kontradikte me zojsat apo zeu?
    sa qef e keni egjiptin ju andej ? kreksi je egjiptas ti! nuk ka gje te keqe po te jesh lol.
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    nuk na the cilat perendi egjiptiane solli ne ilirik ymeri?
    Asnje fare. Perendite tona ne i kishim cuar atje qe ne parahistori te thelle, apo ne epoken e shkurter te akullit te evropes jugore Kur ne menyre zinxhirore gjithe popujt e europes u cvendosen thelle ne jugun e nxehte.

hajde kreks, te pakten a e ke marre vesh ti dhe ca te tjere qe dodona eshte me e vjeter se ymeri.
    Homeri apo odaxhiu nuk ka qene me i vjeter se odat e dodones, sigurisht qe homeri i takonte ritit te vjeter te Uranit dhe si i tille ishte urith, apo i verber ritualisht. Por ky ngja egjipti nuk solli asgje qe nuk kishte shekuj me pare ketu.

te te them dhe dicka tjetes, dodona ka qene orakull i transportueshem, pra ka nderruar vend.
    Ne fakt jo. Varret nuk luhen.

diku tjeter ne nje site shume serioz se ky ke te gjithe infot dhe citimet e autoreve.
    Ka cka s'ka ne internet. Por disa gjera nuk rrotullohen sipas qefit.
    Dodona kishte simotrat e saja si ne egjipt ashtu dhe ne te famshmen oaze te Siwes.
    E cila kur u mor vesh cka eshte dhe c'kuptim ka, mbi te u shti me artileri.

nese zeusin na e solli ymeri pe egjipti. a nuk bie ca ne kontradikte me zojsat apo zeu?
    sa qef e keni egjiptin ju andej ? kreksi je egjiptas ti! nuk ka gje te keqe po te jesh lol.
    Egjipti eshte toke e races se bardhe, kryesisht pellasge. Nuk ka gje te turpshme te jesh nga egjitpti per aq kohe sa nuk je me origjine aziat grekomulat sirie. Sepse dhe te tille banonin ate vend ne shumice. S'ka gje te keqe te thuash jam nga Aleksandria sepse ate qytet poashtu e themeluan Leket. Dhe ne ate qytet ruhej menyra jone e jeteses akoma me mire se ketej ne vendlindjen qe kishte pllakosur ideologjia dhe demagogjia, shpifesia, pabesia, babezia e paftyresia e intriges se gjenit aziatik.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    ...
    Ne fakt jo. Varret nuk luhen
    ....
    Nëse orakulli është ndërtuar pranë varreve, shenjtëria e këtyre të fundit duhet të ketë qenë në lartësinë më të madhe.
    Kam një mendim spekulativ, që në ato varre preheshin prijësit e grupit të ardhur nga Atlantida, dhe orakullli është ndërtuar fill pas mbërritjes së tyre.

Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    pra po thua qe homeri nuk solli gje nga egjipti, epo kete thashe dhe une.
    sa per orakullin, ai ka qene i levizshem, ne rast se kercenohej, ka shume te ngjare te jete dhe sot diku.
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Kam një mendim spekulativ, që në ato varre preheshin prijësit e grupit të ardhur nga Atlantida, dhe orakullli është ndërtuar fill pas mbërritjes së tyre.
    Prijesit e Atlantides, apo sic quhen ndryshe; Masters of Wisdom, pas kataklizmes u ndane ne 3 vende: 1. nje pjese e tyre ne Egjiptin e Lashte, 2. nje pjese ne Tibet, 3. nje pjese ne Indi, kjo me qellim qe te rikrijonin perseri rracen njerezore (meqe ra fjala rracen me mosmirenjohese qe ekziston do thoja). Tani nese do t'a zhvendosesh Shqiperine ne Egjipt, Indi ose ne Tibet, ka mundesi te dale ajo e jotja, tjeter zgjidhje nuk shoh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 19-07-2011 më 13:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •