Close
Faqja 138 prej 148 FillimFillim ... 3888128136137138139140 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,371 deri 1,380 prej 1475
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    kush e fshiu poemen e ovidit? keta qe postojne ketu dine te tere anglisht

nuk eshte thjesht letersi

e kisha te lehte ta sillja latinisht, epo shqip nuk kam kohe.

s'me paguan njeri te perkthej.
    dhe une qyl kam perkthyer ca si teper, dhe per kete forum, dhe si shperblim kam marre ban te perhershem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 29-06-2012 më 18:15

Billy Joe, përshkrimin më të mirë të shqytit të Buajve e ka dhënë Pilika në librin e tij.
    Kjo më poshtë është vetëm një ilustrim me gabime, ndërsa te libri gjendet versioni i saktë.

24.Cane Koronasi (shek.XVI), letrar arbëresh nga ishulli i Zakinthit, në një vepër të vet (tetor 1519), të shoqëruar me plot riprodhime dëshmish të lashta mbi bëmat e kapedanit himarjot Mërkur Bua midis viteve 1495-1517, shpall se gjinia e këtij dhërmiasi jo vetëm rridhte, bark pas barku, drejtpërdrejt “nga mbreti Pirro... dhe Antinou epirot”, por ai kishte trashëguar një shqyt të vetë Pirro Molosit, katër gjarpërinj të blertë, të shtrënguar prej një dore mbi një fushë të kuqe të errët – të paktën qysh para shekullit IV të erës sonë. Pikturën e përpiktë, me ngjyra, të kësak relike mijëvjeçare, ai e përcjell me shënimin italisht;
    25.”Stemën e katër bullave me dorën e mbante së lashti mbreti Pirro dhe të gjithë ata që ishin nga fisi i vërtetë i tij”. Ky thesar origjinal, - që pasuron me një të dhëne të re biografin e Molosit tonë në veçanti dhe të aiakadëve (aiakasve), në përgjithësi, krahas historisë së Epirit – ruhet për fat të mirë krejt i pacënuar, në qytetin e Torinos (ruajtur brez pasbrezi deri më 1519).

Duke i qëndruar temës...
    Gjithë këto lokacione mund të përfshihen brenda një hapësire më të vogël nga sa mund të mendohet.
    Nëse e dhëna e Polivios është e saktë, duke pretenduar se qyteti Butoj është Budva; si mund të jepet kjo e dhënë duke anashkaluar qytete të tjera më të mëdha si pika referimi? Psh, Epidamni ishte më pak i njohur se Budva?!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga baaroar Lexo Postimin
    Billy Joe, përshkrimin më të mirë të shqytit të Buajve e ka dhënë Pilika në librin e tij.
    Kjo më poshtë është vetëm një ilustrim me gabime, ndërsa te libri gjendet versioni i saktë.

24.Cane Koronasi (shek.XVI), letrar arbëresh nga ishulli i Zakinthit, në një vepër të vet (tetor 1519), të shoqëruar me plot riprodhime dëshmish të lashta mbi bëmat e kapedanit himarjot Mërkur Bua midis viteve 1495-1517, shpall se gjinia e këtij dhërmiasi jo vetëm rridhte, bark pas barku, drejtpërdrejt “nga mbreti Pirro... dhe Antinou epirot”, por ai kishte trashëguar një shqyt të vetë Pirro Molosit, katër gjarpërinj të blertë, të shtrënguar prej një dore mbi një fushë të kuqe të errët – të paktën qysh para shekullit IV të erës sonë. Pikturën e përpiktë, me ngjyra, të kësak relike mijëvjeçare, ai e përcjell me shënimin italisht;
    25.”Stemën e katër bullave me dorën e mbante së lashti mbreti Pirro dhe të gjithë ata që ishin nga fisi i vërtetë i tij”. Ky thesar origjinal, - që pasuron me një të dhëne të re biografin e Molosit tonë në veçanti dhe të aiakadëve (aiakasve), në përgjithësi, krahas historisë së Epirit – ruhet për fat të mirë krejt i pacënuar, në qytetin e Torinos (ruajtur brez pasbrezi deri më 1519).

Duke i qëndruar temës...
    Gjithë këto lokacione mund të përfshihen brenda një hapësire më të vogël nga sa mund të mendohet.
    Nëse e dhëna e Polivios është e saktë, duke pretenduar se qyteti Butoj është Budva; si mund të jepet kjo e dhënë duke anashkaluar qytete të tjera më të mëdha si pika referimi? Psh, Epidamni ishte më pak i njohur se Budva?!!!
    budva e malit te zi nuk ka artefakte me te vjetra se shekulli i 5 para krishtit.

sigurisht epidamni eshte me i njohur dhe me i vjeter se budva(budua, qytet ilir), epidamni eshte me i vjeter se roma lol

me photo shop une bej po te dua dhe 10 gjarperinj ne ate doren.

ps. ca bue te vonshem i sherbyen dhe sulltanit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 29-06-2012 më 19:08

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga baaroar Lexo Postimin

Duke i qëndruar temës...
    Hah. Keto jane bulla ose bo_lla. Dikush ka punuar me fantazi per te bere Bollen Buall dhe me Brire. Me mijevjecare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 29-06-2012 më 19:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    baaroar nese butoj eshte budva, dodonen sipas teje dhe polivios e ke poshte finiqit, dmth aty ku e kane vene greket, por ajo eshte dodona e pirros, jo e verteta.

shume autore thone eshte tomarus, por cili tomarus, ky i joni apo ai i grekeve? i joni eshte me i lashte, dodona greke s'perputhet aspak si terren me cfar thone autoret antike, tomori jone po.

nese s'gaboj ke shkruar dikur, dodona s'mund te jete jashte kaonise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 29-06-2012 më 19:34

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    "I have already shown how Hermes or Tet resolves into Dod or Budha, the Son-God, as worshiped at Dodona or Bodona: and how the Greek Zeus, the Scandinavian Ymer, and the Aryan Yima are the same personage." f.160 A. Crawford (Earl of)

"Kam treguar se si Hermes ot Tet kthehen ne Dod ose budha, Biri-Diell, qe venerohet ne Dodone ose Bodone; dhe se si Zeusi Grek, Ymeri skandinav dhe ariani Yima jane i njeti personazh."

Ndonje ide ndonjeri?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 29-06-2012 më 19:42

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Per mendimin tim identifikimi i kesaj pikture nuk duket korrekt. Personi i paraqitur ngjan nuk ngjan te jete Kadmi, por djali i Akilit, Pirro duke shkaterruar tempullin e Apollos.

Hipoteza qe kam hedhur e me lart eshte se Fieri, i cili ne kohet e lashta mbante emrin Apolon dhe Bulis eshte Buthoe i Enkeleaneve, pasi sipas Cabejit enkeleanet e lshte para se te perqendroheshin ne Oher/Lychnis jetonin ne hinterlandin e Apollonise.
    ka te pakten qe nga epoka e bronxit qe perreth liqenit ishin enkelejte dhe desaretet.

selca eshte qe nga shekulli i VI para krishtit, 5 varre monumentale tregojne famen e pelionit ku ka jetuar mbreti ilir klit.

kalaja e pogradecit datohet ne shekullin e V para krishtit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 29-06-2012 më 19:49

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    nese s'gaboj ke shkruar dikur, dodona s'mund te jete jashte kaonise.
    Nuk eshte. E di edhe qe harta qe solla e shenjon Dodonen ne Sul.
    Po problemi kryesor mbetet- cfare perfaqeson Dodona? Pse u zevendesua nga orakulli gjarper i Delfit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 29-06-2012 më 20:06

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2012
    Postime
    199
    Kam pytje edhe pse ska lidhje me temen , ne lidhje me kete foto qe majtas ky mban shqiponjen i.Cesar , ne mes Aleksandi i madh ?
    Nga viti 1500 eshte , kam edhe linkun e piktorit .
    http://1.bp.blogspot.com/-ame3Ax_wsF...0753a92d91.jpg

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Nuk eshte. E di edhe qe harta qe solla e shenjon Dodonen ne Sul.
    Po problemi kryesor mbetet- cfare perfaqeson Dodona? Pse u zevendesua nga orakulli gjarper i Delfit?
    sipas mitit zeusi dergoi dy shqiponja te fluturonin rreth botes ne drejtime te ndryshme, dhe u takuan ne delfi, ku ishte kerthiza e botes, te cilen e ruante dragoi piton,i cili u vra nga apollo.

jane pikerisht dy shqiponjat tek foto me lart qe postova, prandaj thashe qe ai duket apollo dhe jo kadmi, por mburoja eshte e si e akilit....dime qe apollo ishte trojan-dardan. c'ne me ate mburoje!

tek tema tende e dodones kam postuar nje monedhe....dodona, shqiponja eshte nje, ne krye te lisit.
    ka dhe dy poshte aneve.
    foto poshte kerthiza e botes(mund te jete fallco, por mjafton si ide)

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=904
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 29-06-2012 më 20:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •