Dodona pjesë e misterit të trashëgimisë së vjedhur

Tema: Dodona pjesë e misterit të trashëgimisë së vjedhur

1. Maska e Viola.V

Viola.V said:
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Si e ben apo si behet grek ky njeri. Me c'formule? Sepse ne boten romane greci i thuhet emathise e emathia eshte pjesa qendrore e arberise.
    ---

1. Pyes sepse dihet mirefilli se greket nuk kane ofiq kardinalesh.
    2. Pyes sepse nuk e di qe greku te ket besim ne kishen ariane,
    3.Pyes sepse nuk di si ti vej greku te birit emrin shqiptar Besarion
    [fjala bese eshte ekskluzivisht shqipe ndersa emerformimet si bes-art e bes-arion piskasin une jam shqiptar]
    Eshte shume provokative te mesojme... -kur ka pasur grekorthodoksia mulate Kardinal qe u intereson literatura marciane e sidomos ne vitin e migrimit masiv te parise dhe fisnikerise shqiptare te ndjekura nga hordhite turke te percjellura pikerisht nga vasalet e tyre besnik grek dhe serb?
    ky vasilis bessarion(í pelqenin egjiptianet ketij, prandaj ka kete mbiemer) ka lindur ne verilindje te anatolise ne detin e zi dhe ka qene patriark i konstantinopojes, pra ka qene grek, mos harro ku fut hundet kisha, cdogje masakrohet, tjetersohet.
    titullin kardinal e mori ne itali.
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

2. Maska e Viola.V

Viola.V said:
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Se mos ka ndonje habi tek bombardimi i vesheve me termin grek kur vete Anglia e krijoi si te tille ne shek e 19-te. Megjithate do ju lutesha ti qendronit temes qe eshte per Dodonen dhe jo Homerin apo Ymerin.
    shume e drejte. tema eshte e dodones, por ja hedh kreksi nje gur ne lume dhe...
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

3. Maska e Viola.V

Viola.V said:
    bese me bessarion mund te jete nje koincidence, une e di egjiptian, ne anatoline verilindore s'besoj qe ka patur shqiptare, as arberi nuk ishte.
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

4. Maska e ajzberg

ajzberg said:
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Ja c'kane kerkuar kaloresit templare te Tomarus ! shpellen ku ka qene orakulli i Dodones !

The Oracles of the classical world were often associated with groves; the Grove of Dodona at the foot of Mount Tomarus was dedicated to Zeus and based around an ancient evergreen oak (Ilex), the priestesses of this grove were believed to receive their oracular messages from the birds inhabiting the tree, and were thus called the pleiades ('doves'). Sounds like possible Bohemian Grove activity. Grovers out in the woods receiving oracular messages from the owls?....bohemian grove(shpella bohemiane) lidhet pak a shume simbolikisht me washington dc dhe scottish rite lodge.

Plejadat e ketij orakulli, ne gjuhen e lashte epirote(shqipe) ne fakt eshte dykuptimshe, pellumbesha dhe plaka, lidhja etimologjike eshte e lehte.

pleiades=pellumbeshat-plakat

Herodotus: A sketch of the life of Herodotus. Chio. Euterpe. v. 2. Euterpe ...
    Kjo eshte kisha e templareve ne Portugali per te cilen flet Barat,ajo gjindet ne qytetin e Tomarus duke nisur nje vije nga qendra e kupoles se kishes se Shen Sofise ne Stamboll ,vija kalon neper Shqiperi pastaj ndan qytetin e Vatikanit ne gjysem dhe perfundon ne kishen e templareve........
    Fotografitë e Bashkëngjitura
    Dija eshte injorance e mesuar.....

5. Maska e baaroar

baaroar said:
    Ka ndonjë referencë nga mitet apo nga burime të tjera mbi lidhjen Dodona-Bota e Hadesit?

6. Maska e ajzberg

ajzberg said:
    Interesante eshte vija e nisur nga piramida e Keopsit deri ne Stonehenge..............
    Fotografitë e Bashkëngjitura

7. Maska e ajzberg

ajzberg said:
    Vija e dyte djathtas, qe kalon neper Shqiperi me duket interesante per ven ndodhjen e Dodones..

8. Maska e ajzberg

ajzberg said:
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Ka ndonjë referencë nga mitet apo nga burime të tjera mbi lidhjen Dodona-Bota e Hadesit?
    Ne HADES u fut dhe doli Odiseu ,ai foli me njerez te vdekur,nderkohe dhe ne Dodone nepermjet priftereshave mundet te lidheshe me njerezit e vdekur.........

9. Ne-gjati said:
    Mirëmbrama meqe me intereson Dodona po kyqem ne diskutim jam kuriozitar te di sa me shume mendimet e te tjerve ,nje mik deshifron vendin e ndodhjes se qytetit pellazg te Dodonës ne baz te kordinatave te cilat ju ajzberg i keni paraqitur ,ai identifikon kete rejon duke i perdorur dhe numerologjine e shprehur ne distanc te vendit nga Ekuatori .Per shembull Dodona ka numrim karakteristik 4444,444km nga ekuatori dhe piramida e cheopsit 3333,333 km .
    Ai ka argumentuar per shume vende te kesaj treve dhe ne veqanti i jep rendesi Lugines se lumit Vjosa prej kufirit me Greqin e gjer ne fund aty ku derdhet ne det .Naten.

10. Maska e ajzberg

ajzberg said:
    Citim Postuar më parë nga Ne-gjati Lexo Postimin
    Mirëmbrama meqe me intereson Dodona po kyqem ne diskutim jam kuriozitar te di sa me shume mendimet e te tjerve ,nje mik deshifron vendin e ndodhjes se qytetit pellazg te Dodonës ne baz te kordinatave te cilat ju ajzberg i keni paraqitur ,ai identifikon kete rejon duke i perdorur dhe numerologjine e shprehur ne distanc te vendit nga Ekuatori .Per shembull Dodona ka numrim karakteristik 4444,444km nga ekuatori dhe piramida e cheopsit 3333,333 km .
    Ai ka argumentuar per shume vende te kesaj treve dhe ne veqanti i jep rendesi Lugines se lumit Vjosa prej kufirit me Greqin e gjer ne fund aty ku derdhet ne det .Naten.
    Kjo qe solla une eshte e rastesishme ,thjesht duke pare qytetin e Baalbekut,ndersa miku yt dhe i imi eshte i madh