Close
Faqja 28 prej 148 FillimFillim ... 1826272829303878128 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 1475
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Po c'lidhje ka Kadmi me liturgjine Pellasge te Genezes aman?
    Kete pyetje ma drejton mua apo historianeve greke te lashtesise?

Citim Postuar më parë nga Baptist
    Po jane mbi 25 shekuj diference mes krijimit te pellasgeve pasojes te Bolles dhe rendit te Pellumbeshave dhe ardhjes se Adamit Ilir.
    Tani pse pikerisht pellasget pasonjesit e kultit te gjarperit u bene ilire te Kadmit eshte e vetkuptueshme.
    Perseries pyetjen. Ti quan Pellazget autoktone dhe Iliret te ardhur nga raca fenikase "aka palestineze" e Kadmit?

Por ne se Kadmi qe Adami (njeriu i pare) dhe Ilir, i bie qe Iliret jane me te lashte dhe te ardhur(mbjelle) ne Ballkan nga Afrika/Lindja Mesme. Per t'i qendruar strikt citimeve, po pranoj te mbjelle nga "Afrikani" ne token Ballkanike prej pluhurit te dhembeve te dragoit te ujit. Tani networku/civilizimi sikur qe Pellazg, jo? (Apo civilizimi qe Hitit, kurse gjeneza ilire qe afrikane-dragoniane.)

Pyetja edhe me themelore qe kam shtruar qe ne fillim te debateve qe kemi kembyer. Kush jane Pellazget, dhe cilet jane Hylliret/Iliret?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 18-02-2007 më 22:56
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Kete pyetje ma drejton mua apo historianeve greke te lashtesise?
    Me duket nuk pash ndonje historian grek te lashtesise ne kete mes!
    Perseries pyetjen. Ti quan Pellazget autoktone dhe Iliret te ardhur nga raca fenikase "aka palestineze" e Kadmit?

Por ne se Kadmi qe Adami (njeriu i pare) dhe Ilir, i bie qe Iliret jane me te lashte dhe te ardhur(mbjelle) ne Ballkan nga Afrika/Lindja Mesme. Per t'i qendruar strikt citimeve, po pranoj te mbjelle nga "Afrikani" ne token Ballkanike prej pluhurit te dhembeve te dragoit te ujit. Tani networku/civilizimi sikur qe Pellazg, jo? (Apo civilizimi qe Hitit, kurse gjeneza ilire qe afrikane-dragoniane.)

Pyetja edhe me themelore qe kam shtruar qe ne fillim te debateve qe kemi kembyer. Kush jane Pellazget, dhe cilet jane Hylliret/Iliret?
    Sa pyetje pa lidhje dhe pa kurrfare logjike? Ku e zbulove ti origjinen e fenikasve se per cudi historianet nuk pajtohen dhe as kan ardhur ne ndonje perfundim te kenaqshem ne lidhje me origjinen e fenikasve. Na trego te lutem she shumica e studiuesve nuk pajtohen as se i takojne popullit semit.

Na trego se pari kush ishin fenikasit, prej nga vinin, pse vinin ku perfunduan, kush eshte populli qe trashegoi origjinen prej tyre?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mos ke qene gje ne Finiq ti vllaqko ne vitet e kjametit ku u shiten te gjitha apo ben pytje retorike ? Edhe din nga nuk kan ardh Fenikasit edhe nuk din nga jane.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga BARAT
    "...e njejta fytyre e njejta rrace"..si te duket si pergjigje?

..per punen e nje profecie te Nostradamusit ne lidhje me shqiptaret, ose me sakte te disa vargjeve te tij ku citohet se "kuajt e drites se shqiptareve do ta habisin serish Athinen"....nese dikush do te mundte te sillte material me te bollshem ne lidhje me kete gje besoj se do te ishte ndihmuese per temen.
    Persa i perket zhdukjes se etruskeve dhe profecive te tyre, ata thjesht ndoqen cikiin e Tokes, pra kuptuan se era e tyre perendoi dhe u dhane mundesine te tjereve...por kjo s dmth qe u zhduken njehere e mire..
    Kam une dicka ne lidhje me kete qe thua ti per Shqiptaret nga Nostradamus vetem se jo tekstualisht e njejta. E kam dhe ne frengjisht dhe ne anglisht:

Au grand marche qu'on dit des mesongers
    De tout torrent &champ Athenien
    Seront surpris par les chevaux legeres
    Par Albanois, MArs Leo Satau versien

Ndersa teksti ne anglisht eshte ky:

In the great market called of the liars
    Which is all torrent and Athenina field
    They shall be surprised by the light horses
    of the Albanese, Mars in Leo, Saturn in Aquarious

Meaning: Athens shall be overrun by Albanians

Gje qe do te thote se Athina do pushtohet/shkretohet nga Shqiptaret. Ne te njejten kuatrene ka dicka me shume dhe per Italine ku perseri rroli i shqiptareve eshte i permendur qarte po kjo ska rendesi. Sbesoj se eshte shume i qarte po skisha material me shume per kete.

Citim Postuar më parë nga Barat
    Shpellat dhe malet ....saktesisht te lidhura me boten e orakujve.
    Do te shotja edhe elementin fluid, ujin si primar por edhe te tjere.
    Figurat tona mitologjike jane te lidhura te tera me malet dhe nje pjese e mire e tyre edhe me liqene e burime.
    Vlen per tu theksuar se sot jeton ne Shqiperi ne male e fshatra te caktuar nje mentalitet identik si ai i mijera vjeteve me pare ne lidhje me respektin ndaj shpirtrave si zana ora hija gjarprinj qe s eshte mire te vriten be mbi gure e mbi male etj...prove e prejardhjes se padiskutueshme nga nje civilizim si ai permendur ne postimet e mesiperme
    BINGO Barat Sdo kishte qene me i sakte se kaq. Skane rendesi shume malet po kane shpellat dhe sidomos gjarperinjte. Di njeri nese dhe ne cfare zone te Shqiperise ekziston ndonje kult gjarperi dhe pse? (Se di pse kam nje dyshim per Tomorrin. Me kujtohet nje histori per nje memec qe jetonte ne nje shpelle ne Majen e Shpiragut dhe qe ne dimer ulerinte nga i ftohti. Kam qene i vogel kur e kam degjuar kete histori per here te pare ne nje eskursion ne Berat dhe memeci kishte disa vjet qe kishte vdekur por kur pyeta sesi kishte jetuar dhe si nuk kishte vdekur nga uria me kujtohet si sot pergjigja e nje plaku qe tha: Urine ja shuajne gjarperinjte e shenjte te Tomorrit. Dhe ne fakt memeci vdiq nga i ftohti.)

Just my two cents...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nuk pe ndonje historian te lashtesise? Nuk besoj mos kesh lexuar ndonjehere per Spartet qe mbine nga dheu prej dhembeve te bluar nga Kadmi te dragonit me porosi te Athines? Nuk paske lexuar ti qe Kadmi rrjedh nga Agenori, mbreti Thebes? Apo kesaj radhe nuk te intereson qe ta lashe Theben jasht Ballkanit. Ku e do ti te jete kjo Theba ne ate sistemin tend kontradiktor multicentrik? (Hidhi i sy Apollodorit, Dinonisit te Siqilise e nja e dyzine tjeter qe po pertoj t’i rreshtoj).

Cfare te dogji Baptist? Pyetjet kane lidhje ....me teorine tende dreteshkurter. Ti shkruan qe Kadmi eshte Ademi, i pari njerezimit (dhe jo i pari pas permbytjes se fundit). Ne nje teme tjeter ke shkruar qe Kadmi eshte i ardhur gjithashtu (jo Ballkanas), eshte ai qe sjell alfabetin dhe qe udhehoqi Iliret. (pra i kohes se Ilireve). Po prap, je ti shkruan qe pellazget jane civilizimi me i lashte, me shkrim, kendim etj etj. Keshtu qe Kadmin ti na e nxjerr Pellazg nga lindja edhe udheheqes/baba te kombit Ilir (bashke me Harmonien sigurisht) qe trashegoka kulturen pellazge te ardhur nga Lindja. Po te pranoj kete, nuk kam asnje problem te panoj se Greket e sotem jane pellazge te Lindjes qe erdhen me vete dhe qyteruan racat Ballkanike!

Shkruhet qe Dardani gjeti popullate autoktone ne zonen ku u ndertoi me pas Dardanine dhe Ilirine. (Merite e Kadmit apo Dardanit?) Cfare lloji qe kjo popullate autoktone e gjetur, Pellazge, Ilire apo dicka tjeter? Cfare lloji qe popullata e Dardanit? Ilire, Pellazge, apo dic tjeter?

Tjeter, cfare ishin Atlantasit : Pellazge apo Ilire? Cilet jane Iliret ne raport me Pellazget? Kjo eshte te shkoqitesh historine mik, jo te arrish ne maje te kulles se Babilonise me aeroplan letre.

PS. Ka bere nji pyetje Genesis aty lart. Si te duket, me apo pa lidhje? Apo Phoenix-i jot bie ne Indi?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 19-02-2007 më 09:07
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Gjerat jane shume me te ngaterruara se kaq. Ne e shohim historine sikur kemi qene vetem. sikur nuk ka ekzistuar askush dhe asgje pos neve dhe dikur pales qe tani e quajm grgeke pa merite. Harrojme plotesisht faktorin e trete ka ekzistuar edhe nje popull i trete mes ketyre dy grupeve. Ky eshte shkrire dhe plotesisht mes ketyre dy partive por u ka dhene te dy paleve, gjen dhe kulture te veten poashtu edhe ca vecori gjuhesore tani pothuaj plotesisht te zhdukura.

Pse jane pyetjet tua palidhje?

Por ne se Kadmi qe Adami (njeriu i pare) dhe Ilir, i bie qe Iliret jane me te lashte dhe te ardhur(mbjelle) ne Ballkan nga Afrika/Lindja Mesme.
    E po nuk i bie. Keto jane konkluza shume naive dhe te pabazuara plotesisht.
    Sipas teje paska ardhur Kadmi nga Afrika apo nga Lindja e Mesme?
    Si behet Kadmi njeriu i par ilir?!! Prej nga e nxjerr kete konkluze?
    Si behen iliret me te lashte se pellasget?
    Kadmi nuk arriti te bej asgje me popullin "ilir" ai thjeshte riestabloi kultin e ketyre pellasgeve te vjeter qe pasonin Demiurgun, ndersa djali i Hermiones u be eponim i ilireve te mevonshem. Dhe keta pellasge, ky grup qe kish lidhje me kultin e gjarperit filluan te quheshin ilire me kohe. Me cka i ben Afrikane ti keto fise pellasge? Prandaj pyetjet ne vazhdim, lere qe jane te pakuptimta por jane te marra plotesisht.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mos kaperce trungjet qe te merresh me gjethet.

Postet dhe teorite tua nuk i kam shkruar une. Tjeter gje ne se dikush shkrun per ty dhe ndaj nuk te kujtohen. Nuk e bera une Kadmin Lindor/Afrikan etj. por ti. Nuk i zhduka une popujt e trete, por ti me teorine tende qe pellazget shtriheshin gjithandej. Nuk i kam cuar une pellazget ne Siri, Persi, e Indi.

Une, nderkohe ngita pyetjen se te c'natyre qene keta popuj te trete te Ballkanit(te cilet nuk i kishte permendur njeri gjer me sot), te c'natyre ishin Dardanet, te c'natyre ishin greket e sotem (jo Grate- greckoi te lashte) qe t'i japim gjithsecilit meritat. Sic e sheh jam nga te paktet qe po e mbaj temen te lokalizuar ne nje rajon dhe jo neper gjithe globin!

Une mendoj se ai populli qe gjeti Dardani (i Teukrit) qe pellazg dhe Atlandidas, ndersa Dardani dhe Troja jo. Ti si e hedh poshte kte hipoteze?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Une mendoj se ai populli qe gjeti Dardani (i Teukrit) qe pellazg dhe Atlandidas, ndersa Dardani dhe Troja jo. Ti si e hedh poshte kte hipoteze?
    Une nuk deshiroj ti nxjerr pellasget si atlantidas me cdo kusht, une as qe e di nesa ka ekzistuar ndonjehere nje popull me kete emer.

T
    eshte shtylla qiellore (A)T - La(as) eshte guri.
    Me vone figure e kokes se kaurrit

Por nese duam qe me cdo kusht ti shpallim pellasget atlantidas ateher duhet te bejme nje hipoteze shume te guximshme. T'i quajme Keftet Atlantidas. Ishujt jonik dhe gjithe cka e rrethon Kreten te jene mbeturina te larta te tokes se quajtur Atlantide ne legjende; terren tani i mbuluar me uje. Rrudhja Dinarike e mbeshtete kete, sepse sa me shume qe rrudhet veriu, jugu humbe lartesine mbidetare dhe fundoset gradualisht nen uje...
    Athinasit e stermocem kan qene ne lufte per pavaresi nga Kreta. Kjo i ben ata poashtu te mos i takojne trungut te atlantidasve. Nese dardanet mbeten poashtu jasht kesaj gjinie. Athenasit iu shmangen kesaj lufte dhe nuk moren pjese nee sagen kunder trojes.
    Jo , tento ti pajtosh ti keto. Dihet fare mire qe Athenasit ishin nga pellasget me te vyer dhe kete s'mund ta mohoje askush. Por kendveshtrimi yt i ben jo-pellasg te dyja palet. Ose perkundrazi i ben pellasg edhe dardanet edhe athinjotet.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Darius
    BINGO Barat Sdo kishte qene me i sakte se kaq. Skane rendesi shume malet po kane shpellat dhe sidomos gjarperinjte. Di njeri nese dhe ne cfare zone te Shqiperise ekziston ndonje kult gjarperi dhe pse? (Se di pse kam nje dyshim per Tomorrin. .....)
    Nuk eshte vetem Tomorri apo Berati eshte tere Shqiperia qe e ka kete kult. Pasatj femrat e Epirit dhe te Ilirise njiheshin si kultivuese te gjarperinjve ku kishte raste qe keta te fundit i ushqenin edhe me qumesht gjiri. Persa i perket shpellave, orakulli i Delfit ka nje te tille prane dhe ne shpella jane kryer ritualet e parashikimit ose te kalimit ne trans....dhe meqe jemi te ky i fundit a e ke pyetur veten nese ka njerez qe kalojne ne kete gjendje ne ditet e sotme?
    Pastaj ti do te dish per shpellen qe eshte ne Tomorr, dhe per gjarperinjte e shenjte, por me duket se po harron nje detaj te rendesishem orakullin ose orakujt...ata ku vajten?

Genesis
    Ne Kroaci jane gjetur gjithashtu shpella Ilire shume te vjetra, ku thuhet se i perkasin kultit te Aferdites me duket. Do kerkoj me teper te gjej informacion po qe.
    Barat, perseri un e kuptoj ate qe thua, po perse i erdhi fundi epokes Etruske ? Per te hypur "same face same race" ne krye ?
    Po eshte e vertete qe jane gjetur dhe jane konsideruar dritare qe hedh drite ne historine e Ballaknit. Ne to kryheshin rituale ilire per nder te Dionisit, ku perdorej vera me teprice, orgjite, statujat falike etj
    Nuk ka asgje per te kuptuar...ashtu si nuk kuptohet zhdukja e majave e inkasve dhe e te tjereve para tyre...cdo gje ka kohen e vet dhe ky eshte edhe cikli universal..

Citim Postuar më parë nga BARAT
    Persa i perket shpellave, orakulli i Delfit ka nje te tille prane dhe ne shpella jane kryer ritualet e parashikimit ose te kalimit ne trans....dhe meqe jemi te ky i fundit a e ke pyetur veten nese ka njerez qe kalojne ne kete gjendje ne ditet e sotme?

Pastaj ti do te dish per shpellen qe eshte ne Tomorr, dhe per gjarperinjte e shenjte, por me duket se po harron nje detaj te rendesishem orakullin ose orakujt...ata ku vajten?
    Natyrisht qe ka njerez qe kalojne ne kete gjendje ne ditet e sotme pavaresisht qe te tjeret qe jane larg perceptimit te kesaj gjendje ja vene emrin si rezultat i halucinanteve.
    Ndersa per shpellen nuk pyeta kot dhe nuk po harroj asnje gje. Kur me permend orakullin ose orakujt kujto ekzaltimin tim kur me ne fund dikush permendi Agarthan. Kujto dhe cfare thashe per traditen dhe mesimet... nuk humbi, nuk u zhduk, thjesht nderroi realm!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •