Close
Faqja 118 prej 139 FillimFillim ... 1868108116117118119120128 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,171 deri 1,180 prej 1386
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-04-2011
    Postime
    394
    si duket ne mes te shqiptareve paska edhe taleban me mjekra cjapi qe e rezikojne teritorin e shtetit shqiptare ,bejne mire qe institucionet te marin masa dhe ti varin neper kryqe sepse vetem keshtu shpeton shteti shqiptar nga coptimi qe vjen si pasoje e nje grupi te vogel ekstremist e terorist ortodoks

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anėtarėsuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikė
    Postime
    251
    Ca esht ky regjistrim etnik ere se nuk po e mar vesh ca i duhet pollos per regjistrimin etnik.
    Imagjinoheni te bej gjermania regjistrim etnik .... atje ke tre million turq, po franca qe ke african en mas ..... se tjetri nga zimbabveja ka pashaport franceze ti thona ata po etnia "zimbabve" ca behet pastaj do ngrihet minoriteti zimbabves do kerkoj te drejta.

Nuk po e mar vesh mir se ca po behet andej .... po sala qe hiqesh atdhetar i kaloj fare kufijt, me keq akoma .....

nese ujku mjegull do

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    akoma kjo marrezia e regjistrimit???
    se si mund te vetedeklarohet etnia akoma nuk e kam kuptuar.

une do deklaroj se i perkas etnise sioux te indianeve te amrikes veriore.
    vellai im do thote se eshte masai.
    babai im nga ishujt faroe.
    nena ime tai.

kush e di sa e i besueshem do dali ky regjistrim i etnise kur dy vellezer te dalin sikur jene dy etni te ndryshme.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Une kam ndryshuar pak mendjen ne lidhje me kete regjistrimin...Nje fare regjistrimi do ishte mire te kryhej dikur, ka kohe qe (me sa di) nuk jane mbledhur info te tilla demografike. Problemi eshte tek vete-deklarimi i etnise, jo se kjo ka dicka te keqe ne vetvete, ne fakt edhe ky mendoj se *mund* te jete problem vetem ne nje zone te caktuar dhe jo i shumeperhapur.

Kur them *problem* e kam fjalen se mund te deklarojne dicka tjeter....Dmth nuk eshte momenti me *ideal* per te regjistruar, mirepo per kaq shume vite ne Shqiperi asnjehere s'ka qene momenti ideal. Eh...Sdq., ne kushte ideale, si me thene, vete-deklarimi s'ka asgje te keqe: psh ne rastin qe nje person ka nenen te nje etnie dhe babain te nje tjetre (dhe une njoh plot raste mes miqve te mi) eshte plotesisht normale qe te zgjedhin.

Dhe normalisht, ne kushte ideale, x-i dhe y-i fare lehte mund te vetedeklarojne etnine - dmth thjesht te thone se cfare jane, pa u menduar (per ata qe e dine se cfare jane po flasim )

Ne lidhje me fene: kam pershtypjen se kjo eshte ne baze deshire, dmth nuk ke pse e deklaron....

A eshte sjelle ketu ne forum ndonje format i regjistrimit per ta pare? Une s'kam pare gje por mund ta kem anashkaluar.

PS: Desha te shtoja se pa hyre ne BE as kane per te qene ndonjehere kushtet ideale per regjistrime, ka shume trysni nga te gjitha anet....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sofi _ : 21-06-2011 mė 13:34

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,039
    Postimet nė Bllog
    22
    une do deklaroj se i perkas etnise sioux te indianeve te amrikes veriore.
    vellai im do thote se eshte masai.
    babai im nga ishujt faroe.
    nena ime tai.
    Njerezit pa identitet e pa trashegimi, bejne gabime te tilla dhe genjejne mbi origjinen etnike apo fene e tyre. Njerezit me identitet e me trashegimi, e deshmojne me plot goje se kush jane dhe cfare besojne, jo vetem per shtetin, por per kedo qe do ta mesoje.

Dhe jo vetem qe jeni njerez pa identitet, po jeni edhe njerez pa mend ne koke: nese ti genjen ne ate sondazh, ate identitetin e genjeshtert qe do zgjedhesh, do t'ia leshe trashegimi edhe gruas, edhe femijeve te tu. Dhe kur te te pyesi ai femija yt neser se pse o babi kemi kete origjine, shpjegoja mire ashtu sic di ti.

Censusi nuk behet ne rang individi, behet ne rang familje, shtepi banimi.

Kur them *problem* e kam fjalen se mund te deklarojne dicka tjeter....Dmth nuk eshte momenti me *ideal* per te regjistruar, mirepo per kaq shume vite ne Shqiperi asnjehere s'ka qene momenti ideal. Eh...Sdq., ne kushte ideale, si me thene, vete-deklarimi s'ka asgje te keqe: psh ne rastin qe nje person ka nenen te nje etnie dhe babain te nje tjetre (dhe une njoh plot raste mes miqve te mi) eshte plotesisht normale qe te zgjedhin.
    Dikur shqiptaret genjenin per te marre nje vize apo per te fituar nje azil politik si emigrant. Kane ikur ato kohera, sot te gjithe qytetaret e Shqiperise levizin pa viza ne Evrope, as nuk duhet te genjejne e as nuk duhet t'i paguajne bakshishe askushit. Gezojne po te njejtat te drejta per te levizur te lire, si gjithe qytetaret e Evropes.

Argumenti si ky me lart eshte nga me qesharaket ne fakt. Eshte njesoj si te thuash: ne Shqiperi nuk duhet te mbahen zgjedhje pasi ka shqiptare qe e hedhin voten e tyre ne kutine e gabuar, ose zgjedhin qe te shkruajne maskaralleqe ne fletet e votimit. Ne Shqiperi behen zgjedhje cdo kater vjet, dhe te gjithe ata qe duan te votojne, dalin te votojne. Ata qe bejne maskaralleqe me fletet e votimit jane nje pakice e paperfillshme me numrin e zgjedhesve.

Keshtu edhe puna e censusit. Ata qe shqiptare qe duan ta japin informacionin e fese dhe etnise, e bejne kete gje ne liri te plote, ata qe nuk duan nuk e japin. Askush nuk te shtyn me detyrim ta besh kete gje. Dhe ata qe do te genjejten me informacionin e etnise apo fese, do te jene nje perqindje e vogel. Bukuria e censusit do te jete, se ne fund te tij, do te mesojme se sa eshte numri i ketyre karagjozeve qe genjejne e tallen, dhe ne cilat zona te vendit jetojne.

Imagjinoheni te bej gjermania regjistrim etnik .... atje ke tre million turq, po franca qe ke african en mas ..... se tjetri nga zimbabveja ka pashaport franceze ti thona ata po etnia "zimbabve" ca behet pastaj do ngrihet minoriteti zimbabves do kerkoj te drejta.
    Gjermania, Franca, Amerika, kane informacion te detajuar per te gjithe grupet e tyre etnike dhe per te gjithe emigrantet e natyralizuar. Kane informacion se kur kane hyre ne ate vend, ne cilen dite kane hyre, pjesetaret e familjes, vendi i origjines, qyteti i origjines, shkolla ku ke shkuar, etj. Kurse shteti shqiptar ne keto 100 vjet ka ndjekur parimin: "Ke zuri nata ne territorin e Republikes se Shqiperise pas 1912, i bie te jete shqiptar."

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 23-06-2011 mė 22:15

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    regjistrimi eshte vetem transparance, asgje tjeter
    gjithe bota e di sa emigrante ka ne token e vet, sa zezake, sa myslimane, sa rom etj, etj
    edhe ne shqiperi duhet te dihet me saktesi

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Njerezit pa identitet e pa trashegimi, bejne gabime te tilla dhe genjejne mbi origjinen etnike apo fene e tyre. Njerezit me identitet e me trashegimi, e deshmojne me plot goje se kush jane dhe cfare besojne, jo vetem per shtetin, por per kedo qe do ta mesoje.

Dhe jo vetem qe jeni njerez pa identitet, po jeni edhe njerez pa mend ne koke: nese ti genjen ne ate sondazh, ate identitetin e genjeshtert qe do zgjedhesh, do t'ia leshe trashegimi edhe gruas, edhe femijeve te tu. Dhe kur te te pyesi ai femija yt neser se pse o babi kemi kete origjine, shpjegoja mire ashtu sic di ti.

Dikur shqiptaret genjenin per te marre nje vize apo per te fituar nje azil politik si emigrant. Kane ikur ato kohera, sot te gjithe qytetaret e Shqiperise levizin pa viza ne Evrope, as nuk duhet te genjejne e as nuk duhet t'i paguajne bakshishe askushit. Gezojne po te njejtat te drejta per te levizur te lire, si gjithe qytetaret e Evropes.

Argumenti si ky me lart eshte nga me qesharaket ne fakt. Eshte njesoj si te thuash: ne Shqiperi nuk duhet te mbahen zgjedhje pasi ka shqiptare qe e hedhin voten e tyre ne kutine e gabuar, ose zgjedhin qe te shkruajne maskaralleqe ne fletet e votimit. Ne Shqiperi behen zgjedhje cdo kater vjet, dhe te gjithe ata qe duan te votojne, dalin te votojne. Ata qe bejne maskaralleqe me fletet e votimit jane nje pakice e paperfillshme me numrin e zgjedhesve.

Keshtu edhe puna e censusit. Ata qe shqiptare qe duan ta japin informacionin e fese dhe etnise, e bejne kete gje ne liri te plote, ata qe nuk duan nuk e japin. Askush nuk te shtyn me detyrim ta besh kete gje. Dhe ata qe do te genjejten me informacionin e etnise apo fese, do te jene nje perqindje e vogel. Bukuria e censusit do te jete, se ne fund te tij, do te mesojme se sa eshte numri i ketyre karagjozeve qe genjejne e tallen, dhe ne cilat zona te vendit jetojne.

Gjermania, Franca, Amerika, kane informacion te detajuar per te gjithe grupet e tyre etnike dhe per te gjithe emigrantet e natyralizuar. Kane informacion se kur kane hyre ne ate vend, ne cilen dite kane hyre, pjesetaret e familjes, vendi i origjines, qyteti i origjines, shkolla ku ke shkuar, etj. Kurse shteti shqiptar ne keto 100 vjet ka ndjekur parimin: "Ke zuri nata ne territorin e Republikes se Shqiperise pas 1912, i bie te jete shqiptar."

Albo
    Albo, mendoj se ke te drejte qe deri ne nje fare mase ai argument nuk qendron, por eshte bazuar ne faktin qe ende ka raste te raportuara ku x-i apo y-i ndryshon kombesine (behet fjale per ata qe per arsye personale e bejne, jo se kane te drejte ligjore). Normalisht nuk mendoj se ky numer eshte i larte (mgjths s'kam statistika), por ekziston si fenomen. Ne vende te tjera te Europes nuk ekziston, me sa di. Kjo ishte baza e atij argumenti.

Per sa shkruan me tej jam dakord.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

pak njerez pa identitet e kane bere tashme nje gje te tille vetem per te perfituar nje pension nja 300€???
    dhe sipas teje atyre duhet t'u lejohet kjo gje.
    po te ishte per ty, do dilnin 30% minoritare ne shqiperi.
    ti vazhdo jep leksione identiteti. sikur e sheh shqiperine nga hena.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,039
    Postimet nė Bllog
    22
    Mashtrimi me kombėsinė dhe fenė, gjobė 100 mijė lekė

Regjistrimi i popullsisė nė bazė etnike dhe fetare do tė nisė nė muajin tetor dhe cilido shtetas shqiptar qė jep informacion tė gabuar do tė gjobitet.Kjo pritet tė zyrtarizohet sot me njė vendim tė Kuvendit, i cili ka pėrcaktuar nė rendin e ditės njė pikė pėr miratimin me procedurė tė pėrshpejtuar tė njė projektligji. Mė pak fjalė, nėse ndonjė shtetas gėnjen pėr kombėsinė apo fenė e tij, apo pėr ēdo lloj informacioni tjetėr, gjobitet me 100 mijė lekė. Bėhet fjalė pėr njė projektligj qė mban datėn 21 qershor dhe ėshtė paraqitur nė Kuvend nga ministri i Inovacionit, Genc Pollo, i cili, nė 20 nene tė tij parashikon nisjen e procedurave pėr regjistrimin e popullsisė. Kjo nismė e maxhorancės pritet tė nxitė njė debat jo vetėm pėr pėrmbajtjen dhe formėn e projektligjit, por edhe pėr mėnyrėn e miratimit tė tij. Krejt papritur ai paraqitet nė Kuvend dhe vendoset qė tė miratohet me procedurė tė pėrshpejtuar. Ndryshe nga procedura e zakonshme, me kėtė vendim tė Kuvendit, projektligji i paraqitur nga ministri Pollo, “Pėr disa ndryshime nė Ligjin Nr. 8669, datė 26.10.2000 ‘Pėr regjistrimin e pėrgjithshėm tė popullsisė dhe banesave’ tė ndryshuar”, do tė kalojė pėrfundimisht nė Kuvend nė seancėn tjetėr. Sipas projektligjit, ankimi ndaj njė vendimi tė INSTAT-it pėr vendosjen e njė gjobe paraqitet nė Komisionin Qendror tė Censusit brenda 10 ditėve nga data e shpalljes sė kėtij vendimi. Nga ana tjetėr, nė Kuvend ėshtė dorėzuar edhe njė projektligj me mbi 20 mijė firma nga Aleanca Kuq e Zi, e cila kėrkon heqjen nga formulari tė dy pyetjeve ku kėrkohet qė qytetarėt tė tregojnė nėse e duan pėrkatėsinė e tyre etnike dhe fetare.

Projektligji i paraqitur nga Pollo

Neni 1
    Nė titull dhe kudo nė ligj fjala “regjistrim” zėvendėsohet me fjalėn “census”.

Neni 4
    Detyrimi pėr t’u pėrgjigjur

Tė gjithė personat, me shtetėsi shqiptare apo tė huaj, si dhe personat pa shtetėsi, me pėrjashtim tė personelit diplomatik tė akredituar nė Shqipėri, tė cilėt nė momentin e censusit ndodhen brenda territorit tė Republikės sė Shqipėrisė, janė tė detyruar tė japin informacionin e pėrcaktuar si tė detyrueshėm nė pyetėsorėt e censusit tė popullsisė dhe tė banesave, tė miratuar nga Komisioni Qendror i Censusit, nė pėrputhje me shkronjėn “e” tė nenit 12 tė kėtij ligji:
    a) nė mėnyrė tė plotė;
    b) nė mėnyrė tė saktė dhe tė besueshme.

Neni 20
    Kundėrvajtjet

Pėrbėjnė kundėrvajtje administrative dhe dėnohen, pėrkatėsisht, me gjobė shkeljet e mėposhtme:
    1. Mosdhėnia e informacionit nė formė tė plotė dhe/ose tė saktė e tė besueshme, tė pėrcaktuar si tė detyrueshėm, nė pėrputhje me pėrcaktimet e shkronjave “a” dhe “b”, tė nenit 4 tė kėtij ligji, nga personi/at pėrgjegjės dėnohet me gjobė prej 100 000 (njėqind mijė) lekėsh.
    2. Mosrespektimi i rregullave tė konfidencialitetit tė pėrcaktuara nė nenin 9 tė ligjit nga personi/at pėrgjegjės dėnohet me njė gjobė prej 10 000 (dhjetė mijė) deri 50 000 (pesėdhjetė mijė) lekė:
    3. Mosrespektimi i rregullave tė pėrcaktuara nė nenin 19 tė kėtij ligji nga personi/at pėrgjegjės dėnohet me gjobė nga 15 000 (pesėmbėdhjetė mijė) deri 20 000 (njėzet mijė) lekė.

Panorama
    ERALD KAPRI

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anėtarėsuar
    21-06-2006
    Postime
    865

Booo ka plas paniku ktu..

Citim Postuar mė parė nga medaur Lexo Postimin
    Keta Greket na caven t.apin.Kot e kane se nuk do fitojne dot,po zgjohet populli shqiptar nga letargjia nga pak por ne menyre te pakthyeshme.Ne vend te na tregojne vlera se jane pjese e BE na sillen si ordinere.MEGJITHATE UNE JAM DAKORT .TA DIME TE PAKTEN SA SHQIPTAR KEMI NGELUR SE JEMI BERE SI KEMBET E DHISE.1 milion -1 milion,edhe sikur 10 mije te kemi ngelur por ta dijme te pakten.Sa per kta grekafonet kot lodhen se t.apin kane per te marre.Une bile po te isha si Sala nuk do lejoja asnje minoritet bile edhe Romet e Gabelet te deklarohen shqiptare,as Arumunet as maqedonasit e serbet. ASNJE.Keshtu te pakten te dime SA jemi e Ku jemi.Bile edhe boshnjaket e Shijakut nuk duhet te lejonet te quhen shqiptare ,megjithese rritu e lindur tek ne.Hic asnje i huaj te mos lejohet te kete kombesi Shqiptare .Prandaj eshte katandisur Shqiperia si han me 7 porta se te gjithe bejne sipas qefit.
    Po e perseris qendrimin tim,JAM Dakort !
    Pse keni frike nuk e kuptoj....Kush eshte shqiptar te regjistrohet si i tille kush nuk eshte te regjistrohet edhe si kinez po deshi.Po ci duam kur jane shqiptare e thone jemi greke per 300 euro..
    Ta dime sa jemi e te mbledhim mendjen, po pse me zor doni ti beni shqiptare ju ?Ai thote une jam grek ju thoni joooo ti je shqiptar ,eshte absurde.Nuk mbrohet atdheu duke pasur frike nga vetja ....keni frike se e merr greku ???Po lujeni sumen e luftoni per atdheun si gjithe bota.Kush eshte patriot nuk ka frike nga nje regjistrim as nuk e mashtron dot me leke sado i varfer te jete, une mendoj se eshte ide e mire .Te ndahemi njehere e mire nga cibanet e huaj qe ndodhen ne trupin tone ,pra te dale qarte kush eshte,Jevg,Gabel,Vllah,Serb,Maqedonas,Grek dhe kush Shqiptar.Por kam frike se do ju hipe me shume frika kur ta shihni sa pak jemi or miq....me mire pak e sakte se shume e per lume.Hajt pra ti leme pak kta fqinjet tane legene( ah per pak harrova plerat e Rumanise) ta heqin merakun se lesh do marrin...bile do na ndergjegjesojne ende me shume se jemi SHQIPTAR dhe ky eshte ATDHEU Yne ,jo i soje- sorollopeve te ardhur si rrefugjate ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga medaur : 28-06-2011 mė 12:08
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Tema tė Ngjashme

1. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Tetova - Informacione tė pėrgjithshme
    Nga Davius nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 01-10-2007, 15:16
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38
  5. Islamizimi te shqiptarėt
    Nga Agron Jozef Mje nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-03-2004, 05:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •