Po ca BE amon. Greku psh as se ka fare per rregjistrimin e popullsise ne baze te entise dhe fese. Po ta kishte i dilte gjithe veriu ca kap selaniku e poshte ,Maqedons. Po gjejne politikan injorant ne shqiperi dhe bejne si u do qefi.
Po ca BE amon. Greku psh as se ka fare per rregjistrimin e popullsise ne baze te entise dhe fese. Po ta kishte i dilte gjithe veriu ca kap selaniku e poshte ,Maqedons. Po gjejne politikan injorant ne shqiperi dhe bejne si u do qefi.
Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Me kete qe do te bej qeveria Shqiptare nuk do te jet e larget dita ku brezat e ardhshem do te hyne ne konflikt fetar
si po ndodh ne vendet e tjera;Mjafton te shofesh disa komente ketu dhe e kupton se cdo te ndodh ne te ardhmen;Rilindasit ishin me te mencur se keta deputet qe kemi ne sot duke ditur mentalitetin e Shqiptareve qe per nje fjale goje bam.bam;Nuk duhet te behet regjistrimi i popullsise ne baze te fese do te ishte vetvrasje e kombit;Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria
Por nga ana tjeter
se kuptoj perse jan ca qe sduan te tregoje origjinen e vete pasi kurr sesht vone qete tregojme te verteten se kujt fe i perkasim,,un per vete e them hapurazi se sipas historise tone,realiteti tregon qe i perkas fese Kristiane,por Turku naka sunduar 500 vjet dhe te paret tane ika detyruar qete ndrojne fe!Pra si ne kohen e xhaxhit qe nese sishe me xhaxhin dote zhdukeshin,,duhet ta pranojme fene qe i perkasim
do dilte tamam sa jemi perqindje jemi Mysliman apo Te Krishter ose edhe pa Fe
feja ska te bej se je mysliman je arab taliban :P
apo se je Kristian je grek serb
te tere jemi shqiptar
Rrespekte
Partizoni
do ta hajme turpin me buke.
idiotsia e radhes.
kur folas per ty si person, fola kryesisht duke permendur fjalet e tua...
ti per mua po flet duke shpifur dhe duke bere hipoteza te kota qe si burim kane vetem koken tende...
keto gjera qe thua ti per mua, hidhen poshte mjaft lehte duke ditur qe kam thene shume here qe nuk do e kishta fare problem te krijoja familje, me indiane, me kineze apo me nje femer nga cfaredo vendi ne bote...
pra ajo qe ti thua: ti nuk ke nje identitet personal apo familjar, dhe kete boshllek e mbush me "identitetin e popullit shqiptar
doli se eshte vetem nje shpifje e ulet e jotja...
a jane shpifje ato qe thashe per ty?
1)ti qenke gjoja krejtesisht indiferent mbi kete ceshtje.
2)per ty paska rendesi vetem identiteti yt si person apo ai familjar.
3)per ty nuk qenka fare problem nqs psh 60% te banoreve te shqiperise do te vetedeklaroheshin greke, serbe apo ku di une......
pastaj gjoja po na ben si naiv duke thene qe nuk e di sa jane minoritaret ne shqiperi dhe se ke deshire vetem ta dish...
nqs do te dilnin psh 40% greke, cfare do thoje ti: "shume mire. tani e mesova..."???
Vasudhaiva Kutumbakam
Babai im ka qen nga te paret qe ka kaluar per ne greqi
Ishin nja 6 veta qe u nisen dhe rruges u takaun dhe me njerez te tjer.
Kur vajten ne qefaloni e paten te kollajshme qe te ambjentoheshin, ishin nga shqiptaret e par qe vajten ne ate ishull dhe nami bukur per shqiptaret nuk kishte mberitur akoma atje.
Pasi kaluan ca koh disa shqiptaret, pasi mesuan dy llafe greqisht hiqeshin sikur e flsinin greqishten ne maj te gjuhes dhe u thoshnin grekeve qe ishin vorio epiriot.
Madje grindeshin dhe me njeri tjetrin dhe mundoheshin qe kush te tregohesh me shum grek.
Njeher ky pronari po bente muabet me puntoret e tij shqiptar.
I thot njerit nga shqiptarve, ti nga tiparet nuk dukesh si alvanos biles dhe greqishten e flet sikur ta kesh gjuhen tende, por po me habit fakti qe je nga te paket qe nuk thon se jan vorio epiriot. Po te me thoshe ti qe je vorio epiriot un do te besoj kurse sa per deklaratat e ktyre te tjereve i mar me rezerva.
I thot ky alvanosi qe nuk thoshte se ishte vorioepiriot, shiko un greqishten e kam gjuhen e nenes, prinderit e mi jan me prejardhje greke. Gjith fshati im esht me greke, deri te stergjysherit.
Por un tha, nuk jam grek, un jam ritur me shqiptar, kam lozur me shqiptar, kam ngren buk bashk me shqiptar, ne shkoll kam shkuar bashk me shqiptar.
Traditat dhe zakonet e mia nuk jan ato greke, un jam ritur me taban e tradit shqiptari.
Ndonese geni im esht grek, personaliteti im esht shqiptar, dhe un ndihem shqiptar, prandaj nuk e pranoj qe te me quajn grek.
Dhe meqense ra rasti per te folur per kete tem un po te shpjegoj, qe vorioepiri nuk ekziston, ato kurr nuk kan qen toka greke, por gjithmon atje kan banuar shqiptar, vazhdoj ai minoritari.
Ne kohen e turqis shqiptaret e asaj zone i conin djemt ne ushtrin osmane qe te fitonin lek dhe toka.
Shumica e shqiptareve ne ate zon kan qen shum te pasur, djemt i kan pasur neper luftrat e turqis dhe kshu nuk kishte njeri qe ti punonte token.
Greket vajten atje si krah pune me von u sistemuan dhe shqiptaret na lejuan neve te formonim fshatrat tona te ruanim dhe gjuhen ton.
Por ato toka nuk jan tonat ne vajtem atje per te punuar ne tokat e shqiptareve.
Kshu qe vorioepiri nuk ekziston, po ta them un nje me prejardhje greke.
Pas ketij muabeti ai pronari grek i fuste ne loj shqiptaret e tjer qe me von u shtuan dhe kerkonin pun.
Kur vinte shqiptari ai i thoshte vorioepiriot je?
Shqiptati kujtonte se do e merte ne pun dhe i thoshte po.
Pastaj greku ja kthente, me vjen keq por nuk kam pun per ty.
Si mendoni ju mir e ka shpjeguar ate ceshtjen e vorio epirit ky minoritari?
here e par e degjoj kete teorin tende pasi nuk ishte e vertet qe shqipot i dergonin djemt ushtar per para edhe toka kjo eshte futja kot
po ta them kete se jam me origjin nga janina edhe jam shqiptar 100%
edhe di shum gjera per ato ane qe fole ti
kur flisni nje histori thoheni sic eshte pa fshehur dicka edhe pa zbukuruar se ska lezet kaq bajat fare
Partizoni
Kam frike se po na e ben Neve me perpara!
Ne qoftese doni me per "BELULIN" lexoni me posht. Ka shume njerez ketu qe akom diskutojn me pasjon dhe mundohen te "arsyetojn" le lidhje me nje ceshtje qe ne siperfaqe eshte shume e thjesht. futen ne diskutime te thella qe nuk japin ndonji fryt tani per tani. diskutime si "kombin e ben individi apo jo". Per mendimin time jane biseda te "mira" por duhet te behen mbasi ne te kemi siguruar "kombin" tone se pari. Pastaj mund te diskutojm si tek e qysh!
Kam vetem nje pyetje "rehetorike"...
Ne qofte se organet perkatese te instituteve te gjendjes civile dhe sidomos perfaqesuesit e drejtave te njeriut, jane te preokupuar per nje rregjistrim te sakt fetar, gje qe sipas tyre eshte bere ne te gjithe vendet ish-komuniste: perse u prit 20 vjet mbas 'renjes" se diktatures ne shqiperi, qe te behet kjo gje? A ka mundesi qe prapaskenisteve i eshte nevoitur kaq kohe per te pergatitur terrenin e duhur per te plotesuar synimin kryesor?
Regjistrimi i popullsisė: nga shtyrja te bojkoti
2011-06-29
Enis Sulstarova (KERKO ...)
Regjistrimi i popullsisė: nga shtyrja te bojkoti
..."Ministri Pollo u shpreh sėrish pėr regjistrimin e popullsisė dhe banesave. Pėrveē njoftimit tė kohės kur do tė zhvillohet, ai qėndroi mė gjatė te dy-tri pyetjet me zgjedhje tė pyetėsorit. Kundėrshtitė qė kanė ngjallur kėto pyetje nė opinionin publik nuk i quajti mė legjenda urbane, siē ka bėrė mė parė, por u pėrpoq qė ti rrėzojė me argumente pėr nevojėn e pėrfshirjes sė tyre. Mirėpo nė thelb nuk tha asgjė tė re, sikurse nuk ka asgjė tė re nė qėndrimin e qeverisė nė lidhje me kėto pyetje. Qeveria ėshtė e vendosur ti shkojė deri nė fund rrugės sė zyrtarizimit tė shkeljeve ligjore dhe abuzimeve qė janė bėrė pėr njėzet vite me ndėrrimin e kombėsisė nė Shqipėri. Siē ka ndodhur rėndom nė kėtė vend gjatė kėsaj kohe, qeveritė nuk parandalojnė, as ndėshkojnė, por nė fund justifikojnė apo ligjėsojnė krimin qė kryhet: zaptimi i pronave, ndėrtimet pa leje, vjedhja e pasurisė kombėtare, korrupsioni, privatizimet e pronės publike, vjedhjet e votave dhe tė mandateve pėrfaqėsuese etj. Nė rastin e regjistrimit tė popullsisė, ministri thotė se do tė ndėshkohen ata qytetarė qė gėnjejnė pėr pėrkatėsinė etnike, duke e ditur mirė se kjo nuk ka asnjė gjasė qė tė realizohet. Deri tani nuk dimė qė tė jenė dhėnė ndėshkime ligjore pėr gjykatat dhe zyrat e gjendjes civile qė kanė lėshuar vendime dhe certifikata tė kombėsisė greke jashtė procedurave ligjore.
Dihet botėrisht se qė nga rėnia e komunizmit, nė krahinat e Jugut tė Shqipėrisė ka vepruar njė fushatė sistematike dhe e pandalshme e konvertimit nė grekė tė qytetarėve me kombėsi shqiptare. Veprime tė tilla janė kryer nėn trysninė e shtrėngesės ekonomike, kufizimeve tė lėvizjes sė lirė jashtė vendit, apo pėr pėrfitime afatshkurtra materiale. Njė rol tė dorės sė parė pėr ndėrrimin e kombėsisė sė fesė dhe kombėsisė sė shumė qytetarėve shqiptarė ka luajtur diskriminimi dhe pėrndjekja sistematike qė kanė pėsuar emigrantėt ekonomikė shqiptarė nė Greqi pėr shumė vite me radhė, si dhe praktikat e dhėnies sė tė ashtuquajturave karta tė homogjenitetit nga organet greke. Ka pasur nxitje tė hapur nga vetė Greqia pėr tė realizuar konvertimin nė grekė tė sa mė shumė shqiptarėve dhe kjo dėshmohet nga pjesėmarrja e ambasadorėve dhe konsujve grekė nė kėtė proces. Mė 1998-n, ambasadori Prevenduraqis thoshte se shumica e banorėve tė Shqipėrisė janė me origjinė helene, ndėrsa pak kohė mė parė konsulli grek nė Korēė, Ikonomu, shpalli se Korēa ėshtė greke dhe se regjistrimi i popullsisė ishte pjesė e betejės sė Greqisė pėr Vorio-Epirin. Vazhdimisht shteti grek ka pretenduar se nė Shqipėri jetojnė deri nė 300,000 grekė dhe kjo shifėr e fantazuar duhej patjetėr tė mbėshtetej deri-diku nga realiteti nė terren. Greqia ka nevojė ta mbėshtesė projektin ekspansionist me anė tė mbjelljes sė komuniteteve greke nė treva tė Shqipėrisė Jugore, si Bregdeti, apo qyteti i Gjirokastrės, qytetet dhe krahinat e Korēės, Beratit etj.
Shteti shqiptar ka qenė thuajse jo i pranishėm dhe nuk ka bėrė hapa pėr ta frenuar kėtė dukuri, ku janė kompromentuar dhe korruptuar institucionet e tij, si zyrat e gjendjes civile dhe gjykatat. Alarmet janė dhėnė vazhdimisht nga qytetarė tė thjeshtė, politikanė, deputetė, gazetarė dhe organizata joqeveritare, por institucionet shtetėrore nuk kanė mbajtur qėndrim. Sa pėr tė cituar njė rast, nė prill tė vitit 2008, Klubi Kombėtar, njė organizatė joqeveritare, me anė tė njė peticioni tė firmosur nga mijėra shqiptarė, u ka kėrkuar organeve mė tė larta tė shtetit shqiptar qė tė ndėrhyjnė pėr frenimin e kėsaj dukurie. Reagimi i tanishėm i zv.kryetarit tė Kėshillit tė Lartė tė Drejtėsisė ėshtė pėr tu lavdėruar, por gjithsesi i vonuar, ngaqė siē e deklaron edhe ai vetė, dukuria e ndėrrimit tė kombėsisė dhe emrave ka marrė pėrmasa tė mėdha."...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 29-06-2011 mė 10:21
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Ate qe shkruajti' "Djal Dimali" kam degjuar edhe une. pothujse rresht per rresht. me perjashtim te sherbimit ushtarak ne ushtrine turke. qe jugu ka qene shume i pasur ajo as qe nuk diskutohet, sidomos gjirokastra. Familja ime i ka rrenjet nga gjirokastra ketu e 500 vjet. Madje te paret a mi kane qene shume burra qe u masakruan nga alipasha, ne fshatin kardhiqi qe dikur ka qene shume i zhvilluar dhe Ortokox. atyre as qe i binte ne ment "identiteti" grek sic pretendohet sote nga disa qe gjirokastar qeka greke. Emri i saj pretendohet te jet grek, ndoshta ne siperfaqe por zberthimi i fjales te jep nje pershtypje tjeter. Nesje...
Ti kundershtove "Djalin Dimal" por nuk e mbrojte ate qe the. jam kurjoze te di te vertetn ashtu si e quan "ti"!
Sa per korrektes dua te mbroj ate qe thash per emrin e gjirokasters: qe eshte i perbere pak a shume nga fjalete Argyro+kastro. qe do te thote "keshtjell e bardh"
Argyro ne greqishten e vjeter do te thote "bardh" rrenja e saj vjen nga fjala PIE *Arg qe to te thote i bardh, ose pa ngjyre,gjyre e hapur. pra dhe fjala Argjend. mendohet se edhe fjala Arb(er). Alb(an). Arv(anitas) jane variante te se pares. bile bile mendohet se edhe fjala "Pellazg" do te thote Pjellarg, pjesa e dyre e se ciles me kalimin e kohes dhe pershtatjet e fonetikes eshte ndruar ne Arg. Arb. Alb.
Pjesa e dyte e fjales eshte Kastro qe thjesht do te thote keshtjell. Duke pasur parasysh se sa e vjeter eshte kjo fjale dhe sa shume gjuhet kane ndryshuar me kalimin e kohes, mund edhe te lidhet me shqipen e dikurt.
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Krijoni Kontakt