Close
Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 243
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    Ti ja ke fut kot me duket.Fajtore jan prinderit jo shteti.Pse shteti do organizoje familjen tende.Se nga i gjeni kto ligje i zot e di!
    Ju ndoshta jeni mjeshter te gjuhes, por metoda e jeteses se juaj, nga kendveshtrimi im personal, i ngjason shume asaj kohes se gurit !! Kosova eshte shume me e perparuar ne kete aspekt, dhe merrne kete si kritik dhe me inat ! Se nuk egziston askund qe shteti te mos i ndihmoi nje familje te varfer, e sidomos nje gruaje qe rrit vetem 4 femije te shkoi, e te behet prostitut nate vetem per ti rritur ata çunat e ndjer !Kupto qe kjo gje, nuk eshte normale, sikurse nuk eshte normale qe ne banes, te mos ken as rrym e as drit ! Ku aksidente tragjike ! Tani ; Ngushllime,.. ngushllime gjithe popullit shqiptar po, se kjo nuk eshte nje gjendje qe duhet kenaqur dikend ! Sot i ndodhi kesaj gruaje, neser mund te ndodhe edhe tye !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga *Babygirl* Lexo Postimin
    O zot sa gjynah
    sa gjunah per keto vogelushe....

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Shqiperia nuk eshte amerike. Nuk ekziston tek ne ndonje ligj qe te futin ne burg se le femijet vetem. Kjo grua jetonte per mbijetese dhe per te ushqyer femijet e saj. Ajo duhet lavderuar qe nuk ka kaluar ne krim, ne vjedhje, etj. Njeriu nuk mund te fajesohet sepse deshiron te mos vdese, ajo dhe femijet e saj.

(ne amerike po bejne edhe nga 18 femije dhe jane edhe te "paster" moralisht, pasi shteti eshte i pasur dhe jua rrit femijet)

C'lidhje ka shteti me mirembajtjen e femijeve.Ne amerik nje nene i vrau vet te kater femijet ishte nene moster.Ne berat nje nene tjeter para 50 vjetesh e ka hedhur ne pus e ka mbytyr femijen e saj se e genjeu i dashuri maskara. Ajo nene nuk mendoj se duhet lavderuar....Mua me vje keq vetem per ata kater femije te gjore te pafat.Qe i sollen kafshet ne jet...
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Ju ndoshta jeni mjeshter te gjuhes, por metoda e jeteses se juaj, nga kendveshtrimi im personal, i ngjason shume asaj kohes se gurit !! Kosova eshte shume me e perparuar ne kete aspekt, dhe merrne kete si kritik dhe me inat ! Se nuk egziston askund qe shteti te mos i ndihmoi nje familje te varfer, e sidomos nje gruaje qe rrit vetem 4 femije te shkoi, e te behet prostitut nate vetem per ti rritur ata çunat e ndjer !Kupto qe kjo gje, nuk eshte normale, sikurse nuk eshte normale qe ne banes, te mos ken as rrym e as drit ! Ku aksidente tragjike ! Tani ; Ngushllime,.. ngushllime gjithe popullit shqiptar po, se kjo nuk eshte nje gjendje qe duhet kenaqur dikend ! Sot i ndodhi kesaj gruaje, neser mund te ndodhe edhe tye !

Cdo shtet ka nje ligj te cilin e zbaton.Dhe nuk besoj qe ne shqiperi familjet e varfera nuk ndihmohen.Po duhet te jesh i regjistruar ne ate qytet e duhet te vesh neper ato zyra.Kjo dihet te mer kohe.....Por pa rregulluar femijet s'duhet te largohesh diten e jo naten......Ca ishte ajo shtepi qe ajo kishte zgjedhur per rritur femijet????PAMjA E SAJ S'TE JEPTE PERSHTYPJEN E NJE TE VARFERE.......mjer femijet....u prefshin ne paqe...
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Cdo shtet ka nje ligj te cilin e zbaton.Dhe nuk besoj qe ne shqiperi familjet e varfera nuk ndihmohen.Po duhet te jesh i regjistruar ne ate qytet e duhet te vesh neper ato zyra.Kjo dihet te mer kohe.....Por pa rregulluar femijet s'duhet te largohesh diten e jo naten......Ca ishte ajo shtepi qe ajo kishte zgjedhur per rritur femijet????PAMjA E SAJ S'TE JEPTE PERSHTYPJEN E NJE TE VARFERE.......mjer femijet....u prefshin ne paqe...
    Kur se ke idene e realitetit Shqiptar normal do flisni si nga maja e Hostenit.
    Cfare ndihme marrin ne Shqiperi aman! Nje 30,000 leke te vjetra te qelbura per familje qe nuk te dalin as per tu ushqyer. Per pune eshte shume e veshtire sidomos ne fshatra apo qytete te vogla. Me te njohur po gjete ndonje pune pastrimi lokali se tjeter gje s'ka. Te rrojne emigrantet se ndryshe do kishin vdekur per buke te varferit e shkrete. Shume veta rrojne me borxhe, me emrin ne liste, por kjo e shkreta s'ka patur kurrfare perkrahje.
    Mire e ke ti i afruan vilen asaj, dhe zgjodhi te jetonte ne kasolle. C'ja kepusni me topa aman!
    Nuk eshte as e para qe i le femijet vetem. Sikur s'keni jetuar ne Shqiperi ju? Ne Shqiperi s'eshte cudi te degjosh per femije qe kthehen vetem nga shkolla, qe rrine vetem perjashta me ore te tera, apo vetem ne shtepi. Kam patur kolege qe femijet e tyre 7 vjecare mbaronin shkollen e ktheheshin vetem per ne shtepi. Prinderit ishin ne pune. Ato sa arrinin femijet ne shtepi rrinin me gjak te ngrire. Perdite ky avaz. Fatkeqesia mund ti ndodh kujtdo, por fatkeqesisht kete radhe zuri kete fatkeqen qe fati i keq nuk kursye ti merrte dhe femijet e saj. Kjo familje ishte e harruar dhe nga Zoti, familjaret e jo me nga shteti.

Si c'lidhje ka shteti me mirembajtjen e femijeve? Me ke ka lidhje shteti sipas teje? Nevojat e kujt ploteson? Atehere pse ne USa nderhyn e ta merr shteti kur ti e le vetem? Sepse ai te krijon kushte qe ti mos ta lesh vetem femijen. Deri dje dhe childcare ne Usa per te varferit ka qene free ne se e ke idene.
    Nuk besoj se kesaj i eshte ofruar ndonjehere ndihme dhe kjo e refuzoi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 12-11-2010 më 20:10
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Patjeter. Une i shoh me syrin e nje nene, kurse ti npm shabloneve te gatshme qe te kane mesuar.

Sipas teje asnje nene e asnje baba nuk gabon.Po ne realitet i ke burgjet plot.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Sipas teje asnje nene e asnje baba nuk gabon.Po ne realitet i ke burgjet plot.
    Askush nuk eshte perfekt, por je ti ajo qe kerkon perfektshmeri duke gjykuar nenen ne situaten qe ndodhej. A e kupton? Ti je e sigurt qe ke gjithmone te drejte?
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 12-11-2010 më 21:05
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Askush nuk eshte perfekt, por je ti ajo qe kerkon perfektshmeri duke gjykuar nenen ne situaten qe ndodhej. A e kupton?

Un jam i cik strikte.Nuk e jap pafajsine qe diten e pare! Me vje shume shume keq per ata femije....me kan len pa fjale.Per ate se di ....

Infinity, te nxjerrin ty, por fukarane dhe po e nxoren i jep shteti nje strehe. As nuk krahasohen te varferit e Shqiperise me te Amerikes. Ti ke ikur e vogel me duket dhe s'ja ke idene hic. Kam pare ne ca fashtra te Shqiperise te varfer qe te dhimbte shpirti kur i shikoje. Ishin me nene e babe dhe prape edhe me buke s'arrinin te ngopeshin. Ajo kasolle qe ty te duket e tyrja po i semure e po vdes, se nuk kane kushtet me minimale.
    I ke pare ndonjehere se sa ushqime marrin keta hispaniket me leket e shtetit ketu ne USa? Mund te marrin njeheresh $300-500ushqime, dhe cfare marrin. Jo ushqime jetesore, por gjera kot. Tallen me leket e shtetit. Me florinj, celulare te fundit, makina te mira i ke rrugeve. Pse mos te tallen? E hapin gojen naaa neper zyra, dhe ata u rrine pronto. Cdo gje free e kane. Qerane, ngrohjen, shendetesine, ushqimin,arsimin. Po ne Shqiperi?
    Nga e gjithe kjo qe shkruajte shkojme prape ne ate qe une shkruaj ne cdo postim. Nqs ke nje burre qe te keqtrajton, jeton ne gjendje te mjeruar dhe ne varferi te plote, jeton ne nje vend ku nuk te japin asnje lloj ndihme, MOS BEJ 4 FEMIJE. Eshte shume me e lehte te ushqesh e veshesh 1 apo 2 femije se sa 4. Nje femer qe i thote vetes nene duhet te mendoj edhe per ate qe do sjelli ne jete perpara se te plotesoj epshet e saj seksuale dhe egoizmin e saj. E sa per Ameriken, i ke pare Amerikanet keto 2 vitet e fundit ne cfare gjendje jane kur edhe ata qe benin nga $100,000 ne vit po punojne si Security per $10 ora se duhet te ushqejne femijet?

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Exactly, je aq largggggg motivit tim sa se ke idene. C'me duhet mua te behem gjoja e mire ne forum? Seriozisht po diskutojme per kete? wow
    Nje fjale perdora 'self-righteous' edhe besoj qe duhet te jem e lire te shpreh mendim tim tek ty? Apo, duhet gjithmone te perputhemi ne mendime qe te flasim me njera tjeteren? How about some drinks now? Akoma JO, shume shpejt?....mire e lejme per neser pra....mo ki merak sdo te vej ne dukje me dicka qe s'me pelqen tek shkrimet e tua.
    Eshte dicka tjeter kur atakon shkrimin e dikujt dhe krejt tjeter kur i jep mbiemra njerezve sepse mendimi i tyre eshte ndryshe nga i yti. Qe nga shkrimi i pare ne kete teme dhashe mendimin tim dhe nuk fillova te beja hartime mbi karakterin e njerit anetar apo te tjetrit se jo per gje, po as dua t'ja di. Ti nuk ke pse te perputhesh fare ne mendime me mua dhe te them te drejten me pelqen te debatoj me teper me ata qe s'e shohin dicka si une, por ama epitetet leri per ne vend tjeter.

Wow.......sa ndryshe jemi ne karakter ne nga njera-tjetra.
    Jo te gjithe bejne thirrje per paqe ne bote e thone fjalet me te ngrohta ne raste tragjedie. Ka edhe nga ato te paskrupulltat si une qe i shikojne gjerat bardh e zi dhe mbrojne the survival of the fittest. Prandaj me behet qejfi qe je shume ndryshe nga une dhe uroj qe kjo bote te kete sa me shume njerez si ty, really.

Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •