Close
Faqja 12 prej 25 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 243
    Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga gsvangjeli Lexo Postimin
    ca thoni o njerez......

dmth, ka faj shteti qe iken 4 engjej,ee???

po nena nuk ka faj fare???po babai?? keta jane fajtoret kryesore.

pergjegjesia per kete tragjedi u bie me shume atyre qe kane afrimitet te shkalles se pare, dmth nenes e babait. ata kane kontakt te perditshem me femijet e ata dine kushtet e jeteses

pastaj vjine te tjeret ne shkallen e fajit, te afermit e tjere, bashkesia ku jeton, shteti qe s'mban dot veten e vet ne kembe.

nuk ndihem aspak fajtor i drejtperdrejte per kete tragjedi si disa ma lart, as terthorazi jo.

shteti ka faj per gjendjen e pergjithshme qe ekziston ne vend , por jo se i le femijet vetem ti.

Ore shok cfare i jep shteti nje nene me 4 femije + qe eshte e vetme ?? I jep vetem llogarite e dritave qe nuk kane por shtetasit shqiptare i paguajne si frengu pulen , i jep vetem llogarite e ujit qe e ngrene me kova si ne mesjete dhe te vene te hane neper kazane .Sipas disave nga ju ajo nene mos te shkonte te punonte cfare do hanin guret e rrugeve por dhe nga ato nuk gjen me shumice tani se i asfaltoi Sala.

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Hajde shtet dhe qeveri qe kemi hajde
    Ngushellime nenes se gjore
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    “Më braktisi burri, familja ime dhe shteti”

E premte, 12 Nentor 2010 11:38

. .Zana Xheka ishte endur më kot dyerve të Bashkisë së Sukthit për të gjetur një përkrahje. Askush nuk ia kishte hapur derën gruas që i duhej të ushqente me mund katër fëmijët e saj. “Takova edhe kryebashkiakun e Sukthit, por ai nuk më ndihmoi. Më kot u enda disa kohë dyerve të bashkisë”, u shpreh ajo. Sipas saj, argumentimi kishte qenë se ajo nuk ishte banore e Sukthit, por e komunës Hamallaj, prej nga e cila ishte larguar për të jetuar në Sukth. Tashmë 38-vjeçarja ndodhet në shok psikologjik. Ndihet më fatkeqe se kurrë. Fëmijët e saj nxorën shpirt teksa ajo këndonte disa kilometra larg tyre për t’iu siguruar bukën e gojës. Djalit më të madh, 13 vjeç, i duhej të kujdesej për më të vegjlit. Çdo natë, ai i vinte në gjumë, ndërsa ende pa zbardhur dita ngrihej t’i hapte derën nënës që vinte nga puna. Tragjedia ndodhi kur në Sukth ikën dritat dhe 13-vjeçari do të ndriçonte skamjen me një qiri...
    Kur u larguat nga shtëpia?
    U largova pasdite vonë, pasi lashë gjithçka gati. Ashtu si çdo herë, unë përgatisja darkën për fëmijët. Pasi sigurohesha që do të flinin të qetë, nisesha për punë. Dje pasdite i kam parë katër fëmijët e mi për herë të fundit. Kur arrita në punë rreth orës 22:00, mora komshiun tim në telefon për ta pyetur për fëmijët. Ai më tha të mos merakosesha se gjithçka shkonte mirë.
    Fëmijët jetonin vetëm me ju? Ku ndodhej babai i tyre?
    Që prej 13 vitesh, thuajse i kam rritur e vetme fëmijët, pasi bashkëshorti nuk punonte. Ai vetëm ushtronte dhunë mbi mua dhe fëmijët. Kjo me detyroi që të divorcohesha. Që prej dy vitesh, ai nuk është bërë i gjallë. I kam rritur me shumë probleme dhe mundime. Tre fëmijë shkonin në shkollë dhe mua më duhej të kujdesesha për ta duke bërë punë të ndryshme.
    Kur e mësove se ç’u kishte ngjarë fëmijëve? U kthyet vonë nga puna?
    U ktheva rreth orës 02:30, e shoqëruar nga kolegët dhe pronari i lokalit ku punoj. U afrova tek dera dhe i thirra djalit të madh për të ma hapur derën, ashtu si çdo natë tjetër. Por edhe pse po trokisja me forcë, asnjëri nga fëmijët nuk reagoi. Kjo më trembi shumë dhe u afrova tek dritarja për të parë se ç’kishte ndodhur.
    Tek xhami i thyer arrita të dalloj vajzën e vogël, e cila nuk lëvizte fare. Fillova të klithja dhe të kërkoja ndihmë tek komshinjtë, të cilët shpërthyen derën. Kur hyra brenda shtanga, sytë më zunë vetëm tre fëmijët dhe nuk po shihja djalin e madh. Pas pak çastesh, komshinjtë e gjetën edhe atë në një cep të dhomës, por unë nuk guxoja t’i prekja fëmijët me dorë. Më pas erdhi policia dhe nuk mbaj mend se si kam ardhur këtu në spital.
    A e keni njoftuar bashkëshortin se çfarë ka ndodhur?
    E kam njoftuar që në mëngjes herët, por sërish nuk ka ardhur. Ai i braktisi të gjallë, tashmë po i braktis edhe të vdekur. Ne u shpërngulëm nga Dibra në vitin 1998, kur u vendosëm në Hamallaj, për një jetë më të mirë, por ajo mbeti një shpresë që nuk u realizua kurrë.
    Si arrije të përballoje jetesën me katër fëmijë?
    Pas divorcit, që prej dy vitesh jetoja me fëmijët në Sukth në një banesë me qira. Mundohesha shumë që t’ju siguroja jetesën. Më duhej të bëja dy punë për t’u ushqyer, por të ardhurat që siguroja nuk mjaftonin.
    Keni kërkuar ndihmë ekonomike?
    Duke qenë se banoja në Bashkinë e Sukthit, kam shkuar për të kërkuar ndihmë, por gjithmonë i kamë gjetur dyert e mbyllura. Askush nuk më ndihmoi, madje takova edhe kryetarin e bashkisë.
    Asnjë nuk më ndihmonte, as të afërmit e mi. Prindërit prej kohësh nuk më mbështesnin, as në shtëpi nuk më pranonin. Fëmijët mi i keqtrajtonin në shkollë, askush nuk i përkrahte. Ata vinin përditë në shtëpi duke qarë.

--------------------------------------------------------------------------------
    Familja Xheka, në Sukth për të jetuar në varfëri, por pa dhunë

SUKTH – Një dhomë e përbashkët, ku ndodhej shtrati i madh, një tavolinë e një televizor. Ky ishte ambienti ku strehohej nëna me 4 fëmijët e saj, më i madhi 13 vjeç dhe më e vogla 6 vjeçe. Në këtë godinë, e cila as shtëpi nuk mund të quhet, jetonte prej rreth 2 vitesh Zana Xheka me 4 fëmijët. E braktisur nga të gjithë, nga burri, familja e saj dhe shteti. Zana tregon se në këtë godinë ishte vendosur me qira, pasi u largua nga fshati Hamallaj, ku kishte jetuar me të shoqin deri para divorcit. Me origjinë ishin nga Dibra. Por, pas martese u vendosën në fshatin bregdetar, për të nisur jetën që vetë 38-vjeçarja e kishte menduar ndryshe. Dhuna e ka shoqëruar gjithë jetën e megjithë denoncimet në polici, ish-burri nuk kishte hequr dorë, derisa ajo kërkoi divorcin. Megjithatë, as gjykata nuk e kishte detyruar kryefamiljarin që të mbante përgjegjësitë e veta për të rritur fëmijët. Ai i braktisi ata, duke detyruar nënën e tyre të siguronte bukën për ta në çdolloj mënyre. Për atë dhomë që nga jashtë të ngatërrohej me një plevicë kafshësh, Zana paguan çdo muaj një qira prej 3 mijë lekësh. Pikërisht në këtë banesë, ku edhe pse e dinte se varfëria do të ishte me të për vite të tëra, Zana pranoi të jetonte se kishte lirinë. Pikërisht këtu, liria e saj nga dhuna u “shpërblye” me dhimbjen më të madhe, atë të humbjes së 4 fëmijëve të saj.

--------------------------------------------------------------------------------
    Shoqja e Zanës: U martua që kur ishte 15 vjeçe

“Zana rrinte gjithnjë në ankth për fëmijët e saj. Ishte e detyruar t’i linte vetëm ata, pasi i duhej të punonte që t’u siguronte bukën e gojës”. Kështu u shpreh dje mes lotëve njëra nga koleget e punës dhe njëherazi mike e Zana Xhekës. Sipas saj, Zana ishte në varfëri ekstreme, ndërsa askush nuk e ndihmonte për të ushqyer katër fëmijët e vegjël. “Ndonëse ishte martuar që 15 vjeçe, nga kjo martesë ku lindën katër fëmije nuk gjeti mbështetjen e bashkëshortit të saj. Ai e braktisi bashkë më fëmijët. Zana punonte në dy punë, paradite kameriere në një lokal në Sukth, ndërsa në mbrëmje punonte si këngëtare në një lokal nate në Tiranë, aty ku punoj edhe unë”, u shpreh ajo. Sipas saj, Zana kujdesej mjaft për fëmijët e saj, dhe vazhdimisht shprehte frikë se mos iu ndodhte gjë teksa rrinin vetëm gjatë gjithë natës. l.m

DURRES/ LEONIDHA MUSAJ

gazeta panorama

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Infinity,
    Nga ty se prisja, madje me kete shkrimin e fundit del shume si "self-righteous"....ti nuk di sa sakrifice ka bere kjo nene per 4-femijet e saj. Nuk krahasohet historia qe solle me kete ne Shqiperi sepse kushtet jane krejt ndryshe.

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Infinity,
    Nga ty se prisja, madje me kete shkrimin e fundit del shume si "self-righteous"....ti nuk di sa sakrifice ka bere kjo nene per 4-femijet e saj. Nuk krahasohet historia qe solle me kete ne Shqiperi sepse kushtet jane krejt ndryshe.
    Ku e shikon ti qe dal "self-righteous" une? Tregova historine e dikujt tjeter dhe nuk kam krahasuar veten time me askend, prandaj kur i hidhni keto llafet sa per te bere figure si njerez te dhimbsur, me mire kuptoni se cfare shkruani. Ajo histori qe solla une ketu eshte vetem the digest version se ta dish historine te plote do flisje ndryshe, gjithsesi na lodhet duke na bere Nene Terezen me llafe e duke na qortuar per mendimin e shprehur. Kjo eshte e bukura e forumit qe te gjithe kane mendime te ndryshme. Per fjale te ngrohta jeni te gjithe te paret ju, por s'kam degjuar ndonje te filloje ndonje levizje per te ndihmuar te varfrit aty, qofte edhe me ushqime te mbledhura apo rroba, e ku ta di une. Megjithate, hey rendesi ka qe te dukeni mire ne FSH. E sa per sakrificat e kesaj, nuk eshte as e para dhe as e fundit, prandaj duhet menduar mire para se te vendosesh te behesh prind se jeta ka shume batica e zbatica.

......... Dukat ......... Maska e G.S.Vangjeli
    Anëtarësuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinë, Greqi
    Postime
    356
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Ore shok cfare i jep shteti nje nene me 4 femije + qe eshte e vetme ?? I jep vetem llogarite e dritave qe nuk kane por shtetasit shqiptare i paguajne si frengu pulen , i jep vetem llogarite e ujit qe e ngrene me kova si ne mesjete dhe te vene te hane neper kazane .Sipas disave nga ju ajo nene mos te shkonte te punonte cfare do hanin guret e rrugeve por dhe nga ato nuk gjen me shumice tani se i asfaltoi Sala.
    c'fare i jep?????? absolutisht asgje fatkeqesisht, nuk e ndihmoi te rriste kalamanjte.

po c'do te thote kjo, e?

nuk e di c'do te bente, une di kete - kalamanjte e vegjel nuk lihen vetem, se nuk e dine ku qendron rreziku.

i la vetem, dhe fatkeqesisht e pagoi- ky eshte rezultati.

edhe fukara , edhe i paditur, edhe fatqek... ja kjo ndodhi.

me vjen keq sa s'behet per vogelushet, e me pak per nenen.
    Gjithmonë jap atë që më japin të tjerët

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga gsvangjeli Lexo Postimin
    i la vetem, dhe fatkeqesisht e pagoi- ky eshte rezultati.

edhe fukara , edhe i paditur, edhe fatqek... ja kjo ndodhi.

me vjen keq sa s'behet per vogelushet, e me pak per nenen.
    Një sintezë shumë e saktë, të përgëzoj.
    E kam dëgjuar disa herë atë nënë fatkeqe në TV, një njëri krejt i pa ditur.
    Fatkeqësia shumicën e rasteve qëndron tek pa përgjegjshmëria e prindëve.
    Në rastin konkret një përgjegjësi të madhe ka edhe Pushteti Lokal dhe Shteti.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Ku e shikon ti qe dal "self-righteous" une? Tregova historine e dikujt tjeter dhe nuk kam krahasuar veten time me askend, prandaj kur i hidhni keto llafet sa per te bere figure si njerez te dhimbsur, me mire kuptoni se cfare shkruani. Ajo histori qe solla une ketu eshte vetem the digest version se ta dish historine te plote do flisje ndryshe, gjithsesi na lodhet duke na bere Nene Terezen me llafe e duke na qortuar per mendimin e shprehur. Kjo eshte e bukura e forumit qe te gjithe kane mendime te ndryshme.
    Self-righteous dole kur i krahasove te dyja ngjarjet, edhe e perfundove me 'kete quaj nene une!'....Ngjarja eshte e dhimbsur nuk po ben njeri Nene Tereza kot.

Per fjale te ngrohta jeni te gjithe te paret ju, por s'kam degjuar ndonje te filloje ndonje levizje per te ndihmuar te varfrit aty, qofte edhe me ushqime te mbledhura apo rroba, e ku ta di une.
    Po, sakte, zakonisht fjale te ngrohata shprehen ne situata tragjike te tilla.

Megjithate, hey rendesi ka qe te dukeni mire ne FSH. E sa per sakrificat e kesaj, nuk eshte as e para dhe as e fundit, prandaj duhet menduar mire para se te vendosesh te behesh prind se jeta ka shume batica e zbatica.
    Seriozisht e ke? LOL

Nejse, ate qe kisha per te thene ta thashe, bc that's how it came across.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    nje teme tragjike qe po merr nje drejtim komik nga menyra e komunikimit

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Self-righteous dole kur i krahasove te dyja ngjarjet, edhe e perfundove me 'kete quaj nene une!'....Ngjarja eshte e dhimbsur nuk po ben njeri Nene Tereza kot.
    "Kete e quaj nene une" quhet OPINIONI IM dhe nuk ka te bej fare me self-righteousness, prandaj mos i perdor fjalet kot vend e pa vend.

Po, sakte, zakonisht fjale te ngrohata shprehen ne situata tragjike te tilla.
    Per ty ndoshta po, kurse une ne kete teme shoh shume hipokrizi nga njerez qe ne realitet as do t'ja dinin kurre per femijet e saj nese kishin buke per te mbushur barkun apo jo, kurse ketu bejne sikur s'po i ze gjumi naten nga vdekja e tyre.

Seriozisht e ke? LOL

Nejse, ate qe kisha per te thene ta thashe, bc that's how it came across.
    Ka nje ndryshim te madh midis ca shkruaj une dhe si e kupton ti and that's your problem and not mine dhe ajo pergjigje i ishte kthyer dikujt tjeter e cila me kishte cituar, prandaj ti nuk kishe pse te shqetesoheshe perderisa nuk te ishte drejtuar ty se te garantoj qe dhe ajo nuk eshte e turpshme per ta thene troc se si ndihet rreth dickaje. Megjithate perderisa ndjeke nevojen te shprehesh qe ti je me e mire se mua, me zemer me te madhe, me e dhimbsur, shpresoj te ndihesh mire about yourself.

Faqja 12 prej 25 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •