Close
Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 243
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    o zot kjo ngjarje te pikellon shpirterisht se di cfare mund ti them mamas, e shkreta, se di si mund ta perjetoj kete vuajtje ...eshte shume e rezikshme te lesh femijet vetem, ne prinderit kur kishin pune na merrnin me vete ne pune...rest in peace
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 12-11-2010 më 16:36
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    S'ia uron as hasmit kete qe i ka ndodh kesaj nene .
    Se kuptoi pse ishte len ne meshire te fatit nga njerzit e vet dhe nga komuna e Sukthit .
    Keta femije kishin dhe gjysh e gjyshe besoj qe ti kishte kujdes ne kohen qe nena shkon ne pune .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Une nuk e di se si jetohet ne Gjermani se nuk kam qene ndonjehere, por mos kujto se ne Amerike eshte e lehte te jetosh dhe te mbash familje. Te pakten ne Shqiperi, ate kasolle qe ke e ke te tenden dhe nuk te nxjerr njeri jashte kurse ketu ta merr banka direkt dhe te hedh ne rruge. E di se kam punuar ne foreclosures vete dhe kam lexuar letra qe ty as do te shkonte kurre ne mendje.

Infinity, te nxjerrin ty, por fukarane dhe po e nxoren i jep shteti nje strehe. As nuk krahasohen te varferit e Shqiperise me te Amerikes. Ti ke ikur e vogel me duket dhe s'ja ke idene hic. Kam pare ne ca fashtra te Shqiperise te varfer qe te dhimbte shpirti kur i shikoje. Ishin me nene e babe dhe prape edhe me buke s'arrinin te ngopeshin. Ajo kasolle qe ty te duket e tyrja po i semure e po vdes, se nuk kane kushtet me minimale.
    I ke pare ndonjehere se sa ushqime marrin keta hispaniket me leket e shtetit ketu ne USa? Mund te marrin njeheresh $300-500ushqime, dhe cfare marrin. Jo ushqime jetesore, por gjera kot. Tallen me leket e shtetit. Me florinj, celulare te fundit, makina te mira i ke rrugeve. Pse mos te tallen? E hapin gojen naaa neper zyra, dhe ata u rrine pronto. Cdo gje free e kane. Qerane, ngrohjen, shendetesine, ushqimin,arsimin. Po ne Shqiperi?

Alnosa ata qe kane dale kundra asaj nene dije qe as e kane idene cdo te thote te jesh prind. Shikoji dhe njehere postimet se kush i ka dale kundra se qenke nxituar ne konluzion.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    http://www.top-channel.tv/video.php?id=20060
    shikoni c'po organizohet ne keto momente ne tirane
    dhe ne rrime e vrasim mendjen te gjejme fajtorin duke ofenduar njeri tjetrin

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Infinity, te nxjerrin ty, por fukarane dhe po e nxoren i jep shteti nje strehe. As nuk krahasohen te varferit e Shqiperise me te Amerikes. Ti ke ikur e vogel me duket dhe s'ja ke idene hic. Kam pare ne ca fashtra te Shqiperise te varfer qe te dhimbte shpirti kur i shikoje. Ishin me nene e babe dhe prape edhe me buke s'arrinin te ngopeshin. Ajo kasolle qe ty te duket e tyrja po i semure e po vdes, se nuk kane kushtet me minimale.

.
    mia@, ne këtu nuk po diskutojmë kush e bën hartimin më të bukur se tjetri.
    Çështja është e thjeshtë fare, Ju vet po të ishit në vëndin e asaj gruaje fatkeqe do ti linit fëmijët në mëshirë të fatit?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Çështja është e thjeshtë fare, Ju vet po të ishit në vëndin e asaj gruaje fatkeqe do ti linit fëmijët në mëshirë të fatit?
    Nuk e di, sepse nuk jam gjendur kurre ne ate lloj situate, ate lloj varferie ektstreme, prandaj nuk mund ta gjykoj dot. Por them qe fatkeqesisht ajo nuk pati shume mundesi zgjedhjeje ne situaten qe ishte. Nuk do rrinte me femijet brenda barakes dhe te priste me duart nga qielli per nje zgjidhje te vuajtjeve te familjes saj.
    Feelings change - memories don't.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Meduket dhe ti spo lexon sic duhet. Ti dhe shume te tjere ketu. Ajo qe sjell mjerimi, eshte i pallogaritshem dhe nuk gjykohet.Permasat jane aq te medhaja, sa asnjeri nga ne nuk e koncepton dot. Se asnjeri nuk eshte ne ate pozite te arrise te gjykoj ate femer, se fundja askush nuk i zgjati doren ta ndihmoje sikur dhe sado pak. Lexoje ate artikull, ku i jane mbyllur te gjitha dyert e shpetimit. C'a ishte ajo superwoman kshu? E keqja fundja mund te kish ndodhur dhe diten. Ato femije ishin ne meshiren e fatit, dita dites. E pse, se sistemi atje, ne vend qe te japi nje dore, te te ndihmojne, te perbuzin, e te gjykojne.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    "Kete e quaj nene une" quhet OPINIONI IM dhe nuk ka te bej fare me self-righteousness, prandaj mos i perdor fjalet kot vend e pa vend.
    Per ty ndoshta po, kurse une ne kete teme shoh shume hipokrizi nga njerez qe ne realitet as do t'ja dinin kurre per femijet e saj nese kishin buke per te mbushur barkun apo jo, kurse ketu bejne sikur s'po i ze gjumi naten nga vdekja e tyre.

Ka nje ndryshim te madh midis ca shkruaj une dhe si e kupton ti and that's your problem and not mine dhe ajo pergjigje i ishte kthyer dikujt tjeter e cila me kishte cituar, prandaj ti nuk kishe pse te shqetesoheshe perderisa nuk te ishte drejtuar ty se te garantoj qe dhe ajo nuk eshte e turpshme per ta thene troc se si ndihet rreth dickaje. Megjithate perderisa ndjeke nevojen te shprehesh qe ti je me e mire se mua, me zemer me te madhe, me e dhimbsur, shpresoj te ndihesh mire about yourself.

Ka nje ndryshim te madh midis ca shkruaj une dhe si e kupton ti!

Exactly, je aq largggggg motivit tim sa se ke idene. C'me duhet mua te behem gjoja e mire ne forum? Seriozisht po diskutojme per kete? wow
    Nje fjale perdora 'self-righteous' edhe besoj qe duhet te jem e lire te shpreh mendim tim tek ty? Apo, duhet gjithmone te perputhemi ne mendime qe te flasim me njera tjeteren? How about some drinks now? Akoma JO, shume shpejt?....mire e lejme per neser pra....mo ki merak sdo te vej ne dukje me dicka qe s'me pelqen tek shkrimet e tua.

Wow.......sa ndryshe jemi ne karakter ne nga njera-tjetra. Knowing you, me duket se duhet te them, to not overthink what I wrote above sepse nuk e di si po e lexon ne krahun tjeter ti kete, me nerva pa nerva lol (hopefully pa nerva)....Po thjeshte mendova se mund te shprehem me ty si me shoqet, without you feeling like I'm attacking you, but I guess it came across that way. Damn girl, now I need a drink :P

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    [QUOTE=PINK;2921957]Meduket dhe ti spo lexon sic duhet. Ti dhe shume te tjere ketuQUOTE]
    Nuk bëhet fjalë vetëm për këtë rast në Shqipëri, po aty bashk me humbjen e jetës nga këta 4 fëmijë, 1 fëmijë tjetër 4 vjeç ra në gropë të gëlqeres të mbushur me ujë nga shiu dhe u mbyt dhe sa e sa raste të tjera.
    Shqip dhe shkoqur po të them, përgjegjësi kryesor (dhe jo vetëm) për jetën e fëmijëve të vegjël janë prindrit.
    Po të duash ktheu dhe lexo veten tënde tek tema "Të jesh prind"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin

Alnosa ata qe kane dale kundra asaj nene dije qe as e kane idene cdo te thote te jesh prind. Shikoji dhe njehere postimet se kush i ka dale kundra se qenke nxituar ne konluzion.
    Qe te te vij keq (spo e them meshire se tingellon keq) per nje familje qe paska jetuar ne mizerje ,fukarallek dhe ne fund pesoi tragjedi nuk duhet te jesh prind ta kuptosh, por Njeri qe ti funksionojne nje cik ato 'qelizat' e ndjesise dhe miresise. Nejse, zemer ka dhe kafsha.

Une nuk fola per ty .

Nena ka qene jetime per vete apo e kuptova gabim une ne shkrimin qe kishin sjelle me pare .?!

..

Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •