silli argumentet pra se pse emri i Zotit sipas teje eshte Allah, meqe une i sjell argumentat e mija , dhe e bej me argument te qarte se Zoti nuk ka shpallur ndonje emer,
ti ke argument ?
une them se jo !
argument per ty eshte se ty keshtu t'a mesuan te tjeret qysh kur ishe femij, por kjo nuk eshte argument, kjo eshte arsyeja se pse ti i thua Allah , e jo argumenti se Zoti e ka emrin Allah.
dhe m'a argumento se pse nuk ra poshte , por e qita une poshte !!!
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Chinon pyete ti, se Chino eshte kChiro numer 2 ne kete forum. Kete e shpreh ne postimet e tia anti-shqiptare ! Po, po ! Te jesh anti-Islamik, eshte te jesh anti-shqiptar dhe perderisa ky forum e toleron antarin chino te e fyen ALlahun dhe Muhamedin a.s., eshte edhe anti-shqiptar !! Matrix dhe Toni, ju qe e moderoni kete rubrik, i keni frig Zotit ! Sepse edhe juve si besimtar ju kerkohet qe ti keni frig Te Gjithėfuqishmit ne bibėl !
Un ju them, qe sado tolerant qe te jesh, prap se prap nuk mund te mos radikalizohesh pasi qe t'ju kem lexuar juve ! Eshte e pamundshme ! Te kam then qe je dyftyrsh, tash je ka e zbulon edhe nje fytyr te re, ate te "avokatit te chinos". Po kush n'leshin qenka chino qe e madheron keshtu mor xho ?!
chinon e kam pyetur
une here tjeter , pasi qe isha edhe une si ti i revoltuar,
pergjigje e tij ishte se nuk i shpehet Zotit keshtu , por Allahut,
ketu eshte perfundimi i perdorimit te fjaleve ne arabisht,
e thashe qe te mesoje se keto perfundime cojne ne konfuzion te panevojshem , ndermjet katolikeve , ortodoksve e te tjereve , qe mendojne se ju i luteni nje Zoti tjeter e jo Zotit te vertete
Allah eshte fjala arabe qe perdoret per Perendine per te gjithe arabishtfolesit, si mysliman , te krishtere dhe jehude.
nuk eshte emer personal i Zotit , mund te perkthehet God, Dio, Gott, Dieu, Peredia,Theos, etj,perkatesisht per secilen gjuhe.
ti qe nenkupton se e din se kush eshte Allahu , me trego se kush eshte sipas teje, pasi qe une nuk shikoj tjeter pervec Atij qe une i them Zoti, Perendia, Hyu, Krijuesi, I Gjithpushtetshmi, I Plotfuqishmi, I Gjithdijshmi e te tjera keto emertime te gjuhes shqipe per Krijuesin e gjithesise , Ai eshte Zoti i Madherishem , eshte Ai, dhe Atij i takon i gjithe adhurimi i plote.
a ka Allahu dicka me shume , pasiqe nuk eshte tjeter vetem se e njeta fjale , por ne gjuhen arabe , vete fjala Zot e Perendi dhe Hy e plotesojne vetdijshmerine e prezences se Krijuesit , e pse duhet t'a them Allah ne arabisht, kur behet fjale per te njejtin Krijues , qe krijoi si shqiptaret edhe arabet edhe gjith njerezimin?
edhe ne qofte se Allah ka kuptimin si ; I vetmi qe meriton te adhurohet,
ky kuptim eshte ne arabisht , vlen plotesisht per arabishtfolesit , sic e permenda me lart , te krishtere, mysliman , jehude,
por kurrsesi nuk vlen ky kuptim per nje shqiptar ose nje joarab sepse nuk eshte as gjuhe shqipe dhe nuk ka kuptim per nje shqipfoles, dhe sepse gjuha qe i flet shpirtit dhe qe njeriu kupton me mire eshte gjuha e nenes.
aaa, nqs per ty eshte arabishtja gjuha e nenes , atehere , shume dakord me ty, ka plotesisht kuptim qe t'i t'a perdoresh, por jo per nje shqipfoles.
nje shqiptar me tha nje dite teksa po futesha per ne xhami; ju jeni ata qe i luteni Allahut e jo Zotit,
sinqerisht kishte te drejte, sepse ky eshte kuptimi qe ai dhe shume te tjere perceptojne me perdorimin e termit arab per Perendine ,All-llah.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 29-09-2010 mė 12:52
Hahahaha un meritoi ta marr titullin Profet, me heret kam then qe me keta nuk eshte ne rregull diqka, ketyre ju duken te gjith te Krishterelol
Ketu jan 2 gjera.
Ja eshte i njejti person me 100 Emra
Ja jan te kllonuar te gjith njejt.
Nuk eshte e mundshme qe ne qdo mendim te jen te njejt.
Shih se edhe shefqet krasniqi eshte i krishterepor agent ama
lol.
Krijoni Kontakt