Close
Faqja 33 prej 47 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 465
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa shoh, ne Islam qenka nje konfuzion i vertete per shume ceshtje.
    Nje hadith thote keshtu, hadithi tjeter thote te kunderten.

Interesante se Islami pretendon se eshte nje fe e bazuar ne llogjike te shendoshe.

Me pak fjale une do doja ta permbledh kete situate me 2 fjali:
    1-) Nje Islam pa hadithe eshte INEKZISTENT
    2-) Nje Islam me hadithe eshte KONTRADIKTOR
    Ti mendon keshtu e jo qe eshte e verteta keshtu.
    Pra mendimi yt eshte shum larg nga e verteta.

E verteta 1 dhe absolute eshte qe per baze te besimit duhet te mirret vetem Kur'ani.
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ne Kuran shkruan: Ne fe nuk ka dhune.

Pyetja ime: Eshte e ndaluar vetem dhuna fizike, p.sh. prerja e kokes me shpate, apo edhe dhuna sociale, pra presionet, diskriminimi, shpifja, trillimi ne dem te pales qe nuk pranon fene e Allahut?

Nese e para: Perse Muhamedi sulmoi beduinet e shkretetires? Perse osmanet sulmuan shqiptaret dhe popujt tjere te krishtere? Perse gurezohet ne Arabi nje grua qe ka bere nje veper te keqe sipas shoqerise arabe?

Nese e dyta: Perse te krishteret ne Islam jane te detyruar te paguajne taksa speciale, te cilat nuk i paguajne muslimanet? Perse nuk lejohet shprehja e lire e mosbesimit ne Allahun sipas Shahrias?

Nje milion pyetje ka. Rralle ndonjeren mund te pergjegjesh vec nepermjet te Kuranit. Ndaj te duhen "hadithe". Dhe kjo prape se prape nuk mjafton, per me teper te duhen edhe "hadithe te haditheve". Nenkupton: Kurani per njeriun eshte gjysmak. Jo vetem Kurani, por edhe hadithet e Muhamedit. Zoti nuk mund te shkruaj ca fjali dhe te heshte, per te thene "jetoni" sic kam kerkuar une. Sepse ne momente te caktuara, sic tregojne pyetjet qe i bera me lart, njeriut i duhet "pergjegja e Zotit".

Kurani s'ka lidhje me Zot.

Pike e madhe e shtypit.
    Me perpara e ben murin te flas sesa zemren tende te besoj.

Edhe 1 milion fakte me ti sjell ty ti perseri nuk beson , pra eshte e kote me u mirr me ty.
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    ai ka vdek por veprat fjalet e tij skan vdek ato ende jetojn dhe ne duhet te gjykohemi sipas fjaleve te tij per gabimet qe do i bejm ne ket bot

une ju pyta shum her qka keni studiu dhe sa keni studiu dhe ju nuk me pergjigjeni dhe me heshtjen tuaj une pe kuptoj pak a shum se sa te ditur jeni?
    Ximi e di cfare je duke pohu ??
    Prej ciles date Muhamedi a.s paska marr kompetencat per gjykimin e njerzve ???
    Nuk ju duket qe beni sikur te krishteret qe Isain a.s e ngriten dhe e ben hyjnore ??
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Po lexoj keto postime dhe me ne fund fillova qe te qeshi me bukurine e dijalogut qe kryejne

jobesimtaret ne mes veti ( perjashto besimtaret Islam).

U kenaqen, meren me Islamin aq thelle saqe diush do te mendoje se jane Dijetaret me te shquar

Islam te planetit. Njeri i bie thumbit e tjetri patkonit... hajde .... hajde.... hehehehehehehe.

O master2006, nese ti nuk beson ne hadithe, atehere mbaje mendimin tend por mos u mundo te

detyrosh te tjeret me pseudoargumente qe te mendojne edhe te tjeret sikurse ti.

Ne kete bote ka lloj-lloj besimesh.

Dikush beson ne elefante, dikush ne viça, dikush ne hene e ne diell, dikush ne kryq, dikush ne

Kur'an e dikush ne Kuran+Hadithe. Liri populli vlla, demokraci, beso cka te duash por mos na

shurdho shume.

Mbaje per vete besimin tend se besimi eshte personal, askush nuk te kerkoi ne kete forum qe te na

mbajsh ligjerata se a duhet ose nuk duhet besuar Hadithet.
    E mor faktet nga Kur'ani qenkan pseudofakte ??

E tamam per nje musliman :S

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    E mor faktet nga Kur'ani qenkan pseudofakte ??

E tamam per nje musliman :S
    http://xhamiashqiptare.net/

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Le ta lexojn Surën Et Tewbe, dhe do e shoh qe "profeti reshat khalifa" i ka larguar dy ajete kuranore ! Me t'vërtet skandaloze ! ! ! !

Ne kete web site nuk ka asnje te dhene per stafin se kush qendron pas tij, asnje adrese per kontakt.

Duket qe eshte site kopil, por kopila qe vete bejne kopil dhe ta hudhin tek kembet duke te akuzuar per kopil-lindje.

Ueh ... sa e kmplikuar.

Kerkoj prej masterit(bani, matrixi, etj) qe te japin nje adrese te bendit te tyre se dua te antaresohem ...ueh ,,, pffffffiuuuu

Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 23-09-2010 më 18:28

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Gostivar,

Muslimanet e botes mbar, e pranuan kete "mrekulli" duke mos e kuptuar qe sharlatani ne fjal i hoqi dy ajete kur'anore nga Libri i Zotit per te then qe formula e tij ishte me te drejt.

Por kur e proklamoi veten profet, atehere njerezit filluan ta shohin per se afermi "mrekullin e tij" dhe çfar per te pa ? Dy ajete me pak, fjalen Allah, e disa emra te Zotit edhe ne arabisht i kishte larguar duke e ber kur'anin e tij ! Keti mund ti thuash gjithcka pos musliman ! Paramendo nese gjithesecili do e bente kur'anin e tij ? A do te ishte kjo ne rregull ? ! Jo, !

Ky eshte qendrimi i te gjitheve, jan me qindra e mijera hadithe. Ne njohim shume pak, te tjeret jan ne studim,.. dhe ky studim i hadithologeve konsiston ne vertetesin e tyre, pra a bie ne kundershtim me kuranin apo jo ? Apo edhe me hadithet tjera ? CIli eshte mesazhi ? Ne cfar konteksti eshte then ? etj,.etj...

Buhariu ka mbledhur hadithe, i ka shkruar cfar i kan raportuar njerezit. Ai si ka krijuar nga vetja, dhe ne at kohe s'eshte preokupuar se a po e thon te verteten ajo ?! Kjo pun sot e jona, ti studiojm per se afermi keto hadithe ! Sepse ka pasur edhe genjeshtar ne ate koh, kete e dim te gjithe dhe nuk eshte tabu ! Kur'ani mbetet libri i pakundershtuar, dhe pikerisht per ket, duhet denuar ata qe e ndryshojn Librin e Zotit ! Historia e biblës, nuk duhet riperseritur me !

Imamet si dhe raportuesit kan qen njerez, e jo profet. Nese hadithi eshte i mir, nuk ka kundershtime se pari me Kur'anin dhe vepren e Resul'Allahut dhe ka nje urtesi ne te,.. ateher duhet ta marrim si keshille, sunet, se tek e fundit feja eshte Keshillë ! E Jo impunim.
    Ilirian , keto dy hadithe ai i hoqi duke u bazuar ne hadithe sa per info . Ekziston nje hadith sahih tek librat e Buharit , ne te Cilin Aliu R.A. thot se keto dy vargje iu shtuan kesaj kaptine.
    Nga ana tjeter sa i perket ketyre dy vargjeve sa per info, Rashid Kalifa ngren nje pyetje interesante qe duhet te sqarohet nga dijetaret musliman.
    Sipas dijetareve ne pergjithese , pa marre parasysh se kujt sekti ose grupimi i tokojne suret ndahen ne dy grupe, Sure te shpallura ne Meke dhe Sure te shpallura ne Medine.
    Keto Sure dallojne per nga stili, nje dijetar i vertete eshte ne gjendje te te tregoj se ku eshte shpallur sureja vetem duke pa stilin e sures.
    Pyetjen qe ngre Kaliva eshte se dy vargjet e fundit nuk i pershtaten stilit ne te cilin e tere surja eshte e shkruar.
    Nese jam tamam , kjo shure eshte shpallur ne Medine, dhe e gjithe sureja deri tek ajeti 127 eshte shkruajtur me slilin Medinas, vetem dy vargjet e fundit jane shkruar me stilin e Mekes ?!!
    Nga ana tjeterke kodin matematikor, i cili eshte i perkryer nqs se keto dy vargje hiqen, por ama nese shtohen ky kod nuk punon!!!
    Po ashtu ke edhe hadithin qe te permenda sipas te cilit vete Aliu R.A. thot se keto dy vargje jane shtuar.
    KEte hadith nese jam i sigurte e ka percjellur Buhari. Nqs se Buhari ka gabur tek ky hadith, cfar te ben te mendojsh se ai ia ka qelluar tek hadithet tjera ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ilirian , keto dy hadithe ai i hoqi duke u bazuar ne hadithe sa per info . Ekziston nje hadith sahih tek librat e Buharit , ne te Cilin Aliu R.A. thot se keto dy vargje iu shtuan kesaj kaptine.
    Nga ana tjeter sa i perket ketyre dy vargjeve sa per info, Rashid Kalifa ngren nje pyetje interesante qe duhet te sqarohet nga dijetaret musliman.
    Sipas dijetareve ne pergjithese , pa marre parasysh se kujt sekti ose grupimi i tokojne suret ndahen ne dy grupe, Sure te shpallura ne Meke dhe Sure te shpallura ne Medine.
    Keto Sure dallojne per nga stili, nje dijetar i vertete eshte ne gjendje te te tregoj se ku eshte shpallur sureja vetem duke pa stilin e sures.
    Pyetjen qe ngre Kaliva eshte se dy vargjet e fundit nuk i pershtaten stilit ne te cilin e tere surja eshte e shkruar.
    Nese jam tamam , kjo shure eshte shpallur ne Medine, dhe e gjithe sureja deri tek ajeti 127 eshte shkruajtur me slilin Medinas, vetem dy vargjet e fundit jane shkruar me stilin e Mekes ?!!
    Nga ana tjeterke kodin matematikor, i cili eshte i perkryer nqs se keto dy vargje hiqen, por ama nese shtohen ky kod nuk punon!!!
    Po ashtu ke edhe hadithin qe te permenda sipas te cilit vete Aliu R.A. thot se keto dy vargje jane shtuar.
    KEte hadith nese jam i sigurte e ka percjellur Buhari. Nqs se Buhari ka gabur tek ky hadith, cfar te ben te mendojsh se ai ia ka qelluar tek hadithet tjera ?!!

GV_USA
    Allahut svt, e ka lavdëruar gjeneratën e parë te cilt e pasuan Muhamedin a.s.
    Duke u nisur nga kjo, ne si besimtar nuk duhet pasur dyshim qe kurani nuk ka qen i ndryshuar nga askush ! Vet Zoti ne kuran behet garant i Kuranit famelart, atehere si eshte e mundshme qe 14 shekuj te mos e ket ruajtur Allahu kuranin ? A jemi, a s'jemi besimtar ?! Nese po, te denohen personat te cilet ia lejojn vetes te manipulojn me kuranin famelart ! Khalidi eshte marrur shum me numra, bile per te ishin pas ber obsesion, qe nese ia lexon kuranin do e veresh qe ne tefsirin e tij, gjen vetem shpjegimet e ekuacioneve matematikore qe s'kan asgje te bejn me besim, bile ne baz te ketyre detyrave ai pat shpallur edhe vitin kur do te ndodhe kiameti ! E Zoti ne kuran e thot te kunderten e profecis se reshatit ! Per mua s'ka dyshim qe reshati ishte sharlatan i poseduar nga shejtani ! Nje ajet kuranor e shpjegon me se miri çmendurin dhe devijimin e reshadit.

74.Suretu El Mudeththir

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

31. E mbiqëkyrës të zjarrit, Ne nuk bëjmë tjetër, përveç engjëjve dhe numrin e tyre (të përmendur në Kur’an) nuk e bëmë për tjetër, por vetëm si sprovë për ata që nuk besuan, e që të binden ata që u është dhënë libri, e atyre që besuan t’u shtohet besimi, e atyre që u është dhëmë libri dhe besimtarët të mos kenë dyshim, dhe ata që zemrat i kanë të sëmura dhe jobesimtarët të thonë: “çka dashti All-llahu me këtë shembull?” Ja ashtu, All-llahu e lë të humbur atë që do, e ushtrinë e Zotit tënd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk është tjetër vetëm se një përkujtim për njerëz.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Allahut svt, e ka lavdëruar gjeneratën e parë te cilt e pasuan Muhamedin a.s.
    Duke u nisur nga kjo, ne si besimtar nuk duhet pasur dyshim qe kurani nuk ka qen i ndryshuar nga askush ! Vet Zoti ne kuran behet garant i Kuranit famelart, atehere si eshte e mundshme qe 14 shekuj te mos e ket ruajtur Allahu kuranin ? A jemi, a s'jemi besimtar ?! Nese po, te denohen personat te cilet ia lejojn vetes te manipulojn me kuranin famelart ! Khalidi eshte marrur shum me numra, bile per te ishin pas ber obsesion, qe nese ia lexon kuranin do e veresh qe ne tefsirin e tij, gjen vetem shpjegimet e ekuacioneve matematikore qe s'kan asgje te bejn me besim, bile ne baz te ketyre detyrave ai pat shpallur edhe vitin kur do te ndodhe kiameti ! E Zoti ne kuran e thot te kunderten e profecis se reshatit ! Per mua s'ka dyshim qe reshati ishte sharlatan i poseduar nga shejtani ! Nje ajet kuranor e shpjegon me se miri çmendurin dhe devijimin e reshadit.

74.Suretu El Mudeththir

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

31. E mbiqëkyrës të zjarrit, Ne nuk bëjmë tjetër, përveç engjëjve dhe numrin e tyre (të përmendur në Kur’an) nuk e bëmë për tjetër, por vetëm si sprovë për ata që nuk besuan, e që të binden ata që u është dhënë libri, e atyre që besuan t’u shtohet besimi, e atyre që u është dhëmë libri dhe besimtarët të mos kenë dyshim, dhe ata që zemrat i kanë të sëmura dhe jobesimtarët të thonë: “çka dashti All-llahu me këtë shembull?” Ja ashtu, All-llahu e lë të humbur atë që do, e ushtrinë e Zotit tënd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk është tjetër vetëm se një përkujtim për njerëz.
    O vlla une te kuptoj ty shum mire.
    Por ate qe dua ndonje dijetar i mire musliman te me tregoj eshte pse dy vargjet e fundit tek kaptina 9 jane shkruajtur me stilin e Mekes e jo Medines?!!
    Dhe po ashtu dua dikush te me komendoj hadithin sipas te cilit Aliu R.A. pohon se kuranin eshte "cregulluar" dhe e ka fjalen per keto dy vargje.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Dhe Ilirian , vellau im i dashur e shikon se cfar bejne "hadithet" e rrejshme?!!
    I ndajne muslimanet ne grupe.
    Ti thua se ato vargje kane qene pjese e Kuranit dhe kete e bazon ne faktin se ekzistojne disa hadithe qe folin per kete ceshtje qe vertetojne deshime e nje personi emri i te cilit nuk me kujtohet, por e di se fillonte me shkronjen K, dhe ca te tjere i refuzojne keto vargje po ashtu bazuar ne HADITHE, sipas te cilit Aliu R.A. ka thene se keto vargje jane i jane shtuar Kuranit!!!

Po paramendo sikur hadithet mos ekziston , a do te ekzistonte kjo percarje midis nesh ?!! Paramendo sikur hadithi i larte permendur sipas te cilit Aliu R.A. thot se keto vargje jane shtuar sikur te mos ekzistone , a do te kishte ku te kapet Rashid Kalifa qe ti bazoj argumentat e tija ?!!!!
    Nuk do te kishte, dhe kete debat sot ne nuk do ta kishim be.
    I gjith ky debat vjen si rrjedhoje e dikujt qe vendosi te pohoj se Aliu R.A. e ka thene kete!
    Dhe nqs se e ka thene ose jo , ne nuk kemi qene prezent qe ta dime, dhe Aliu R.A. nuk eshte ne mesin tone qe te deshmoj.
    Ajo qe na ngelet neve eshte qe te besojme ne deshmijat e disave qe i kane shkruar keto shum vite pas vdekjeve te personave kyc ne fene islame.
    Kane pritur 250 vite per ti shkruar keto hadithe, 250 vite, dhe e kane ditur fort mire se keto hadithe do te krijojne percarje midis muslimaneve!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2010
    Postime
    40

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Të nderuar forumist, arsyeja që më shtyri të hapë këtë temë është përjashtimi im nga nënforumi musliman, dhe jo vetëm kjo, por ajo që më bëri edhe më shumë përshtypje është arsyeja me të cilën u përjashtova.

Pasi hapa 2 tema në nënforumin musliman, dhe solla disa argumente nga Kurani, se muslimani duhet të bindet vetëm Kuranit si shpallje e Zotit të Madhërishëm, dhe në asnjë shkrim tjetër. Atëherë edhe erdhen vërejtjet nga moderatori, si dhe pasoi mbyllja e 2 temave, dhe përjashtimi im.

Pas rreth 2 javëve, këto 2 tema u kthyen sërish dhe u barten pa kurfar njoftimi tek nënforumi Bektashinjë. Unë u ankova tek moderatori dhe përgjigja e tij ishte kjo:

Dhe ajo që më habit më së shumti, është fakti që vet moderatori e quan vetën pjesë të një sekti (musliman sunni), kurse shumë ajete nga Kurani flasin pikërisht rreth asaj se si muslimani nuk duhet të ndahet në sekte (grupe).

Unë jam musliman, i përmbahem Kuranit si shpallje e Zotit, dhe asgjë jashtë këtij Kurani nuk e marr si bazë për zbatimin e fesë. Si mund te me quaj dikush pjesetar te ndonje sekti nese une bazohem vetem ne Kuran? Kjo ishte hera e parë në jetën time të ndëgjoj se paska në Islam sekt Kuranist. Sipas Kuranit në Islam ka vetëm të nënshtruar (musliman) dhë asgjë më shumë as më pak.

Andaj hapa këtë temë për të bashkëbiseduar me ju.

A mendoni se Kurani si i vetëm, mjafton që ta zbatojmë fenë Islame ashtu sic urdhërohemi nga Zoti i madhërishëm?

P.S. ju lutem moderatorit të mos e bartë temën tek nënforumi musliman pasi që do të ma mbyllin menjëherë.

Selam alejkum. Bravo shoku. Mirë bën që beson vetëm Kuranin. Nuk ka shpallje tjetër më të fundit përveç Kuranit famëlartë. Çfarë ka qenë e nevojshme për tu udhëzuar dhe urdhëruar Allahu I gjithdiçëm e ka shpallur në Kuran.
    Por ç’ti bësh disa duan udhëzime edhe sesi të shkojnë në banjo dhe se aTë përdorin letrën higjenike apo jo?!!
    Për mënyrën e zekatit, të falurit e të tjara detaje që nuk përmenden në Kuran është shumë e thjesht për tu kuptuar. Ato ishin gjëra të njohura n’atë kohë nëpërmjet shpalljeve të librave të më të hershëm. Allahu përmend në kuran vetëm udhëzimet e reja.

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    O vlla une te kuptoj ty shum mire.
    Nese e ke kuptuar shume mire, atehere mos egzagjero me gjera te pa verifikara qe bejne percarje.

Faqja 33 prej 47 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •