Këtë fjalë Profeti a.s. e ka thënë në fillim të Shpalljes, nga frika që të posatëkonvertuarit të mos e ngatërrojnë Kur'an-in me Hadithin, mirëpo më vonë Profeti ka urdhëruar që të shkruhen hadithet...por është shumë e çuditshme/pakuptueshme/palogjikshme që të përdorësh hadithe (në të cilat nuk beson) për të mbështetur teorin "tënde" që e ke bëre copy/past tek një faqe Anti-Islame ?!?!
, Ky hadith është embëlsirë për Kafirat, të cilët e përdorin për t'a sulmuar Pejgamberin a.s., dhe për të futur dyshime tek ata që pak lexojnë mbi Islamin...
Ky hadith gjindet tek Buhariu dhe Muslimi, Urina dhe qumështi i devës është ilaç Profetik, dhe vetë shkenca moderne dëshmon për autentisitetin e hadithit: një substance me emrin PREMARIN që gjindet në disa Aspirina dhe Tylenol, përmbanë urinë të peles...
"Premarin (including Prempro, Premphase, Prempac, and Premelle) is a drug made up of conjugated estrogens obtained from the urine of pregnant mares -- put out in many forms (pills, creams, injections, patches, vaginal rings) and is used to reduce the symptoms of menopause in women or women who have had a hysterectomy. It is also prescribed to nearly eliminate the risk of osteoporosis (the brittling of bones) and reduce the chance of heart disease in women over 50."
Pastaj, pse nuk e përmend që ata persona pasi që u shëruan, këta bandita ia nxjerrën sytë, ia shkurtuan duartë dhe këmbët, dhe e lanë ata të etur deri në vdekje bariun, dhe pastaj i morën devët për të ikur!!
Andaj Profeti a.s. në përputhje më Kur'anin Madhështorë, i dënoi me të njejtën gjë që ia bërën bariut të pafajshëm!!!
A din pse (me dinakëri) nuk i ke cekur këto detaje? Sepse këtë tekst e ke marë tek një faqe ANTI-ISLAME...hmm cudi mbi cudi !!!
...ku është kundërshtimi me Kur'anin...?
"Ibn Abbas tha, Al-Saab Ibn Guthama tha, ne e pyetëm të Dërguarin e Zotit për gratë dhe fëmijët e vrarë gjatë sulmit ndaj pabesimtarëve, dhe ai tha: edhe ata janë mes tyre (sikur ata)(sikur prindërit e tyre)."
Sjille numrin e hadithit!!
Dhe po të ishte i saktë unë të përgjigjem me këto Ajete, nga Sureh Al Kehf:
74. Vazhduan të shkojnë deri kur e takuan një djalë të ri, e ai (i dijshmi) e mbyti atë. (Musai) Tha: “A e mbyte njeriun e pastër, pa mbytë ai askë?! Vërtet ke bërë një pumë të shëmtuar!”
75. Ai (i dijshmi) tha: “A nuk të thashë se vërtet ti nuk do të mund të kesh durim me mua?”
76. (Musai) Tha: “Nëse pas kësaj të pyes (të kundërshtoj) për ndonjë gjë, atëherë mos më lejo të shoqëroj. Tashmë ndaj meje ke arsyetim (të mos më shoqërosh)!”
77. Vazhduan të shkojnë deri arritën te bannorët e një qyteti që prej tyre kërkuan t’u japin ushqim, po ata nuk deshën t’i pranojnë si mysafirë (e as t’i ushqejnë) e ata të dy gjetën një mur që gati rrëzohej, e ai e drejtoi atë (murin). (Musai) Tha: “Sikur të kishe dashur do t’u merrje shpërblim për këtë!”
78. Ai (i dijshmi) tha: “Tash ka ardhur koha e ndarjes mes meje e teje, e unë do të tregoj për domethënien e asaj që nuk mund të keshë durim!”
79. Sa i përket anijes, ajo ishte pronë e të varfërve, që veprojnë në det, e unë desha të bëjë atë me të meta, ngas para tyre ishte një sundues që grabiste çdo anije (të aftë - pa të meta).
80. Sa i përket djaloshit, dy prindërit e tij ishin besimtarë, e u frikësuam se ai do t’i shpie ata të dy në humbje e në mosbesim.
81. Deshëm që Zoti t’u japë në vend të tij një më të mirë se ai dhe më të afërt në respekt dhe në mëshirë (ndaj prindërve).
82. Përsa i përket murit, ai ishte i dy djelmoshave jetimë të atij qyteti, e nën të ata kishin një thesar (ari) dhe babai i tyre ka qenë njeri i mirë, e Zoti yt dëshiroi që ata dy (jetimë) ta arrijnë pjekurinë e vet dhe ta nxjerrin ata vetë thesarin e tyre. Kjo ishte mëshrë e Zotit tënd (ndaj tyre). Dhe unë nuk e pranova tërë atë sipas bindjes sime (po sipas udhëzimit të Zotit). Ky, pra, është sqarim i asaj për të cilën nuk munde të kesh durim!
Në fund, këto tekste dëshmojnë kundër jush, dhe jua zbulon fytyrën e juaj të vërtet: Ju jeni QAFIRA, mohues të Zotit, që fsheheni mbas një pseudo-identititeti musliman reformator që (kinse) kanë një shiqim autokritik ndaj Fejës së tyre me shpresë që ndoshta dikush nga "bashkë-fetarët" do t'ju pasoj në Kufrin e juaj të qartë, dhe do ta braktisë Burimin e Dytë në Islam...në faktë ata që nuk korrin sukses, dhe janë të denuar të dështojnë në pllanet e tyre kundër kësaj Feja (që i hodhi poshtë hipokritët dhe tiranët shumëëëë më dinakë se ju) janë pikërishtë personat si ju: HIPOKRITAT ME MLLEF KUNDËR MUHAMEDIT ALEJHI SELAM!!
Tërhiqem nga kjo temë e boshë prej cdo argumenti seriozë dhe me plot e përplot argumente pavend, të keqorientuar, falsifikuar, shkurtuar (për hatër të keqkuptimit...), dhe mbitëgjitha e hapur nga Qafirat për ta sulmuar Profetin e njerëzisë deri në Ditën e Gjykimit!
“Ata (mosbesimtarët, jehuditë dhe të krishterët) duan ta shuajnë Dritën e Allahut (me të cilën është dërguar Muhamedi alejhi selam– Islamin) me gojën e tyre, por Allahu nuk do ta lejojë këtë, përkundrazi Drita e Tij do të përsoset, edhe pse kafirët (mohuesit) e urrejnë (këtë).” (Teube, 32)
Le ti a eshte embelsire apo jo, e verteta eshte se ti i beson ketij hadithi i cili eshte ne kundershtim me Kuranin, qe dmth se ne kete rast nuk i ke besuar Kuranit.
Urine te peles apo te deves?Ky hadith gjindet tek Buhariu dhe Muslimi, Urina dhe qumështi i devës është ilaç Profetik, dhe vetë shkenca moderne dëshmon për autentisitetin e hadithit: një substance me emrin PREMARIN që gjindet në disa Aspirina dhe Tylenol, përmbanë urinë të peles...
Hajt ta marrim sikur ke te drejt, por ai ilaq per te cilin ti thua se e ka vertetuar shkenca, ai vlene vetem per femrat, jo edhe per meshkujt apo jo?
A nuk jane femra dhe mashkulli te barabarte ne Kuran? A nuk lejohet femra te jete lidere ne nje shoqeri ?
Citim:
"Ibn Abbas tha, Al-Saab Ibn Guthama tha, ne e pyetëm të Dërguarin e Zotit për gratë dhe fëmijët e vrarë gjatë sulmit ndaj pabesimtarëve, dhe ai tha: edhe ata janë mes tyre (sikur ata)(sikur prindërit e tyre)."Sahih MuslimSjille numrin e hadithit!!
Libri 019, Hadith Numer 4321.
E ato ajete qe i solle, le te sherbejn per ty, sepse edhe un deri tash po mundohem te ta argumentoj me Kuran qe hadithet nuk jane te verteta. Lexoj vet ato ajete me mire.
Mos i ndrysho ajetet e Kuranit, ajo fjala ISLAM qe e ke shkruajtur nuk eshte askund ne Kuran, aty "drita e Allahut" e ka fjalen per Kuranin e jo per Islamin, Islami ekzistonte edhe para Muhamedit. Tash dole ti me i zoti se vet Zoti ti ndryshosh ajetet? pihhh“Ata (mosbesimtarët, jehuditë dhe të krishterët) duan ta shuajnë Dritën e Allahut (me të cilën është dërguar Muhamedi alejhi selam– Islamin) me gojën e tyre, por Allahu nuk do ta lejojë këtë, përkundrazi Drita e Tij do të përsoset, edhe pse kafirët (mohuesit) e urrejnë (këtë).” (Teube, 32)
Po lexoj keto postime dhe me ne fund fillova qe te qeshi me bukurine e dijalogut qe kryejne
jobesimtaret ne mes veti ( perjashto besimtaret Islam).
U kenaqen, meren me Islamin aq thelle saqe diush do te mendoje se jane Dijetaret me te shquar
Islam te planetit. Njeri i bie thumbit e tjetri patkonit... hajde .... hajde.... hehehehehehehe.
O master2006, nese ti nuk beson ne hadithe, atehere mbaje mendimin tend por mos u mundo te
detyrosh te tjeret me pseudoargumente qe te mendojne edhe te tjeret sikurse ti.
Ne kete bote ka lloj-lloj besimesh.
Dikush beson ne elefante, dikush ne viça, dikush ne hene e ne diell, dikush ne kryq, dikush ne
Kur'an e dikush ne Kuran+Hadithe. Liri populli vlla, demokraci, beso cka te duash por mos na
shurdho shume.
Mbaje per vete besimin tend se besimi eshte personal, askush nuk te kerkoi ne kete forum qe te na
mbajsh ligjerata se a duhet ose nuk duhet besuar Hadithet.
Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 21-09-2010 më 14:30
O burre, askush permes forumit askend nuk mundet me zor me shti me besu ne asgje. Forumi eshte per te biseduar njeri me tjetrin. Eshte hapur X tema, ata qe duan inkuadrohen me mendimet e tyre, ata qe nuk duan nuk inkuadrohen. Ti prej fillimit ke hyre dhe te njejtat budallalleqe i thua. A din o njeri ti nxjerresh 2 fjale nga goja, dhe t'i lexojme me vemendje ate cfar thua, apo vetem blla blla blla din ti. Pihhh qka nuk mbane kjo toke...
o ilirijan ti duket se duke u marre vetem me hadithe ke harruar kuranin , se per ndryshe do t'a kuptoje se Profeti Muhamed nuk kishte asnje pik frike se mos po humbet kurani ne mes haditheve se kuranin e ruante vet Zoti
dhe nuk e kam marre aspak nga nje faqe anti-islame , e ke shume gabim dhe me vjen keq qe nxitohesh, ja linku , kotrolloje vet;
http://islamicemirate.com/blog/hadith-collection/
Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-09-2010 më 15:14
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
master edhe bani ju kisha pyt juve a ja doni te miren islamit dhe muslimaneve ?
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Krijoni Kontakt