Close
Faqja 13 prej 47 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 465
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    O burre, askush permes forumit askend nuk mundet me zor me shti me besu ne asgje. Forumi eshte per te biseduar njeri me tjetrin. Eshte hapur X tema, ata qe duan inkuadrohen me mendimet e tyre, ata qe nuk duan nuk inkuadrohen. Ti prej fillimit ke hyre dhe te njejtat budallalleqe i thua. A din o njeri ti nxjerresh 2 fjale nga goja, dhe t'i lexojme me vemendje ate cfar thua, apo vetem blla blla blla din ti. Pihhh qka nuk mbane kjo toke...
    Me ne fund e hapi sqepin edhe zogu i kaureve.

Sa mire te kan ushtruar qe te besh percarje ne Islam?

Vazhdo, vazhdo se ndoshta kap naj "musliman" naiv qe te bashkangjitet, pse jo duhet provuar.

Se ata Kryqat po m'duket s'po ja dalin dot me All-llahun balle per balle, e te kan dhene ty nje

vuvuzelë qe te na shurdhosh veshet.

Jepi ... se All-llahu prej fillimit te ka hequr masken, nudo je po ti nuk je ka e kupton ende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 21-09-2010 më 15:29

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    mos u mereni me tekfirat lereni te vazhdojn misionin e tyre
    Jetë e rëndë.......!!!

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Me ne fund e hapi sqepin edhe zogu i kaureve.

Sa mire te kan ushtruar qe te besh percarje ne Islam?

Vazhdo, vazhdo se ndoshta kap naj "musliman" naiv qe te bashkangjitet, pse jo duhet provuar.

Se ata Kryqat po m'duket s'po ja dalin dot me All-llahun balle per balle, e te kan nxjere ty qe te na

shurdhosh me vuvuzela.

Jepi ... se All-llahu prej fillimit te ka hequr masken, nudo je po ti nuk je ka e kupton ende.
    Nese ajetet e Kuranit te duket se po percajne Islamin, ateher ti ke problem me besimin tend. Per juve aspak nuk ka rendesi ne cfar besoj un, e as qe duhet te kete. E verteta eshte se ju para Kuranit qenkeni ZERO. Gjithe ato ajete nga Kurani i solla, dhe asnjeri nga ju nuk doli te thote 1 fjale per ato ajete, perderisa ne anen tjeter mundoheni te fyeni personalitetin tim, gje e cila aspak nuk ka rendesi tani.

Dikush pyet se sa ia dua te miren Islamit, tjetri thote qe paguhem nga te Krishteret, ai tjetri ashtu e ky tjetri keshtu, perderisa asnjeri nuk merr mundin te prek thelbin e temes dhe te merret me te. Mos u merrni me mua si person o njerez, merruni pak me ato argumente qe kam sjellur. As edhe 1 te vetmin fakt nuk e kam sjellur jashte Kuranit. Nuk e di pse ju ngritet temperatura.

Me citoni te gjitha ato ajete Kuranore qe kam sjellur, dhe me tregoni cila eshte e verteta per secilin ajet, nese mendoni se e kam gabim, e nese nuk mundeni, ateher nuk keni nevoj te shtoni numrin e postimeve personale me fjal koti.

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    master edhe bani ju kisha pyt juve a ja doni te miren islamit dhe muslimaneve ?

te miren ja du gjith botes , vecanerisht bashkombasve te mi !
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Le ti a eshte embelsire apo jo, e verteta eshte se ti i beson ketij hadithi i cili eshte ne kundershtim me Kuranin, qe dmth se ne kete rast nuk i ke besuar Kuranit.

Urine te peles apo te deves?

Hajt ta marrim sikur ke te drejt, por ai ilaq per te cilin ti thua se e ka vertetuar shkenca, ai vlene vetem per femrat, jo edhe per meshkujt apo jo?

A nuk jane femra dhe mashkulli te barabarte ne Kuran? A nuk lejohet femra te jete lidere ne nje shoqeri ?

Sahih Muslim
    Libri 019, Hadith Numer 4321.

E ato ajete qe i solle, le te sherbejn per ty, sepse edhe un deri tash po mundohem te ta argumentoj me Kuran qe hadithet nuk jane te verteta. Lexoj vet ato ajete me mire.

Mos i ndrysho ajetet e Kuranit, ajo fjala ISLAM qe e ke shkruajtur nuk eshte askund ne Kuran, aty "drita e Allahut" e ka fjalen per Kuranin e jo per Islamin, Islami ekzistonte edhe para Muhamedit. Tash dole ti me i zoti se vet Zoti ti ndryshosh ajetet? pihhh
    Me ne fund, na lodhe !

E kuptuam qe je renegat dhe qe je ne kerkim te njerezve injorant.

Te qoft rruga e mbar, un lutem qe ti kthehesh vetëdijes !

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    o ilirijan ti duket se duke u marre vetem me hadithe ke harruar kuranin , se per ndryshe do t'a kuptoje se Profeti Muhamed nuk kishte asnje pik frike se mos po humbet kurani ne mes haditheve se kuranin e ruante vet Zoti

dhe nuk e kam marre aspak nga nje faqe anti-islame , e ke shume gabim dhe me vjen keq qe nxitohesh, ja linku , kotrolloje vet;

http://islamicemirate.com/blog/hadith-collection/
    o Bani, ti je ai i cili mirrësh vetem me hadithe !

Un para se te mirrem me hadithe, mirrem me kur'an, pastaj viejn hadithet, e me pas viejn mendimet e ulemave !

Po te bej nje pyetje : A je i gatshem te deshmosh ketu shehadetin se teper i dyshimt me dukesh ?! Pyetjes tjeter, dua qe t'me thuash pse je mysliman e jo i krishter psh. ?

Nese ajetet e Kuranit te duket se po percajne Islamin, ateher ti ke problem me besimin tend. Per juve aspak nuk ka rendesi ne cfar besoj un, e as qe duhet te kete. E verteta eshte se ju para Kuranit qenkeni ZERO. Gjithe ato ajete nga Kurani i solla, dhe asnjeri nga ju nuk doli te thote 1 fjale per ato ajete, perderisa ne anen tjeter mundoheni te fyeni personalitetin tim, gje e cila aspak nuk ka rendesi tani.

Dikush pyet se sa ia dua te miren Islamit, tjetri thote qe paguhem nga te Krishteret, ai tjetri ashtu e ky tjetri keshtu, perderisa asnjeri nuk merr mundin te prek thelbin e temes dhe te merret me te. Mos u merrni me mua si person o njerez, merruni pak me ato argumente qe kam sjellur. As edhe 1 te vetmin fakt nuk e kam sjellur jashte Kuranit. Nuk e di pse ju ngritet temperatura.

Me citoni te gjitha ato ajete Kuranore qe kam sjellur, dhe me tregoni cila eshte e verteta per secilin ajet, nese mendoni se e kam gabim, e nese nuk mundeni, ateher nuk keni nevoj te shtoni numrin e postimeve personale me fjal koti.
    O master, ti a metevertete do edhe mua te me fusish llugave??? !!!

Ti do qe une te te pergjigjem ne pyetje te cilat shkaktojne percarje ne Islam???

Ti do qe une te te radhis Ajete, Sure dhe hadithe pa fund, vetemse per te plotesua epshin tend te semure???

Ti ende nuk e kupton se ne muslimet kur duam dicka te keshillohemi, i kemi dijetaret tane te nderuar qe punojne nate e dite per hir te All-llahut xh.sh, te na japin fetva ( shpjegime-skjarime) per cdo problem dhe pa kjartesi qe mund te hasim.

Ti mendon se do te degjome ty bashke me mesuesit e tu Matrixin dhe Jargen se cka eshte dhe si
    duhet te jete Islami??

Aq naiv na konsideroni??

Hiqu ore sysh se je i deshtuar.

Mbaje mendimin tend ne xhep dhe mos na huto.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    Me te vertet bash jam ka mundohem t`ju kuptoj ju disa Anti Islamistave du me dit qka sakt jeni ka doni por ket s`jam ka e kuptoj apo ndosha nga xhelozia qe shqiptart 80% jan musliman.
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    O master, ti a metevertete do edhe mua te me fusish llugave??? !!!

Ti do qe une te te pergjigjem ne pyetje te cilat shkaktojne percarje ne Islam???

Ti do qe une te te radhis Ajete, Sure dhe hadithe pa fund, vetemse per te plotesua epshin tend te semure???

Ti ende nuk e kupton se ne muslimet kur duam dicka te keshillohemi, i kemi dijetaret tane te nderuar qe punojne nate e dite per hir te All-llahut xh.sh, te na japin fetva ( shpjegime-skjarime) per cdo problem dhe pa kjartesi qe mund te hasim.

Ti mendon se do te degjome ty bashke me mesuesit e tu Matrixin dhe Jargen se cka eshte dhe si
    duhet te jete Islami??

Aq naiv na konsideroni??

Hiqu ore sysh se je i deshtuar.

Mbaje mendimin tend ne xhep dhe mos na huto.
    Do te thote, per ty ajetet qe kam sjellur percajne Muslimanet.

Si dhe ti kur ke nevoj per keshille, nuk merr Kuranin, por shkon tek dijetaret. Pikersisht e kunderta urdherohet ne Kuran.

Flm per pergjigje.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    te miren ja du gjith botes , vecanerisht bashkombasve te mi !
    ather nese i don mos i perqaj se perqarja eshte mekat i madh ndersa sa i perket se ai i besojm ne sunetit apo jo prej sunetit nuk ka dem asnje hadith nuk thrret per shirk asnje hadith nuk thrret per vella vrasje dhe vrasjen e njerzve te pafajshum prostuticion dhe asnje hadith nuk thrret per berje te veprave te kqija dhe asnje hadith nuk lejon ate qe ka ndalu kurani dhe as nuk ndalon ate qe ka leju kurani

nders ju theksoni se ne e barazojm kuranin me synet jo ne nuk e barazojm kuptojeni mir nese ne nuk i zbatojm ato detyra qe jemi te urdheruar ne kuran per kete do denohemi ndersa nese nuk e kryejm synetin sdo kemi denim por nese e kryejm do kemi shperblim te madh ndersa nese e mohojm aterr imani eshte ne pikpytje sepse njeri prej kushteve te besimit eshte edhe besimi ne te derguarit e zotit dhe nese ne i mohojm ather sjemi musliman

ju thuani se ne i besojm te derguarit por ju i mohon veprat dhe fjalet e tij ather nese ja mohon veprat dhe fjalet e tij a mund te quhet ky besim

kurani duhet te zbatohet patjeter ne jeten ton sepse perndryshe do denohemi ndersa per moskryrjen te sunetit nuk ka denim mirpo nese mohohet ather ai njeri ska islam
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 13 prej 47 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •