Close
Faqja 2 prej 47 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 465
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Cilës fjalë (ne arabisht: Hadith), pos Perëndisë dhe shpalljeve të Tij, i përmbahen ata? [45:6]

Kurani nuk është fjalë (ne arabisht: Hadith) e shpikur; ...ai sqaron hollësisht çdo gjë. [12:111]

Disa njerëz i përmbahen fjalës (ne arabisht: Hadithit) së kotë për t’i larguar të tjerët nga rruga e Perëndisë. [31:6]

Sistemi (ne arabisht: Sunnah) i vetëm për tu ndjekur duhet të jetë sistemi(Sunnah) e Perëndisë. [17:77, 33:62, 48:23, 6:114]

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Kurani dënon të gjitha sektet. Të gjitha grupet në Islam, qofshin ato sunni, shia, ahmadi, ismaili, etj, etj, kanë mospajtime në lidhje me hadithet dhe sunetin e atribuar Profetit. Megjithatë, të njëjtat sekte nuk kanë mosmarrveshje rreth Kuranit.

Janë burimet e ligjit fetar, histori, hamendje, etj, jashtë Kuranit të cilat kanë krijuar këto sekte.

P.Sh.:

Predikimin e fundit të Profetit të dëshmuar nga mijëra njerëz, i ka tre versione:

1. Ju lë juve me këtë Kuran dhe Sunnet (Muwatta, 46/3)

2. Ju lë juve me Kuranin dhe AHL al-bayt (Musliman 44/4, Nu2408; ibn hanbal 4/366; darimi 23/1, nu 3319

3. Ju lë juve vetëm Kuranin dhe ju do ta mbështesni atë. (Muslimane 15/19, nu1218; ibn Majah 25/84, abu Daudi 11/56.

Për shkak se shumica e muslimanëve ndjekin hamendje (Hadith dhe Sunetin) në vend të vetëm Kuranit (17:46) ashtu siq Krijuesi ynë na tregon që muslimanët ndahën në sekte.

Këto sekte ekzistojnë pikërisht për shkak te dallimeve dhe mosmarrveshjeve rreth Haditheve dhe asnjëherë si pasojë e mosmarrveshjeve ne Kuran.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    nuk mjafton sepse ne Kuran nuk jepen detaje per faljet, menyrat e agjerimit, detaje per dhenien e zekatit, cfare duhet bere kur shkohet ne haxh etj...

ndaj nje islam pa hadithe eshte praktikisht nje islam inekzistent.
    Ndoshta sepse me te drejte ne Kuran i jepet me shume peshe permbajtjes sesa formes!!!
    Jane hadithet ato qe jane mbushur me idiotesira, gjoja prej profetit....jo miza ne uje, jo profeti duke u permjerre mbi çati me fytyre nga Qibla, e jo grate e tij ne mes te ares, etj, etj......
    E jane hadithet, materia e pare e manipuluesve dhe terroristeve!!

Master, ashtu si edhe Bani, Xhamia e ndonje tjeter, nuk duan te terhiqen prej hunde ngaarabet me perrallat e tyre te mykura....ju lumte!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    Kurani esht burimi aty duhet besu duke mos injoru dhe hadithet por kur vjen deri tek nje dylem ktheju kuranit nese ka kapacitet nxjerr ate me te miren prej ti,..
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Jo nuk po "mëson matrix fejen" sikurse thua, por vertetë është problem ky per muslimanët. ╦shtë problem pasi qe ju besoni haditheve te cilat jane per te vjellur. Unë kam lexuar nga ky anëtar dhe vertetë ai sjellë deshmi kuranore dhe mendoj se muslimanët duhet te percaktohen; ose Kuranit ose haditheve duhet besuar. Prandaj, per ata Matrix tha se "nje islam pa hadithe eshte praktikisht nje islam inekzistent"!

Keto i them vetem per faktin se jo pse unë i besoj Kuranit por Kurani është Shkrim i Shenjt per muslimanët dhe duhet tu mjaftoj, pra nuk ka nevoja per te shtuar hadithe - qelbesira qe e prishin boten.
    Nese ti Toni na propozon qe te heqim dore nga hadithet atehere te them edhe une ty heq dore n Bibla. Sepse te dy çeshtjet vijne nga situata te njeta pasi qe edhe Bibla eshte e shkruar nga gojedhenat psh: ky apostull e ka ndegjuar nga Jezusi e k ka transmetu filonit e ky fistekit e ai prenit, preni lushit, lushi palushit, palushi ndues e keshtu me ralle... Apo kemi disa versione ??? Psh Gjoni sipas qefit vet, Marku, edhe ky qysh ju ka tek, Luka pak ma ndryshe e ungjellin e Bernabes e keni lane me qellim mu pluhurose neper arhivat e Vatikanit sepse ma i cari ka qene qeky sepse e paralajmron ardhjen e profetit final...

p.s: Master 2006 une isha skuq me ardhe nje i krishter me ma msu fene time. Ate qe te ka thene Matrix nuk e lun as topi i allamonit, kurse veprimi i modit tek komuniteti musliman eshte shume i arsyeshem.

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Eshte hadithi i profetit mbi sektet ne islam , e ai vecaneriasht vecoi nje grup i cili do jete ne vijen e drejte te islamit e ate grup e quajti ''ehlul sunnah we xhemaat'' , mister master .
    Nuk ka mysliman ne kete bote , pervec ju kuranisteve , te cilet nuk e quajne veten sunni.
    Bile edhe ekstremistet shiaa e quajne veten sunni , bazuar mbi kete hadith.
    Keshtuqe , ti palo myslimani , nqs mohon ''ehlul sunnah we xhemaat'' shum mire mund te klasifikoj me ate sektin amerikan , ku cdo mysliman i sinqerte duhet te jete zezak , sepse sipas tyre , i bardhi eshte shejtan i krijuar posacerisht nga Allahu per te bere plackitje e te keqija ne kete dynja. Kjo sa per shpjegim ndaj atij qe nuk do te shpjegohet.

A nuk te duket ulje qe mesazhet private i shpalos neper tema , o ti mysliman i pavecueshem?

Mysliman mund ta quaje veten cdo njeri, por jo cdo njeri eshte i afte ti permbushi ato pika te cilet e bejne ate mysliman.

meqe i permbahesh hidithit , po te sjell nje hadith SAHIH ku Profeti Muhamed as me pak e as me shume thote se ;Mos shkruani nga une asgje pervec Kur'anit , nqs dikush ka shkruar duhet t'a fshije ate, dhe do te doja nqs ke miresine te n'a japesh nje koment tendin , ashtu si ti e kupton,
    dhe dicka tjeter ne kuran flitet per mysliman (te nenshtruar) e jo mysliman sunit, shiit, bektashi, etj etj.

hadithi eshte Sahih dhe mund t'a vertetosh;

Book 042, Number 7147:
    Abu Sa'id Khudri reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) said: Do not take down anything from me, and he who took down anything from me except the Qur'an, he should efface that and narrate from me, for there is no harm in it and he who attributed any falsehood to me-and Hammam said: I think he also said:" deliberately" -he should in fact find his abode in the Hell-Fire.

kurse ketu eshte faqja ku e mora , eshte faqe muslimane sunite e emirateve dhe jo propagandistike antihadith sic mund te mendoje dikush,por sidoqofte mund t'a kontrollosh edhe diku tjeter , linku eshte ky;

http://www.islamicemirate.com/resour...al-raqaiq.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 20-09-2010 më 00:40
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ndoshta sepse me te drejte ne Kuran i jepet me shume peshe permbajtjes sesa formes!!!
    Jane hadithet ato qe jane mbushur me idiotesira, gjoja prej profetit....jo miza ne uje, jo profeti duke u permjerre mbi çati me fytyre nga Qibla, e jo grate e tij ne mes te ares, etj, etj......
    E jane hadithet, materia e pare e manipuluesve dhe terroristeve!!

Master, ashtu si edhe Bani, Xhamia e ndonje tjeter, nuk duan te terhiqen prej hunde ngaarabet me perrallat e tyre te mykura....ju lumte!!

e ke kuptuar drejte jarigas , hadithi eshte thembra e akilit e terroristeve dhe i gjithe ekstremizmit islamik, ka interesa te caktuara qe perdoret ne kete forme , si nafta , palestina , dhe ne pergjithesi lindja e mesme dhe sigurisht qe ka prapavije politike , por qe eshte e fshehur nen petkun e islamizmit, posacerisht te haditheve dhe qe eshte shoviniste misticike.
    hadithi eshte thelbi i brendshem dhe dizajni i jashtem i ketij shovinizmi misticik,
    e them misticik se te gjitha keto ndodhin nen ze , shumica e atyre qe besojne ne hadith jane te mashtruar nga kjo propagande , pa kuptuar se ku jane qellimet perfundimtare te ketyre "udheheqesve fetare", dhe nuk eshte veshtire per te kuptuar 11 shtatorin e as sulme te tjera terroriste anembane globit
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 20-09-2010 më 00:52
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Me sa shoh, ne Islam qenka nje konfuzion i vertete per shume ceshtje.
    Nje hadith thote keshtu, hadithi tjeter thote te kunderten.

Interesante se Islami pretendon se eshte nje fe e bazuar ne llogjike te shendoshe.

Me pak fjale une do doja ta permbledh kete situate me 2 fjali:
    1-) Nje Islam pa hadithe eshte INEKZISTENT
    2-) Nje Islam me hadithe eshte KONTRADIKTOR
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Se7en Lexo Postimin

p.s: Master 2006 une isha skuq me ardhe nje i krishter me ma msu fene time. Ate qe te ka thene Matrix nuk e lun as topi i allamonit, kurse veprimi i modit tek komuniteti musliman eshte shume i arsyeshem.
    Toni77_toni e ka thene nje te vertete te madhe, tek e fundit ashtu thote edhe Kurani, per kete arsye nuk kam pse te skuqem. Ai qe duhet te skuqet je ti qe nuk u beson fjaleve te Kuranit, dhe ky eshte problem i yti.

Kape e lexo pak Kuran, ne menyre qe mos te ta msoj i krishteri fene.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Se7en Lexo Postimin
    Nese ti Toni na propozon qe te heqim dore nga hadithet atehere te them edhe une ty heq dore n Bibla. Sepse te dy çeshtjet vijne nga situata te njeta pasi qe edhe Bibla eshte e shkruar nga gojedhenat psh: ky apostull e ka ndegjuar nga Jezusi e k ka transmetu filonit e ky fistekit e ai prenit, preni lushit, lushi palushit, palushi ndues e keshtu me ralle... Apo kemi disa versione ??? Psh Gjoni sipas qefit vet, Marku, edhe ky qysh ju ka tek, Luka pak ma ndryshe e ungjellin e Bernabes e keni lane me qellim mu pluhurose neper arhivat e Vatikanit sepse ma i cari ka qene qeky sepse e paralajmron ardhjen e profetit final...
    Kujdes kur flet me tonin sepse te tregoj unë ty se çka është hadithi dhe allahu i yt, per ndryshe unë asgjë te keqe nuk perdora, thejshtë dhash mendimin tim. Mua as qe po me hynë në punë as Kurani as hadithet, per mua nuk janë shkrime me vlerë asnjëra. Por gjithsesi, per hir të popullit tim, detyrohna te jam i kujdesshem në vlersime ndaj tyre. Ajo qe e kam thënë dhe e perseris është se Kurani mbahet si Shkrim i shenjt i Islamit, andaj mendoj se duhet ti besohet dhe ti permbahet secili musliman, nuk mendoj se duhet ti shtohet ndonji hadith-qelbesirë qe vetem sa e qelbë boten dhe u ka qelbë edhe juve qe mirreni me to.

Sa per Biblen, krahasimi yt është vlersim i yti dhe te e fundit është e drejt e secilit te mendoj i lirë, por ti mos ja mbaj edhe aq dertin sepse ne e besojmë plotesisht Biblen dhe jemi të kënaqur - nuk po i shtojmë "hadithe'" dhe perralla arabe apo diçka tjeter, ne i besojmë dhe e mbjamë per Shekim të Shenjt.

E persiris se kjo nuk është temë per mua as per ndonji te krishter por thjeshtë, unë dhash mendimin tim pa dashur qe të hyj dhe te thellohna ne kete debat, por realisht, hadithet janë shumë te ndyra dhe as ju vet nuk i besoni atëher kur nuk u konvenon dhe akuzoni te tjerët.

Gjithsesi, ti vazhdo tu besosh haditheve dhe te pergezoj, prandaj pasi qe qenkeni person qe i doni hadithet, ja unë dua te postoj disa nga to:

"Aliu reportoi qe Apostulli i Allahut tha "Atje ne Parajse eshte nje treg ku nuk ka shitje dhe blerje, por eshte i mbushur me burra dhe gra. Kur nje burre deshiron nje bukuroshe, ai e merr dhe ben seks me ato."Al Hadis, Vol. 4, p. 172, No. 34

(Ibn-E-Majah, Vol. 2, p. 169)
    Profeti tha, "Shume shpejt, ju Arabet do te pushtoni shume vende dhe qytete. Qazvin, do te jete njeni nga keto vende. Ai person qe merr pjese ne beteje per 40 nete ose 40 dite, atij do ti jepet nje shtylle e arte ne parajse e mbuluar me xhevahire. Ai do te jetoje ne nje pallat, i cili do te kete 70 mije porta, dhe secila porte do te kete nje hurie (virgjereshe te bukur) si grua te tij."

"Profeti ka thene: "Ai qe UDHETON per te marre pjese ne xhihad, pluhuri qe ai takon gjate procesit, ai do te behet arome per te ne Diten e Gjykimit". (Ibn-E-Majah, Vol. 2, p. 167)

Sahih Bukhari 21:245
    Ai qe flen deri ne mengjes dhe nuk zgjohet per ta falur sabahin , djalli i urinon ne vesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 20-09-2010 më 04:32
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 2 prej 47 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •