Close
Faqja 8 prej 47 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 465
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin

“Dhe jo, pasha Zotin tënd, ata nuk janë besimtarë derisa
    për gjykatës në mosmarrëveshjet e tyre nuk të pranojnë
    ty, e pastaj për shkak të gjykimit tënd në shpirtrat e tyre
    nuk ndiejnë aspak peshë, dhe derisa të përulen
    plotësisht.”
    (en-Nisa, 65)
    Kot me sjell ajete nga Kurani perderisa vet nuk e zbaton Kuranin,

Cfar mund te pres nga nje njeri qe per gjykues ne boten tjeter mendon ta ket Muhamedin e jo Allahun?

[39:44] Thuaj, “I gjithë ndërmjetësimi i përket Perëndisë.” Atij i përket i gjithë sovraniteti i qiejve dhe tokës, pastaj te Ai do të ktheheni.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Kot me sjell ajete nga Kurani perderisa vet nuk e zbaton Kuranin,

Cfar mund te pres nga nje njeri qe per gjykues ne boten tjeter mendon ta ket Muhamedin e jo Allahun?

[39:44] Thuaj, “I gjithë ndërmjetësimi i përket Perëndisë.” Atij i përket i gjithë sovraniteti i qiejve dhe tokës, pastaj te Ai do të ktheheni.
    jo une e pranoj qdo shkronj ne kuran dhe mundohem ta zbatoj ate edhe ne praktik

ti ose je femij ose mendjeleht i cili nuk kupton asgje ne nuk kem tu fol per boten tjeter por per ket bot sepse kurani dhe suneti jan te vlefshem vetem per ket bot dhe ne boten tjeter sdo kemi nevoj per kuran dhe sunet ather qdo njeri do kuptoj te vertetn dhe qdo njeri do gjykohet vetem nga zoti
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    jo une e pranoj qdo shkronj ne kuran dhe mundohem ta zbatoj ate edhe ne praktik

ti ose je femij ose mendjeleht i cili nuk kupton asgje ne nuk kem tu fol per boten tjeter por per ket bot sepse kurani dhe suneti jan te vlefshem vetem per ket bot dhe ne boten tjeter sdo kemi nevoj per kuran dhe sunet ather qdo njeri do kuptoj te vertetn dhe qdo njeri do gjykohet vetem nga zoti
    Po mire o burr,

na trego si pret te te gjykoj Profeti Muhamed ne kete bote? Shum jam kurioz te dij.

Si pret nga nje njeri i vdekur gjykim? Mos me keqkupto or vella por sinqerisht ky eshte nje problem serioz. Ma shpjego pak si e kupton ti kete ajet, si pret gjykim nga Muhamedi?

[39:30] Ti (Muhamed) patjetër do të vdesësh, dhe do të vdesin edhe ata.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    une ste quaj keshtu ju quan kurani sepse ju nuk pranoni si gjykus ne jeten tuaj muhamedin a.s.

a duhet qe edhe ne te ngrisim aq lart aliun siq q kan ngrit shiit dhe ti besoj atij?

pse stregoni qka keni studiu dhe sa vite keni studiu qe une te bindem qe ju me te vertet dini dhe duhet tju besoj ?
    E vertete absolute, qe nuk e pronoj gjykues Muhamedin Alejhi Selam. Muhamedi A.S. nese ke haruar Ai ka pohuar se as Ai nuk e din se cfar do te ndodhi me te ne diten e gjykimit. Gjykues i vetem eshte Allahu , Zoti i boterave e jo nje njeri , fundja Muahmedi A.S. ka qene njeri asgje me shum, i zgjedhur nga Allahu per nje mision te caktuar .

GV_USa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Po mire o burr,

na trego si pret te te gjykoj Profeti Muhamed ne kete bote? Shum jam kurioz te dij.

Si pret nga nje njeri i vdekur gjykim? Mos me keqkupto or vella por sinqerisht ky eshte nje problem serioz. Ma shpjego pak si e kupton ti kete ajet, si pret gjykim nga Muhamedi?
    ai ka vdek por veprat fjalet e tij skan vdek ato ende jetojn dhe ne duhet te gjykohemi sipas fjaleve te tij per gabimet qe do i bejm ne ket bot

une ju pyta shum her qka keni studiu dhe sa keni studiu dhe ju nuk me pergjigjeni dhe me heshtjen tuaj une pe kuptoj pak a shum se sa te ditur jeni?

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ju sa me shume shkruani , me qesharake beheni .
    Akoma skeni kuptuar misionin e profeteve ne kete dynja.
    Perse nuk zbriten librat e shenjte direkt nga qielli perderisa sunetet e profeteve nuk hyjne ne pune?

Edhe ju te krishteret kaq te padijshem ne fene tuaj , harroni se 99% e bibles eshte sunnet i te derguareve te Zotit.

Te mohosh sunetin e profeteve , ke mohuar Zotin vet.

Sapo e pranove nje te vertete te madhe.

A vlene kjo edhe per Kuranin?

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    ai ka vdek por veprat fjalet e tij skan vdek ato ende jetojn dhe ne duhet te gjykohemi sipas fjaleve te tij per gabimet qe do i bejm ne ket bot

une ju pyta shum her qka keni studiu dhe sa keni studiu dhe ju nuk me pergjigjeni dhe me heshtjen tuaj une pe kuptoj pak a shum se sa te ditur jeni?
    [54:17] E bëmë Kuranin të lehtë për tu mësuar. A dëshiron ndokush prej jush të mësojë?

Sic po e sheh ximi, nuk i duhet njeriut shume shkolle per ta kuptuar Kuranin, e keni komplikuar vete, sa tash mendoni se pa kryer fakultete nuk e kupton Kuranin.

Sa per info: i kam 2 fakultete

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    E vertete absolute, qe nuk e pronoj gjykues Muhamedin Alejhi Selam. Muhamedi A.S. nese ke haruar Ai ka pohuar se as Ai nuk e din se cfar do te ndodhi me te ne diten e gjykimit. Gjykues i vetem eshte Allahu , Zoti i boterave e jo nje njeri , fundja Muahmedi A.S. ka qene njeri asgje me shum, i zgjedhur nga Allahu per nje mision te caktuar .

GV_USa
    kjo qe ke then eshte e vertet dhe une e pranoj

mirpo ne ne ket bot ne duhet te punojm dhe te gjykohemi sipas kuranit dhe sunetit

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin

GV_USa
    pajtohem 100%.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    [54:17] E bëmë Kuranin të lehtë për tu mësuar. A dëshiron ndokush prej jush të mësojë?

Sic po e sheh ximi, nuk i duhet njeriut shume shkolle per ta kuptuar Kuranin, e keni komplikuar vete, sa tash mendoni se pa kryer fakultete nuk e kupton Kuranin.

Sa per info: i kam 2 fakultete
    qfar fakultetet sepse ka edhe me 10 fakultete por prap eshte njeri i humbur dhe ti nese e ke kry fakultetin ekonomik apo bujqsis nuk dmth se tash i din edhe te gjitha shkencat islame

Faqja 8 prej 47 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •