Close
Faqja 6 prej 47 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 465
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Me thuaj ti mua , arsyen pse duhet te debatoj une me ty mbi kete ceshtje?
    Ju te gjithe nje fytyre keni , te gjithe te njejten ajete jashte kontekstit perdorni , e te gjithe te njejten website perdorni. Po i re fyellit ne nje vrime te vetme , ai fyelli nuk nxjerr me tinguj melodioz por thjesht nje zhurme irrituese.

Plus , une kam dhe alergji nga idiotlliqet , keshtuqe , e leme me kaq.
    Smth_Poetic master nuk eshte i vetmi qe mendon se hadithet nuk duhet te besohen , ka shum musliman te tille, por ti nuk e ke fuqine ti thuajsh dikujt je ose nuk je musliman, i perket ketij ose atij sekti.
    Mos haro nese je musliman i mire dhe i sinqerte , Allahu i madheruar ne Kuran ne keshilloh se gjykimi mbi ceshtje fetare i takon vetem Atij dhe askujt tjeter!!!!!

Tani sa i perket haditheve , une mund te them kete se Allahu na keshillon qe te besojme libra qe jane pa kontradita , ashtu.
    Allahu e di fort mire se i vetmi liber ne bote qe nuk ka kontradita eshte Kurani, pra rrjedhimisht ne duhet te besojme vetem Kuranin sepse eshte liber sic e thash me larte i paster nga kontraditat.
    Hadithet kane kontradita , dhe per shkak te kesaj te mete nuk mund te quhen burime hyjnore fetare.
    Jane thjeshte kujtime te zbehta te njerezve qe kane jetuar ne ate kohe dhe asgje me shum.
    Nje nje teme tjeter shkruajta ca vargje sa i perkete hadithe sahih qe ka mbledhur Imam Buhariu, sipas burimeve historike , thuhet se ky imam kishte mbledhur diku reth 600.000 mije hadithe, dhe nga keto ai zgjodhi si te verteta diku reth 5600 hadithe, dmth sipas tij, jo sipas meje, del qe 594000 mije hadithe qe ai vet i mbodhi jane shpifje, ose me % diku rreth 99.3 % e hadithe qe ai mblodhi kane qene fabrikime sipas tij. tani nga te di une se ky 0.7 % i haditheve qe ky i ka quajtur sahih, jane me te vertete sahih?!!!!
    Kjo i bie njelloj sikur me pas nja 600.000 kokra qershie dhe dikush i ka sterpikur me helm, dhe helmi ka kapluar me shum se 99% te tyre , a do te kishe ngrene ti qarshija nga kete qershijat ose jo ?!!!
    Urdhero kur te kesh qeve do ta bejme kete demondtrim ne jeten reale do te marim 600,000 kokra qershiash 99.3 % te tyre do ti bejm te helmueshme dhe ne mesin e tyr do fusim 0.7 % qershija te mira. Urdhero dhe gjej ato qershijat e mira nese je ai burre .

Me Respekt
    GV_USA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 20-09-2010 më 15:48
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ka disa muslimane qe mendojne se po te tregohet ne kete teme se Kurani vetem nuk mjafton, por nevojiten edhe haditet, u rregullua cdo gje.

Ky mendim eshte gabim. Sepse nese u nevojitkan haditet, Kurani nuk qenka i perplote per te jetuar sipas vullnetit te Zotit te muslimaneve (Allahut).

Ketu pastaj lindin plot pyetje:
    1. Perse nuk u shkrua Kurani detajisht, por u la ne "gjysme"?
    2. Deri ne cilen gjenerate shkon "kompetenca" per te plotesuar Kuranin/Islamin me hadite?
    3. Perse nuk sheh nevoje te nderhyje Allahu sot ne pergjegje te ketyre pyetjeve, por le kete mossiguri pas vetes?
    4. Kush i pergjegj keto pyetje sot?

Edhe nje gje:
    Ata qe mendojne se haditet jane te nevojitshme, duhet te dine se edhe haditet per vete kane nevoje per hadite. Dhe si pasoje sa me shume hadite qe ka, aq me pak "fjale te Allahut" ka ne Islam.

Kjo njekohesisht eshte legjitimimi per pyetjen qe ben Master2006. Pra deshiron ta shohe Islamin te "paster". Ne kuptim qe te ekzistoje si fe e Allahut, jo e njeriut. Nuk mund te besosh Allahun me shume sesa nje dikush qe mendon se njeriu nuk ka mundesi te flas ne emer te Allahut. Vete Kurani eshte i mbushur me fjali, te cilat thone qarte se besimtari musliman duhet te ndjeke "fjalen e Allahut". Ky eshte argument kuranor per pyetjen qe ben Master2006.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ja disa hadithe sa per ilustrim

Gaber Ibn Abdullah tha: I Derguari i Zotit ndaloi burrat qe te kryqezojne
    njeren kembe mbi tjetren derisa rrijne shtrire. (Muslimi)

Ebu Hurejra tha, i Derguari i Zotit tha, "Mos pini derisa qendroni ne kembe,
    nese dikush harron ta beje kete, ai duhet ta vjelle ate qe piu". (Sahih Muslim)

Ibn Abbas tha, "I Derguari i Zotit piu nga uji i ZemZemit perderisa qendronte ne kembe..." (Sahih Muslim)

"Profeti urinoi ne pozite ne kembe" (Bukhari)

"Profeti kurre nuk urinoi ne pozite ne kembe" (Hanbeliu)

Bukhariu, vol.1

"Pas 100 vjeteve, ne siperfaqen e tokes do te dal nje ngjallese (apo e krijuar) nga njeriu"

Tani, pas rreth 1400 viteve, ky hadith nuk ndodhi, pra nuk u plotesua. Profeti Muhamed nuk ka mundur
    te thote nje genjeshter te tille.

Ja pse nuk duhet t'u besojme haditheve.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    [QUOTE=master2006;2867117]
    Une patjeter qe e pasoj Muhamedin,
    jo derisa ti kundershtosh hadithet te pranuara nga gjith dijetaret islami
    kurr sdo jesh pasus i muhamedit a.s. derisa ti kundershtosh dijetaret islam

Pas 1400 e ca vjeteve pas vdekjes se Profetit, i vetmi argument i gjalle i sunetit te Profetit eshte Kurani.
    po ta rikujtoj kurani eshte fjala e zotit
    ndersa suneti eshte qdo gje qe ka punu muhamedi a.s. dhe qe ka porosit te punohet

Ti deshtove te ma sjellesh nje ajet qe i denon ata qe veprojne vetem ne baze te Kuranit, perkundrazi Zoti na urdheron prerazi qe Kuranin ta kemi si te vetmin burim ligji.

Askund nuk urdherohesh ne Kuran te pasojsh sunetin e Profetit. Kurani thote qe i vetmi sunet eshte suneti i Zotit [17:77, 33:62, 48:23, 6:114]. Edhe profeti ka vepruar ne baze te ketij suneti, pra nga Kurani.

“Dhe jo, pasha Zotin tënd, ata nuk janë besimtarë derisa
    për gjykatës në mosmarrëveshjet e tyre nuk të pranojnë
    ty, e pastaj për shkak të gjykimit tënd në shpirtrat e tyre
    nuk ndiejnë aspak peshë, dhe derisa të përulen
    plotësisht.”
    (en-Nisa, 65)

Ky ajet flet per kohen sa ishte gjalle Profeti. Por pas vdekjes se profetit ne duhet ti drejtohemi Kuranit per te gjitha mosmarrveshjet. Si mendon ti se mund te jet Muhamedi gjykates per Problemin mes teje edhe kojshise tend ta marrim shembull? Ai tashme ka vdekur, por Zoti na ka lene Kuranin permes tij, qe te jete udherrefyes per ne.

Edhe ky ajet flet per ate se derisa eshte Profeti gjalle, mund ti drejtohemi atij, por me vdekjen e tij ka perfunduar edhe shpallja, ateher neve na mbetet Kurani.

dmth ku ajet sot qenka i pavlefshum dhe nuk jemi te obliguar ta besojm
    pse ather u ruajt ne kuran ky ajet

kurani nuk eshte shpall per nje koh dhe per nje popull por kurani eshte i vlefshum deri ne diten e fundit te kesaj bote dhe ky ajet eshte shum i kjart se ai qe nuk gjykon me kuran dhe sunet nuk eshte besimtar

qka ke studiu ti qe din kaq shum per fen islame ke studiu ndonje shkenc islame apo keto qe thua ketu jan vetem nga epshi yt nese ti je kaq i zgjut pse nuk shfaqesh publikisht dhe tju tregojsh te gjithve pse flen pse nuk perballesh me dijetaret islam ne kosvov qe punojn sipas sunetit pse nuk i kundershton apo ndoshte ke deshir te behesh hero vetm ne forum ?

pse deri me tani asnje studius i shkecave islame ne kosov dhe shqiperi nuk e mohon sunetin athua ata ndoshta skan studiu islamin dhe jan njerz te humbur ?

kujt duhet tju drejtohen muslimanet dhe ata qe tani e kan pranu fen islame per njohurit islame dijetarve islam qe pranojn sunetin te cilet jan 99% apo njerzve si ti dhe bani ?

sa musliman ne bot e mohojn sot sunetin dhe sa hogjollar shqiptar e mohojn sunetin ?

a duhet qe tash te gjith te komentojm kuranin sipas epsheve tona dhe te veprojm ashtu apo ate ta komentojn studiusit dhe ne ti pasojm ata?
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

ja se deri ku i kane devijuar hadithet disa njerez,

aman vetem shikojeni se ka dhe gallat;

Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin

kurr sdo jesh pasus i muhamedit a.s. derisa ti kundershtosh dijetaret isla

shiko hadithet e tua cfar fyerje i bejne Zotit:

Sahih Bukhari 97/24, 10/129

"Ne diten e gjykimit, Zoti do te hape kemben e Tij dhe do t'ia tregoj Profetit"

"Zoti do te shfaqe kemben e Tij tek besimtaret dhe ata pastaj do te perulen"

Keto hadithe beson ti??

Mos harro cfar na porosit Zoti rreth Vetes se Tij ne Kuran:

[6:103] Asnjë përfytyrim nuk mund ta përfshijë Atë, por Ai i përfshinë të gjitha përfytyrimet. Ai është i Dhembshuri, Njohësi.

Gjithashtu kujtohu cfar i tha Zoti Musait kur ai e pyeti Zotin nese mund t'i shfaqej atij ne menyre qe ta sheh (Zotin)

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    kurr sdo jesh pasus i muhamedit a.s. derisa ti kundershtosh dijetaret islam

po ta rikujtoj kurani eshte fjala e zotit
    ndersa suneti eshte qdo gje qe ka punu muhamedi a.s. dhe qe ka porosit te punohet

“Dhe jo, pasha Zotin tënd, ata nuk janë besimtarë derisa
    për gjykatës në mosmarrëveshjet e tyre nuk të pranojnë
    ty, e pastaj për shkak të gjykimit tënd në shpirtrat e tyre
    nuk ndiejnë aspak peshë, dhe derisa të përulen
    plotësisht.”
    (en-Nisa, 65)

Ky ajet flet per kohen sa ishte gjalle Profeti. Por pas vdekjes se profetit ne duhet ti drejtohemi Kuranit per te gjitha mosmarrveshjet. Si mendon ti se mund te jet Muhamedi gjykates per Problemin mes teje edhe kojshise tend ta marrim shembull? Ai tashme ka vdekur, por Zoti na ka lene Kuranin permes tij, qe te jete udherrefyes per ne.

Edhe ky ajet flet per ate se derisa eshte Profeti gjalle, mund ti drejtohemi atij, por me vdekjen e tij ka perfunduar edhe shpallja, ateher neve na mbetet Kurani.

dmth ku ajet sot qenka i pavlefshum dhe nuk jemi te obliguar ta besojm
    pse ather u ruajt ne kuran ky ajet

kurani nuk eshte shpall per nje koh dhe per nje popull por kurani eshte i vlefshum deri ne diten e fundit te kesaj bote dhe ky ajet eshte shum i kjart se ai qe nuk gjykon me kuran dhe sunet nuk eshte besimtar

qka ke studiu ti qe din kaq shum per fen islame ke studiu ndonje shkenc islame apo keto qe thua ketu jan vetem nga epshi yt nese ti je kaq i zgjut pse nuk shfaqesh publikisht dhe tju tregojsh te gjithve pse flen pse nuk perballesh me dijetaret islam ne kosvov qe punojn sipas sunetit pse nuk i kundershton apo ndoshte ke deshir te behesh hero vetm ne forum ?

pse deri me tani asnje studius i shkecave islame ne kosov dhe shqiperi nuk e mohon sunetin athua ata ndoshta skan studiu islamin dhe jan njerz te humbur ?

kujt duhet tju drejtohen muslimanet dhe ata qe tani e kan pranu fen islame per njohurit islame dijetarve islam qe pranojn sunetin te cilet jan 99% apo njerzve si ti dhe bani ?

sa musliman ne bot e mohojn sot sunetin dhe sa hogjollar shqiptar e mohojn sunetin ?

a duhet qe tash te gjith te komentojm kuranin sipas epsheve tona dhe te veprojm ashtu apo ate ta komentojn studiusit dhe ne ti pasojm ata?
    E veretete qe hadithet jane te pranuara NGA TE GITHE dijetaret musliman, ata te tjeter qe nuk i pranojne hadithet juve i QUANI QAFIRA ( JOBESMTAR lol ).

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ximi te ta bej nje pyetje pasi qe je besimtar i madh , ne atavarin tim eshte nje fotografi, nje shpate , e di ti shpaten e kujt e kam une ne atavar si fotografi ose jo ?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    E veretete qe hadithet jane te pranuara NGA TE GITHE dijetaret musliman, ata te tjeter qe nuk i pranojne hadithet juve i QUANI QAFIRA ( JOBESMTAR lol ).

GV_USA
    une jam musliman sunit dhe ju besoj dijetarve sunit une jam i knaqur me ket fe qe kam dhe skam nevoj per dijetar te feve te ndryshme

kush jeni ju qe une duhet tju besoj juve pse stregoni qka keni studiu dhe sa vite keni studiu ?
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Master, paske dal prej dinit.

Allahu te udhezoft.

po mir pra , le t'i besojme hadithet , sidomos ato qe jane Sahih ,
    ashtu sic eshte edhe ky ;

SAHIH MUSLIMI;

Book 042, Number 7147:
    Abu Sa'id Khudri reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) said: Do not take down anything from me, and he who took down anything from me except the Qur'an, he should efface that and narrate from me, for there is no harm in it and he who attributed any falsehood to me-and Hammam said: I think he also said:" deliberately" -he should in fact find his abode in the Hell-Fire.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 6 prej 47 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •