Close
Faqja 32 prej 47 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 465
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Pershendetje gimche. Mendimi yt rreth perjashtimit tim nga nenforumi musliman eshte e drejte e jotja. Aq me legal dhe korrekt me duket ky perjashtim kur e kuptova se ai nuk ishte nenforum musliman, por nenforum musliman i sektit sunni. Se paku keshtu u njoftova me pas nga moderatori.

Me quajte sekt Kuranist. Une te them qe para 1 jave ishte hera e pare ne jeten time te degoj se ekzistojne terme te tilla. Thellesisht u befasova, se cfare duhet te jet nje njeri per tu quajtur sekt Kuranist apo cfare besimi duhet te ket ai. Perderisa Kurani eshte libri i fundit Hyjnor nga Zoti, i cili liber i mbizoteron te gjithe librat e mehershem, ateher me te drejte e mendoj se duhet t'i besoj vetem ketij Libri. Dhe ti quash njerezit e tjere sekt vetem pse beson vetem ne librin Hyjnor, eshte me te vertet nje absurditet.

Debati me ty ka qenë i pamundur për faktin se ti sjell citate nga Kur'ani pa u pergjigjur në argumentet tona dhe pa treguar se si i shpjegon ato versete Kur'anor me të cilat urdhërohet pasimi i Sunnetit
    Pikerisht ato argumente qe thua se i ke sjellur, ato i kam kerkuar, por ne temat qe kam hapur askush nuk me solli ndonje argument, pos fjaleve fyese dhe te ndyera. Vertete kam qene dhe jam i interesuar te lexoj argumentet e juaja. Kurse sa per urdherin ne Kuran qe thua se urdherohet pasimi i Sunnetit, nje urdher te tille nuk e ke ne Kuran. Nese mendon se ajeti i cili thot bindju Pejgamberit, bene fjale per sunnetin e tij, ateher e ke gabim, sepse shume kjart na tregon Zoti ne Kuran qe Muhamedi ishte njeri i thjeshte sikurse te tjeret, mund edhe te gabonte (6 her i terhiqet verejtja gjate jetes se tij per gabimet e tij).

Ai ajet, bene fjale per ate qe ti bindemi fjaleve te tij, pra fjaleve te Kuranit qe dalin nga goja e tij. Zoti na thote tu besojme atyre fjaleve, sepse ato jane fjalet e Zotit, por qe dalin nga goja e Profetit. Po te them edhe njeher qe askund ne Kuran nuk thote ta pasojme sunnetin e Pejgamberit.

Më thuaj të lutem a e din se çka është Tefsiri?! Ka shumë gjëra që duhen elaboruar para se të vish në përfundime se duhet të ndiqet vetëm Kur'ani dhe jo të tjerat, si duket ti harron se Kur'ani vet na mëson t'i besojmë librat e mëparshëm si Tora, Psalmi dhe Ungjijtë, por normalisht t'i besojmë si të shenjta, ndërkaq për udhërrefyes ta marrim Kur'anin, kjo është sa i përket librave të shenjta, kurse hadithet nuk janë libra të jemi të qartë ato janë porosi, apo siç njihen në popull gojëdhëna nga Profeti, por që sigurisht se urdhërohemi nga Zoti që t'i ndjekim nëpërmjet vet Kur'anit dhe keto gjëra i kemi sqaruar që moti i ke lexuar edhe ti ato postime.
    Kjo edhe eshte njera nder problemet me te medha me te cilat ballafaqohen sot muslimanet. Eshte per tu habitur fakti se si kan rrjedhur gjerat. Kemi ardhur deri ne ate mase sa asnjeri thuajse nuk guxojme ta lexojme Kuranin dhe te mesojme dicka prej tij, nga frika se nuk do ta kuptojme ate. Dhe cdohere ne vend se ta marrim Kuranin dhe ta lexojme, ne zgjedhim opsionin tjeter, te pyesim ndonje "dijetar", pastaj ai ta mbushe koken me hadithe, dhe keshtu fjala e Zotit ne Kuran mbetet dytesore.
    Sa here tentoj te diskutoj me njerez, shoke, miq, rreth Kuranit apo fese, qdo her me thone se duhet ta njohesh shume mire Kuranin ne menyre qe ta kuptosh, duke e shkelur keshtu fjalen e Zotit (54:17) ku na thote qe e beri kete Kuran te lehte per ta mesuar.

Eshte e vertete qe Kurani na porosite ti besojme Librat e mehershem, por as nje here te vetme nuk na porosite qe ti marrim ato dhe ti zbatojme, pasi Kurani i mbizoteron ato shkrime dhe gjithqka qka na nevojitet e kemi ne Kuran.

Ti thua se urdherohemi nga Zoti per ti ndjekur hadithet. Une po te them se askund nuk urdherohesh nga Zoti per ti ndjekur ato. Perkundrazi, urdherohen besimtaret qe t'i besojne vetem Kuranit si ligj hyjnor i Zotit.

Sa i përket librave si libra është vetëm Kur'ani që duhet pasuar, ndërkaq t'i besojmë si libra të shenjtë edhe ata të përparshmit.
    Po pra, dhe kjo mjafton. Nuk kemi nevoje per shkrime qe i shkruan njerezit, perderisa e kemi shkrimin Hyjnor. Perndryshe kjo i bie sikur po e plotesojme fjalen e Zotit.
    Pergjigja ime rreth pyetjes tënde që e ke theksuar, por edhe që e ke dhënë në titull është se nuk mjafton Kur'ani, kjo për faktin se Kur'ani nuk na sjell detaje rreth ritualeve, nuk na i tregon dispozitat e lutjeve, agjerimit, zeqatit, etj. dhe në përgjithësi flet shkurtimisht rreth ketyre gjërave, pa dyshim theks të veçant Kur'ani i jep kurorës, pastaj rregullave rreth shkurorëzimit, por jo edhe rregullave të namazit (lutjes) agjerimit, etj.

6:114 Say: "Shall I seek for judge other than Allah? - when He it is Who hath sent unto you the Book, explained in detail."

[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm?

Gimche, nuk mund te ia lejoj vetes te them per Kuranin se nuk eshte shpjeguar ne detaje, perderisa Zoti e tha kete ajet.

Ti vazhdo beso ashtu si mendon ti, por une nuk e mendoj ashtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 23-09-2010 më 09:59

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Al-Aswad Al-‘Anussi kur mësoi që Muhamedi a.s. ishte semur dhe ne prag te vdekjës, u vetdeklarua "Profet", dhe filloi para se te vdiste Muhamedi a.s. ti devijonte njerezit nga udhezimi i Muhamedit a.s. Atehere çfar tha I dërguari i Zotit kur mesoi qe nje njeri ne Jemen eshte proklamuar "Profet,, ? Ai urdheroi qe te mbytet ne vend ! Keshtu ka qen edhe ne librat e me parshem, dhe keshtu do te jet gjithmon ! Profetët e rrejshëm duhët të vritën ! E ata që ndryshojn Librin e Allahut, jan edhe me te kqinje se profetet e Rrejshëm ! Tash paramendo pakes, se çfar krimi je duke u marr !
    Kur'ani eshte i obligueshem , suneti jo,e ky eshte hadith e jo ajet kuranor,
    por as une nuk te deklarova se jam nje profet, qe ti paske te drejten ne baze te ketij hadithi te me vrasesh!!!

mos u lodh kot , rrena doli ne shesh e vetem sa po e trash me shume

sa per dijeni edhe sikur te mos jete profet a i derguar ato qe thote ne lidhje me fene islame , nga pikpamja se si e kupton dhe e shikon ai fene , jam plotesisht dakord me te , ato qe ai me argument sjell ne drite , une shume vite me pare i kisha te paqarta dhe isha ne kundershtim me to , sic jane hadithet , deshmia, emria Allah nuk eshte emer personal per Zotin , por thjesht emertim ne arabisht qe perdoret edhe nga te krishteret arabe , ashtu sic eshte edhe ne shqip Perendi, si dhe mysliman nuk eshte emer por nje kuptim qe mund te perkthehet ,
    te gjitha keto bejne keqperkthimin e Kur'anit dhe mund te them edhe une qe jane te denueshme , por ia kam lene Zotit kete gje.
    U perpoqa te te jap te kuptosh arsyet se pse ndodh qe shume po kerkojne rrugdalje ne labirinthin qe kane krijuar paria fetare me qender ne vendet arabe , qe per ineresat e tyre kane bere edhe fene vegel te tyre,
    per nje njeri qe llogjikon sadopak ,eshte e papranueshme qe te behemi vegel e kesaj politike e jo feje,
    per sa kohe neper xhami te premteve do te behet propagande politiko-arabe e jo fetare , do te kete njerez qe me sinqeritetin e besimit ne Zot do te kerkojne rruge per shpjegimin e ketyre manipulimeve dhe dvijimeve qe kane prapavije politike e jo fetare,
    une as kodin 19 nuk e kam te qarte akoma , por ne disa video qe kam pare, ka argumentuar te gjitha ato qe une i kisha me pikpyetje qe para se t'a dija se ekzistonte nje Rashad Khalif, nqs eshte i derguari i Zotit apo jo , e mira apo e keqja e tij eshte para Zotit, kurse argumentet qe une i shikoj me sy nuk mund t'i mohoj , sepse keshtu une i largohem realitetit, e e verteta eshte me e mire se ato perrallat me hadithe qe nuk dihet se a jane te sigurta qe jane fjale e Profetit Muhamed , apo jo,
    te jesh i sigurte qe nqs vete profeti Muhamend kishte vepruar ashtu si jane hadithet , do t'i pranoja e do t'i veproja edhe une ,por kush me siguron se jane me te vertete fjalet dhe veprat e profetit, kur une kam argument qe shume hadithe jane ne kundershtim me njeri tjetrin dhe shume te tjra bien ndesh me etiken njerezore , biles jan dhe turp te degjohen , e jo me te tregohen,

shpresoj se u bera sa me i qarte dhe uroj me githe shpirt qe ; Zoti n'a udhezofte te gjitheve ne rrugen me te mire si,Mysliman , Katolik , Ortodoks , e cdonjerin pa perjashtim, dhe boll me dhune me urrejtje e me mllef , se jemi deri ne fyt me keto, kemi nevoje per dashuri
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-09-2010 më 11:57
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Injoroni keto te devijuarit or burra ne cdo teme,epjuni nga nje dysh dhe lereni te thejn qafen,e shifni se vec keta dy sektashet kan hy ketu per te ngateruar muslimanet

illyrian nuk dij bre burr pse lodhesh me keto,mos ju shkruaj fare hiq leri le te knaqen
    Jetë e rëndë.......!!!

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Injoroni keto te devijuarit or burra ne cdo teme,epjuni nga nje dysh dhe lereni te thejn qafen,e shifni se vec keta dy sektashet kan hy ketu per te ngateruar muslimanet

illyrian nuk dij bre burr pse lodhesh me keto,mos ju shkruaj fare hiq leri le te knaqen
    Mirë e ki, unë se bashku me shumë musliman jemi duke i injoruar temat keta i hapin qe domosdoshmerisht ne te kyçemi për pergjigje, nese ne nuk kyçemi keta mbesin si kokerdhia pa pergjigje dhe keshtu ja bejnë rrafsh njeri-tjetrit
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    gimche,ne edijm se per keshtu tipa ka lajmeruar i derguari i zotit,keshtuqe neve nuk na habit fakti qe jan prezent,por ne nuk duhet te lejojm veten qe te manipulohemi nga injorantet apo idiotet e modernizuar, thjesht un per vete nuk shkruaj ne temat e tyre,shih tash kur do versulen si ujq,por un sju pergjgijem dhe me ne fund skan ku te kapen
    Jetë e rëndë.......!!!

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Mirë e ki, unë se bashku me shumë musliman jemi duke i injoruar temat keta i hapin qe domosdoshmerisht ne te kyçemi për pergjigje, nese ne nuk kyçemi keta mbesin si kokerdhia pa pergjigje dhe keshtu ja bejnë rrafsh njeri-tjetrit
    Sikur ta benit kete, do te benit favor te madh, por ja qe vetem po futeni ne tema dhe po shkruani fjal kot, ofendime, sharje e gjithqka. Ndoshta vertet po e beni me qellim, sa per ti prishur temat.

Shpresoj qe ky postim i yti, ti filtroj pak ata qe po shkruajn, e nuk po thone asgje.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Sikur ta benit kete, do te benit favor te madh, por ja qe vetem po futeni ne tema dhe po shkruani fjal kot, ofendime, sharje e gjithqka. Ndoshta vertet po e beni me qellim, sa per ti prishur temat.

Shpresoj qe ky postim i yti, ti filtroj pak ata qe po shkruajn, e nuk po thone asgje.
    I nderuar, mati fjalet e lexoj mir postimet, ku te ofendova?!
    Lexoji mir postimet e mia te kesaj teme, askund nuk te kam ofenduar bile bile shkrimin ndaj teje e kam bere me urtesine ma te madhe, a keshtu te meson ty Kur'ani ti gjykosh njerezit?!
    Ti je hija e Kastriotit

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Kur'ani eshte i obligueshem , suneti jo,e ky eshte hadith e jo ajet kuranor,
    por as une nuk te deklarova se jam nje profet, qe ti paske te drejten ne baze te ketij hadithi te me vrasesh!!!

mos u lodh kot , rrena doli ne shesh e vetem sa po e trash me shume
    Mir pra, eshte sunet eshte pun e lavdishme.

Un nuk thash qe UN te vras, un te thash qe perkthyesi i kuranit me deformimin e tij, mund te vritet nga dora e muslimanit ! Nese ti se ke perkthyer, pse ben dert ? Po nese e ke perkthyer dhe e ke korigjuar sipas reshatit, atehere vaj halli per ty !

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    I nderuar, mati fjalet e lexoj mir postimet, ku te ofendova?!

Une nuk ofendova asgje.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Une nuk ofendova asgje.
    Po edhe ku osht ofendimi?!
    Lexoje para asaj fjale çka thash: "nese ne nuk kyçemi" shumë normale
    Ti je hija e Kastriotit

Faqja 32 prej 47 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •