Close
Faqja 21 prej 33 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 328
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    ne islam eshte obligim vetem mbulimi i kokes vesheve dhe qafes ndersa fetyra lejohet te duket dhe muslimanet ne kosov e kerkojn ket shami por nuk kerkojn edhe mbulimin e ftyres

Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nete Lexo Postimin
    Kunder kesaj jam edhe une,,biles lirisht ket veshje e kisha ndalu rreptesishte tek ne.
    Aaaaaaa!
    Kjo nuk bie ndesh me te drejtat e individit??!!!
    Jarigas

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jarigas për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    ne islam eshte obligim vetem mbulimi i kokes vesheve dhe qafes ndersa fetyra lejohet te duket dhe muslimanet ne kosov e kerkojn ket shami por nuk kerkojn edhe mbulimin e ftyres

Vellau im,

Nuk duhet te biem ne kurthat e jobesimtareve, qeveria nuk duhet shikuar mbulimin si veshje fetare meqe eshte laike, por si veshje e shijeve te saja ! Un vishem me jeanse, a mund te me impunohet veshja me shorte psh. se gjoja un po imitoj amerikanet ?!! JO, un vishem si te dua un, kjo eshte sfera ime private ku jo shkolla, por as prinderit e mi nuk mund te me perzihen !

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar >_Ilirian_> për postimin:

bsdev (03-03-2017)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Aaaaaaa!
    Kjo nuk bie ndesh me te drejtat e individit??!!!
    Po pra, o vella.
    Edhe keto grate afgane qe bartin burka (mbulesa teresore) do te mund te thirren ne ndonje obligim fetar per te bere kete gje, dhe si pasoje ne nje kerkese te Zotit te tyre ndaj tyre dhe si rezultat ne lirine fetare.

Keshtu qe nuk mund te ndalosh burkan pa e "thyer" lirine fetare. Edhe nese e thyen me arsyetimin, se "Zoti" (Allahu) nuk e kerkon kete veshje, prape se prape ke thyer lirine e zbatimit te fese ne menyren e deshiruar dhe kuptuar nga fetari.

E kur e ke bere kete thyerje, nuk mund te thuash se nuk i kupton "thyerjet" tjera, p.sh. ndalimin e shamise teresisht.

Ndaj tek biseduesit e forumit, te cilet propozojne te ndalohet burkan, por jo shamia, behet fjale vetem per nje tentim per joshje te shtetit per te liruar sjelljet fetare ashtu sic paraqiten keto. Por me lejimin e shamise nuk do te mund te ndalosh pastaj burkan. Shpreshur ne fjalet e Chino kaurrit: Behet fjale per te kryer hapin e pare te infektimit sistematik te shoqerise me difterine e quajtur Islami.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    A eshte problemi puna vetem te shamia. Pas shamise kerkesa te tjera do vijne. A do jete ne gjendje Arsimi yne ti perballoj dot kerkesat e tyre?
    Shume shpenzime. Klasa te vecanta, mesues te vecante etj.
    Pse duhet tu pershtatet sistemi publik kerkesave te tyre kur fare mire mund ti gjejne te realizuara ne ate privat?
    Nje pergjigje ishte qe preferojme shkollen publike se keshtu perhapim dhe njohurite mbi Islamin.

Amerika ka kushte, por fatkeqesisht Shqiperia nuk ka kushte as per klasa normale e jo me te vecanta.

Po sjell kerkesat qe kane parashtruar ne Usa Shoqeria Islamike e Amerikes se Veriut sitemeve publike te shkollave atje.

Teksti eshte me i gjate por kam perkthyer vetem kerkesat.

Ne emer te Shoqates se Islamikeve te Mamerikes se Veriut(ISNA), nje nga organizatat me te media ne USA e Kanada kerkojne qe femijeve muslimane ne shkolla te MOS u kerkohet te:

1) Te ulen prane personave me sex te kundert.
    2) Te marrin pjese ne oren e edukimit fizik, notit, kercimit. Kerkojme qe te ndahen vajzat nga djemte ne keto klasa ne perputhje me kete rregullore.:
    - klasat te ndara per djemte e vajzat dhe te mbyllura.
    -Mesues femra per femrat e meshkuj per meshkujt.
    -Kostume te vecanta noti qe jane te mbuluara deri te gjunjte.
    -Dushet te mbyllura dhe te vecanta per cdo nx.

3)Te marri pjese ne lojera, piknik, mbremje sociale te cilat heroine mixim te dy sexeve.
    4)Te marri pjese ne aktivitete te religjioneve te tjera te cilat jane ne kundershtim me mesimet e besimin Islam.
    Gjithashtu ju kerkojme tu afrohen muslimaneve:
    1)Te lejohen te lejne klasen te premteve gjate faljes speciale( 1 me 2)
    2)Pasditeve per 15 min. te lejohen te fallen ne nje ambient te posacem ne shkolle. Kjo falje nuk mund te shtyhet per me vone.
    3)Ushqimet qe permbajne mish derri duhet te kene etikete, si dhe ato qe permbajne alkool.
    4) Banjo te mbyllura
    5) Te mungojne pa penalty per dy festivalet me te rendesishme ne Islam Eid Al-Fitr and Edi Al-Adha ne perputhje me calendaring lunar.
    Jam i bindur se as ky katalog nuk eshte ai qe ngop epshet e kesaj feje inhumane, shtazarake. Ngopja ndodh vec me pushtimin e cdo gjeje ne shoqeri. Prandaj me mire tash konfrontim haptaz dhe maksimal se sa me vone kur kanceri ka zene rrenje edhe me te gjata ne shoqeri. Saktesisht keshtu sic shprehem edhe mendoj. Islami jasht shoqerise ne cdo aspekt. Vendi i vetem i tij eshte shtepia, sfera private dhe lirite personale, te gjitha te kufizuara nga lirite dhe vlerat tjera shteterore, individuale dhe tradicionale. Vetemkeshtu sherohet terbimi i kesaj bishe qe nuk la shoqeri pa e perdhosur kudo qe u paraqit deri sot. S'ka turp, gjerat duhet te thuhen ashtu sic e meritojne. Kur Islami s'ka problem te prodhoje permanent planprograme per fundosje te rendit kushtetutor demokratik, me e vogla qe mund te besh eshte ta deklarosh Islamin armikun suprem te shoqerise shqiptare dhe te cdo shoqerie qe preket nga keto planprograme.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Mire ke musliman jane te gjithe. Dhe ajo qe rri me mini tere vitin e ve shami vetem per xhami ne kohe RAmazani, muslimane eshte. .
    Pa dyshim se po, musliman janë. Janë mëkatarë, por prapë se prapë janë musliman, për derisa deklarohen si të tillë me zemër, me gojë dhe me vepra.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    A eshte problemi puna vetem te shamia. Pas shamise kerkesa te tjera do vijne. A do jete ne gjendje Arsimi yne ti perballoj dot kerkesat e tyre?
    Shume shpenzime. Klasa te vecanta, mesues te vecante etj.
    Pse duhet tu pershtatet sistemi publik kerkesave te tyre kur fare mire mund ti gjejne te realizuara ne ate privat?
    Nje pergjigje ishte qe preferojme shkollen publike se keshtu perhapim dhe njohurite mbi Islamin.

Amerika ka kushte, por fatkeqesisht Shqiperia nuk ka kushte as per klasa normale e jo me te vecanta.

Po sjell kerkesat qe kane parashtruar ne Usa Shoqeria Islamike e Amerikes se Veriut sitemeve publike te shkollave atje.

Teksti eshte me i gjate por kam perkthyer vetem kerkesat.

Ne emer te Shoqates se Islamikeve te Mamerikes se Veriut(ISNA), nje nga organizatat me te media ne USA e Kanada kerkojne qe femijeve muslimane ne shkolla te MOS u kerkohet te:

1) Te ulen prane personave me sex te kundert.
    2) Te marrin pjese ne oren e edukimit fizik, notit, kercimit. Kerkojme qe te ndahen vajzat nga djemte ne keto klasa ne perputhje me kete rregullore.:
    - klasat te ndara per djemte e vajzat dhe te mbyllura.
    -Mesues femra per femrat e meshkuj per meshkujt.
    -Kostume te vecanta noti qe jane te mbuluara deri te gjunjte.
    -Dushet te mbyllura dhe te vecanta per cdo nx.

3)Te marri pjese ne lojera, piknik, mbremje sociale te cilat heroine mixim te dy sexeve.
    4)Te marri pjese ne aktivitete te religjioneve te tjera te cilat jane ne kundershtim me mesimet e besimin Islam.
    Gjithashtu ju kerkojme tu afrohen muslimaneve:
    1)Te lejohen te lejne klasen te premteve gjate faljes speciale( 1 me 2)
    2)Pasditeve per 15 min. te lejohen te fallen ne nje ambient te posacem ne shkolle. Kjo falje nuk mund te shtyhet per me vone.
    3)Ushqimet qe permbajne mish derri duhet te kene etikete, si dhe ato qe permbajne alkool.
    4) Banjo te mbyllura
    5) Te mungojne pa penalty per dy festivalet me te rendesishme ne Islam Eid Al-Fitr and Edi Al-Adha ne perputhje me calendaring lunar.
    Ne kerkojmë ato të drejta të cilat gjejnë mbështetje në Kushtetutë, ndarja e klasave dhe gjërat e tjera mund të figurojnë në deshirat e tona, mirëpo ato nuk gjejnë mbështetje në Kushtetutë, andaj në aspektin juridik janë të pabaza.
    Kjo nuk qendron edhe me çështjen e shamisë, ngase shamia gjenë mbështetje në Kushtetutë dhe kështu duhet të lejohet.

Përshëndetje!
    Ti je hija e Kastriotit

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar gimche për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    E po, edhe ne Turqi nuk vleu ky dallim (artificial) per afro 8 dekada. Pse te vleje ne Kosove, ku kemi te njejten mase te llymit islam, te njejtin rrezik? Edhe shteti kosovar duhet te tentoje t'i mbushe qytetaret e tij per disa dekada (tre mileniume kisha thene une) me vlera laiciste para se te guxoje te beje nje leshim ndaj hegjemonizmit islam qe te testoje ne eshte "domestikuar" bisha apo akoma jo..

E di qe je mik i mendimit te drejtperdrejt, prandaj nuk te kursej..
    Po por kjo del se kemi të bëjmë me prapavijë, gjë e cila në shtetet demokratike nuk guxon të ndodh për faktin se ligji duhet të mbështetet në Kushtetutë, e jo të këtë prapavija deislamizuese. Përveç kësaj Turqia nuk njihet si një vend me shkallë të lartë të demokracisë, nuk është e përafërt me Gjermaninë, Francën dhe Belgjikën të cilat me plot do të thosha se janë zemra e demokracisë.
    Ti je hija e Kastriotit

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar gimche për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Kete e pashe me vone.
    Pra po, pajtohem.

Por nje gje duhet te te mesoj, nje qe ka harruar Allahu ne Kuran. Phiiii kush do mi thone vetes i gjithdishem e as sa nje arab mesatar i shekullit 7 nuk din!! Por nejse mos te thellohem ne dashurine time per islamin prape..: D

Keshtu, kur gjykata e arkut vendos ne nje drejtim te caktuar, kjo fillimisht nuk do te thote pithuajse asgje. Sepse pala humbese mund te shkoje ne gjykaten e apelit dhe kjo te pezulloje vendimin e gjykates se qarkut. Dhe si pasoje as vendimi i gjykates se apelit nuk do te thote asgje, ngase edhe vendimi i saj mund te pezullohet nga nje instance siper saj.

Keshtu e kupton, perse pyetja qe ke bere, eshte e pakuptimte.

Nese gjykata e qarkut ka vendosur kunder vendimit te drejtorit, dhe drejtori nuk ka kerkuar vendim te gjykates se apelit, atehere ky vendim (i gjykates se qarkut) eshte i obligueshem vetem per ankuesin dhe per humbesin. Per mua dhe per ty nuk ky vendim nuk eshte i obligueshem. Kjo ka te beje me ate qe vendimet ne rend te pare vlejne vetem ne mes te ankuesit, kundershtarit te ankeses dhe gjykates. Per aske tjeter. P.sh. Gjkata e Qarkut e Gjakoves mund te vendose ne menyre ndyshe nga Gjykata e Qarkut te Gjilanit, edhe nese eshte nje rast teresisht i njejte ne pyetje.

Kjo vlen deri ne ate moment, kur nuk ka folur gjykata definitive, pra ajo, tek e cila shpien cdo proces i ketij lloji. Nese nje keso gjykate ka vendosur, gjykatat me te uleta prape se prape e kane te drejten te vendosin ne nje menyre tjerer (kontrare), por e dine se ne rast te thirrjes se gjykatave me siper e me se vonti atehere, kur eshte thirrur gjykata definitive, vendimi i tyre do te pezullohet, dhe prandaj nuk do te marrin kurre vendim kontrar.

Nga kjo duhet te marresh pergjegjen se sa dhe kush duhet te ndjehet i obliguar nga vendimi konkret i Gjykates se Qarkut te Gjilanit. Por ajo qe thashe me lart (zbatueshmeria e vendimit te kesaj gjykate ne rast nevoje edhe me dhune policore), vlen.
    Shkurtimisht ti thua se vendimi i Gjykatës së Qarkut të X qytetit vlen vetëm për palet kontestuese (pra për ato që janë paraqitur në gjykatë për këtë kontest).
    Por a nuk vlen ky dhe ai shembull, për Drejtoritë tjera që të marrin mësim nga Gjykata e Qarkut se çfarë vendimesh kishte marrë në X qytetin?!
    Ti je hija e Kastriotit

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar gimche për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Per te mos e zgjatur sepse po i bie ti perserisim te njejtat gjera.Gimche edhe njehere po te pyes:
    Cili eshte ai ligj hyjnorë?Nga çka e mbron shamija fetare nje femer?Nje sqarim me konkret,nje sqarim me logjik?
    "O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave të besimtarëve le t’i vënë shamitë (mbulojë) e veta mbi trupin e tyre, pse kjo është më afër që ato të njihen (se nuk janë rrugaçe) e të mos ofendohen. All-llahu fal gabimet e kaluara, Ai është mëshirues." (Kur'an 33:59) Ky është argumenti hyjnorë të cilin ti e kerkove.

Mendon i nderuar se nje vajze 12 vjeqare eshte ne gjendje aq te larte saqe te deklarohet vet se deshiron te jete e ndare nga shoqet e saj qe nuk bartin shami.Mendon se eshte ne gjendje te zgjedh diqka per te ardhmen e saj nje femije 12 vjeqar?Jo...Smundet,eshte imponim i prinderve,ose me mire shperlarje truri duke e bere te besoj se eshte zgjidhja me e mire per vajzen qe te veqohet nga shoqet e saj te cilat nuk bartin shami?
    Asnjëherë nuk është kërkuar që vajza të shkoçitet nga shoqet e saja, përkundrazi shoqet e femrave me shami përherë janë deshmuar të jenë krahë i djathtë i atyre femrave që kanë keso probleme nëpër shkolla.
    Kerkesa është që Ministria të mos e ndaj atë nga shoqet e saja për shkak të një shamie pra të mos i privohet nga e drejta e saj.

Ketu pajtohem.Sa u perket festave shqiptaret nuk pertojne,as per Bajrame,as per Krishtlindje,i festojne.Pra mbetet ajo qe thashe se edhe Kosova ne njefare menyre eshte shtet laik bashke edhe me shkollat e saja.
    Bravo...e gjete ilaçin për festa, por për tjerat që kam përmendë?!
    Edhe hiq pa shku tek të tjerat. A festohet njësoj si Bajrami ashtu edhe Krishtlindjet tek ne?! A bahët njësoj ceremonia madhështore për Krishtlindje qysh bahet për Bajram?!
    Ti je hija e Kastriotit

16. Anetarët më poshtë kanë falenderuar gimche për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 21 prej 33 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •