Close
Faqja 18 prej 33 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 328
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Ceshtja rreth shamisë me te vertete eshte konsumuar mjaft.Ka pasur edhe tema tjera ketu ne forum lidhur me kete çeshtje ku kemi debatuar mjaft.
    Mua Gimche nuk me pengon as nudizmi e as fundet e skocezeve.Nuk eshte çeshtje e shijes sime personale ose tendes,mirepo eshte çeshtje e identitetit dhe mentalitetit tone si komb.Une urrej qe shqiptaret e Kosoves te marrin identitete ose me mire thene te huazojme identitete nga te tjeret kur mund ta mbajme identitetin tone.Aq sa zoti eshte i arabeve ,aq eshte edhe i shqiptareve.Nese e duam zotin nuk eshte e thene se duhet ti duam edhe arabet ose vendet e prapambetura te islamit,vetem e vetem se jane te se njejtes fe me neve.Shamija nuk eshte e shqiptareve Gimche.Shamija sikur kjo ne foto eshte e tjeterkujt.Gimche a e din se si kane jetuar femrat ne Afganistan para ardhjes se talebaneve ne fuqi.?
    Shamia që ti thua se nuk është e jonja është obligim fetar dhe nuk guxon të cënohet, kjo është ajo pika që s'merr në konsideratë atë që thua ti. Ashtu siç lufton ti për mbrojtjen e identitetit tënd, ashtu lufton edhe dikush tjetër për identitetin e vet.
    Kosova nga Afganistani dallon shumë, ketu kishim një regjim tjetër, atje tjetër, të dyja vendet i kanë historitë e ndryshme dhe kaluan nëpër rrethana të ndryshme nga njëra-tjetra kështu që shembujt e ndërsjella nuk vlejnë.

Cili eshte ai ligj hyjnorë?Nga çka e mbron ajo shami nje femer?Nje sqarim me konkret,nje sqarim me logjik,nese mundesh?
    A tham se shami është obligim fetar, shpjegimi është shteti laik nuk cënon të drejtat e religjioneve, por pengon religjionet në vendimarrje (legjislativ, ekzekutiv dhe gjyqësor), shamia i takon të drejtave të religjionëve dhe nuk cënon laicitetin e shteti ngase keto dyja janë të ndara dhe nuk përzihen në punët e njëra-tjetrës.

Verja e shamise nje vajze 11 ose 12 vjeqare,nuk tregon asgje perveq perversitetit dhe injorances se prindit te saj,sepse ky prind i cili i ve shamine vajzes se tij mendon qe krejt meshkujt jane te prishte moralisht siq eshte ai vet.Ketu eshte çeshtja.Nuk eshte ne gjendje nje vajze 12 vjeqare te vendos per veten e saj se eshte e drejte apo jo verja e shamise.
    Keto janë paragjykime, si thua ti sikur prindi të të arysetohet ndryshe?!
    Të thotë unë skam vendosur por vet vajza?!
    Të thotë me anë të shamisë synon praktikimin e një obligimi fetar nuk ka prapavija të tjera kundër ndonjë nxënësi?!
    Keto që thua ti dalin vetëm si paragjykime, por që askund nuk mbështeten.

Joe Biden e di se ne Kosove edhe pse mbahen mbi 90 % musliman,80 % e tyre nuk jane predikues te saj.Nese jeton ne Kosove edhe ti e di se ky eshte realiteti.Ka mjaftuar qe ne muajin e Ramazanit ti japesh nje xhiro neper qytetet e Kosoves dhe te shohesh se sa "musliman"te devotshem"jane shqiptaret ne Kosove.Kete e di edhe ti,edhe çdokush qe jeton ne Kosove.
    Mirë ti e jep shembullin e Ramazanit, një shembull i një obligimi fetar.
    Po Bajramet?! Po varrimet?! Po iftaret (qe u organizuan nga qeveritaret)?! Po Xhamitë e stërmbushura dhe falja nëpër rrugë?! Unë njoh njerëz që ani pse pijnë alkool dhe me gjasë nuk kanë agjeruar, ata prapë se prapë të premteve vizitojnë Xhaminë (ne namazin e Xhumasë) qysh me ju than atyne, pa dyshim se musliman!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

! Unë njoh njerëz që ani pse pijnë alkool dhe me gjasë nuk kanë agjeruar, ata prapë se prapë të premteve vizitojnë Xhaminë (ne namazin e Xhumasë) qysh me ju than atyne, pa dyshim se musliman!
    Mire ke musliman jane te gjithe. Dhe ajo qe rri me mini tere vitin e ve shami vetem per xhami ne kohe RAmazani, muslimane eshte. .
    Feelings change - memories don't.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shkolla është laike, por nxënësit janë besimtar.
    Laiciteti mbron shkollën, neni 38 i Kushtetutes mbron nxënësit
    E kemi shpjeguar këtë gjë në këtë temë drejtuar Malsorit lexoje atë postim.
    Prapë se prapë më e forta është vendimi i Gjykatës i cili në një shtet demokratik duhet të respektohet, në këtë besoj se edhe ti pajtohesh apo jo?!
    Kete e pashe me vone.
    Pra po, pajtohem.

Por nje gje duhet te te mesoj, nje qe ka harruar Allahu ne Kuran. Phiiii kush do mi thone vetes i gjithdishem e as sa nje arab mesatar i shekullit 7 nuk din!! Por nejse mos te thellohem ne dashurine time per islamin prape..: D

Keshtu, kur gjykata e arkut vendos ne nje drejtim te caktuar, kjo fillimisht nuk do te thote pithuajse asgje. Sepse pala humbese mund te shkoje ne gjykaten e apelit dhe kjo te pezulloje vendimin e gjykates se qarkut. Dhe si pasoje as vendimi i gjykates se apelit nuk do te thote asgje, ngase edhe vendimi i saj mund te pezullohet nga nje instance siper saj.

Keshtu e kupton, perse pyetja qe ke bere, eshte e pakuptimte.

Nese gjykata e qarkut ka vendosur kunder vendimit te drejtorit, dhe drejtori nuk ka kerkuar vendim te gjykates se apelit, atehere ky vendim (i gjykates se qarkut) eshte i obligueshem vetem per ankuesin dhe per humbesin. Per mua dhe per ty nuk ky vendim nuk eshte i obligueshem. Kjo ka te beje me ate qe vendimet ne rend te pare vlejne vetem ne mes te ankuesit, kundershtarit te ankeses dhe gjykates. Per aske tjeter. P.sh. Gjkata e Qarkut e Gjakoves mund te vendose ne menyre ndyshe nga Gjykata e Qarkut te Gjilanit, edhe nese eshte nje rast teresisht i njejte ne pyetje.

Kjo vlen deri ne ate moment, kur nuk ka folur gjykata definitive, pra ajo, tek e cila shpien cdo proces i ketij lloji. Nese nje keso gjykate ka vendosur, gjykatat me te uleta prape se prape e kane te drejten te vendosin ne nje menyre tjerer (kontrare), por e dine se ne rast te thirrjes se gjykatave me siper e me se vonti atehere, kur eshte thirrur gjykata definitive, vendimi i tyre do te pezullohet, dhe prandaj nuk do te marrin kurre vendim kontrar.

Nga kjo duhet te marresh pergjegjen se sa dhe kush duhet te ndjehet i obliguar nga vendimi konkret i Gjykates se Qarkut te Gjilanit. Por ajo qe thashe me lart (zbatueshmeria e vendimit te kesaj gjykate ne rast nevoje edhe me dhune policore), vlen.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Paramendo sa lehte e kemi ne Kaurret, edhe kryebacili i Islamit per ne, Turqia, na sherben per mendimet tona.

Nuk ka thene kot Allahu ne Kuran, se rruga e besimtarit eshte e veshtire. Teresisht i padishem nuk eshte as Allahu.
    ani ani fol ti, veq fol keshtu!

Kur t'sanksionohen Hyriat mos bertit ateher ,a?

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412

A tham se shami është obligim fetar, shpjegimi është shteti laik nuk cënon të drejtat e religjioneve, por pengon religjionet në vendimarrje (legjislativ, ekzekutiv dhe gjyqësor), shamia i takon të drejtave të religjionëve dhe nuk cënon laicitetin e shteti ngase keto dyja janë të ndara dhe nuk përzihen në punët e njëra-tjetrës.
    Per te mos e zgjatur sepse po i bie ti perserisim te njejtat gjera.Gimche edhe njehere po te pyes:
    Cili eshte ai ligj hyjnorë?Nga çka e mbron shamija fetare nje femer?Nje sqarim me konkret,nje sqarim me logjik?

Keto janë paragjykime, si thua ti sikur prindi të të arysetohet ndryshe?!
    Të thotë unë skam vendosur por vet vajza?!
    Të thotë me anë të shamisë synon praktikimin e një obligimi fetar nuk ka prapavija të tjera kundër ndonjë nxënësi?!
    Keto që thua ti dalin vetëm si paragjykime, por që askund nuk mbështeten.
    Mendon i nderuar se nje vajze 12 vjeqare eshte ne gjendje aq te larte saqe te deklarohet vet se deshiron te jete e ndare nga shoqet e saj qe nuk bartin shami.Mendon se eshte ne gjendje te zgjedh diqka per te ardhmen e saj nje femije 12 vjeqar?Jo...Smundet,eshte imponim i prinderve,ose me mire shperlarje truri duke e bere te besoj se eshte zgjidhja me e mire per vajzen qe te veqohet nga shoqet e saj te cilat nuk bartin shami?

Mirë ti e jep shembullin e Ramazanit, një shembull i një obligimi fetar.
    Po Bajramet?! Po varrimet?! Po iftaret (qe u organizuan nga qeveritaret)?! Po Xhamitë e stërmbushura dhe falja nëpër rrugë?! Unë njoh njerëz që ani pse pijnë alkool dhe me gjasë nuk kanë agjeruar, ata prapë se prapë të premteve vizitojnë Xhaminë (ne namazin e Xhumasë) qysh me ju than atyne, pa dyshim se musliman!
    Ketu pajtohem.Sa u perket festave shqiptaret nuk pertojne,as per Bajrame,as per Krishtlindje,i festojne.Pra mbetet ajo qe thashe se edhe Kosova ne njefare menyre eshte shtet laik bashke edhe me shkollat e saja.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Eshte prerogative e ligjdhenesit necional te definoje vlerat kushtetutore dhe te vej ne bashkeekzistencen adekuate per vendin. Nenkuton: Kosova ka te drejten te definoje laicitetin, lirite fetare dhe te vej keto ne bashkeekszitence ashtu si mendon se e kerkon kushetuta e saj dhe si eshte mire per shoqerine e saj. Nenkutpon: Qe apo si e ka reglementuar Europa kete gje, nuk luan rol per Kosoven. Qe te verifikosh kete gje, mudn te besh nje krahasim te shteteve europiane dhe me gjere me njeri tjetrin. Ka shtet qe ndalon shamine, ka qe nuk ndalon, ka qe e kane ndaluar, ka qe nuk e kane ndaluar, ka aso qe e ndalon kryqin ne klase te shkolles, ka qe nuk e ndalon. Pse kjo? Sepse eshte prerogative e ligjdhenesit nacional. Keshtu qe ky duhet "bidnur". Cfare nuk do te ndodhi kurre nese Islami e paraqet veten tamam ashtu sic mendoj une se eshte. Pra per te bindur Islami dike, duhet te tjetersohet. Me fjale tjera: Te mos jete Islam fare. Mendoj une.
    Po e shohe qe paske filozofu pak si shum,e ne realitet asgje nuk paske than.
    O vella,nuk ke cka filozofon,kur kushtetuta ta lejon,ai k**,profe nuk guxon me perjashtu nga shkolla dhe pik.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Po e shohe qe paske filozofu pak si shum,e ne realitet asgje nuk paske than.
    [COLOR="Red"]O vella,nuk ke cka filozofon,kur kushtetuta ta lejon,ai k**,profe nuk guxon me perjashtu nga shkolla dhe pik.
    Edhe une mendoj si ti. Po deshmo/argumento se kushtetuta ta lejon, nese mundesh.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Kënga Lexo Postimin
    ani ani fol ti, veq fol keshtu!

Kur t'sanksionohen Hyriat mos bertit ateher ,a?
    Oooh nuk t paksam tregu se profesioni im i pare ka qene hajdut profesional, dega e specializimit: Vjedhje hyriash. Ia vjedhi rojeve t Xhenetit para syve. Ama vec njo, se bon vaki m qellon naj turke e kush e di cka m bon... Suxhuk me mish t gomarit a kush e di... :P

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Oooh nuk t paksam tregu se profesioni im i pare ka qene hajdut profesional, dega e specializimit: Vjedhje hyriash. Ia vjedhi rojeve t Xhenetit para syve. Ama vec njo, se bon vaki m qellon naj turke e kush e di cka m bon... Suxhuk me mish t gomarit a kush e di... :P
    Ka njerez me dhembje shpine,por ka edhe qe bartin kosmodisk

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Edhe une mendoj si ti. Po deshmo/argumento se kushtetuta ta lejon, nese mundesh.
    Me sa e di une e lejon,e per deshmi do e deshmoj nese e lejon.

Faqja 18 prej 33 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •