Close
Faqja 11 prej 33 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 328
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po mir,kur te lejohen ato vajza me shami,pse mos te lejohen dhe ato me burka o perçe...o edhe me rroba banjo.

Shkolla duhet te jete shkolle.
    Jo injoranca per momentin e budalliku per gjithmon.(Kjo eshte shamia o te gjitha shenjat fetare.)
    Ka nje menyre per te "tejkaluar" kete problem, kete kontradikte, te cilen ti me te drejte e ven ne pah. Ate menyre e kisha quajtur hegjemonizmi islam. Parasheh qe e drejta per te vendosur se cfare simboli, veshje, ligji, sjellje duhet lejuar apo eshte i mire, i takon vetem islamoideve.

Sipas kesaj metode problemi apo kontradikta qe sheh ti (si une) tretet vetvetiu. Kjo eshte depertim te vetes ne hapesira te papushtuara, duke ua mohuar hapesirave te drejten e te qenurit vetvetja. Kjo eshte Islami. Ky eshte hegjemonizem.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po mir,kur te lejohen ato vajza me shami,pse mos te lejohen dhe ato me burka o perçe...o edhe me rroba banjo.

Shkolla duhet te jete shkolle.
    Jo injoranca per momentin e budalliku per gjithmon.(Kjo eshte shamia o te gjitha shenjat fetare.)
    Atyre me burka u mbulohet identiteti dhe nuk mund ta dimë nëse vërtetë janë nxënës.

Me rroba banjo nuk ekziston në asnjërën fe tradicionale tonën kështu që nuk ka mbështetje kjo tek liritë fetare.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Nuk është problem i jemi ai.
    Unë them se prej Kur'anit dhe Islamit e kam nxjerr këtë, por ajo që duhet të kerkoni ju është si t'ja mësojmë vetës këtë dhe ta respektojmë mendimin ndryshe.
    Mire pra si tja bej un te shkoj ne Arabi dhe ne shtete islamike te hapi Sinagoga dhe te mesoj per fen Hebreje te shprehi mendimin lirshem te them qe ISLAMI ESHTE TERROR DHE POLITIK SATANIKE MASONIKE te djegi fleta kurani e flamura saudit ? a eshte liri apo jo te blej tok dhe te mos digjem e gjymtohem? kjo kur behet eshte Respektim i mendimit siq ndodh ne Ameriken dhe Europen e sodme

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Mire pra si tja bej un te shkoj ne Arabi dhe ne shtete islamike te hapi Sinagoga dhe te mesoj per fen Hebreje te shprehi mendimin lirshem te them qe ISLAMI ESHTE TERROR DHE POLITIK SATANIKE MASONIKE te djegi fleta kurani e flamura saudit ? a eshte liri apo jo te blej tok dhe te mos digjem e gjymtohem? kjo kur behet eshte Respektim i mendimit siq ndodh ne Ameriken dhe Europen e sodme
    "Liria ime mbaron aty ku fillon liria e tjetrit" Ky është kodi i demokracisë.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    e njejta gje ndodhi dhe ketu tek ne ne maqedoni
    vajza se mbante shamii nuk lejuan te shkollohet por mbas ankesave u pranua perseri

eshte e drejta e njeriut te vesh cfar do dhe si i pelqen
    dhe pse nese mban shamii perjashtohet nga shkolla
    e nese shkon me mini ose me bluza te hapura shum te pranojn
    shumm keq per keto institucione qe kan humbur vlerat

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Atyre me burka u mbulohet identiteti dhe nuk mund ta dimë nëse vërtetë janë nxënës.

Me rroba banjo nuk ekziston në asnjërën fe tradicionale tonën kështu që nuk ka mbështetje kjo tek liritë fetare.
    Po ne lirite personale a ka mbeshtetje? Sigurisht se ka. Nuk ka vetem liri fetare ne kushtetute.

Pastaj ajo mund te gjej ndonje fjali nga mesimet/literatura fetare, ne te cilen mund ta mbeshtes veshjen e saj. Ashtu sic bejne p.sh. grate afgane kur futen ne mbeshtjellje teresore te trupit dhe pohojne: Allahu e do keshtu.

S'ju interesojne muslimaneve lirite kushtetutore, por lirite per te qene vete ashtu sic e do Islami dhe lirite per te ndotur tere boten me kete gje.

Citim Postuar më parë nga letaa Lexo Postimin
    shumm keq per keto institucione qe kan humbur vlerat
    Vajtja me shami ne shkolle eshte vlere?

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268

po mir e ka
    ti mund te veprosh deri ateher kur mos ofendohet, mos injorohet, mos shkelet e drejta e dikujt tjeter

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Gimche. Per here te pare pashe dje nje vajze te shkolles 9-vjecare me shami, ketu ne Usa, por ndryshe nga ju te Kosoves qe doni t'u impononi veshje arabe vajzave tuaja, qe duken si korba te zinj, ajo vajza qe ishte afrikane, ishte veshur me uniformen e shkolles ngjyre bezhe e kuqe. Siper pantallonave bezhe kishte nje fund bezhe deri te gjuri prape pjese e uniformes se shkolles. Shamine e kishte me ngjyra te celeta qe kombinoheshin me uniformen e shkolles.
    Ashtu ngjante mire, dhe as nuk vihej re ndryshimi nga nx-it e tjere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 14-09-2010 më 09:42
    Feelings change - memories don't.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E drejte, por se ku saktesisht mbaron liria e ku fillon tjetra, kete evendosin gjykatesit. Pra njerez te obliguar vetem ndaj ligjit. Jo ndaj feve.

Faqja 11 prej 33 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •