Akoma s`u mësuat të shkruani pa gabime ju?
![]()
Love has no limits
Ndryshuar për herë të fundit nga Vesel Hysa : 24-06-2010 më 15:32
Shume e drejte kjo qe thote Veseli, por ju kujtoj se ne po diskutojme per nje fraze, e cila nga ana gramatikore eshte e persosur:
Folja "mesohem" ka nje kuptim tjeter nga "mesoj"(qofte edhe ne rastin e autodidaktit) edhe pse ne dukje eshte forma pesore!!Akoma s`u mësuat të shkruani pa gabime ju?
Gjeja e vetme per te vene ne dukje ne kete fraze, eshte fakti se e perdorur ne kete kontekst, te vret pak veshin, pasi njeriu nuk mesohet(krijon zakonin) me pagabueshmerine.Ajo eshte pasoje e mesimit(ne kuptimin e drejte)!
Jarigas
Më tërhoqi vëmendjen kjo temë e Ilia Spiros i cili është një njohës i mirë i shqipes zyrtare, por që në këtë temë ka bërë disa gabime. Ai i ka shkruar fjalët ashtu siç lexohen greqisht.Postuar më parë nga ilia spiro
Kryepiskopi - kryepeshkopi
Jisu Krishti - Jezu Krishti
Orthodhoks - ortodoks
Nëse ndjekim këtë logjikë, atëherë edhe Krishtit duhet t'i themi Hristos, apostullit duhet t'i themi apostoleas, e kështu do të vazhdonim me një listë të gjatë fjalësh. Me sa shoh, ka besimtarë ortodoksë që pëlqejnë më tepër gjuhën greke se atë shqipe!
.
Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 25-06-2010 më 06:32
Une do te shtoja edhe "race" ne vend te "rrace" dhe "minus" ne vend te "minusi"(vazhdon mendimin duke ndryshuar trajten)!!
Jarigas
Krijoni Kontakt