barasvlerësi + i barazvlefshmi = kanë vlerë të barabartë.
E folmja / e folura = kanë të bëjnë me dialektin përkatës gjuhësor.
barasvlerësi + i barazvlefshmi = kanë vlerë të barabartë.
E folmja / e folura = kanë të bëjnë me dialektin përkatës gjuhësor.
Love has no limits
Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 22-06-2010 më 07:59
me duket se i thone "cilin" fjalor ke*
.
Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 22-06-2010 më 14:25 Arsyeja: Nuk lejohet komunikimi anglisht
"Barasvlerës" dhe "i barasvlershëm" kanë ngjashmëri kuptimore, por jo vlera të njëjta gramatikore: fjala e parë është emër, e dyta mbiemër.
"E folmja" është term gjuhësor që përfshin të folurit e një krahine, qyteti a fshati: e folmja e Drenicës, e Rugovës, e Shkodrës, e Mallakastrës, e Ulqinit, e Gostivarit, e Rahovecit, e Opojës,e Kalabrisë, e...,e...,e... .Pra "e folmja" është nënkategori e dialektit.
"E folura" (emërzim i mbiemrit (i,e) folur ) ka të bëjë me ligjërimin gojor në komunikimin e përditshëm.
E para e punes mendoj se fjala "baras" shkruhet "baraz"m me z dhe jo me s!!!
E dyta,jo "barazvlershem", por ""barazvlefshem!!!!
E treta, nuk egziston emri "vleres", prej nga ku mund te rrjedhe emri i perbere "barazvleres"!!
Une kujtova se po diskutonim per shqipen letrare dhe jo per nenkategori te dialekteve!!!!"E folmja" është term gjuhësor që përfshin të folurit e një krahine, qyteti a fshati: e folmja e Drenicës, e Rugovës, e Shkodrës, e Mallakastrës, e Ulqinit, e Gostivarit, e Rahovecit, e Opojës,e Kalabrisë, e...,e...,e... .Pra "e folmja" është nënkategori e dialektit.
Vesel, po vendose mor burre:"eshte emer apo emerzim"?!!"E folura" (emërzim i mbiemrit (i,e) folur ) ka të bëjë me ligjërimin gojor në komunikimin e përditshëm.
Jarigas
Jarigas i dashur, unë po flas për lisa, kurse ti për fshisa. Dukesh joserioz, ose...(po të kursej nga epiteti që më shkoi ndërmend ta përdor). Megjithatë, më duhet të them se çdo person që e ka mbaruar tetëvjeçaren në gjuhën shqipe duhet t'i ketë të qarta çështjet e diskutueshme për ty. Me gjasë nuk i paske kuptuar sqarimet e mia, ndonëse jam përpjekur t'i jap të thjeshta. Qenkemi larg njëri-tjetrit për t'u kuptuar, prandaj këtu unë po i vë pikë kuvendimit tonë, sepse s'kam kohë për të humbur.
Ndryshuar për herë të fundit nga Vesel Hysa : 23-06-2010 më 11:27 Arsyeja: Ndryshimi
Më vjen keq, ChuChu i(e) dashur, dhe kërkoj falje nëse pyetjen time"E ke të qartë tani?" e ke marrë si qortim. S'e paske kuptuar ende drejt.
Po shkojmë drejt Evropës (jo Europës), sepse kemi të drejtë. Pra, fjala "drejt" që është ndajfolje, shkruhet pa "ë", ndërsa fjala "i(e) drejtë" është mbiemër dhe shkruhet me "ë". Analogjikisht me këtë kemi: shpejt - i(e) shpejtë; vërtet - i(e) vërtetë etj.
Ndryshuar për herë të fundit nga Vesel Hysa : 24-06-2010 më 05:21
Krijoni Kontakt