Close
Faqja 58 prej 69 FillimFillim ... 848565758596068 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 571 deri 580 prej 686
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E po, mas kaq deshmish, i bie qe, lutjen tek shenjti Marcus1, me e kthy ne lutje per shenjtin Marcus1 qe ti hapen syt.

P.S eshte hera e pare qe lutem qe nji shenjti ti hapen syte...

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nga një lexim i shpejtë që i bëra 3 link-eve të para, ai i Seminaristit ishte kot fare. Ndërsa dy të tjerat e Diellit çoç më pëlqyen, megjithëse i hodha një sy shumë të shpejtë.

Ja një fragment që ngjan shume me të Gijonit.

By a most wise order and a most singular love, our heavenly Father in His goodness makes it impossible for us to remove those bodily deformities which we inherit from nature our mother. If we give much thought and waste much time and effort in trying to correct our superficial bodily defects, even in arranging our hair so that not even a single hair remains out of place, tell me, then, what would we not do to rectify and drive far from us the physical deformities we bear in our bodies?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Marcus1
    Nga një lexim i shpejtë që i bëra 3 link-eve të para, ai i Seminaristit ishte kot fare.
    PO, flm per konstatimin. Gjithshka qe dua te VEJ NE DUKJE une eshte qe te kuptojme se

1. Ose link-u qe une dhashe eshte KOT - qe jane mesimet e shenjtorit klasik KATOLIK, Shen Franceskut te Asizit - dhe rrjedhimisht katoliket (Dielli, Toni...por edhe une) jemi po ashtu KOT,

2. Ose, ti e perdor epitetin kot per mesimin e Sh. Franceskut pikerisht sepse je ne HEREZI.

Njera nga te dyja eshte e verteta. E keto te dyja NUK MUND te NDAJNE Krisht me njeri tjetrin.

Le te jemi te sinqerte.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Tashti, qe te jesh edhe me i sinqerte kur na i paraqet Gijon si katolike, na jep qendrimet e saja ne lidhje me Sakramentet, Shenjtoret, Marine, hierarkine kishtare, objektet e shenjta (Ikona etj).

Ndryshe, nqs ajo eshte kundra tyre, pse perpiqesh te na i shesesh per katolike, kur s'eshte?...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Marcus,

Po t'i lexoji edhe njehere, se mos ndoshta i kupton pak me mire .

Tani pa hajgare, me gjithe respektin per ty, por shkrimet e Shen Franceskut nuk mund te quhen 'kot'. E nese te ka pelqyer pak me shume shkrimi i Ate Pios, do te thote qe ti po pelqen katolikun me radikal qe ka njohur ndonjehere historia e Kishes Katolike. Fjalet e tij ishin gjithmone vec Kungim dhe Rrefim. Ai nuk kishte as fjale dhe as pune tjeter.

Sa per dijeni, nje i krishtere qe e mban veten per katolik nuk mund te quhet i tille nese nuk ka nje marredhenie te ngushte me Jezusin ne Euharisti dhe ne Rrefyestore, pra nese nuk kungohet shpesh dhe nuk rrefehet. Kjo eshte si 1 dhe 1 qe bejne 2.

A besonte Gijoni se Kungimi i Shenjte ishin Trupi dhe Gjaku i vertete i Zotit tone Jezu Krishtit?

QLJK!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 29-04-2010 më 15:54
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    do i bashkoni forcat .... kunder revolucionit qe do behet keto dite

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    do i bashkoni forcat .... kunder revolucionit qe do behet keto dite
    Don't,

tobestrafkullah....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    -
    Nqs une them, "O Pjeter, qe me besimin tend, Zoti te denjoi te behesh GURI mbi te cilin ndertohet Kisha", une jam duke rrefyer lavdin qe Zoti ia dha Pjetrit.
    Kam vetem nje pyetje:
    Kisha eshte ndertuar mbi Krishtin, Perendi, apo mbi Pjetrin Njeri?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Deshmues,

Pyetja jote e ka vetem kete pergjigje:

Dëshmimi i Pjetrit mbi Jezusin - Mt 16, 13-20
    (Mk 8, 27‑30; Lk 9, 18‑21)

13 “Kur Jezusi arriti në krahinën e Cezaresë së Filipit, i pyeti nxënësit e vet:
    “Ç’thonë njerëzit, kush është Biri i njeriut?”
    14 Ata u përgjigjën:
    “Disa thonë se është Gjon Pagëzuesi; disa të tjerë Elia; do të tjerë Jeremia ose një ndër profetët.”
    15 “Po ju ‑ u tha atyre ‑ ç’thoni: kush jam unë?”
    16 Iu përgjigj Simon Pjetri:
    “Ti je Mesia ‑ Biri i Hyjit të gjallë!”
    17 Atëherë Jezusi i tha:
    “I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! 18 Edhe unë po të them: Ti je Pjetër‑Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!
    19 Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”
    20 Atëherë i urdhëroi nxënësit që të mos i tregojnë askujt se është ai Mesia.

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Deshmues,

Pyetja jote e ka vetem kete pergjigje:

Dëshmimi i Pjetrit mbi Jezusin - Mt 16, 13-20
    (Mk 8, 27‑30; Lk 9, 18‑21)

13 “Kur Jezusi arriti në krahinën e Cezaresë së Filipit, i pyeti nxënësit e vet:
    “Ç’thonë njerëzit, kush është Biri i njeriut?”
    14 Ata u përgjigjën:
    “Disa thonë se është Gjon Pagëzuesi; disa të tjerë Elia; do të tjerë Jeremia ose një ndër profetët.”
    15 “Po ju ‑ u tha atyre ‑ ç’thoni: kush jam unë?”
    16 Iu përgjigj Simon Pjetri:
    “Ti je Mesia ‑ Biri i Hyjit të gjallë!”
    17 Atëherë Jezusi i tha:
    “I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! 18 Edhe unë po të them: Ti je Pjetër‑Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!
    19 Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”
    20 Atëherë i urdhëroi nxënësit që të mos i tregojnë askujt se është ai Mesia.

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Pres pergjigjedhe te di mendimin tuaj, sepse e di se cfar thote shkrimi. Pyetja eshte fare e thjeshte dhe e qarte. Lexo me kujdes se cfar thote Seminaristi, dhe jep pergjigj. dhe perseri te pyes: Kisha eshte ndertuar mbi Pjetrin, NJERI, apo mbi Jezusin Perendi?
    deshmuesi

Faqja 58 prej 69 FillimFillim ... 848565758596068 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •