Close
Faqja 56 prej 69 FillimFillim ... 646545556575866 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 686
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une nje liber do shtoja ketu:

At Arseni - Prift, i Burgosur dhe At Shpirteror

(Ky eshte botuar dhe ne shqip dhe flet per jeten e nje prifti orthodhoks rus gjate burgosjeve ne kohen e Stalinit).

Ka ngjarje goxha inkurajuese nga jeta e tij per rrethana te ndryshme ku gjendej ne burgjet famekeqe komuniste, por jo vetem!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Matrix
    Te qenderzosh Krishtin = te duash shenjtin me te vogel te Tij Interesante

Une do te desheroja nje shpjegim me te gjere per shprehjen e mesiperme.
    Meqse une t'u pergjigja ne nje pyetje besoj edhe ti do te me japesh nje pergjigje flm

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Shen Serafimi i Sarovit (shenjtor rus i shek.19), shume i famshem edhe sot, per te cilin edhe papa Gjon Pali II shprehej me admirim. Shen Siluanoi, i botuar edhe ne shqip. Keto jane ashtu "letersi".

Per nga jeta praktike e krishtere, At Paisi, shume i famshem ne Greqi (vdiq ne 1994). Jane botuar mos gaboj pese volume me biseda te rregjistruara te tij.

At Porfiri, po ashtu grek i diteve tona, libri "i plagosur nga dashuria", me biseda po ashtu te rregjistruara prej tij.

At Kleopas, nga Rumania, po ashtu i diteve tona (vdekur ne 98).

At Sofronios, rus, nxenes i Shen Siluanoit, i cili e botoi librin e Siluanoit pas vdekjes se ketij. Ka nje sere librash ne treg.
    Seminarist, më konkretisht të lutem. Më jep titujt e librave në Greqisht dhe isbn nëse mundesh.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Markus,

Ndersa nga gama e madhe e librave shpirterore katolike, une do te te keshilloja pikerisht Vellain Charles de Foucauld. Lexo dicka nga jeta e tij dhe leterkembimi i tij. Ai te pershtatet shume. Ke shume per te edhe ne internet. Besoj se do te mund te gjesh dicka edhe ne greqisht per te, pasi ne Greqi ka ndjekes te shumte te pershpirterise se tij.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kur te thosha dje Marcus1, se, meqe the se Deshmuesi e pranoi formalisht doktrinen e Kishes se te berit NJERI 100% e jo i ngjashem me te te Krishtit, nuk do te thote asgje sepse prape menyra se si vazhdon ta kuptoje te con po ne ate drejtim, a nuk kisha te drejte?

Shife me vemendje temen e re qe ka hapur tek forumi protestant.

Kjo e verteton se e vetmja mase mbrojtese per perkufizimin e se vertetes eshte Kisha.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 27-04-2010 më 04:27

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Luani,

Ne fakt ate shprehje ja kam vjedhur Marcusit

Me pelqeu shume kur e permendi diku dhe e vendosa si firme.

Ne fakt ajo shprehje do te thote se te besh qender Krishtin do te thote qe te mos shohesh dukjen e jashtme te nje vellai apo motre, por te shohesh Krishtin ne te. Dhe te duash njesoj si te parin dhe te fundit nga te shenjtet e Tij, sepse Ai qe ka rendesi eshte Krishti ne ta i Cili i ka bere te shenjte

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ne fakt, Matrix, ajo shprehje e Marcus1 ne vetvete te con tek saktesia e mesimit per NDERMJETIMIN e shenjtoreve, se eshte e pashmangshme qe te duash DIREKT Krishtin pa e dashur me pare Ate NEPERMJET shenjteve te Tij.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    ashtu eshte Seminarist, por me sa kam pare Marcusi beson tek ndermjetimi i shenjtoreve te pakurorezuar, por ka pak problem me ndermjetimin e shenjtoreve te kurorezuar

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po, ashtu eshte sepse ashtu e ka mesuar krishterimin nga kontakti qe ka pas dhe ska pas kohe me pa absurditetin.
    Eshte njelloj si te konsiderosh mjek nje nxenes ne shkollen e mjeksise, ndersa kur ta mbaroje shkollen ky nxenes e te diplomohet, tia mohosh te qenit mjek!!!!!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Duke mare shkas nga firma e shenjtorit Marcus1, une po lutem:

O Zot, me ndermjetimet e dashnise per shenjtin Marcus1, bana te denje te kemi dashni per Ty direkt!

Faqja 56 prej 69 FillimFillim ... 646545556575866 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •