Close
Faqja 38 prej 69 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 686
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Megjithate, une absolutisht nuk dua ta etiketoj dike si heretik. Fokusi le te ngelet tek mesimi qe paraqitet dhe jo tek personi qe e paraqet kete mesim. Mesimi mund te jete i drejte ose i gabuar, ndersa personi qe e paraqet nje mesim te gabuar mund te jete i genjyer, ndaj duhet thjesht t'i shpjegohet gabimi i ketij mesimi dhe jo te shigjetohet apo gozhdohet (virtualisht) si heretik. Ne rast se sulmohet, ai do zhytet akoma me shume ne gabim sepse do kujtoje se po persekutohet per hir te besimit ne Krisht dhe do krijoje idene e nje martirizimi virtual
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 22-04-2010 më 07:04
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Para se ta gozhdoni Dëshmuesin mundohuni një herë të sqaroheni deri në fund. Nëse nuk është shprehur mirë Dëshmuesi, ose nëse nuk e keni kuptuar mirë, prandaj është forumi, ta pyesni deri sa të ketë ikur çdo dyshim.

Unë përsëri këmbëngul se Dëshmuesi nuk thotë se Jezusi nuk ishte edhe 100% njeri. Ai e beson këtë dhe ky besim për të është themelor. Ai thjeshtë thotë se nuk ishte si të gjithë njerëzit e tjerë, pra nuk e trashëgoi mëkatin, por u bë njeri pa mëkat.

Këtë ndryshim ka dashur të theksojë Dëshmuesi, se ne jemi njerëz që lindim në mëkat si trashëgim nga Adami, ndërsa Krishti është Adami i Ri, pa mëkat dhe ne duke u bërë një me Adamin e Ri, mund të jetojmë përmes Tij.

Me pak fjalë, të dyja palët besojmë të njëjtën gjë. Thjesht kanë ndodhur keqkuptime. Le të jemi më të butë, më të durueshëm dhe të kërkojmë sqarime deri në pikën e fundit. Më pas le të gjykojmë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Unë përsëri këmbëngul se Dëshmuesi nuk thotë se Jezusi nuk ishte edhe 100% njeri. Ai e beson këtë dhe ky besim për të është themelor. Ai thjeshtë thotë se nuk ishte si të gjithë njerëzit e tjerë, pra nuk e trashëgoi mëkatin, por u bë njeri pa mëkat.
    marcus1 askush nuk po kryqezon tjerin por ne flasim mbi bindjet tona fetare. Mirpor unë nuk mund t'i them se është mirë dhe në rregull diçka se nuk është, as nuk e arsyetoj sikurs eti po e bënë.

Unë toni77 jam kuptuar shumë mirë nga shkrimet e tij dhe nuk me kerkohet tjeter. Nëse dikush kerkon dhe ka diçka te pa kjartë, apo informata shtesë, ai mundet te kthehet dhe ti lexoj shkrimet e tij. Per ndryshe ai dhe secili mundet te pendohet ndaj bindjeve të tija te gabuara dhe te kthehet te Kisha e Krishtit dhe besimi qe shpallen apostujt e Zotit dhe etërit e Kishes së Perendisë.

Besimi i apostujve dhe etërve dhe i Kishes së Krishtit - katolike-ortodokse është:

Krishti Zot 100% dhe Njeri 100%.

Mëkati nuk është njeri por mëkati erdhi në njeri dhe njeriu u bë me - u perly me mëkat - mëkatar - sherbëtor - i robëruar i mëkatit - vegel i mëkatit jo se njeriu është vet i keqi apo e keqja.

Njeriu kur u krijua nuk u krijua mëkatar por ai u sprovua - e zgjedhi qe të degjoj mëkatin dhe realisht ai bashk-punoj me djallin duke e degjuar dhe duke vepruar sipas mësimeve tëtij - ra në mëkat dhe u largua nga prania e Perendisë.

I njëjti djalli e provoj edhe në Jezusin – Njeri ta luhatë, të kujtojmë Jezusin në shkretëtirë, çka nenkupton shkretëtira? Pra, edhe Jezusi ishte në shkretëtirë – tundime dhe vetem pasi qe ngadhnjeu Atij i sherbyen engjujt. Çka nenkupton kjo? Në shkretëtirë Jezusi u tundua si Njeri dhe jo si Zot;

“Nëse je Biri i Hyjit, urdhëroji këtij guri të bëhet bukë.”
    4 Jezusi iu përgjigj:
    “Thotë Shkrimi i shenjtë: ‘Njeriu nuk mund të jetojë vetëm me bukë.’”

Mëkati pra provoj edhe te Krishti por nuk mundi të hyj ne Jezusin, a, realisht ai provoj deri në minutin e fundit, per ata Krishti edhe erdhi si njeri qe ta mund mëkatin në njeri. Ta zhveshë-çliroj njeriun nga robëria e mëkatit dhe ta veshë njeriun me KRISHT.

Sikurse mos te ishte Jezusi 100% njeri, atëher kjo s'ka kuptim.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    marcus1 askush nuk po kryqezon tjerin por ne flasim mbi bindjet tona fetare. Mirpor unë nuk mund t'i them se është mirë dhe në rregull diçka se nuk është, as nuk e arsyetoj sikurs eti po e bënë.

Unë toni77 jam kuptuar shumë mirë nga shkrimet e tij dhe nuk me kerkohet tjeter. Nëse dikush kerkon dhe ka diçka te pa kjartë, apo informata shtesë, ai mundet te kthehet dhe ti lexoj shkrimet e tij. Per ndryshe ai dhe secili mundet te pendohet ndaj bindjeve të tija te gabuara dhe te kthehet te Kisha e Krishtit dhe besimi qe shpallen apostujt e Zotit dhe etërit e Kishes së Perendisë.

Besimi i apostujve dhe etërve dhe i Kishes së Krishtit - katolike-ortodokse është:

Krishti Zot 100% dhe Njeri 100%.

Mëkati nuk është njeri por mëkati erdhi në njeri dhe njeriu u bë me - u perly me mëkat - mëkatar - sherbëtor - i robëruar i mëkatit - vegel i mëkatit jo se njeriu është vet i keqi apo e keqja.

Njeriu kur u krijua nuk u krijua mëkatar por ai u sprovua - e zgjedhi qe të degjoj mëkatin dhe realisht ai bashk-punoj me djallin duke e degjuar dhe duke vepruar sipas mësimeve tëtij - ra në mëkat dhe u largua nga prania e Perendisë.

I njëjti djalli e provoj edhe në Jezusin – Njeri ta luhatë, të kujtojmë Jezusin në shkretëtirë, çka nenkupton shkretëtira? Pra, edhe Jezusi ishte në shkretëtirë – tundime dhe vetem pasi qe ngadhnjeu Atij i sherbyen engjujt. Çka nenkupton kjo? Në shkretëtirë Jezusi u tundua si Njeri dhe jo si Zot;

4 Jezusi iu përgjigj:

Mëkati pra provoj edhe te Krishti por nuk mundi të hyj ne Jezusin, a, realisht ai provoj deri në minutin e fundit, per ata Krishti edhe erdhi si njeri qe ta mund mëkatin në njeri. Ta zhveshë-çliroj njeriun nga robëria e mëkatit dhe ta veshë njeriun me KRISHT.

Amen në gjithçka që ke thënë. Dhe jam i bindur se edhe Dëshmuesi beson të njëjtën gjë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

4 Jezusi iu përgjigj:

AMEN vella , une besoj qe Krishti eshte i gjalle brenda teje,dhe Fara e Tij,ne ty ka rene ne toke pjellore,nuk po flas me teper(se mos te ve lak ne kembe )

Pershendetje ne Krishtin !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 22-04-2010 më 10:08

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Shume e sakte Toni77. Jezusi triumfoi si NJERI mbi mekatin. Ai si Perendi kishte triumfuar qe nga perjetesia, por AI erdhi ketu qe te triumfonte si NJERI permes vdekjes reale dhe ringjalljes reale ne natyren njerezore.
    Ky eshte besimi qe na lane apostujt, ky eshte besimi qe u vadit me gjakun e martireve, ky eshte besimi qe na trasheguan eterit dhe vellezerit tane, ky eshte besimi qe nuk do shuhet kurre!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ton bre, po me duhet me thane se me baze postin e fundit do te quej Toni i Akuinit!

Eterit e Kishes iu pergjigjen shkurt doktrines se deshmuesit:

Ate qe mori Fjala ne misherim, ajo u shpetua. Dmth nqs Fjala su be 100% njeri, atehere NJERIU nuk eshte i shpetuar nga Krishti.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Amen në gjithçka që ke thënë. Dhe jam i bindur se edhe Dëshmuesi beson të njëjtën gjë.
    Marcus1,

mos e bej te njejtin gabim qe bente Toni me ty. Mos fol ne emer te tjetrit. Deshmuesi mund ta pohoj fare mire vete besimin qe ka. Nuk ka nevoje qe ti te kembengulesh per besimin e tij.

Ti dhe ne mundemi vetem te urojme qe Deshmuesi e ka keqdefinuar besimin. Por eshte ai qe duhet ta pohoje kete. Ajo qe shoh une deri me sot eshte se deshmuesi e mban veten per njeri me zbulesa dhe ai qe i del kundra del automatikisht per te si njeri i MISHIT.

Nje nga Kurthet e herezise ky eshte, kompleksiteti i te qenit Mesia!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Ajo qe me habit shume here eshte se mesimet heretike kane dale nga njerez qe kane qene me poste te larta ne kisha (Peshkope, Patriarke etj...) dhe kane pasur njohuri te mira mbi doktrinen. Shembulli me kardinal eshte Origjeni qe njihet si nje nga teologet me te medhenj por njekohesisht dhe i denuar si heretik.

Si mendon Seminarist, pse ndodh kjo?

Origjeni ka qene thjeshte prift. Pra, jo te gjithe heretiket kane qene peshkope. Dualistet edhe gnostiket. Gjithsesi ka pasur nje tundim dhe dner peshkope, sepse ata ishin shprhesit ekskluzive te mendimit teologjik. Mgjth, shume peshkope qe mbahen per heretike, nuk jane ideatoret origjinale te herezive qe mbanin.

Nje aspekt tjeter qe nuk duhet harruar eshte se doktrina ne ato shekuj ka qene fluide, e pacaktuar qarte edhe perfundimisht, keshtu qe ishte e lehte te zinte vend spekulimi.

Ky fluiditet eshte sot ne mase ne boten e evangjelisteve, ku secili ka te lehte, me baze "zbulesat" personale "frymore", te ngreje doktrina, megjithese evangjelizmi formalisht mendohet se bie dakord me formulimet e 6 koncileve te para.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 22-04-2010 më 10:45

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Marcus1,

mos e bej te njejtin gabim qe bente Toni me ty.
    Çka more? Nuk po te kuptoj!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 38 prej 69 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •