Toni77 a jane fjalet e tua keto me siper ????
Kur citojme fjalen: NJERI, kemi parasysh qenien njerzore, qe drejperdrejt do te thote: ADAMI, prej nga dhe rjedh e gjithe raca njerzore. Pali nuk jep nje mesim te tille, ashtu sic ju thoni pak me siper. Pali nuk thote se, Jezusi u BE NJERI, por thote:
" Ai U BE PORSI NJERZIT ne perngjasim, duke u gjendur ne FYTYRE porsi NJERI."
Po keshtu Gjoni ne ungjillin e tij, ne vargun 14-te, thote se, FJALA u BE "MISH" dhe jo NJERIU. Tani ti mendon se MISH dhe NJERI jane e njejta gje?. Une nuk mendoj keshtu. Fjala "MISH", si substance do te thote: "MATERJE". Doktrina komuniste pranon dhe meson duke thene se, NJERIU eshte vetem MATERJE. Ndersa bibla pohon dhe thote se, njeriu eshte PERSON jo vetem FIZIK, por ka nje SHPIRT, qe eshte UNI, VULLNETI, NDJENJA dhe INTELEKTI. Pra kur themi NJERI nuk nenkutpojme vetem vetem pjesen materje si substance MISHORE, por dhe Shpritin e tij, ku te dyja jane ne "NJE", dhe kjo "NJE"quhet: NJERI.
Bibla na meson se, NJERIU, eshte i VDEKUR SHPIRTERISH, gje qe me pas solli dhe VDEKJEN FIZIKE. Pra ai eshte i ndare perjtesisht nga Perendia.
Perse Gjoni thote, Fjala u be "MISH", apo u MISHEZUA, dhe nuk thote: Fjala u be NJERI?
Pali na e shpjegon edhe me ne detaje arsyen se perse, duke thene: ne menyre qe( AI) te ishte i NGJASHEM me NJERIUN vetem nga pamja e JASHTME(dmth MISH). Kjo sepse NJERIU nga BRENDA eshte i SHPIRTERISHT i VDEKUR, MEKATAR dhe i KEQ per shkak te MEKATIT.
Ja si thote Pali tek Rom:1:3-4
Zoti yne, i cili pas MISHIT, lindi nga FARA e DAVIDIT ( MISHI), dhe pas Frymes se Shenjte , Bir Perendie me FUQI permes ringjalljes nga vdekja.
Pra Jezusi ne MISH ( dmth TRUPI NJERZOR) eshte plotesisht Biri i Njeriut, qe do te thote i dale nga njeriu, por ne Fryme (dmth nga BRENDA) eshte Bir Perendie.
Perse Jezusi asnjehere nuk tha, Une jam NJERIU, por tha: une jam biri i NJERIUT??
Kjo sepse Ai DOLI nga njeriu dhe nuk u krijua si NJERIU, por u be ne nje NGJASIM nga pamja e jashtme FIZIKE( dmth MISH) 100%, si NJERIU. Ndersa nga "BRENDA" Ai nuk ishte si NJERIU, sepse NJERIU nga brenda eshte shpriterisht i vdekur nen mekat, ndersa Jezusi ne FRYME eshte BIR PERENDIE. AMIN.
Persa i perekt njohjes se Zotit tone Jezus Krisht, ka plot njerez qe nuk e kane mjaft te qarte kete fakt kaq madhor.
Por perse Jezusi e "VESHI" NJERIUN?
Ai e veshi NJERIUN, dhe pikerisht ne MISHEZIM, sepse ne MISH te NJERIUT ka banesen MEKATI. Pra Atij i duhej qe te ndeshej me mekatin, per te fituar luften qe NJERIU e humbi ne Eden. Por a mund te fitonte kete lufte Jezusi, nese do te behej NJERI, qe do te thote: MISH+SHPIRT i VDEKUR= VDEKJE e perejtshme? Apsolutisht JO. Nese do te ishte e mundur nje gje e tille, NJERIU do ta kishte mundur me kohe mekatin ne MISH te tij. Por Perendia dergoi Adamin qiellor, pikerisht qe Ai te MUNDTE MEKATIN dhe VDEKJEN, ate qe NJERIU vet, nuk mund ta fitonte, sepse ishte shpriterisht i vdekur, qe do te thote i ndare perjetisht nga Perendia.
Ps.Mendoj se ju Toni77, duhet te jeni me i permbajtur dhe me i sjellshem, duke mos manipuluar mendimet dhe fjalet e mia. Mos i paragjyko njerzit, edhe kur ata te duken kundra. Ti je i lire te besosh si te duash dhe ku te duash, por nuk ke te drejte te pargjykosh dhe manipulosh mendimn e tjeterit.
Zoti ju bekofte.
Krijoni Kontakt