Close
Faqja 36 prej 69 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 686
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Shkodran par exellence je, Marcus . Gjithmone do te qesesh nga nje rresht qe me e gjujte gurin te te tjeret dhe me e nxjerre veten te paster. A mund ta mendosh ndonjehere qe fjalet e mia nuk kane prapamendime? Fjalite nga e treta e ne vazhdim mund t'ia kishe kursyer vetes, mua dhe te tjereve, pasi askush qe beson ne Krishtin nuk eshte per meshire nga njerezit, por shpreson vetem Meshiren Hyjnore.

T'u kisha lutur qe te jesh pak me pozitiv ne shkrimet e mia te pakten, pasi asnjehere nuk ta kam me te keq . Per kete te jesh mese i bindur!

Te fala ne Krishtin,
    k.
    Nuk ka qenë kurrë qëllimi im të fajësoj të tjerët për të nxjerrë të pastër veten time. Çfarë kam thënë ka qenë ajo që unë kam kuptuar.

Sa për shkrimet e tua, ta kam bërë të qartë një herë, se jam i sigurtë se nuk kanë qenë asnjëherë me të keq. Por problemi është se disa prej tyre i konsideroj të gabuara.

Ja të të jap një shembull. Fakti që ti i bindesh mësimeve të kishës katolike në mënyrë të verbër, duke menduar kështu se i bindesh vetë Krishtit. Unë e shoh motivin tënd të pastër dhe për sa i përket motivit të përgëzoj, por sado i pastër të jetë motivi, në praktikë shkaktohen probleme. Si?

Ja p.sh., kur unë të pyeta nëse i konsideron ungjillorët vëllezër dhe motra në Krishtin, më në fund ti the po. Pastaj vjen seminaristi dhe të thotë se e ke gabim se këtu je vjen në kundërshtim me ato që mëson kisha katolike. Si kundërpërgjigje ti i thua pak a shumë se ti ke këtë qëndrim pasi ke pyetur më parë ata që përfaqësojnë mësimin zyrtar të kishës katolike.

Ku qëndron problemi këtu? Proplemi qëndron se nëse ata persona që ti ke pyetur, to dë të jepnin një përgjigje negative për ungjillorët, këtë lloj përgjigje do jepje edhe në forum. Por unë pyes: si i bëhet nëse ata persona do ishin si puna e seminaristit? Le të mos harrojmë se seminaristi ka shumë njohuri teologjike dhe se ai e thotë me bindje se qëndrimi zyrtar i kishës katolike nuk është ai që thua ti. Pra i bie që ti të kesh qenë nën "mëshirën" apo nën drejtimin e disa njerëzve, që për fatin tënd i bie që të jenë pak më shumë mendje hapur se sa disa të tjerë që po ashtu përfaqësojnë kishën katolike.

Nuk e di a më kupton. Ajo që desha të them është se ti duke u bazuar në disa njerëz, ndoshta njëri prej tyre të jetë edhe ati yt shpirtëror, ke dhënë një përgjigje pozitive për ungjillorët, por një katolik tjetër, po aq i devotshëm sa ty, por që është nën ndikimin e një ati tjetër shpirtëror, i cili beson se ungjillorët janë heretikë, do më jepte një përgjigje tjetër në forum.

Cila është pra përgjigja e saktë? Këtu kemi dy katolikë me dy mendime të ndryshme. Ose ta them ndryshe, të cilën e konsideroj shumë të rrezikshme, nëse ti do ishe nën ndikimin e disa njerëzve të tjerë shpirtërore që kanë mendim ndryshe për ungjillorët, edhe ti, si puna e seminaristit do e thoje me bindje të plotë se ungjillorët nuk janë vëllezër në Krisht.

Atëhere lind pyetja, kë po ndjek Krishtin apo njerëzit? (në rastin konkret, sepse unë jam i bindur se ti je një ndjekëse e devotshme e Krishtit)
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 22-04-2010 më 04:03
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pershendetje Alban1. Te uroj jete te lumtur ne familjen tend te re.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Kjo qe do te them eshte e vertet.

Ne katedralen e Shen Pjetrit ne Rome ka disa shkalle qe shume njerez shkojne dhe i ngjisin duke besuar qe shpirtrat e te aferme te tyre dhe vete ata do te kalojne ne parajse. Tani Purgatori eshte doktrine e kishes katolike. Dhe duke besuar kete gje shume persona shkojne tek keto shkallet e katedrales se Shen Pjetrit dhe ideja eshte qe te paguajne kishes katolike per shpetimin e tyre. Por celesat e hapjes se dyervce te purgatorit i ka papa qe eshte edhe perfaqsuesi i Zotit ketu ne toke dhe pasardhes i Pjetrit , Dhe papa vendos qe te lutet per keta shpirtera ne purgator . Por keto gjera realizohen duke paguar nje shume parash te caktuara. Por sa me shume te paguash aq me mire eshte. Papa ka pergjegjsine me te maDHE KETU sepse ai do te hape portat e purgatorit dhe do te nxjerre jashte qe andej njerezit qe jane aty per ti cuar ne parajse por kjo realizohet sic thashe me pagesen e nje shume parash. Dhe mund te lejohesh te futesh dhe vete ne ate shkallaren por duke paguar gjithashtu. Dhe nqs papa te lejon atehere ke fituar nje vend ne parajse.
    Shumica e njerezve qe kane shkuar aty kane qene mafjoze qe kane qene te pasur me lek droge, dhe vrasjeje. Kam pershtypjen se jane shume njerez tet tille qe kane mundur te futen dhe te prenotojne nje vend per ne parajse .
    Doja te dija cfare mendojne katoliket per kete gje?

Ne fakt, per mentalitetin modern, ku mbizoteron skepticizmi edhe nder besimtare, veprime te tilla, sic i pershkruan ti, jane te habitshme.
    "Kisha" moderne skeptike, duke mos qene komunion shenjterish, apo duke qene ne menyre figurative Trup i Krishtit, qendron ne ekzistence vetem duke u bazuar ne vargje Biblike.
    Shoqerite fetare te antikitetit, sikurse nder hebrej e nder kristiane, jetonin me me teper besim.
    At Paisi ne Agjion Oros, te cilin Marcus1 duhet ta studioje, thoshte me te drejte, se njriu i sotem mahnitet nga nje mrekulli, ne nje kohe qe per te krishteret e vertete, shenjtoret, mrekullia eshte nje normalitet. Ai tregonte per nje murg ne Mal te Shenjte, se si sa here qe e vizitonte ndonje bashke-murg, duke mos pasur gje ne dhome per ta qerasur, ai dilte ne dritare, qe ishte siper detit, zgjaste doren dhe sikur te ishte gjeja me e natyrshme dhe normale nje peshk i vinte ne dore. Ai as qe e perjetonte dicka te tille si mrekulli.

Ja nje shembull nga ungjilli:

Gjoni 5:1-7

1 Pas këtyre ngjarjeve ishte një festë e Judenjve dhe Jezusi u ngjit në Jeruzalem.

2 Në Jeruzalem, afër portës së dhenve, është një pellg që në hebraisht quhet Betesda, dhe ka pesë portikë.

3 Nën to dergjeshin një numër i madh të lënguarish: të verbër, të çalë dhe të paralizuar, të cilët prisnin lëvizjen e ujit.

4 Sepse një engjëll, kohë pas kohe, zbriste në pellg dhe e lëvizte ujin; dhe i pari që hynte, mbasi uji ishte lëvizur, shërohej nga çfarëdo sëmundje që të kishte.

5 Aty ishte një njeri i lënguar prej tridhjetë e tetë vjetësh.

6 Jezusi, duke e parë shtrirë dhe duke ditur se prej shumë kohe ishte në atë gjendje, i tha: ``A dëshiron të shërohesh?``.

7 I lënguari u përgjigj: "Zot, unë s`kam njeri që, kur lëviz uji, të më fusë në pellg; dhe, ndërsa unë po shkoj, një tjetër zbret para meje``.

Eshte e qarte qe kjo pjese e ungjillit perputhet plotesisht me mentalitetin e Kishes Katolike apo Ortodokse. Ne popull ekzistonte bindja se kur levizte uji, qe ishte shenja e e prezencs se engjellit, i pari qe futej sherohej. Jezusi nuk e mohoi!

Nqs nje skene e tille do zhvendosej ne nje ambient katolik apo ortodoks, kush e di se cfare do thoshin besimtaret skeptike moderne...

Une vete si Alban kam degjuar per disa besimtare qe quhen katolik karizmatik dhe kam marre vesh se ata jane me nje doktrine te perafert me ate qe une besoj . E di cfare mund ta quaj veten edhe katolik karizmatik.

Por ne fakt une jam pentakostal por.......................

Crendesi ka se si quhem rendesi ka qe besoj tek Krishti dhe e ndjek Ate. Jezusi tha kush me ndjek do ta bej peshkatar njerezish keshtu qe une po e ndjek dhe Ai me ka dhene kete pozite ne kishe: peshkatar njerezish.

Po, ka te tille. Une di ekzistencen e disa gjermaneve katoliko-pentikostale. Une mendoj qe ata jane gabim. Nuk ka pse te transplatohet praktika ungjillore ne jeten e Kishes Katolike.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    A ka luftuar gje maria me djallin ? Ku thuhet kjo ne bibel ? Mos me permend rastin e zbuleses sepse nuk eshte interpretim i rregullt, sepse behet fjale per kohet e fundit dhe ka shume mundesi qe nuk behet fjale per marine.

Vete vargu tek Gjeneza 3, flet per nje armiqesi mes GRUAS edhe djallit, fares se saj dhe fares se djallit. Kaq mjafton per te kuptuar qe GRUAJA eshte pale ne kete konflikt armiqesor te inicuar qe ne fillim te botes.

Kush eshte roli i marise ne planin e shpetimit?
    Cili eshte roli i krijimit te popullit te zgjedhur, Izraelit, ne planin e shpetimit? Pergjigja e kesaj pyetje do te te jepte ty pergjigjen e pyetjes qe ben, madje shume me teper ne Marine ideja e rolit te Izraelit shprehet ne menyre optimalisht perfekte dhe te permbushur.

Por problemi eshte se nuk i je pergjigjur pyetjeve te tjera.
    cilat jane?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Miqësi Frymore

Sa afër dhe sa i çmuar është uniteti i frymërave të bëra një në Krisht! Jezusi e tha kaq bukur, "Kushdo që do bëjë vullnetin e Atit tim, është nëna, motra dhe vëllai im."

Nuk ka unitet më të fortë dhe të pastër se sa miqësia frymore me Krishtin. Kënaqësisht, jo është edhe mënyra se si shënjtorët në qiell përjetojnë njëri-tjetrin në Perëndinë. Kjo nuk ndërhyn në mardhënjen tënde me Perëndinë, por të lejon të njohësh të tjerët në Të dhe përmes Tij.

Thuaj vazhdimisht "po" në gjithçka që Perëndia dëshiron. Kur ti je në unitet me Perëndinë nuk mund të ketë "Jo", vetëm "Po, le të bëhet kështu." Dhe le të jetë kjo "po" nëj jehonë e vazhdueshme përmes teje. Kjo "po" të bën elastik dhe të gatshëm për të pranuar vullnetin e Zotit tënd të dashur. Kur engjëlli ju paraqit Maries, ajo tha, "Ja shërbëtorja e Zotit, le të bëhet sipas fjalës tënde." E njëjta gjë ndodhi edhe me Samuelin ku tha, "Flit, se shërbëtori yt po dëgjon." E njëjta gjë edhe me Zotin, "Unë kam ardhur të bëj vullnetin tënd."

E jotja në miqësinë e frymës.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminaristi
    Pershendetje Alban1. Te uroj jete te lumtur ne familjen tend te re.
    Jam shumë kurioz të di, Seminarist, të kanë bllokuar tek forumi protestant apo nuk do ti të shkruash atje?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Nuk ka qenë kurrë qëllimi im të fajësoj të tjerët për të nxjerrë të pastër veten time. Çfarë kam thënë ka qenë ajo që unë kam kuptuar.

Sa për shkrimet e tua, ta kam bërë të qartë një herë, se jam i sigurtë se nuk kanë qenë asnjëherë me të keq. Por problemi është se disa prej tyre i konsideroj të gabuara.

Ja të të jap një shembull. Fakti që ti i bindesh mësimeve të kishës katolike në mënyrë të verbër, duke menduar kështu se i bindesh vetë Krishtit. Unë e shoh motivin tënd të pastër dhe për sa i përket motivit të përgëzoj, por sado i pastër të jetë motivi, në praktikë shkaktohen probleme. Si?

Ja p.sh., kur unë të pyeta nëse i konsideron ungjillorët vëllezër dhe motra në Krishtin, më në fund ti the po. Pastaj vjen seminaristi dhe të thotë se e ke gabim se këtu je vjen në kundërshtim me ato që mëson kisha katolike. Si kundërpërgjigje ti i thua pak a shumë se ti ke këtë qëndrim pasi ke pyetur më parë ata që përfaqësojnë mësimin zyrtar të kishës katolike.

Ku qëndron problemi këtu? Proplemi qëndron se nëse ata persona që ti ke pyetur, to dë të jepnin një përgjigje negative për ungjillorët, këtë lloj përgjigje do jepje edhe në forum. Por unë pyes: si i bëhet nëse ata persona do ishin si puna e seminaristit? Le të mos harrojmë se seminaristi ka shumë njohuri teologjike dhe se ai e thotë me bindje se qëndrimi zyrtar i kishës katolike nuk është ai që thua ti. Pra i bie që ti të kesh qenë nën "mëshirën" apo nën drejtimin e disa njerëzve, që për fatin tënd i bie që të jenë pak më shumë mendje hapur se sa disa të tjerë që po ashtu përfaqësojnë kishën katolike.

Nuk e di a më kupton. Ajo që desha të them është se ti duke u bazuar në disa njerëz, ndoshta njëri prej tyre të jetë edhe ati yt shpirtëror, ke dhënë një përgjigje pozitive për ungjillorët, por një katolik tjetër, po aq i devotshëm sa ty, por që është nën ndikimin e një ati tjetër shpirtëror, i cili beson se ungjillorët janë heretikë, do më jepte një përgjigje tjetër në forum.

Cila është pra përgjigja e saktë? Këtu kemi dy katolikë me dy mendime të ndryshme. Ose ta them ndryshe, të cilën e konsideroj shumë të rrezikshme, nëse ti do ishe nën ndikimin e disa njerëzve të tjerë shpirtërore që kanë mendim ndryshe për ungjillorët, edhe ti, si puna e seminaristit do e thoje me bindje të plotë se ungjillorët nuk janë vëllezër në Krisht.

Atëhere lind pyetja, kë po ndjek Krishtin apo njerëzit? (në rastin konkret, sepse unë jam i bindur se ti je një ndjekëse e devotshme e Krishtit)
    Marcus,

Mendimi yt eshte i drejte, pasi ka njerez qe nuk e njohin mesimin e Kishes e mesojne prej filan prifti qe deshiron t'i perzieje edhe mendimet e veta ne kete mes. Por, e kam cekur dhe shprehur qarte se ndjek mesimin e Kishes dhe jo te individeve te caktuar. E mesimi i Kishes bazohet kryekeput ne mesimet e Krishtit.

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo, jo! Nuk shkruaj vete!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus,

Mendimi yt eshte i drejte, pasi ka njerez qe nuk e njohin mesimin e Kishes e mesojne prej filan prifti qe deshiron t'i perzieje edhe mendimet e veta ne kete mes. Por, e kam cekur dhe shprehur qarte se ndjek mesimin e Kishes dhe jo te individeve te caktuar. E mesimi i Kishes bazohet kryekeput ne mesimet e Krishtit.

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Amen! Atëhere i bie që në rastin konkret, Seminaristi nuk ndjek mësimet e Kishës, të cilat janë edhe ato të Krishtit, apo jo Seminarist?

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Toni77 a jane fjalet e tua keto me siper ????

Kur citojme fjalen: NJERI, kemi parasysh qenien njerzore, qe drejperdrejt do te thote: ADAMI, prej nga dhe rjedh e gjithe raca njerzore. Pali nuk jep nje mesim te tille, ashtu sic ju thoni pak me siper. Pali nuk thote se, Jezusi u BE NJERI, por thote:

" Ai U BE PORSI NJERZIT ne perngjasim, duke u gjendur ne FYTYRE porsi NJERI."

Po keshtu Gjoni ne ungjillin e tij, ne vargun 14-te, thote se, FJALA u BE "MISH" dhe jo NJERIU. Tani ti mendon se MISH dhe NJERI jane e njejta gje?. Une nuk mendoj keshtu. Fjala "MISH", si substance do te thote: "MATERJE". Doktrina komuniste pranon dhe meson duke thene se, NJERIU eshte vetem MATERJE. Ndersa bibla pohon dhe thote se, njeriu eshte PERSON jo vetem FIZIK, por ka nje SHPIRT, qe eshte UNI, VULLNETI, NDJENJA dhe INTELEKTI. Pra kur themi NJERI nuk nenkutpojme vetem vetem pjesen materje si substance MISHORE, por dhe Shpritin e tij, ku te dyja jane ne "NJE", dhe kjo "NJE"quhet: NJERI.
    Bibla na meson se, NJERIU, eshte i VDEKUR SHPIRTERISH, gje qe me pas solli dhe VDEKJEN FIZIKE. Pra ai eshte i ndare perjtesisht nga Perendia.
    Perse Gjoni thote, Fjala u be "MISH", apo u MISHEZUA, dhe nuk thote: Fjala u be NJERI?
    Pali na e shpjegon edhe me ne detaje arsyen se perse, duke thene: ne menyre qe( AI) te ishte i NGJASHEM me NJERIUN vetem nga pamja e JASHTME(dmth MISH). Kjo sepse NJERIU nga BRENDA eshte i SHPIRTERISHT i VDEKUR, MEKATAR dhe i KEQ per shkak te MEKATIT.
    Ja si thote Pali tek Rom:1:3-4

Zoti yne, i cili pas MISHIT, lindi nga FARA e DAVIDIT ( MISHI), dhe pas Frymes se Shenjte , Bir Perendie me FUQI permes ringjalljes nga vdekja.

Pra Jezusi ne MISH ( dmth TRUPI NJERZOR) eshte plotesisht Biri i Njeriut, qe do te thote i dale nga njeriu, por ne Fryme (dmth nga BRENDA) eshte Bir Perendie.
    Perse Jezusi asnjehere nuk tha, Une jam NJERIU, por tha: une jam biri i NJERIUT??
    Kjo sepse Ai DOLI nga njeriu dhe nuk u krijua si NJERIU, por u be ne nje NGJASIM nga pamja e jashtme FIZIKE( dmth MISH) 100%, si NJERIU. Ndersa nga "BRENDA" Ai nuk ishte si NJERIU, sepse NJERIU nga brenda eshte shpriterisht i vdekur nen mekat, ndersa Jezusi ne FRYME eshte BIR PERENDIE. AMIN.

Persa i perekt njohjes se Zotit tone Jezus Krisht, ka plot njerez qe nuk e kane mjaft te qarte kete fakt kaq madhor.
    Por perse Jezusi e "VESHI" NJERIUN?
    Ai e veshi NJERIUN, dhe pikerisht ne MISHEZIM, sepse ne MISH te NJERIUT ka banesen MEKATI. Pra Atij i duhej qe te ndeshej me mekatin, per te fituar luften qe NJERIU e humbi ne Eden. Por a mund te fitonte kete lufte Jezusi, nese do te behej NJERI, qe do te thote: MISH+SHPIRT i VDEKUR= VDEKJE e perejtshme? Apsolutisht JO. Nese do te ishte e mundur nje gje e tille, NJERIU do ta kishte mundur me kohe mekatin ne MISH te tij. Por Perendia dergoi Adamin qiellor, pikerisht qe Ai te MUNDTE MEKATIN dhe VDEKJEN, ate qe NJERIU vet, nuk mund ta fitonte, sepse ishte shpriterisht i vdekur, qe do te thote i ndare perjetisht nga Perendia.

Ps.Mendoj se ju Toni77, duhet te jeni me i permbajtur dhe me i sjellshem, duke mos manipuluar mendimet dhe fjalet e mia. Mos i paragjyko njerzit, edhe kur ata te duken kundra. Ti je i lire te besosh si te duash dhe ku te duash, por nuk ke te drejte te pargjykosh dhe manipulosh mendimn e tjeterit.
    Zoti ju bekofte.
    Deshmues,

Kjo njihet ne historine e Kishes si herezia Apolinariane
    Qe pohonte se Krishti kishte vetem trup njerezor, por jo shpirt njerezor.
    Kjo eshte denuar zyrtarisht ne vitin 390 pas Krishtit
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Dielli Ime
    Seminarist, Kisha Katolike nuk i pranon per te krishtere as Mormonet, as DJ-te. Sa per rrymat e tjera, ato jane te pranuar si motra dhe vellezer ne Krishtin per arsyet qe i dhashe me lart. Nuk flas pa u keshilluar me pare me mesimet e Kishes . Pastaj, secili eshte pergjegjes vete per ate qe beson dhe meson.

Sa per Kungimin Shenjt, sipas mesimit te Kishes, e marr vetem ne Kishen Katolike dhe ate Ortodokse, nese s'kam tjeter mundesi.

Sic e kam pare une, Dielli Ime bazohet ne nje ZGJEDHJE personale per te quajtur vellezer e motra te gjithe ata qe jane pagezuar ne emer te Trinise dh qe besojne ne Krishtin Zot!

Une i thashe qe kjo, percaktimi se kush beson e pagezohet ne Trini dhe beson ne Krishtin Zot eshte e PAMJAFTUESHME per te quajtur dike vella a moter ne Krisht.

Sic e shohim madje ketu ne forum, po del qarte se Trinia, apo te qenit e Krishti Perendi edhe njeri, nuk besohen ne menyre katoliko-ortodokse nga ungjilloret.

Psh, Penieli thote se si lutet Birit e as Frymes. Deshmuesi thote se Jezusi ngjasonte si Njeri, por nuk ishte ne thelb i tille. E pra keta jane formalisht ungjillore, pjese e botes se krishtere!

Kjo nuk eshte motode e Kishes Katolike. Pse?

Sespe artikujt e Besores nuk jan vetem DY, Trinia dhe Krishti Zot. Aq me teper qe edhe me Trini dhe Krishtin Zot shpesh here kuptohen mesime jo te sakta.

Vec kesaj, nje metode eshte NDER-komunioni.

Per nje katolik qe te quaje dikend vella ne Krisht, strikt strikt duhet qe te kene te njejten Besore dhe ta kuptojne ne te njejten menyre ate. Te pranohen DOGMAT e Kishes. Dhe ne fund fare, per nje katolik, idealja do ishte njohja e papes.

A i ploteson keto nje ungjillor? ASPAK!

Vete Papa i sotem Racinger, para nja dy vitesh, POHOI se NJE eshte Kisha, ajo katolike, nderkohe qe ia njohu kishes ortodokse te qenit Kishe, kurse protestantet i quajti se nuk jane Kishe, por grupime.

Dielli Ime ndoshta ngaterron definicionin se kush quhet i krishtere (ku hyjne edhe bota protestante), me te qenit vella e moter ne Krisht!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 22-04-2010 më 05:00

Faqja 36 prej 69 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •