Postuar më parë nga
toni77_toni
Kjo sjellje e juaja në këto shkrime ngjasojnë shumë me ata qe I akuzojnë te Krishterët per besimin e tyre mbi Krishtin Zot, ata me shkrimet e tyre peretendojnë ta mbrojnë Perendinë. Identik jeni edhe ju në këto shkrime!!
Ne nuk kemi qellim as të ulim as të ngritim dikënd tjeter, ne vetem se u permbahemi shkrimeve të shenjta ku ato shpjegojnë se Zoti e krijoj njeriun në perngjasimine vet, Ai u bë njeri, Ai e afroj njeriun te Vetvetja dhe Ai njeriut ia besoj Mbretërinë e Vet. Kjo vetem qoftë largut i pengon.
Nëse kjo qe lexoj nga ju është doktrina e jua dhe bindjet e juaj mbi te Verteten e Zotit dhe shkrimeve të shenjta, beso se me vjen keq per ju!!
PSH.
Ju pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë, ne themi se njeriu është i rënë në mëkat, është i robëruar nga mëkati qe trashigoj në zanafillë, është mëkati ai qe e paraqet – e bënë njeriun të keqe sepse Bibla na shpjegon se njeriu eshte krijesë në përngjasimin e Perendisë:
Hyji tha: “Le ta bëjmë njeriun në shëmbëlltyrën e në përngjasimin tonë që të jetë zotërues i peshqve të detit, i shpendëve të qiellit, i kafshëve, i mbarë tokës, dhe i çdo zvarraniku që zvarritet mbi tokë”!
Ju pretendoni se nejriu është I keq dhe krejt I pa vlerë, ndersa shkrimet na shpjegojnë se Perendia u bë njeri:
"Në fillim ishte Fjala, dhe Fjala ishte në Hyjin, dhe Fjala ishte Hyji
“Fjala u bë njeri dhe banoi ndër ne.”.
Ju pretendoni se Maria është njeri I keq dhe e pa vlerë, ndersa shkrimet na shpjegojnë se ajo është nënë e gjymtyrve të Krishtit:
“Ja, do të mbetesh shtatzënë e do të nxjerrësh në dritë një djalë e ngjitja emrin Jezus”
Ajo është nënë e Hyjit – Shelbuesit tonë – Krishti Zot dhe njeri:
“Dhe, nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!”
“Sot, në qytetin e Davidit ju lindi Shëlbuesi Krishti Zot! Dhe, ja shenja për ta njohur: do të gjeni një foshnjë të mbështjellë me shpërgënj e të vënë në grazhd.”
Ajo është; “hirplote” dhe ZOTI me të:
“Të falem, o Hirplote! Zoti me ty!”
Shkrimet na thonë se ajo është bashkpuntore në planin e Perendisë per shpetimin e nejriut - misherimi I ZOTIT:
“Shpirti Shenjt do të zbresë në ty e fuqia e Hyjit të tejetlartë do të të mbulojë me hijen e vet; prandaj ky Fëmijë do të jetë i shenjtë Biri i Hyjit”
“Më ndodhtë siç the ti!”
Shkrimet na thonë se ajo është nënë e apostujve:
“Jezusi, kur pa nënën e vet dhe, pranë saj, nxënësin që donte, i tha nënës:
“Grua, ja, yt bir!” Pastaj i tha nxënësit: “Ja, nëna jote!”
Ju pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë, ne themi se njeriu është ai qe Perendia ia besoj Veteveten dhe Ai nuk kishte mednimin qe keni ju per njeriun por Zoti ia besoj MBRETËRINË njeriut:
“Ju jeni ata që, në provat e mia, qëndruat vazhdimisht me mua. Prandaj, unë po jua lë trashëgim Mbretërinë ashtu si ma dha mua im Atë: që të hani e të pini në tryezën time në Mbretërinë time…”(Lk 22; 28-30)
JU pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë, ndersa shkrimet na shpjegojnë se Zoti na besoj perfaqsinë e vet dhe njeriu të perfaqsoj duke bërë nxënës të Tij në boten etë gjithë popujve:
“Prandaj, shkoni e bëjini nxënës të mi të gjithë popujt”! (Mt 28; 18)
Ju prendoni se njeriu është I keq dhe krejt I pa vlerë, ndersa shkrimet na shpjegojnë se njeriut I besua ZOTI:
“Paqja me ju! Siç më dërgoi mua Ati, ashtu unë po ju dërgoj ju.”
Si foli kështu, hukati mbi ta dhe u tha: “Merrni Shpirtin Shenjt!
Atyre që jua falni mëkatet, u falen, e atyre që nuk jua falni, nuk u falen.” (Gjn 20; 21-23)
Ju pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë dhe duke I quajtur te tjerët errësirë, ndersa shkrimet na shpjegojnë se njeriut iu besuan qelsat e Mbretërisë së Perendisë:
“Ti je Pjetër Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!
Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.” (Mat; 16; 18-19)
Ju pretendoni se nejriu është I keq dhe I pa vlerë, ndersa shkrimet na shpjegojnë se njeriu është shtepi – tempull I Zotit dhe Zoti është zbritë në të:
“Kur erdhi dita e Rrëshajëve, të gjithë ishin së bashku në të njëjtin vend. Dhe, ja, papritmas, u ndie një ushtimë nga qielli si shungullimë e erës së fortë dhe e mbushi të gjithë shtëpinë, ku ata ishin. …. Të gjithë u mbushën me Shpirtin Shenjt…” (Vap 2; 1-4)
Ju pretendoni se nejriu është I keq dhe I pa vlerë, mirpro shkrimet na thonë se shumë shenja e mrekulli bëheshin prej apostujve-njeri:
“Unë nuk kam as argjend, as ar, por po të jap çka kam: në Emër të Jezu Krishtit Nazarenas, ec!”
“ Shumë shenja e mrekulli bëheshin prej apostujve në popull...”
“Pjetri i tha. “Ene, po të shëron Jezu Krishti! Ngrihu dhe rregulloje vetë shtratin tënd!” Ai aty për aty u ngrit. Të gjithë banorët e Lidës e të Saronit e panë mrekullinë dhe besuan në Zotin (Vap; 9; 32-35)
“ Pastaj u soll drejt kufomës dhe tha: “Tabitë, çohu!” Ajo hapi sytë, shikoi Pjetrin dhe u ndreq ndenjur. Pjetri i dha dorën dhe e ngriti. Atëherë thirri shenjtërit dhe vejushat e ua tregoi të gjallë. (Vap 9; 39-41)
Ju pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë, ndersa Jezusi – sipas shkrimeve thotë se të jemi një me Zotin; “bashkë me mua” :
“Atë, dua që ata, të cilët m’i dhe, të jenë aty ku jam unë, bashkë me mua”
që të gjithë të jenë një. Sikurse ti, Atë, që je në mua dhe unë në ty, ashtu edhe ata të jenë në ne”.
JU pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë, ndersa shkrimet na thonë se Krishti identifikohet me Kishen-njeri dhe salvimet qe iu bënin Kishes ishin salvime ndaj Krishtit:
“Saul, Saul, pse po më salvon?” Ai pyeti: “Kush je ti, Zotëri?” E Ai: “Unë jam Jezusi që ti e salvon!
E të tjera dhe të tjera të cilat janë shumë dhe as qe mund të pershkruhen ne këtë shkrim. Asnjëher Zoti nuk vepron jasht njeriut per njeriun dhe asnjëher Zoti nuk u nda nga njeriu. Nëse njeriu është i keq, si ka mundesi qe Zoti të bashkohet me tëkeqin. JO. JO, harroje, njeriu është i robëruar dhe pasi qe Zoti ta çliroj nga robëria e mëkatit, njeriu bëhet një me Zotin sepse është i Tij.
E gjithë këto qe u than kan ni emërues – HYJIN – “UNË JAM”. DMTH; kjo qe thuhet nuk ulë Perendinë por kjo e lavderon Perendinë-Dashurinë-Shenjtërinë e Tij.
Perendia njeriun nuk e ka lënë në dorë të keqit;“I keq” por Perendia nejriun – në perngjasimine Vet, pasi qe ai u vesh me mëkatet si pasojë e nxitjes nga i keqi (djalli), Perednia e ka çliruar nga i keqi duke e shenjtëruar në Vetveten e Tij. Pra njeriu u krijua i mirë, ai u vesh-robërua nga i keqi. Zoti erdhi në botë dhe Zoti u bë njeri, e veshi njeriun me Krisht duke e çliruar nga kjo rëbëri dhe e kthej në gjendjen te cilen ekishte në krijim - në ZOTIN sepse vetem Atij i takon.
Problemi është se ju nuk e kuptoni se njeriu nuk është I keq sepse sikurse te ishte I keq Ai as qe do të mirrej me të. PSH: djalli është I keq-i se jo njeriu dhe per djallin Zoti nuk u kryqezua dhe nuk u bë një me të por me njeriun duke e zhveshur nga robëria e të keqit. KUJDES me ato dokrrat e juaja duke menduar se po rmbroni Perendinë ndaj KISHES së TIJ dhe në anen tjeter duke e vlersuar njeriun-KISHEN e KRISHTIT të keq. Njeriu vetem kur nuk e njeh Perendinë dhe shenjtërinë e Tij, ai nuk e njeh as nuk e dallon se kush është i keq!! Kujdes me ato akuzat e juaja ndaj njeriut – perngjasimit të Perendisë - fëmijve të Tij.
Krijoni Kontakt