Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 80
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga i/regjistruar Lexo Postimin
    dhe jo me kot Kosova ka mbi 90% te popullates Myslimane, brenda brenda mendojne qe jane Turq e jo Shqipetar kam iden un.
    Pak nga pak po c'kulturizohen nga Shqipja dhe po behen Turk-Arab nepermjet fese, televizorit, youtube etj.

Lexo se c'bene per nje actor Turk
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=118801
    “Mehmet Kosovari”, personazhi që e solli në Kosovë
    Besa Dodaj
    Java e filmit turk, që do të mbahet në Kosovë nga 11 deri më 15 dhjetor, ka sjellë në kryeqytetin e Kosovës, aktorin e famshëm Kenan Imirzalioglu.
    Mbrëmë sheshi Nënë Tereza i kryeqytetit dukej më i vogël se zakonisht, kjo mbase nga turma e qytetarëve, të cilët ishin mbledhur për të pritur ardhjen e aktorit turk Kenan Imirzalioglu, i njohur me emrin “Mehmet Kosovari”, një nga rolet e aktorit, në serialin televiziv të shumë shikuar në Kosovë “Jeta e hidhur”.Me këtë rast në kinemanë ABC u mbajt dhe një konferencë për media me aktorin Imirzalioglu, regjisorin e filmit “Kapaday” Omer Vargy, Mabasadorin e Turqisë dhe aktorin Shener Shen. E veçanta e kësaj konference ishte numri i madh i mediave vendore që kishin zënë vend në sallën e kinemasë. Miradije Vllahiu vlerësoi faktin që një trupë e rëndësishme e aktorëve të Turqisë janë të pranishëm në Prishtinë. Ndërkaq ambasadori i Turqisë në Prishtinë, Husrev Unler theksoi se Java e Filmit Turk e cila organizohet për të dytën herë, është reflektim i lidhjeve të thella historike e kulturore mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Turqisë. “I falënderohemi të gjithë personave dhe institucioneve të cilët kontribuuan në jetësimin e këtij projekti”, tha ambasadori.

I njohur më shumë në Kosovë përmes filmit ‘Jeta e Hidhur”, aktori Kenan Imirzalioglu, i cili në atë film prezantohet me emrin Mehmet Kosova, është shprehur i kënaqur për vizitën e tij në Kosovë, derisa ka thënë se popullin e Kosovës dhe atë të Turqisë I lidh shumëçka mes vete.

Regjisori i filmit Kapadaiu, Omer Vargi, e quan fatbardhësi që i është thënë puna e regjisë në film, për faktin sic thotë ai secili nga aktorët përbëjnë një ekip të çmueshme.

Edhe aktori Shener Shen, është shprehur i kënaqur që në filmin Kapadaiu luan përkrah aktorit të famshëm Kenan Imirzalioglu.

Por lëvdatat vijnë edhe nga vetë aktori Kenan Imirzalioglu, e cilëson si privilegj që ka marrë pjesë në filmin Kapadaiu, duke pasur fatin të luaj me aktorin Shener Shan që siç tha ai është aktor me famë në kinematografinë turke. Me origjinë nga Ankaraja, aktori Imirzalioglu, i cili është i famshëm në Kosovë përmes serialit “Jeta e hidhur”, thotë se i është përshtatur shumë mirë filmit duke pasur edhe besimin e regjisorit, për faktin siç thotë ai, ‘në Turqi e dinë të gjithë se shqiptarët janë këmbëngulës në atë që besojnë dhe për këtë arsye edhe Mehmet Kosova ka qenë një i dashuruar këmbëngulës”.

Të gjithë filmat e zëruar në gjuhën turke të formatit 35 mm, do të shfaqen të përkthyer në gjuhën angleze dhe shqipe, me qëllim që të plotësoj kërkesat e audiencës së gjerë. Kjo javë e organizuar nga Ambasada Turke në Prishtinë, si gjithë aktivitetet tjera shoqërore të organizuara nga kjo ambasadë do të jetë falas, por me marrjen e biletës pa pagesë në sportelin e kinemasë, ju sigurojmë akomoditet. Siç shihet edhe nga orari i shfaqjeve gjatë aktivitetit pesëditësh, të gjithë filmat do të shfaqën nga dy herë.

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    çka po thu bre sdi-gja, bjeri shkurt!

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    He more, Sdi-gja.....cfare te keqe po sheh aty?

Po sa aktor telenovelash kane ardh ne Kosove, e din ti? qe shumica ishin nga Brazili,venezuela,Argentina etj.

Cfare eshte kjo budallaki? aq poshte paskemi arrit ne sa qe as anet kulturore mos ti shkembemi pse ku jetomi ne Bangladesh apo Afganistan?
    Po ti e din sa aktor e kengerar shqiptar kane qene Turqi?, bile neper TV e gazeta te ndryshme kane dhene intervista dhe jane mirepritur per mrekulli.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga sdi-gja Lexo Postimin
    Mire pra, po mos i kjaj Evropes kur te turret Serbia prape. Thirri jihadistat me bicikleta
    moski dert se serbise i rinte pas evropa , akoma se ke kuptuar kete gje ti?? ,pastaj ketu kur luftova une nuk pashe asnje evropjan me arme ne dore , te gjith ishin shqiptare musliman bile asnje katolik shqiptare nuk kishte ,

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Kjo eshte e Vertete, fal presioneve te Turkut Shqiperia ka egzistuar si Shtet, ndryshe Serbia dhe Greqia do te na kishin ndare me kohe

qe te mos s'gjatem po te permend dy rastet e fundit:

1. ne 1997 ne Shqiperi, Greket u pregatiten te futeshin me ushtri, Turqit derguan 4 Avione Luftarak ne Athine me urdher qe te shketerronin qytetin nese Ushtaret Greke nuk largoheshin nga Kufiri Shqiptare

2. ne 1999 ne Kosove, ishte Turqia shteti i pare i NATO-s qe i shpalli lufte Jugosllavise, dhe jo vetem kaq, por dhe e firmosen ne Parlament per Lufte Tokesore

pra keto jane fakte, e jo perradha
    Ka shume lista tjera, po une po ti permendi vetem te fundit:

- Turqia ta ka njohur Kosoven si shtet panvarisht ka nje problem shume te pazgjidhur te Kurdeve, kurse per kete nuk e kane bere Spanja,Slovakia,Rumania etj qe absolutisht nuk ka paralelizem me rastin e Turqise dhe Turqia ende lufton me kurdet sot e kesaj dite........mjafton kjo bujari e madhe e Turqise qe menjehere diten e dyte ta kane njohur Kosoven.....cili shtet ne Bote e ka bere kete veprim e qe eshte situate te tille?

-Kosoven ne Sportin nderkombetare na njohu Federata e Hendbollit+Ping Pongut fale presionit dhe perpjekes se Turqise.

-Po ashtu perpjekje per Futboll/Basketboll kane bere prap Zyrtaret turk ku ne dy federatat nen-kryetar jane turq. Dhe e din sa te shara dhe mllef ka marr Turqia nga mediat e Serbise per keto veprime?
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 14-03-2010 më 13:24

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    o Djali, ajo qe une dua te them eshte qe duhet te ndjehesh krenar per origjinen Shqiptare

jane Shqipetare ata qe kane bere Historine, Shtetin, dhe Kulturen Turke.

Kete Turqit e dine shume mire, dhe ndjehen Borxheli (moralisht) ndaj nesh, pra nese kan diçka ne dore e bejne pa e menduar dy here, diçka qe Shqiptaret nuk e dine dhe as qe duan ta besojne

ajte Shnet, se u trasha.

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    o Djali, ajo qe une dua te them eshte qe duhet te ndjehesh krenar per origjinen Shqiptare

jane Shqipetare ata qe kane bere Historine, Shtetin, dhe Kulturen Turke.

Kete Turqit e dine shume mire, dhe ndjehen Borxheli (moralisht) ndaj nesh, pra nese kan diçka ne dore e bejne pa e menduar dy here, diçka qe Shqiptaret nuk e dine dhe as qe duan ta besojne

ajte Shnet, se u trasha.
    O shoku, Ajo nuk diskutohet qe kemi kontribuar ne formimin e shtetit turk, ai qe ndjehet krenar per shqiptar nuk i ofendon aleatet e shqiptareve qe kurr historikisht nuk kemi pasur deri me tani aq shume.

Ne bile e cliruam edhe Greqine dhe kemi luftuar per vite per ato tokat greke jo vetem ndaj turqeve por edhe katalanesve/venedikeve etj. Greqia jo vetem qe nuk na respektoj por edhe beri genocid ndaj popullit cam shqiptar, bile gjithmon kane qene kunder ceshtjes se Kosove si per nderhyrjen e NATO-se ashtu edhe per Pavarsine e Kosoves.

E kupton tani fillin e muhabetit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 14-03-2010 më 13:36

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    moski dert se serbise i rinte pas evropa , akoma se ke kuptuar kete gje ti?? ,pastaj ketu kur luftova une nuk pashe asnje evropjan me arme ne dore , te gjith ishin shqiptare musliman bile asnje katolik shqiptare nuk kishte ,
    Pse Po rren o muslinani 72 qe nuk ka pasur katolike ne lufte po e din ti se sa katolik ja ra deshmor per Kosoven UÇK-ja nuk ka qene sekulariste po ka qen komebetare
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    Ik mos rrej, UCK ka pas shume gjerman e holandez thjeshte kane qene mercenar kurse ata talebancat e tu moralisht i perkrahnin shkijet kunder neve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    2001 ne maqedoni as nje koker katoliku nuk ka pas ,aman hic ,ndersa ata te kosoves jane bere alltanxhi ne kroaci iii jan ikur moti, ndersa talebancat qe i quan ti kishin guximte luftojne e sot jane lene jashte qeverive qe ua lepijne b... evropjaneve

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •