Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 80
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    moski dert se serbise i rinte pas evropa , akoma se ke kuptuar kete gje ti?? ,pastaj ketu kur luftova une nuk pashe asnje evropjan me arme ne dore , te gjith ishin shqiptare musliman bile asnje katolik shqiptare nuk kishte ,
    Pse s'ke luftua mire! Ti nuk e meriton lirine, shokun tend qe s'ja din per nder atij tjetrit sepse je fetar qorr nuk eshte dashte te shpetoje Evropa. Ta thom me gjithe shpirt. E din se sa mire kishe qendru kundra Arkanit me shoke. Gjithe bota e din se kush e cliroi Kosoven, vetem do talibanca bajne demek se kane harrua. Sa gra e femije shtyve per te vapruar me shpejt drejt Shqiperise ti trim?

A je Shqiptar apo perdor naj perkthyes? Emrin e ke Muslimani72, ndoshta je Afghanistanez apo Chechen, se ka musliman boll.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar më parë nga i/regjistruar Lexo Postimin
    o Djali, ajo qe une dua te them eshte qe duhet te ndjehesh krenar per origjinen Shqiptare

jane Shqipetare ata qe kane bere Historine, Shtetin, dhe Kulturen Turke.

Kete Turqit e dine shume mire, dhe ndjehen Borxheli (moralisht) ndaj nesh, pra nese kan diçka ne dore e bejne pa e menduar dy here, diçka qe Shqiptaret nuk e dine dhe as qe duan ta besojne

ajte Shnet, se u trasha.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

"Janë Shqiptarët ata që kanë bërë Historinë, Shtetin, dhe Kulturen Turke.
    Këtë Turqit e dinë shumë mirë, dhe ndjehen borxhli (moralisht) ndaj nesh...".

Vlerësimi më i sakët që është bërë deri më tash lidhur me esencën dhe boshtin që përbën miqësinë dhe bashkëpunimin midis Turqisë dhe kombit shqiptar.

Të lumtë pena i/regjistruar, në analet e këtij Forumi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Une po thoja, qe te dy na kane vra e pre, por gjenetikisht ne jemi me afer me sllavet sesa me turqit. Turqit jane popullsi mongolo-altaike, dhe gjuha e tyre nuk asnje lidhje me tonen, ndersa gjuha sllave eshte gjuhe indoeuropiane, e njejta familje ku jemi dhe ne. Sidoqofte, nese doni te dhena gjenetike, lexoni studimet dhe e shihni se pse ne ngjasojme ne pamje me sllavet, italiane, gjermanet, dhe jo me turqit, kazaket e mongolet.
    Hitleri pas shkatrrimit te çifuteve dhe jevgeve kishte ne plan ti zhduk sllavet , apo shkijet qysh i quajm ne, sepse sipas teoris se tij te famshme sllavet jan rac e ndyr jo ariane
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Citim Postuar më parë nga i/regjistruar Lexo Postimin
    Kjo eshte e Vertete, fal presioneve te Turkut Shqiperia ka egzistuar si Shtet, ndryshe Serbia dhe Greqia do te na kishin ndare me kohe

qe te mos s'gjatem po te permend dy rastet e fundit:

1. ne 1997 ne Shqiperi, Greket u pregatiten te futeshin me ushtri, Turqit derguan 4 Avione Luftarak ne Athine me urdher qe te shketerronin qytetin nese Ushtaret Greke nuk largoheshin nga Kufiri Shqiptare

2. ne 1999 ne Kosove, ishte Turqia shteti i pare i NATO-s qe i shpalli lufte Jugosllavise, dhe jo vetem kaq, por dhe e firmosen ne Parlament per Lufte Tokesore

pra keto jane fakte, e jo perradha

Keto jane shkerdhatizmat qe nxjerrin disa injorante shqiptare si puna e ketije injoranti ketu. Injoranca eshte shume me e demeshme se sa poshtersia, dhe keto qe ky idiot ka shkruar e ka bere nga injoranca dhe jo nga poshtersia.
    Tani do te mundohem qe t'i shpjegoj ketije injoranti me lart se e gjithe ajo qe ka shkruar eshte thjeshte injorance. Dy shtete si Turqia dhe Greqia, qe jane dy shtete antare te NATO-s, nuk mund te ndermarrin asnje aksion ushtarak kunder njera-tjestres, sepse ç'do sulm ushtarak kunder nje vendi te NATO-s do te ishte nje sulm kunder vete organizates atlantike. Nese nje vend antar i NATO-s ndermerr nje sulm ushtarak kunder nje vendi tjeter antar i NATO-s, vendi agresor do te perjashtohej nga organizate dhe do te kishte pasoja shume serioze.
    Se dyti, Greqia si vend antar i Bashkimit Europjan nuk do te ishte ne gjendje te ndermerte asnje agresion kunder nje vendi tjeter sovran. Pra, Greqia nuk ka pasur asnje here asnje qellim qe te sulmoje apo pushtoje Shqiperine, jo se greket jane miq te shqiptareve, por per faktin se autonomia e Greqise ne skakieren nderkombetare eshte shume e limituar ashtu si ajo e Turqise. Nje vend qe eshte antar i NATO-s por mbi te gjitha antar i BE-se, nuk eshte ne gjendje te sulmoje nje vend tjeter sovran, dhe Greqia nuk ka pasur asnje mundesi qe te sulmoje Shqiperine, dhe teoria idiote se Turqia na ka shpetuar nga pushtimi grek eshte vetem nje idiotesi qe e sjellin islamiket shqiptar. Pastaj te besojme se avionet turq kane arritur te hyjne deri ne Athine i ngjan barcaletave foshnjore, kur e dime fare mire qe sapo te shkelish ne territorin ajrore te nje shteti, automatikisht vihen ne funksionim te gjitha metodat mbrojtese, duke kaluar edhe ne krize nderkombetare diplomatike.
    Asnjehere ne histori, te pakten 50 vjetet e fundit, Turqia nuk i ka deklaruar lufte Jugosllavise. Vendimi per te sulmuar Milosheviçin eshte marre pas refuzimit te serbeve per te nenshkruar marreveshjen e Rrambujese. Ka qene presidenti i NATO-s Havier Solana qe ka urdheruar forcat e NATO-s te drejtuara nga gjenerali Klark qe te sulmijne Beogradin.

Eshte e pa pranueshme qe historia e shqiptareve vazhdon te shtremberohet per intersa te disa grupeve islamike. Jo se eshte hera e pare qe ndodh nje gje e tille, por per faktin se i kemi jetuar te gjithe keto fakte dhe askush nuk mund te luaj me inteligjencen tone.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Turqia është partneri më me peshë gjeostrategjike në rajon për Shqipërinë. Disa individë jetojnë akoma në kohët e shkuara dhe nuk janë në dijeni që perandoria otomane nuk ekziston më, dhe shteti modern turk karakterizohet nga një pamje totalisht e re. Të inkuadrohen konfliktet e së kaluarës, në epokën moderne, përbën një absurditet, dhe aq më pak kur këto koflikte presupozohen që duhet të ndikojnë në marrëdhëniet e sotme shqiptaro-turke.

Nuk ka ''vëllazëri'' apo ''miqësi'' në marrëdhëniet ndërkombëtare, por veç përputhje dhe cënime interesash.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 14-03-2010 më 14:57

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar më parë nga Hënor_ Lexo Postimin
    Turqia është partneri më me peshë gjeostrategjike në rajon për Shqipërinë. Disa individë jetojnë akoma në kohët e shkuara dhe nuk janë në dijeni që perandoria otomane nuk ekziston më, dhe shteti modern turk karakterizohet nga një pamje totalisht e re. Të inkuadrohen konfliktet e së kaluarës, në epokën moderne, përbën një absurditet, dhe aq më pak kur këto koflikte presupozohen që duhet të ndikojnë në marrëdhëniet e sotme shqiptaro-turke.

Nuk ka ''vëllazëri'' apo ''miqësi'' në marrëdhëniet ndërkombëtare, por veç përputhje dhe cënime interesash.
    Hënor,
    një korrigjim: në marrëdhëniet ndërkombëtare ka "vëllazëri", sikur në rastin Gjermani-Austri, Rusi-Serbi, Greqi-Qipro-veriore, e që dy vite e këndej edhe Shqipëri-Kosovë, etj. Ndërsa, marrëdhëniet "miqësore" si kategori e veçantë në raportet bilaterale midis shteteve, ilustrojnë nivelin e bashkëpunimit reciprok si dhe multilateral, siç janë marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe Turqisë të cilat i karakterizon miqësia reciproke, e që tregon afërsinë dhe shkallën e tyre në sferën e bashkëpunimit në të gjitha fushat. Rasti tjetër më më i mirë i kësaj kategorie janë marrëdhëniet shumë miqësore midis Kosovës dhe SHBA-ve, Kosovës dhe Zvicrës, dhe kështu me radhë.
    Ndërsa përputhja e interesave është baza themelore mbi të cilën ndërtohen marrëdhëniet midis të gjitha vendeve në botë, diku në masë të madhe e diku më pak, madje midis disa shteteve nuk ekzistojnë fare marrëdhënie, as diplomatike, as ekonomike e as tregëtare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rugova : 14-03-2010 më 15:20

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Paradoksale me njëra-tjetrën rastet e paraqitura. Deri sa kemi të bëjmë me parafjalën ndër do të thotë se në marrëdhënie ekzistojnë më shumë se dy aktorë kombëtar. Shqipëri-Kosovë megjithëse në dy shtete të pavarura dhe sovrane i takojnë të njëtit trung, siç i takon edhe Qipro Veriore Greqisë. Marrëdhëniet Rusi-Serbi deri para disa dekadash ishin mjaft të tensionuara, edhe pse kemi të bëjmë me popullata sllave të cilat kanë krijuar identitete të pavarura nga njëra-tjetra. Për rastin Gjermani-Austri do të ftoja të lexoje vetë babain e kombit gjerman, Bismarkun, dhe opinionin e tij rreth ''elemtetit të huaj'' austriak. Është përherë interesi që vesh herë vellon e ''vëllazërisë'', herë miqësisë, i ngjyrosur nga ideologjia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 14-03-2010 më 16:04

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Citim Postuar më parë nga Hënor_ Lexo Postimin
    Paradoksale me njëra-tjetrën rastet e paraqitura. Deri sa kemi të bëjmë me parafjalën ndër do të thotë se në marrëdhënie ekzistojnë më shumë se dy aktorë kombëtar. Shqipëri-Kosovë megjithëse në dy shtete të pavarura dhe sovroane i takojnë të njëtit trung, siç i takon edhe Qipro Veriore Greqisë. Marrëdhëniet Rusi-Serbi deri para disa dekadash ishin mjaft të tensionuara, edhe pse kemi të bëjmë me popullata sllave të cilat kanë krijuar identitete të pavarura nga njëra-tjetra. Për rastin Gjermani-Austri do të ftoja të lexoje vetë babain e kombit gjerman, Bismarkun, dhe opinionin e tij rreth ''elemtetit të huaj'' austriak. Është përherë interesi që vesh herë vellon e ''vëllazërisë'', herë miqësisë, i ngjyrosur nga ideologjia.
    Unë fola vetëm për dy kategori që karakterizojnë marrëdhëniet midis shteteve, siç janë "marrëdhëniet vëllazërore" midis dy shteteve (hiq ato shqiptare) p.sh. arabe Siri-Jordan, dhe "marrëdhënieve miqësore" midis dy shteteve siç janë ato midis Gjermanisë dhe Francës, etj. Dhe nuk fola për formimin e shteteve nacionale dhe për baballarë të kombeve. Dallimin midis këtyre dy gjërave e di që moti. Dhe, këtu kur po flasim për temën "Turqi-Shqipëri", sipas meje marrëdhëniet midis tyre i karakterizon miqësi shumë e vjetër dhe tradicionale me tipare të një afërsie që në shumë raste mund të quhen edhe marrëdhënie vëllazërore, qoftë për faktin e elementit të njëjtë fetar, qoftë në aspektin e ndërtimit nacional të Turqisë, ku elementi shqiptar ka luajtur rol kyç. Ata të cilët nuk e njohin historinë e këtyre marrëdhënieve, duke i shiquar ato vetëm nga prizmi i pushtimit otoman, në fakt nuk njohin as formimin e shtetit tonë kombëtar, që nga Skenderbeu e deri më sot.
    Në kontekst të kësaj ata të cilët na quajnë sot "injorantë", "turkoshakë", "turkofilë", "sulltanmurat", "vehabistë", "talibanë",
    "radikalistë islamik", "jihadistë", etj, etj, vetëm për shkakun se nuk pajtohemi me këto fyerje dhe shpifje të pista përmes të cilave na servohet një politikë përçarëse brenda kombit shqiptar, duke harruar dhe mbuluar me qëllim faktet e pamohuara që kanë ndihmuar formimin dhe ndërtimin e shtetit shqiptar me 1912 e këndej, por edhe para kësaj date, në fakt po i bëjnë shërbimin më të keq vetvetës, por edhe gjithë kombit. Kur të vetdijësohen për gabimet që po bëjnë, herë me vetëdije sikur që bëri Don Anton Kçira, dhe herë me pa hirë siç flasin disa këtu në këtë Forum, deri atëherë është vështirë të flitet për pajtim kombëtar.
    Në të kundërtën, plasaritjet dhe konfliktet veç sa do të bëhen edhe më të mëdha.
    Toleranca ndëfetare është pa dyshim vlera më e çmuar e kombit tonë, ndaj atë duhet ruajtur dhe mbrojtur nga sulmet që në vijimësi po i bëhen asaj nga fundamentalistët e njërës anë, të nxitur nga ana tjetër e barrikadës, njësoi të dëmshëm për qenien tonë gjithëkombëtare. Kësaj fryme shkatërruese dhe këtij primitivizmi individual (përçarjeve ndërfetare) ndoshta edhe kolektiv duhet dhënë fund njëherë e mirë, thjesht për hirë të interesave tona të përbashkëta kombëtare.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Qe kane nje simpati ndaj shqiptareve turqit eshte me se e vertete. Mirepo edhe qe jane aziatike dhe qe skane asgje te perbashket me shqiptaret, mund ta veresh edhe prej aeroplanit. E lere me te kemi dicka vellazerore me ta. Edhe feja e perbashket me ta, tek shqiptaret ka dicka me evropiane, se nuk eshte bash origjinale tek ne, si te ata. Thene keshtu ne zhargonin popullor "tek shqiptaret eshte me te bleme, e tek ata me te leme"

Vetem ne Turqi shume qarte mund ta veresh ate dallimin Azi dhe Evrope.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 14-03-2010 më 17:36

Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Keto jane shkerdhatizmat qe nxjerrin disa injorante shqiptare si puna e ketije injoranti ketu. Injoranca eshte shume me e demeshme se sa poshtersia, dhe keto qe ky idiot ka shkruar e ka bere nga injoranca dhe jo nga poshtersia.
    Tani do te mundohem qe t'i shpjegoj ketije injoranti me lart se e gjithe ajo qe ka shkruar eshte thjeshte injorance. Dy shtete si Turqia dhe Greqia, qe jane dy shtete antare te NATO-s, nuk mund te ndermarrin asnje aksion ushtarak kunder njera-tjestres, sepse ç'do sulm ushtarak kunder nje vendi te NATO-s do te ishte nje sulm kunder vete organizates atlantike. Nese nje vend antar i NATO-s ndermerr nje sulm ushtarak kunder nje vendi tjeter antar i NATO-s, vendi agresor do te perjashtohej nga organizate dhe do te kishte pasoja shume serioze.
    Se dyti, Greqia si vend antar i Bashkimit Europjan nuk do te ishte ne gjendje te ndermerte asnje agresion kunder nje vendi tjeter sovran. Pra, Greqia nuk ka pasur asnje here asnje qellim qe te sulmoje apo pushtoje Shqiperine, jo se greket jane miq te shqiptareve, por per faktin se autonomia e Greqise ne skakieren nderkombetare eshte shume e limituar ashtu si ajo e Turqise. Nje vend qe eshte antar i NATO-s por mbi te gjitha antar i BE-se, nuk eshte ne gjendje te sulmoje nje vend tjeter sovran, dhe Greqia nuk ka pasur asnje mundesi qe te sulmoje Shqiperine, dhe teoria idiote se Turqia na ka shpetuar nga pushtimi grek eshte vetem nje idiotesi qe e sjellin islamiket shqiptar. Pastaj te besojme se avionet turq kane arritur te hyjne deri ne Athine i ngjan barcaletave foshnjore, kur e dime fare mire qe sapo te shkelish ne territorin ajrore te nje shteti, automatikisht vihen ne funksionim te gjitha metodat mbrojtese, duke kaluar edhe ne krize nderkombetare diplomatike.
    Asnjehere ne histori, te pakten 50 vjetet e fundit, Turqia nuk i ka deklaruar lufte Jugosllavise. Vendimi per te sulmuar Milosheviçin eshte marre pas refuzimit te serbeve per te nenshkruar marreveshjen e Rrambujese. Ka qene presidenti i NATO-s Havier Solana qe ka urdheruar forcat e NATO-s te drejtuara nga gjenerali Klark qe te sulmijne Beogradin.

Eshte e pa pranueshme qe historia e shqiptareve vazhdon te shtremberohet per intersa te disa grupeve islamike. Jo se eshte hera e pare qe ndodh nje gje e tille, por per faktin se i kemi jetuar te gjithe keto fakte dhe askush nuk mund te luaj me inteligjencen tone.
    Ne rradh te pare ju nuk keni etike te diskutuari dhe jeni imoral ne te shprehur,mendoj qe cdo njeri ka te drejt ta shprehi mendimin e tije lirshem.Ka ikur kohe e monizmit dhe diktaktit nese je qe e kupton ate qe po te shkruaj,megjithse nuk besoj nga intelekti qe tregon ne te shkruar,prandaj mos merr zjarr kot pa qen nevoja,por merru pershembull me numerimin e pllakave te trotuareve.
    Revolution 1848

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •