Close
Faqja 11 prej 22 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 213
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Tallja me alkimine, mema e kimise moderne, eshte nje gabim i madh....

Keshtu alkimistet nuk kane qene aq budallenj, apo aq simbolike ca c'mendoni, ose sa c'deshirojne t'ju bejne te mendoni.
    Sa ma more nga goja (dora) or djale. Do rroke me shume Thashe qe nuk do marr pjese ne kete teme (megjithese eshte shume interesante por qe fatkeqesisht po i jepet drejtim i gabuar dhe mbase eshte shpejte per tema te tilla se shumica po ja fut si kau peles) po nuk durova dot kur lexova ate me siper.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Si e shpjegon ti gjithe kete energji ne gjithesi?

Se mos dali ndonje te na thote me vone clidhje kishte videoja me energjine.
    Darius mbaje veten ti me ato shprehje se s'je ndonje zheni ne rangun forumor as ti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 12-02-2010 mė 10:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ku qendron tallja ne ate qe thashe?
    Mbase me keqkuptuat kur thashe "teresisht simbolike".
    Kjo varet nga interesi qe ka sejcili ne perdorimin e alkimise,
    une e shoh si mjet shpirteror, por ne fakt per mua materie=shpirt, nuk ka ndryshim.
    nese realisht kthehet plumbi ne ar nuk me intereson, edhe pse ne teori duhet te jete mjatftueshmerisht e mundshme perderisa nepermjet reaksioneve te pershtatshme berthamore ēdo element mund te kthehet ne ēdo element tjeter.

Megjithate ti e ke shprehur me bukur alkimine si "Alkimia studion transmutacionin ne cdo nivel". Doemos, fraktal.

Ne disa tema kam shruajtur me faqe te tera mbi nivelet e ekzistences, kam bere kushedi sa here analogji mes te gjitha niveleve te ekzistences ne boten qe shohim, mbi natyren e Grand Architect etj etj etj, po dyshoj se i ka lexuar njeri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 12-02-2010 mė 10:49

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Mbase me keqkuptuat kur thashe "teresisht simbolike".
    ...
    une e shoh si mjet shpirteror,
    Jo me plak une te kuptova drejt ne ate qe the. Problemi ishte fjala "simbolike" qe do ishte mire te zevendesohej. Do i binte "teresisht jo-simbolike".

Sa i perket faktit qe ti e shikon si mjet shpirteror, i bie te lesh jashte 2 plane te tjera te ekzistences, rrjedhimisht te kesh nje vizion te cunguar ne 2/3 e tere shkences se alkimise. E perfundimisht te arrish ne menyre sistematike ne perfundime te gabuara ose ne keqkuptime, gjithmone brenda shkences.
    Si analogji eshte njesoj sikur te thuash qe ne matematike me intereson vetem aritmetika.

Nuk eshte se ka ndonje gje te keqe ne fund te fundit... ky ishte thjesht nje observim i imi...

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Si e shpjegon ti gjithe kete energji ne gjithesi?
    Po La Lune... E di cfare?
    Merre temen, fute ne mixer, edhe mbaje butonin shtyp nje 30 minuta. Pastaj kulloje lengun edhe do te jete me i qarte se ajo e cila "ka dashur te thote autori".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Jo me plak une te kuptova drejt ne ate qe the. Problemi ishte fjala "simbolike" qe do ishte mire te zevendesohej. Do i binte "teresisht jo-simbolike".

Sa i perket faktit qe ti e shikon si mjet shpirteror, i bie te lesh jashte 2 plane te tjera te ekzistences, rrjedhimisht te kesh nje vizion te cunguar ne 2/3 e tere shkences se alkimise. E perfundimisht te arrish ne menyre sistematike ne perfundime te gabuara ose ne keqkuptime, gjithmone brenda shkences.
    Si analogji eshte njesoj sikur te thuash qe ne matematike me intereson vetem aritmetika.

Nuk eshte se ka ndonje gje te keqe ne fund te fundit... ky ishte thjesht nje observim i imi...
    po e le OUT per here tjeter , lol,
    problemi eshte se une jam plotesisht dakord me ate qe thua, nuk mohoj aspak 2/3 por si njerez te gabueshem jemi gjithmone te predispozuar te kemi preferenca apo te shohim gjerat me shume nga njera ose tjetra perspektive.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Po La Lune... E di cfare?
    Merre temen, fute ne mixer, edhe mbaje butonin shtyp nje 30 minuta. Pastaj kulloje lengun edhe do te jete me i qarte se ajo e cila "ka dashur te thote autori".
    lol,thashe se do thoje ndonje krahasim me mushkonja.
    Ok,gabimi im ne te shprehur te gjerave por asnje nuk eshte perfekt.
    Diku kam shkruar qe duhet analizuar elektoni dhe natyra e tij me duket i jam drejtuar xfile,e kam menduar se eshte kuptuar c'kam dashur te them.

Ok,ne vijim flasim dicka per materien jo dhe aq materie.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Se ve ne dyshim se simboli - - ne fund te fjalise ndikon,keshtu te marrin ne qaf nepermjet internetit.(Ndikon,nuk eshte kaq absurde)(Po une i kam vene perde syrit ndergjegjes dhe zemres lol)

Jo me replika jashte teme.
    Yes,vura nje simbol pra kte qe tek ty nuk ka asnje efekt,right?!
    tek ndonje femer tjeter mund te kete.pra shkurt,varet nga personi,sa lejojme simbolet te kene efekt tek ne.

degjo,nuk kam ndermend te bej replika personale,thjesht po diskutojme po japim mendime te kunderta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 12-02-2010 mė 11:09

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Renia e alkimise fillon ne shekullin e XVIII me lindjen e kimise moderne qe jep nje strukture me precize dhe reale te transmutacionit te materies,me nje dizenjo te madhe te universit te bazuar ne materializmin racional.

Alkimistet nuk ishin budallenj,alkimistet kerkonin gurin filozofal dhe e gjeten edhe metalet i kthenin ne ar edhe panacea-n universale e gjetendmth ngushellimin per te kuruar te gjitha semundjet,per te gjeneruar dhe zgjatur pafundesisht jeten.

nejse.

alkimia shkence he hahahahahahaha

edhe astrologjia

dhe fraktalet e hinduizmit

bo cvete lol

mos e merni seriozisht re,thjesht po diskutojme per qejf,cdo njeri ka bindjet e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 12-02-2010 mė 11:36

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga PULS Lexo Postimin
    Yes,vura nje simbol pra kte qe tek ty nuk ka asnje efekt,right?!
    tek ndonje femer tjeter mund te kete.pra shkurt,varet nga personi,sa lejojme simbolet te kene efekt tek ne.

degjo,nuk kam ndermend te bej replika personale,thjesht po diskutojme po japim mendime te kunderta.

Tek cdokush ka efekt,por kjo ne varesi te grades qe ka shpirti ose ndergjegjia.
    Nese une do jem teper e ndjeshme shpirterisht ndikimi do jete teper i madh,dhe kunderta mund te ndodhe nese shpirti im eshte i ftohte,as nuk do e kishte vene re fare si figure (materie) dhe as efektin e saj.Ne varesi te shpirtit varion dhe ndikimi i simbolit (por jo i vetem si materie por dhe shpirterore sepse ti i vure nje mendim atij kur e shkruajte).
    Kapish?
    Celesi eshte te gjesh nje ekuiliber shpirteror.
    Kjo eshte te jesh i shendetshem si shpirterisht si fizikisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 12-02-2010 mė 11:28

Faqja 11 prej 22 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •